הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוזר להתאמן אחרי חצי שנה של פה ושם ותזונה אשפה

דבירקו

משתמש מתחיל
25
1
נק' מוניטין:
1
25
1
היי
רציתי לקבל ייעוץ לגבי תוכנית אימונים מומלצת לחזרה אחרי תקופה עמוסה של לימודים ועוד שגרמה לי לקחת צעד אחורה בכל הנוגע לאימונים ותזונה (בתקופה הזו מתאמן פעם-פעמיים בשבועיים FBW רק בשביל לתרץ לעצמי)
כשהפסקתי הייתי בתהליך חיטוב איטי יחסית על תוכנית ABC - כאשר C זה לרגליים בלבד ופעם בשבוע (מבחינת פרופורציות זה נכון לי) והשאר פעמיים.
עכשיו חצי שנה אחרי כמובן שהחיטוב כבר איננו והספקתי להעלות בערך 7 קילו מאז ומעריך שהרבה ממנו זה שומן.
אז לצערי הרב איאלץ לחזור לחיטוב שבסופו אתקדם לתהליך של מסה נקיה.
מאוד רוצה לגדול יותר אבל השומן כבר ניכר וזה לא משהו שאני מסוגל לראות.
אז.. מה ההמלצה שלכם מבחינת יעילות וגם מבחינת זמן (4 אימונים מקסימום בשבוע) - FBW או AB ?

אני לא חושב שיש הבדל איך תחלק את זה.
ל4 אימונים בשבוע הייתי כנראה עושה AB.

כן כמובן אבל אני יודע על יתרון למתאמנים מתחילים / חוזרים ב FBW לכן אני שואל אם זה תקף עליי
אני לא מתאמן מתחיל, ואני שנים עושה FBW, אבל אני חושב לפצל את האימונים שלי לAB אולי עוד מעט.
השיקול הוא בעיקר ניהול זמן ושום דבר מעבר.

• פותח/ת השרשור
אני לא מתאמן מתחיל, ואני שנים עושה FBW, אבל אני חושב לפצל את האימונים שלי לAB אולי עוד מעט.
השיקול הוא בעיקר ניהול זמן ושום דבר מעבר.
אוקיי תודה על העזרה אח, אני חושב שיתאים לי יותר FBW מאחר ומעדיף 3 אימונים בשבוע.
בFBW חשבתי על 2 תרגילים לשרירים גדולים - תרגיל ראשון 4 סטים תרגיל שני 3 סטים
תרגיל אחד לשרירים קטנים יותר - 3 סטים (חוץ מכתפיים שאעשה סופר סט)
ובטן גם תרגיל אחד - 3 סטים
אבל זה יוצא לי נפח גבוה של 33 סטים לא כולל הבטן וחושש שזה ייקח יותר מדי זמן לאימון
דעתך?

אוקיי תודה על העזרה אח, אני חושב שיתאים לי יותר FBW מאחר ומעדיף 3 אימונים בשבוע.
אבל זה יוצא לי נפח גבוה של 33 סטים לא כולל הבטן וחושש שזה ייקח יותר מדי זמן לאימון
דעתך?
אני פאוורליפטר, וסגנון התכנון שלי מאוד ספציפי, ומאוד שונה ממה שאתה מתאר כאן.
אני מבין שאתה מתאמן למטרת פיתוח גוף, וזה פחות התחום שאני אוהב לעסוק בו.
הכי פשוט ש @OA יתן את הדעה שלו בעניין.

אין הבדל בין תבנית האימונים שתבחר, מה שישנה זה הנפח השבועי שכל שריר יקבל.
כן כמובן אבל אני יודע על יתרון למתאמנים מתחילים / חוזרים ב FBW לכן אני שואל אם זה תקף עליי
אין שום קשר בין יתרון לכאלה שהתחילו / חזרו להתאמן שקשור בהכרח בתבנית FBW, גם אם יחזרו בתבנית ABCD באותו נפח כנראה שלא יהיה שוני.
דעתך?
תנסה ותדע, אם מרגיש לך יותר מידי אז תפצל.

בגדול, אני מסכים עם אלחנן.
אין הבדל מהותי, מה שצריך להכריע את הכף זה ניהול הזמן שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית