נק' מוניטין:
40
- 236
- 22
אני בן 24 1.85 102 איך לרדת עוד במשקל
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אין שום קשר בין רגישות ללקטוז ל"תקיעה במשקל",אני בן 24 1.85 102 איך לרדת עוד במשקל
אני הייתי בצבאנתנאל לאן נעלמת אבא?
אני הייתי בצבא
ולאחר מכן הייתי בקורס אבטחת מידע 😃
כיום אני עובד בתחום בתור מתכנת 😃
נסה להשתמש בפורמט הבא כדי לפרט על הבעיה שאתה רוצה לפתור, כי אם אני אנסה לענות לפי הפרטים שאתה נותן - התשובה לא תעזור לך.
אתה מתאמן עכשיו? - פעם-פעמיים בשבוע
מה היסטוריית האימונים שלך? הליכות ארוכות
מה היסטוריית הירידה במשקל שלך?
כמה זמן אתה מנסה לרדת? 3 שבועות
איך נראית תכולת המקרר שלך? בקווים כלליים. אני טבעוני אז אני אוכל מלא טופו ופטריות
כמה חטיפים / ממתקים / מאכלים דחוסים קלורית וטעימים יש לך בהישג יד (בבית)? רק בשבתות (אני שטומר שבת אז לקראת שבת אני קונה מלאא אוכל טוב וחטיפים )
באיזו תדירות אתה אוכל מזון שלא בישלת? (הכוונה למסעדות, דוכני אוכל, קייטרינג, הזמנות מוולט, תן ביס, מטבח מוסדי, אוכל מההורים וכד') - 4-8 /שבוע (ייתכן אפילו 3 פעמים באותו יום)
מה בערך אתה אוכל כרגע ביום? אני אוכל מלא פטריות ופסטות וכן מלא ציפס שאני מטגן בבית
אתה יודע כמה קלוריות \ חלבון \ פחמימה \ שומן אתה צורך? אין לי מושג
מה השאלה שלך בדיוק על רגישות ללקטוז? מה לאכול במקום גבינות (הייתי עד לפני חודש אוכל מלא פיצות)
ירד מ105 ל102 תוך שבוע ושם נתקע עלה קצת ושוב ירדתודה רבה. זו תהיה תשובה ארוכה אז קח את הזמן.
אני מזכיר שוב, תפרט יותר במענה שלך ובהתאם אתה תקבל תשובות יותר מועילות. אם אתה תישאר ברמת פירוט של "מלא חטיפים"\"אוכל טוב" אתה תקבל תשובה כללית באותה מידה שתעזור לך בערך כמו עצה כללית על תזונה (במידה נמוכה, שאתה לא רוצה).
לעניין מה שכתבת:
1. כל הכבוד על ההליכות הארוכות, אבל אתה צריך לשלב גם אימוני כוח. בחדר כושר, או בבית אם יש ציוד מתאים ומספיק מקום.
2. במשך 3 שבועות המשקל לא ירד בכלל? פעם בכמה זמן אתה נשקל?
3. אני אחדד, יש ירקות ופירות במקרר? באיזו כמות בערך? מה יש עוד חוץ מטופו ופטריות? יש קטניות בבית? (עדשים, שעועית וכדומה)
4. אתה נוטל תוסף B12? אם לא, כדאי שתתחיל בתור טבעוני.
5. מה זה מלא חטיפים? בכמה חטיפים מדובר? מה זה "אוכל טוב"? תפרט כמויות, סוגים, תוך כמה זמן זה מסתיים...
6. כל הכבוד שאתה מכין לעצמך אוכל לבד. אתה צריך לשנות את בחירות המזון, אבל זה יעזור לך בהמשך התהליך.
7. למה יוצא לך לאכול מזון שלא בישלת כמה פעמים בשבוע? אילוצי עבודה? חוסר זמן? העדפה אישית? -> חוסר זמן
8. מלא פטריות, פסטות, צ'יפס וכדומה יכול להסתכם ב-5000 קלוריות או 2500 ועבורך זה יכול לעשות הבדל משמעותי בירידה במשקל. תהיה ספציפי בכמויות, למשל "בערך חצי קופסה טופו, קערה בינונית של צ'יפס, חצי חבילת פסטה". -> בקשר לפסטה אני אוכל חצי חבילה בשבת שלמה
9. עם התקדמות התהליך, אתה תיאלץ לדעת איך לספור כמה קלוריות, חלבון, שומן ופחמימה אתה אוכל. זה לא צריך להיות מדויק, אלא בערך.
10. על הרגישות שלך ללקטוז אתה תדבר עם הדיאטנית שקבעת איתה תור. יש גבינות עם מעט לקטוז, יש גבינות עם יותר, ייתכן שכמות לקטוז מסוימת לא תפריע לך לבטן. כמו כן, יש גם כדורי לקטאז שיכולו לעזור לך לעכל לקטוז - בנושא זה פעל לפי המלצת הדיאטנית.
לעניין האכילה שלך:
כדי לרדת במשקל אתה צריך לצרוך פחות קלוריות מאשר הגוף שלך שורף. זו משוואה.
אתה שולט בעיקר בצד של הצריכה (מה שאתה אוכל) ובמידה פחותה במה שאתה שורף (הוצאה קלורית).
אם נתמקד בעניין מה שאתה אוכל ואיך זה משפיע על הירידה שלך במשקל,
אתה צריך לשים לב לדחיסות הקלורית של המזונות שאתה בוחר.
מזון עם יותר קלוריות ל-100 גרם זה מזון עם דחיסות קלורית גבוהה יותר.
אם רוב המזונות שאתה אוכל יהיו בעלי דחיסות קלורית גבוהה יחסית, יהיה לך קשה מאוד לרדת במשקל. מזון בעל דחיסות קלורית גבוהה זה מזון שמשביע אותך מעט אבל מכניס לך הרבה קלוריות תוך כדי.
למשל,
פסטה מבושלת עם רוטב יכולה להגיע ל-190 קלוריות ל-100 גרם (תלוי ברוטב, הערכה לא מדויקת).
בבורגול מבושל יש 90 קלוריות ל-100 גרם.
באורז לבן מבושל יש 130 קלוריות ל-100 גרם.
בתפוצ'יפס יש בערך 500 קלוריות ל-100 גרם
בתפוחי אדמה מטוגנים (צ'יפס שאתה מטגן בבית) יש בערך 300 קלוריות ל-100 גרם.
בתפוח אדמה מבושל במים יש 85 קלוריות ל-100 גרם.
בתפוחי אדמה אפויים יש בערך 140 קלוריות ל-100 גרם (תלוי בעיקר בכמות השמן שאתה שם, יכול להיות גם פחות).
בברוקולי יש 35 קלוריות ל-100 גרם.
בפטריות יש בערך 25 קלוריות ב-100 גרם.
בטופו יש 150 קלוריות ל-100 גרם.
בוא נניח שאתה צריך לאכול 2 ק"ג מזון ביום כדי לא להיות רעב.
אם בחירות המזון שלך יהיו צ'יפס, פסטה ותפוצ'יפס אתה תצרוך הרבה מאוד קלוריות כדי להגיע ל-2 ק"ג האלו ולשבוע. לכן, מהרשימה שלמעלה דווקא עדיף לך לבחור בתפוחי אדמה מבושלים/אפויים, אורז, טופו, ברוקולי, פטריות ובורגול...
ולאכול פחות פסטה, צ'יפס מטוגן וכדומה. זה לא צריך להיות מוחלט, אתה לא צריך להפסיק לגמרי עם צ'יפס או חטיפים, אבל אתה תיאלץ להפחית כמויות באופן משמעותי.
עדיף ככה, זה יחסוך בשמן ובקלוריות.יש אופציה לעשות את זה בתנור
לא, אבל אני בטוח שתוכל למצוא בגוגל, פשוט תפעל לפי העיקרון שמוסבר בהודעה הקודמת שלי.בלי קשר לכך יש לך המלצה על מתכונים?
תודה רבה. זו תהיה תשובה ארוכה אז קח את הזמן.
אני מזכיר שוב, תפרט יותר במענה שלך ובהתאם אתה תקבל תשובות יותר מועילות. אם אתה תישאר ברמת פירוט של "מלא חטיפים"\"אוכל טוב" אתה תקבל תשובה כללית באותה מידה שתעזור לך בערך כמו עצה כללית על תזונה (במידה נמוכה, שאתה לא רוצה).
לעניין מה שכתבת:
1. כל הכבוד על ההליכות הארוכות, אבל אתה צריך לשלב גם אימוני כוח. בחדר כושר, או בבית אם יש ציוד מתאים ומספיק מקום.
2. במשך 3 שבועות המשקל לא ירד בכלל? פעם בכמה זמן אתה נשקל? -> נשקל פעם ביומיים
3. אני אחדד, יש ירקות ופירות במקרר? באיזו כמות בערך? מה יש עוד חוץ מטופו ופטריות? יש קטניות בבית? (עדשים, שעועית וכדומה) -> יש אבל אני כמעט לא אןכל
4. אתה נוטל תוסף B12? אם לא, כדאי שתתחיל בתור טבעוני. -> לא נוטל מאחר שמעולם לא עשיתי בדיקת דם שהראתה כי יש מחסור בb12
5. מה זה מלא חטיפים? בכמה חטיפים מדובר? מה זה "אוכל טוב"? תפרט כמויות, סוגים, תוך כמה זמן זה מסתיים... -> יותר בכיוון של במבה ביסלי ותפוציפס אבל אין הרבה כי מה שאני קונה נגמר מהר מאוד כדי שאני אוכל מספיק חטיפים ליום אחד - מדובר פה בכמות אדירה שיכולה גם לסכן אותי מאחר שהבדיקות דם שלי הראו שכנראה יש לי כבד שומני
6. כל הכבוד שאתה מכין לעצמך אוכל לבד. אתה צריך לשנות את בחירות המזון, אבל זה יעזור לך בהמשך התהליך.
7. למה יוצא לך לאכול מזון שלא בישלת כמה פעמים בשבוע? אילוצי עבודה? חוסר זמן? העדפה אישית? חוסר זמן
8. מלא פטריות, פסטות, צ'יפס וכדומה יכול להסתכם ב-5000 קלוריות או 2500 ועבורך זה יכול לעשות הבדל משמעותי בירידה במשקל. תהיה ספציפי בכמויות, למשל "בערך חצי קופסה טופו, קערה בינונית של צ'יפס, חצי חבילת פסטה". טופו - 2/3 חבילה ליום צ'יפס 100 ג' בערך פסטה - מכין ררק פעם בשבוע ושם אני מכין רביולי ברוטב קרם קוקוס-תחליף טבעוני לשמנת (300 מ"ל) ופטריות(150 ג') חבילה של 400 ג' וזה מספיק לי לשבת שלמה (אני שומר שבת)
9. עם התקדמות התהליך, אתה תיאלץ לדעת איך לספור כמה קלוריות, חלבון, שומן ופחמימה אתה אוכל. זה לא צריך להיות מדויק, אלא בערך.
10. על הרגישות שלך ללקטוז אתה תדבר עם הדיאטנית שקבעת איתה תור. יש גבינות עם מעט לקטוז, יש גבינות עם יותר, ייתכן שכמות לקטוז מסוימת לא תפריע לך לבטן. כמו כן, יש גם כדורי לקטאז שיכולו לעזור לך לעכל לקטוז - בנושא זה פעל לפי המלצת הדיאטנית. - יש לאבא שלי כדורי לקטאז אבל לצערי הרגישות שלי קשה ברמה כזו שגם זה לא עוזר :(
לעניין האכילה שלך:
כדי לרדת במשקל אתה צריך לצרוך פחות קלוריות מאשר הגוף שלך שורף. זו משוואה.
אתה שולט בעיקר בצד של הצריכה (מה שאתה אוכל) ובמידה פחותה במה שאתה שורף (הוצאה קלורית).
אם נתמקד בעניין מה שאתה אוכל ואיך זה משפיע על הירידה שלך במשקל,
אתה צריך לשים לב לדחיסות הקלורית של המזונות שאתה בוחר.
מזון עם יותר קלוריות ל-100 גרם זה מזון עם דחיסות קלורית גבוהה יותר.
אם רוב המזונות שאתה אוכל יהיו בעלי דחיסות קלורית גבוהה יחסית, יהיה לך קשה מאוד לרדת במשקל. מזון בעל דחיסות קלורית גבוהה זה מזון שמשביע אותך מעט אבל מכניס לך הרבה קלוריות תוך כדי.
למשל,
פסטה מבושלת עם רוטב יכולה להגיע ל-190 קלוריות ל-100 גרם (תלוי ברוטב, הערכה לא מדויקת).
בבורגול מבושל יש 90 קלוריות ל-100 גרם.
באורז לבן מבושל יש 130 קלוריות ל-100 גרם.
בתפוצ'יפס יש בערך 500 קלוריות ל-100 גרם
בתפוחי אדמה מטוגנים (צ'יפס שאתה מטגן בבית) יש בערך 300 קלוריות ל-100 גרם.
בתפוח אדמה מבושל במים יש 85 קלוריות ל-100 גרם.
בתפוחי אדמה אפויים יש בערך 140 קלוריות ל-100 גרם (תלוי בעיקר בכמות השמן שאתה שם, יכול להיות גם פחות).
בברוקולי יש 35 קלוריות ל-100 גרם.
בפטריות יש בערך 25 קלוריות ב-100 גרם.
בטופו יש 150 קלוריות ל-100 גרם.
בשמן יש כמעט 900 קלוריות ל-100 גרם.
בוא נניח שאתה צריך לאכול 2 ק"ג מזון ביום כדי לא להיות רעב.
אם בחירות המזון שלך יהיו צ'יפס, פסטה ותפוצ'יפס אתה תצרוך הרבה מאוד קלוריות כדי להגיע ל-2 ק"ג האלו ולשבוע. לכן, מהרשימה שלמעלה דווקא עדיף לך לבחור בתפוחי אדמה מבושלים/אפויים, אורז, טופו, ברוקולי, פטריות ובורגול...
ולאכול פחות פסטה, צ'יפס מטוגן וכדומה. להשתמש קצת פחות בשמן.
זה לא צריך להיות מוחלט, אתה לא צריך להפסיק לגמרי עם צ'יפס או חטיפים, אבל אתה תיאלץ להפחית כמויות באופן משמעותי.
אתה לא צריך להפסיק להשתמש בשמן, אבל אתה צריך לשלוט בכמויות שאתה שם במזון שלך כדי לדעת כמה בערך אתה צורך ולא לשפוך אותו חופשי.
בעיה נפוצה, אבל אפשר להתגבר.-אני פחות אוהב לאכול ירקות ופירות
זה שאני אגיד לך אם זה בסדר או לא בסדר לא באמת יעזור לך.שניצלוני סלמון - 100 ג' סה"כ
טורטליני פטריות ברוטב קרם קוקוס ופטריות עם פסטו - 2/3
חבילה
שניצלוני טופו - 250 ג'
אני הייתי אצל הדיאטנית לפני שבועיים בביקטרת (101) ולפני חודש בביקוד ראשון (102)בעיה נפוצה, אבל אפשר להתגבר.
תנסה ירקות שלא אכלת עד עכשיו ותתנסה עם כל ירק מספר פעמים, בשיטות הכנה שונות. פעם בסלט, פעם בבישול, אפייה, אידוי, הקפצה וכדומה. יש אינסוף אפשרויות בנושא. זה כן יצריך ממך השקעה בחיפוש מתכונים.
תלך לירקן ותראה איך אתה מגיב לירקות באיכות קצת יותר גבוהה. קל מאוד לשנוא עגבניות אם קנית אותן בסופרמרקט והן בלי טעם, בלי ריח, בלי צבע...
מניח שהבנת את הנקודה.
בנוגע לפירות, אם למשל אתה אוכל תותים אתה רוצה לומר שפשוט לא טעים לך? מנגו? אננס? ענבים?
הפתרון הוא זהה, פשוט תנסה פירות שלא ניסית עד עכשיו, זנים שלא ניסית עד עכשיו, תנסה להכין סלט פירות תראה אם החוויה הופכת לחיובית יותר.
זה שאני אגיד לך אם זה בסדר או לא בסדר לא באמת יעזור לך.
אתה צריך להבין את העיקרון שהוסבר בהודעות הקודמות ולהבין איפה אתה יכול ליישם אותו.
נסה להבין מה הדחיסות הקלורית של טורטליני, קרם קוקוס ופירורי לחם.
אחרי כן תנסה לחשוב\לחפש אם יש להם תחליפים פחות דחוסים קלורית. מוזמן לשתף פה מה דעתך עליהם והאם באמת תאכל אותם.
בנוגע לטעם - אין מה לעשות, אם תחליף את הארוחה הזו בארוחה עם פחות קלוריות זה לא יהיה כמו לאכול טורטליני, אבל אם תבשל נכון זה יהיה חביב ואכיל. בשביל תוצאות צריך להקריב קצת מהנאה... לפחות בהתחלה.
אני התחלתי ללכת לחדר כושראני הייתי אצל הדיאטנית לפני שבועיים בביקטרת (101) ולפני חודש בביקוד ראשון (102)
מצ"ב תפריט:
צפה בקובץ המצורף 86878
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––
אנ ימשתדל לאכול לפי התפריט והחל מהשבוע התחלתי לעשות יותר הליכות (3-4 ק"מ/יום, 4 קמ"ש)
1. יש חלוקה של מאקרו נוטריאנטים? חלבון?אני הייתי אצל הדיאטנית לפני שבועיים בביקטרת (101) ולפני חודש בביקוד ראשון (102)
מצ"ב תפריט:
צפה בקובץ המצורף 86878
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––
אנ ימשתדל לאכול לפי התפריט והחל מהשבוע התחלתי לעשות יותר הליכות (3-4 ק"מ/יום, 4 קמ"ש)
אני מורעב בלילה ומנשנש1. יש חלוקה של מאקרו נוטריאנטים? חלבון?
נראה דל מידי.
2. מה זו הכותרת? ״שם תפריט-אני טובה בדיאטות״?
3. איך מסתדר לך מבחינת רמות רעב?
שווה לבדוק עם הדיאטנית ולעשות התאמות.אני מורעב בלילה ומנשנש