הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם להמשיך לקצץ קלוריות?

• פותח/ת השרשור djb
  • פורסם בתאריך

djb

משתמש מתחיל
65
4
נק' מוניטין:
4
65
4
שלום לכולם,

נמצא בתהליך חיטוב כחמישה חודשים.
התחלתי במשקל 90 ק"ג על 2000 ק', כיום עומד על כ-82.7 ומרגיש שהדרך עוד ארוכה (כיום 1800 ק').
כמובן שמשלב ארבעה אימוני כח בשבוע, צורך כ 160-170 ג' חלבון ליום וכמובן
מאד מדייק מבחינת התזונה ללא תזוזות וכמובן שדואג לשקול את האוכל.
בשלושה שבועות האחרונים, המשקל משחק למעלה/למטה, ואין תזוזה יותר מדי.
מקפיד על 2-3 ל' מים ביום, אז ייתכן ומדובר בנוזלים, אבל גם אם כן, מניח שהם היו צריכים להתאזן
תוך כמה ימים ולראות ירידה גדולה יותר.
חשוב לציין שאני לאט לאט עולה במשקלי עבודה, משתדל להגדיל את הנפח ונותן באמת מעצמי 100%,
אז האם קיים סיכוי שהירידה איטית כי תוך כדי אני עולה במסת השריר?
האם אתם ממליצים לי לקצץ עוד בפחמימה?
קראתי מאמר שיחד עם הירידה במשקל, מתרחשת ירידה בהוצאה הקולורית אז אולי גם זה יכול להסביר.

תודה לכולם.

לדעתי זה יחסית פשוט אם אתה יורד בקצב של 500 לשבוע או משהו דומה אין למה להמשיך לקצץ
אם אתה לא יורד בקצב הזה או קרוב אליו בממוצע השבועי אפשר או לקצץ קלוריות או להוסיף אירובי אחרי אימוני כוח.
אם יש תנודות משקל ממליץ לך להישקל כל יום ולעשות ממוצע שבועי.

• פותח/ת השרשור
מרגיש שינוי בבגדים, יש לי תיעוד של השקילות, לצורך העניין לפני כחמישה ימים המשקל הראה 82 וכיום 82.5, כלומר במקום ירידה
ישנה עליה שלא ברורה למה.
מיותר לציין שהשקילות הן רק בבוקר ולאחר שתן.
אני מסיק מכך שזה כתוצאה מנוזלים, אבל שוב לדעתי לא סביר שהנוזלים יתאזנו לאחר כ"כ הרבה זמן של שבוע ויותר..

יש לי תיעוד של השקילות,
תוכל לעלות אותו לכאן?

כחמישה ימים המשקל הראה 82 וכיום 82.5,
אי אפשר לדעת אם זו תנודה בעלת משמעות בלי להסתכל על המשקל הממוצע שלך כל שבוע.

מיותר לציין שהשקילות הן רק בבוקר ולאחר שתן.
ו-#2 אם יש לך בבוקר.

• פותח/ת השרשור
בשמחה,
יש לציין שהשקילות שלי הן לא יומיות, אלא כל יומיים-שלושה + -
אבל אתחיל להישקל מדי יום וככה אעשה ממוצא שקילות ואעדכן כאן.

7.3 - 82.9
9.3 - 82.7
11.3 - 82.1
19.3 - 82.7

אני מבין שעם הירידה במשקל וכאשר נמצאים מס' חודשים בחיטוב, ההוצאה הקלורית פוחתת ולפיכך
נדרש לבצע אדפטיות כדי לא "להיתקע", אבל האם אדפטציות בהכרח אומרות להגדיל את הגרעון הקלורי?

בשמחה,
יש לציין שהשקילות שלי הן לא יומיות, אלא כל יומיים-שלושה + -
אבל אתחיל להישקל מדי יום וככה אעשה ממוצא שקילות ואעדכן כאן.

7.3 - 82.9
9.3 - 82.7
11.3 - 82.1
19.3 - 82.7

אני מבין שעם הירידה במשקל וכאשר נמצאים מס' חודשים בחיטוב, ההוצאה הקלורית פוחתת ולפיכך
נדרש לבצע אדפטיות כדי לא "להיתקע", אבל האם אדפטציות בהכרח אומרות להגדיל את הגרעון הקלורי?
לא הייתי קורא לזה תקיעה,
ע"פ התיעוד הזה כנראה משהו אקוטי שקרה בין ה11-19 לחודש.

מבחינתי כל עוד אין תקיעה של שבוע-שבועיים אפשר להמשיך כרגיל,
לעניין השקילות אתה יכול להישקל גם פעמיים בשבוע / ממוצע שבועי זה אמור לתת מענה מספיק.

מבחינת האדפטציות כן הניטרלי משתנה וצריך לעשות התאמות בחיטוב אין מה לעשות,
צריך לקחת בחשבון שגם חיטוב לא צריך לקחת מעל 4 חודשים ברוב המקרים וכדאי לצאת לדיאט ברייק לעיתים.

• פותח/ת השרשור
משהו אקוטי כמו מה למשל?
האם מבחינת אדפטציות חוץ מלהגדיל עוד את הגרעון (לשלב אירובי אולי, או להוריד בקלוריות), יש משהו נוסף שמומלץ לנסות ועשוי להועיל?
דיאט ברייק מתוכנן בשלושה שבועות הקרובים בחופשה של שבוע, אני מניח שזה ייתן את המענה.

לא הייתי קורא לזה תקיעה,
ע"פ התיעוד הזה כנראה משהו אקוטי שקרה בין ה11-19 לחודש.

מבחינתי כל עוד אין תקיעה של שבוע-שבועיים אפשר להמשיך כרגיל,
לעניין השקילות אתה יכול להישקל גם פעמיים בשבוע / ממוצע שבועי זה אמור לתת מענה מספיק.

מבחינת האדפטציות כן הניטרלי משתנה וצריך לעשות התאמות בחיטוב אין מה לעשות,
צריך לקחת בחשבון שגם חיטוב לא צריך לקחת מעל 4 חודשים ברוב המקרים וכדאי לצאת לדיאט ברייק לעיתים.
מסכים.
אולי זו תקיעה אולי לא, אתה יכול לקצץ קלוריות ולראות מה קורה, אבל תצטרך להישקל קצת יותר (יומית) או להסיק מסקנות לפי תקופות ממושכות יותר.

במקומך הייתי נותן לחיטוב צ'אנס של עוד חודש בערך ויוצא לניטרלי.

• פותח/ת השרשור
מה הרציונל בלהמשיך את החיטוב עוד חודש ואז לצאת לניטרלי? אני מרגיש שיש לי עוד מה להוריד ומה לחטב, מעדיף לאחר מכן
לעבור תהליך מסודר של מסה נקיה שאני יודע שייקח זמן, אבל אני לא ממהר לשום מקום 😀

מה הרציונל בלהמשיך את החיטוב עוד חודש ואז לצאת לניטרלי? אני מרגיש שיש לי עוד מה להוריד ומה לחטב, מעדיף לאחר מכן
לפעמים יציאה של חודש-חודשיים מתהליך חיטוב ארוך יכול רק לעשות טוב, פיזית ומנטלית בעיקר.

הרציונל הוא לא להכניס אותך לקרב מתמשך עם תקיעות במשקל.
מעטים האנשים שמחזיקים חיטוב כמו שצריך יותר מחצי שנה. פרקטית כנראה זה יכול לשפר התמדה, להפחית תסכול וללמד אותך איך לשמור על המשקל החדש (משימה מאתגרת יותר ממה שאנשים חושבים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית