הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בן 15, תקוע באותו משקל וחסר תאבון

Gabay2008

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
אני איהיה בן 15 בינואר אני שוקל 80 על 1.85 עם אחוז שומן של 10-11
אני התחלתי מסה בפלוס של350 והמשקל מתנדד מידי פעם עולה מידי פעם יורד כבר חודשיים שאני מרגיש חרא בלי תאבון ומידי פעם אפילו מקיא
עשיתי בדיקות והכל יצא תקין אני לא יודע מה לעשות

אני איהיה בן 15 בינואר אני שוקל 80 על 1.85 עם אחוז שומן של 10-11
אני התחלתי מסה בפלוס של350 והמשקל מתנדד מידי פעם עולה מידי פעם יורד כבר חודשיים שאני מרגיש חרא בלי תאבון ומידי פעם אפילו מקיא
עשיתי בדיקות והכל יצא תקין אני לא יודע מה לעשות
עניין ההקאות די מוכר במסה לאנשים מסויימים,
פעם אחרונה שניסיתי לבדוק על העניין הבנתי שיכול להיות שנגרם מחומציות בקיבה שגורמת לריפלוקסים.
דברים שאתה יכול לשקול בפן הזה- כדור טאמס לפני האוכל, לא לשכב אחרי האוכל (אפילו הליכה אולי).
בעניין המסה, כמה קלוריות אתה אוכל? אתה מלווה באיש מקצוע? איזה מאכלים אתה אוכל? כמה זמן אתה במסה כבר?

• פותח/ת השרשור
כרגע אני על3000 הייתי בתקופה נוראית מאוד בקטע הזה זה התחיל מאימון יתר לקחתי הפסקה של שבועים וחצי חזרתי להתאמן ואז הגיע דלקת ביד
והכל עבר עכשיו והאימונים האמת מרגישים טוב וזה אבל אין לי תאבון ואני בלחץ מטורף מרוב הלחץ אני נאבד לי התאבון ואני רק התחלתי את המסה משהו כמו חודש
ותודה רבה על התשובה

זה נשמע שאתה עובר תקופה לחוצה וכנראה המצב הנפשי שלך גורם לזה, אמנם עליי זה אף פעם לא השפיע באוכל אבל כל אחד עובר תקופות לחוצות ומבאסות וזה פוגע בכל אספקט בחיים.
קח נשימה עמוקה, תוריד הילוך ותנסה לעבוד על לשחרר את הלחץ, מעבר לאימונים תנסה לעשות את זה בשביל החיים האישיים שלך ומצב הרוח.
אתה יכול לרדת לנייטרלי ולא יקרה כלום, אתה יכול לאכול מאכלים יותר דחוסים קלורית אם אין לך תיאבון וככה תצטרך לאכול פחות כדי להגיע ליעדים שלך, ובכלל אם אתה מתקשה לאכול כמו שצריך גיוון זה שם המשחק אף אחד לא הצליח לשמור על תזונה תוך כדי שהוא אוכל את אותו הדבר למשך תקופה.
הכי חשוב בשורה התחתונה שתמצא מה גורם לך ללחץ ותמצא דרכים לצאת מהלופ שלו, גם התיאבון יחזור וגם האימונים ישתפרו.
בהצלחה!

לחץ נפשי בשבילי הוא הדבר הכי גרוע לאימונים.
זה מפריע לי לישון, לאכול ולתפקד.
אין כזה מציאות של חיים בלי לחץ נפשי, לפעמים זה בלתי נמנע וצריך להשלים איתו. להוריד טיפה הילוך באימונים עד שהגל חולף.
ולפעמים אפשר וכדאי לעשות מה שאפשר בנידון, כמו מדיטציה, נשימות, הליכות, מקלחת חמה, עוד שינה, יום חופש מהעבודה והסדר יום המלחיץ.

כשאני רגוע אני יכול לעשות עבודה של שבוע שלם ביום אחד, כשאני לחוץ, אני לא מצליח לתפקד כמו שצריך. החישוב הפשוט שלי, לקחת כמה ימים הפסקה מהחיים, בשביל חיים פרודוקטיבים יותר.

ללמוד להתנהל עם לחץ נפשי הוא קשה אבל מאוד חשוב, עם פסיכולוג או יועץ טוב, תוכל לרכוש כלים להתמודדות טובה יותר.

כרגע אני על3000 הייתי בתקופה נוראית מאוד בקטע הזה זה התחיל מאימון יתר לקחתי הפסקה של שבועים וחצי חזרתי להתאמן ואז הגיע דלקת ביד
והכל עבר עכשיו והאימונים האמת מרגישים טוב וזה אבל אין לי תאבון ואני בלחץ מטורף מרוב הלחץ אני נאבד לי התאבון ואני רק התחלתי את המסה משהו כמו חודש
ותודה רבה על התשובה
אני רוצה רגע לעשות סדר,
-אתה בן 14 (תכף 15)
-אין לך יותר מידי מושג מה אתה עושה באימונים - לראייה אימון יתר (?) שגרר הפסקה מוחלטת של שבועיים וחצי (??) ופציעה בחזרה (???)
-אתה בלחץ נפשי גדול
-אתה לא יודע להתנהל תזונתית

למה לא לקחת איש מקצוע במקום לפגוע בעצמך נפשית ופיזית?

מצטרף להמלצה של לקחת איש מקצוע (דיאטן קליני, מאמן כושר), במיוחד כי אתה נער וכנראה עדיין גדל.
תתחיל קודם להתאמן ולאכול באופן שפוי, תמצא את מה שעוזר לך להוריד לחץ, אם צריך ייעוץ או הורדת הילוך. מסה זה תהליך איטי, לא בהכרח שאתה צריך לדחוף קלוריות בכוח או להתרגש מתנודות משקל.

אני חושב שעדיף לך לעבוד עם מישהו מהאזור שלך שתוכל לראות ולעבוד יחד.
מאיפה אתה בארץ?

תודה רבה יש לכם מישהו מסוים להמליץ עליו
יש את הייעוץ האישי בפורום (LBS - ייעוץ בתזונה וכושר), ויש דיאטנים מהאזור שלך - אם אני לא טועה אמיר רובין, אמיר וינוגרד וכמובן האופציה של אונליין עם הרבה דיאטנים\יות. אם אתה לא מסתדר דבר איתי ואעזור לך לחפש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית