הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות להמשך

painandgain1

משתמש קבוע
1,673
702
נק' מוניטין:
925
1,673
702
שלום לכולם!
מרגיש צורך קצת לפרוק ולהתייעץ לגבי ההמשך:s17:.

רקע:
בן 23, גובה 1.80, משקל עדכני 77.5

1. אוגוסט 2019-יולי 2020: אחרי הזנחה והשמנה ארוכה הגעתי ל-94 קילו, משם עשיתי חיטוב עד סוף יולי 2020 והגעתי ל 77-78 קילו.
2. יולי 2020-דצמבר 2020: פחד להשמין בחזרה, מנסה לשמר בכוח את המשקל הנמוך וזה מלווה בחרדות, בינג'ים ואירובי בתור "עונש" על החריגות.
3. דצמבר 2020 - ינואר 2022: הייתי בליווי אונליין אצל אחד המאמנים, הייתי אצלו 13 חודשים עד ינואר 2022 ויחד איתו עליתי ל-86 קילו - לקחתי את התהליך ממש לאט כולל תקופות ביניים על ניטרלי. עדכונים דו-שבועיים, מעקב אחר תזונה, שתייה, שינה, אימונים - הכל.
4. ינואר 2022-ספטמבר 2022: מכל מיני סיבות ובעיקר הפחד להשמין עוד החלטתי להמשיך על נטרלי/עודף קלורי קל. הכי כבד שלי היה 87.
5. ספטמבר 2022-ינואר 2023: החלטתי שהקיץ הזה תהיה הפעם הראשונה שבה אני אהיה חטוב כמו שצריך והתחלתי חיטוב מוקדם. התחלתי 86.1 וכרגע אני 77.5

אני עושה בשבוע 4 אימוני משקולות, שעתיים וחצי אירובי, 13 אלף צעדים ביום בממוצע. התחלתי מ2,500 קלוריות, אחרי חודש הורדתי ל2,300 ובחודש האחרון אני על 2,000-2,100. בשבועיים האחרונים אני כל הזמן חושב על אוכל, חוסר אנרגיה ושמחת חיים, מסיים ארוחה ונשאר רעב ובכללי מאוד טרוד בכל הנושא הזה. עכשיו מילא הייתי באחוז שומן חד-ספרתי על 1,600 קלוריות ביום הייתה סיבה טובה להתבכיינות שלי אבל באמת שאני לא מבין למה אני מרגיש ככה 😕.
אני אוכל כ200 ג' חלבון ביום, 35-40 ג' סיבים תזונתיים ואוכל בעיקר דברים עם נפח גבוה ביחס לקלוריות שלהם.
החלופות שלי הן:
1. לבלוע את הגלולה, לרדת ל1,800 קלוריות ולהמשיך בחיטוב.
2. לעלות לאט לניטרלי ולעשות עצירה למשך שבועיים-חודש ומשם יהיה לי מספיק זמן להמשיך להתחטב עד הקיץ.
3. לעלות לאט לניטרלי אבל לשנות פאזה ולהיכנס למאסה.
אבל יותר מזה, נזכרתי שפרסמתי פה לפני שנה עם תמונות ומצאתי את הפוסט: (אל דאגה, לא ביצעתי את התכנית שהצעתי שם 🤡)
ביקורת על תכנית שבניתי לעצמי
ופשוט קלטתי שחלפה שנה ועוד פעם אני נראה כמעט אותו דבר וזה נורא אכזב אותי . כמעט עשר קילו יותר או עשר קילו פחות ואני ממשיך להיראות אותו דבר בשלוש שנים האחרונות 😵 אבל כשפירטתי למעלה את הרקע זה שיקף לי שבשלוש שנים האחרונות רוב הזמן הייתי בחיטוב או ניטרלי, אולי רק רבע או שליש מהזמן השקעתי במסה בגלל הפחד להשמין והתחושה שאני באחוז שומן גבוה מדי 🤦‍♂️

בקיצור אני יודע שהתשובה היא "תעשה מה שאתה רוצה" אבל בכל זאת אשמח לשמוע באיזו חלופה הייתם בוחרים במצב שלי.
תודה 😇

קבצים מצורפים

• IMG_20230106_172843.jpg
    IMG_20230106_172843.jpg
    KB 273.4 · צפיות: 71
  • IMG_20230106_172512.jpg
    IMG_20230106_172512.jpg
    KB 350.7 · צפיות: 77
  • IMG_20230106_172915.jpg
    IMG_20230106_172915.jpg
    KB 320.3 · צפיות: 79
  • IMG_20230106_172936.jpg
    IMG_20230106_172936.jpg
    KB 328.1 · צפיות: 69
נערך לאחרונה:
שני הסנט שלי -
ברוב המקרים, התשובה לשאלה האם להמשיך בחיטוב או לפנות למסה היא אישית לחלוטין. זה המצב גם כאן.
אתה בהחלט נראה fit, יש מסת שריר, ואחוזי שומן נמוכים באופן יחסי.

תבחר את מה שיגרום לך לחייך ולהרגיש טוב עם עצמך.

אם אתה היום לא מרוצה מאחוזי השומן שלך אז תמשיך בחיטוב.
אם אתה מרגיש נח ברמת המשקל שלך ורוצה לגדול, אז לך על מסה.

לשאול אחרים בפורום מה הם חושבים זה נחמד כאנקדוטה ולא יותר. קבל את ההחלטה ש*אתה רוצה*.
זה לא מה שרצית לשמוע, אני יודע.

עזוב רגע את התמונות והתהליך,
אתה 4 חודשים רצופים בחיטוב ואני לא רואה טעם למשוך אותו מעבר.
נדירים המתאמנים שאעבור איתם את ה4 חודשי חיטוב רצוף.

אני הייתי מתרכז בלהעלות מסת שריר,
בעיקר באיזור הידיים והכתפיים.

• פותח/ת השרשור
לדעתי אתה נראה בכלל לא רע כרגע, ואני חושב שאתה צריך מסה.
תודה רבה:) כנראה שזה באמת יהיה הכיוון, לעלות לניטרלי לתקופה מסוימת ומשם למסה איטית. יש סיכוי שאני עדיין ארצה להמשיך לחטב וארגיש מוכן לזה אבל אראה כבר בהמשך.

לשאול אחרים בפורום מה הם חושבים זה נחמד כאנקדוטה ולא יותר. קבל את ההחלטה ש*אתה רוצה*.
זה לא מה שרצית לשמוע, אני יודע.
תודה רבה על התגובה:)
כמו שכתבתי אני מבין שהתשובה היא "תעשה מה שאתה רוצה" אבל בכל זאת נחמד לקבל מדי פעם חוות דעת, במיוחד כשתמיד יש לי את החשש הזה שאולי אני עושה משהו לא נכון. כמו שכתבתי הייתי בייעוץ 13 חודשים ולא הרגשתי שאני צריך מישהו ביום יום שיחזיק לי את היד. אבל כן לעשות check ins מדי פעם, לעבור על הנתונים ולקבל חוות דעת על מה שהיה והמלצה להמשך. "עשית נכון/לא נכון, תשפר את זה ואת זה ותמשיך בכיוון הזה או אחר".

אתה 4 חודשים רצופים בחיטוב ואני לא רואה טעם למשוך אותו מעבר.
נדירים המתאמנים שאעבור איתם את ה4 חודשי חיטוב רצוף.
כמו שכתבתי אני לא באחוז שומן נמוך או בגרעון קלורי חריף אז על הנייר אני צריך להמשיך עד שאגיע למראה שאני רוצה. אבל אני לחלוטין מרגיש את ה- diet fatigue, במיוחד מנטלית ובמצב הרוח.
אני הייתי מתרכז בלהעלות מסת שריר,
בעיקר באיזור הידיים והכתפיים.
תודה רבה על העצה. אני באמת חייב לשפר את האזורים האלה (וגם את החזה לפי דעתי). מבחינת תכנית אימונים אני חושב לעבור לUPPER/LOWER ולהוסיף יום ספציפי לידיים וכתפיים. ביחד עם לעלותל לניטרלי ומשם לעודף קלורי קל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית