הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם להתאמן פעמיים בשבוע על אותו שריר מועיל?

אליקו919293

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
אהלן, אני תקופה מתאמן פעמיים בשבוע על אותו שריר חוץ מחזה (כי יש לי חזה גדול יחסית), כלומר פעמיים רגליים, פעמיים כתפיים וכו. עכשיו הבעיה היא שיוצא לי כמעט 8-9 תרגילים בכל אימון:
אימון 1: 5 תרגילי רגליים ו4 תרגילי כתפיים
אימון 2: 6 תרגילי גב ו4 תרגילי יד קדמית
אימון 3: 6 תרגילי חזה ו4 תרגילי יד קידמית
אימון 4: 3 תרגילי רגליים ו5 תרגילי כתפיים
אימון 5: 5 תרגילי גב, 3 יד קידמית, 3 יד אחורית

האם זה מועיל לי בכלל כל התכנית הזאת?
כי כן זה נשמע תכנית אחת הדפוקות אבל לא יודע האמת התרגלתי.
האם לבטל לגמרי את אימון 5 ולהשאיר ככה את התכנית?
בעקרון אני רוצה יותר מסה ברגליים כי יש לי רגליים ארוכות ורזות מאוד בגלל הגובה והגנטיקה (מטר 78, לא גבוה כל כך אבל אני רזה מאוד ברגליים) ולהתאמן רגליים פעמיים בשבוע.
המטרה בתכלס זה רק מסה!!!!

כל 48-72 שעות רצוי לעבוד על השריר, להגיד לך כמה זה קריטי? לא באמת יודע.

מבחינת התוכנית אי אפשר להתייחס בלי להכיר אותך אישית אבל נראה בעיקר עמוס ומבולגן.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
כל 48-72 שעות רצוי לעבוד על השריר, להגיד לך כמה זה קריטי? לא באמת יודע.

מבחינת התוכנית אי אפשר להתייחס בלי להכיר אותך אישית אבל נראה בעיקר עמוס ומבולגן.
בהצלחה
אוקיי, ומבחינת כמות התרגילים, כמה אתה חושב צריך לעשות באימון כדי שיהיה אפקטיבי, במקרה ואני רוצה לעבוד על שריר פעמיים בשבוע?

אוקיי, ומבחינת כמות התרגילים, כמה אתה חושב צריך לעשות באימון כדי שיהיה אפקטיבי, במקרה ואני רוצה לעבוד על שריר פעמיים בשבוע?

כדי שיהיה אפקטיבי , מה שמשנה זה כמות הסטים בשבוע .
והאמת שאין צורך יותר מ-2 תרגילים לכל שריר, אפילו לשריר גדול כמו ארבע ראשי לדוגמא .
ההמלצה הכללית היא בין 10 ל-20 סטים בשבוע לכל שריר , מתחילים מנמוך ועולים .
אם אתה מעדיף פעמיים בשבוע , ניתן להסיק שבכל אימון אפשר לעשות בין 5 ל-10 סטים לכל שריר .
כמובן שאלה המלצות כלליות ואם אתה רגיל לעשות 28 סטים לחזה בשבוע , ואתה מתאושש מזה , אז אפשר להשאר על זה .

אי אפשר לדעת בלי להכיר אותך,
10-20 סטים שבועיים אמורים להתאים בתור התחלה.
אבל שוב, לא מכיר אותך ולא יודע מה רמתך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית