הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למידה איך לבנות תוכנית אימון בעזרת ספר

• פותח/ת השרשור dudi_d
  • פורסם בתאריך

dudi_d

משתמש מתחיל
21
3
נק' מוניטין:
3
21
3
האם לצורך למידה על בניית תוכנית אימון אפשר להסתפק בפרק בספר SS מהדורה שנייה? יש לי את הספר, עוד לא הגעתי לפרק על זה).
או שתמליצו לי לקנות גם את הספר ״Practical Programming for Strength Training, 3rd edition״ שראיתי שהמליצו פה עליו?
באיזה שלב אצטרך לקרוא גם את הספר הנוסף? (Practical Programming).

עושה עכשיו את התוכנית SS מפוצלת שמפורסמת באתר.

תודה.

אישית אני לא מתחבר לתוכניות של מארק ריפטו.
מארק הוא סגנון מאוד מסוים, אחד שמעדיף פרס על פני בנץ'. הוא התפתח מוויטליפטינג אבל בנה סגנון תכנון פחות טכני מוויטליפטינג, ויותר כוח.
למארק יש ספרים מעולים כדי לטבול את הרגל בעולם אימוני המשקולות, עם סגנון כתיבה מעולה, הרבה איורים, והבנת הטכניקה של כל תרגיל בצורה מאוד ברורה (גם אם אני אישית לא מסכים עם הכל).

אם תרצה באמת להיות מקצוען, לדעתי יש שני ספרים שהם חובה.
אחד של צ'אד ווסלי סמית על תכנון קוראים לזה Scientific Principles of Strength Training (והלוואי שתקרא את שאר הספרים שלו).
והספר השני שלדעתי כדאי לקרוא מספר פעמים זה הספר של בוריס שייקו, מאסטר בפאוורליפטינג ומהטובים ביותר בתחום Powerlifting Foundations and Methods.

מארק הוא סגנון מאוד מסוים, אחד שמעדיף פרס על פני בנץ'. הוא התפתח מוויטליפטינג אבל בנה סגנון תכנון פחות טכני מוויטליפטינג, ויותר כוח.
למארק יש ספרים מעולים כדי לטבול את הרגל בעולם אימוני המשקולות, עם סגנון כתיבה מעולה, הרבה איורים, והבנת הטכניקה של כל תרגיל בצורה מאוד ברורה (גם אם אני אישית לא מסכים עם הכל).

אחד של צ'אד ווסלי סמית על תכנון קוראים לזה Scientific Principles of Strength Training (והלוואי שתקרא את שאר הספרים שלו).
והספר השני שלדעתי כדאי לקרוא מספר פעמים זה הספר של בוריס שייקו, מאסטר בפאוורליפטינג ומהטובים ביותר בתחום Powerlifting Foundations and Methods.
ספר מעולה (הראשון) אחד המחברים של הספר הראשון הוא ד"ר מייק ישראטל. יש מצב שאתה מכיר אותו מיוטיוב
ערוץ יוטיוב שנקרא renaissance periodization כל מה שאתה צריך לדעת על טכניקה, תוכניות וכו' מומלץ.

ספר מעולה (הראשון) אחד המחברים של הספר הראשון הוא ד"ר מייק ישראטל. יש מצב שאתה מכיר אותו מיוטיוב
ערוץ יוטיוב שנקרא renaissance periodization כל מה שאתה צריך לדעת על טכניקה, תוכניות וכו' מומלץ.
גם הספר השני נכתב בעזרת מייק.
בוריס שייקו הוא רוסי שלא דובר אנגלית, מייק כתב את הספר שלו.

דווקא בספר הראשון של צ'אד ווסלי סמית, מייק פחות מעורב מאשר בספר של בוריס שייקו לדעתי.

גם הספר השני נכתב בעזרת מייק.
בוריס שייקו הוא רוסי שלא דובר אנגלית, מייק כתב את הספר שלו.

דווקא בספר הראשון של צ'אד ווסלי סמית, מייק פחות מעורב מאשר בספר של בוריס שייקו לדעתי.
אה, לא ידעתי. כן אני ממש אוהב את ד"ר מייק, פשוט נותן דברים לעניין בצורה מתודית ובלי שטויות.

• פותח/ת השרשור

האם הספרים שציינת יענו לי על המטרה יותר מאשר הספר שציינתי? (Practical Programming)
המטרה: לדעת איך לבנות תוכניות ולהתקדם, במינימום קריאה.
אני לא טיפוס של ספרים, במיוחד לא באנגלית אבל אני רוצה להבין מה אני עושה בלי להיות תלוי במאמן שזה הרבה כסף.
את אופן ביצוע התרגילים - אפשר לראות ביוטיוב (זה בגדול מספיק?)

אולי נשמע קצת מטופש לומר את זה (אני בשלב ראשוני של הלמידה) אבל בכל זאת אציין שאני מחפש לטווח הארוך בעיקר הרזייה (זה החלק הקשה שמורכב מצמצום באכילה+הוספת אירובי) ו״התנפחות״. וכמובן מעל הכל הכי חשוב לשמור על עצמי מפציעות רציניות. לחלק של ההרזייה אני נעזר גם בדיאטן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית