הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי לחיצת חזה-פאוורליפטינג

Alice Crown

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
שלום לכולם,
אשמח לעצה.
לפני קצת יותר מחודש התחלתי אימוני פאוורליפטינג בליווי מקצועי, כאשר הדגש שלי הוא על שיפור הדדליפט והסקווט עם חלום להתחרות בעתיד במקצה דדליפט אונלי, ואולי בהמשך סקווט אונלי (לחיצת חזה פחות חשובה לי, מודה).
מי שמלווה אותי פוצץ אותי בתרגילי חזה, ברמה שמרגישה לי ממש מוגזמת (15 סטים בשבוע) והתחילו לי כבר כאבים בכתף ומפרק כף היד.
אז לפני שאני באה בטענות, אשמח לדעת האם זאת כמות סטים הגיונית לחזה בפאוורליפטינג או שאני סתם בכיינית. תודה

יש כאלה שזה יהיה מעט מידי בשבילם ויש כאלה שזה יהיה הרבה יותר מידי, אין תשובה אחת ונפח הוא אישי למתאמן. באופן כללי הייתי אומר ש15 זה נפח שהוא איפשהו בתחילת החלק העליון של הסקאלה.

ממה שאת כותבת לא קשה להבין שאת עובדת עם יותר נפח ממה שאת צריכה, לפחות ברגע זה, וכדאי לדעתי להוריד אותו מבחירה לפני שתיהי מוכרחת. העצה שלי היא לשתף את המאמן שלך בתחושות ואין באמת סיבה שהוא יבטל אותן ויגיד לך להמשיך ככה.

זה מאוד אינדיבידואלי, בעיקרון ההמלצה היא 10-20 סטים בשבוע לשריר, יכול להיות שבשביל מישהו אחר 15 סטים זה כלום אבל בשבילך זה הרבה.

המלצה של מי ?
לרוב האוכלוסייה ובמיוחד מתאמנים טבעיים זו המלצה די מדויקת, במיוחד אם אתה עובד קרוב לכשל אתה יכול להסתפק אפילו מ12 סטים בשבוע, מן הסתם שיש אנשים שיתנו יותר מ20 סטים בשבוע, יש מקרים ספציפיים.

לרוב האוכלוסייה ובמיוחד מתאמנים טבעיים זו המלצה די מדויקת, במיוחד אם אתה עובד קרוב לכשל אתה יכול להסתפק אפילו מ12 סטים בשבוע, מן הסתם שיש אנשים שיתנו יותר מ20 סטים בשבוע, יש מקרים ספציפיים.
נתחיל מזה שזה טווח רחב ככה שהגיוני שזה יתאים לרוב המתאמנים כנראה גם ככה...
דבר שני זאת "המלצה" שיותר "מדויקת" אולי למטרת פיתוח גוף . פווארליפטינג מאוד שונה מזה והשאלה כאן נשאלה על אימוני פאוורליפטינג. להגיד ל"פאוורליםטר" תעשה 10-20 סטים זאת לא המלצה מצטער

דבר שני זאת "המלצה" שיותר "מדויקת" אולי למטרת פיתוח גוף . פווארליפטינג מאוד שונה מזה והשאלה כאן נשאלה על אימוני פאוורליפטינג. להגיד ל"פאוורליםטר" תעשה 10-20 סטים זאת לא המלצה מצטער
אתה צודק, אבל בפאוורליפטינג זה גם יותר עניין של תדירות ועצימות ולא רק נפח שבועי, בדרך כלל כשעובדים בפאוורליפטינג בנפח מאוד גבוה (24 סטים ומעלה) אז המרחק מכשל לא יהיה קרוב.

לא שמתי לב שזה בפורום פאוורליפטינג. ההמלצה שדיברתי עליה של מייק היא לפיתוח גוף. לפאוורליפטינג זה הרבה יותר כללי וגמיש.

היה לי בלוקים של 24 והבלוק הזה הוא 18 .

הכל תלוי גם מה עצימות והנפח כמה המשקל קרוב לכשל וכמה לא .
וגם בעד גורמים העצה שלי תגיד את זה למי שמלווה אותך .

כמו גם בטכניקה הייתי ממליץ לראות סרטוני טכניקה של פווארליפטינג לא תמיד מה שרואים במצלמה זה מה שקורה בפועל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית