הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי מאמץ מוגזם באימונים

Bondablesleet

משתמש מתחיל
37
5
נק' מוניטין:
5
37
5
היי, אני מתאמן שנה וחודש,
תמיד אהבתי נפח באימונים, שילוב דרופ-סטים, והגעה לכשל.
בזמן האחרון, אני מרגיש שאני מגזים, יוצא לי להגיע לכשל בכל סט אפשרי כולל דרופ סט, אני פשוט נהנה משיטת האימונים הזו, ורואה התקדמות מצוינת. (מקבל המון המון תגובות טובות, ועלייה של 15~ קילו).

לעולם לא היו לי כאבים חזקים או משהו רציני, אבל בזמן האחרון אני מתחיל להרגיש כאבים קטנים בגב התחתון, לכן אני לחוץ.

רציתי לשאול האם אפשר לקבל נזק רציני או קבוע ממה שתיארתי? ואשמח לטיפים איך להימנע מפציעה בעתיד.. תודה רבה 🙏.

היי, אני מתאמן שנה וחודש,
תמיד אהבתי נפח באימונים, שילוב דרופ-סטים, והגעה לכשל.
בזמן האחרון, אני מרגיש שאני מגזים, יוצא לי להגיע לכשל בכל סט אפשרי כולל דרופ סט, אני פשוט נהנה משיטת האימונים הזו, ורואה התקדמות מצוינת. (מקבל המון המון תגובות טובות, ועלייה של 15~ קילו).

לעולם לא היו לי כאבים חזקים או משהו רציני, אבל בזמן האחרון אני מתחיל להרגיש כאבים קטנים בגב התחתון, לכן אני לחוץ.

רציתי לשאול האם אפשר לקבל נזק רציני או קבוע ממה שתיארתי? ואשמח לטיפים איך להימנע מפציעה בעתיד.. תודה רבה 🙏.
סביר להניח שמדובר בעומס, אבל אם אחרי מנוחה / הורדת עומסים אין שיפור אפשר ורצוי לגשת לאיש מקצוע.
לא יודע לגבי הימנעות מפציעה אבל אתה תקטין משמעותית את הסיכוי עם תזונה, שינה, ניהול עומסים והתאוששות מתאימים.

השיטה של "פשוט לעבוד קשה", ללכת על המקסימום ולתת את הכל בכל אימון, עובד מצוין עד שלב מסוים.
אבל יש שלב באימונים שצריך לשנות תכנון, לבנות משהו יציב ומחושב יותר.
כשאתה חלש ומתחיל, הגוף מתאושש יחסית מהר, אם יצוץ כאב קטן הוא יחלוף תוך כמה שעות או ימים.
אחרי שאתה כבר לא מתחיל, לתכנון של התוכנית יש משמעות רבה.

אני ממליץ לך לשכור מאמן או ללמוד על תכנון תוכניות אימונים כדי שתמשיך להתקדם בלי כאבים או פציעות.

• פותח/ת השרשור
השיטה של "פשוט לעבוד קשה", ללכת על המקסימום ולתת את הכל בכל אימון, עובד מצוין עד שלב מסוים.
אבל יש שלב באימונים שצריך לשנות תכנון, לבנות משהו יציב ומחושב יותר.
כשאתה חלש ומתחיל, הגוף מתאושש יחסית מהר, אם יצוץ כאב קטן הוא יחלוף תוך כמה שעות או ימים.
אחרי שאתה כבר לא מתחיל, לתכנון של התוכנית יש משמעות רבה.

אני ממליץ לך לשכור מאמן או ללמוד על תכנון תוכניות אימונים כדי שתמשיך להתקדם בלי כאבים או פציעות.
האמת שהתוכנית שלי מסודרת מאוד. בניתי אותה יחד עם מאמן שאני סומך עליו מאוד ושיניתי אותה רבות עד שהגעתי לתוכנית הנוכחית.
בסטים עצמם אני פשוט אוהב את הסחיטה והכשל. אני אשמח לשאול אותך, איך אני יודע איפה אני עוצר, ואיפה אני גורם לעצמי נזק? תודה רבה

האמת שהתוכנית שלי מסודרת מאוד. בניתי אותה יחד עם מאמן שאני סומך עליו מאוד ושיניתי אותה רבות עד שהגעתי לתוכנית הנוכחית.
בסטים עצמם אני פשוט אוהב את הסחיטה והכשל. אני אשמח לשאול אותך, איך אני יודע איפה אני עוצר, ואיפה אני גורם לעצמי נזק? תודה רבה
לא שאלת אותי, אבל אני אענה גם.
אתה יודע שאתה כנראה גורם לעצמך נזק כשמופיעים כאבים קצת מעבר לנורמלים (הרגשה אישית ומודעות עצמית), וכשהביצועים שלך בחדר כושר יורדים בטווח הארוך. הסעיף השני מצביע על חוסר התאוששות ועומס יתר לא על פציעה, אבל פציעה תקרה לך ככל הנראה מעומס יתר על השריר/ גיד/ עצם וכו.

• פותח/ת השרשור
לא שאלת אותי, אבל אני אענה גם.
אתה יודע שאתה כנראה גורם לעצמך נזק כשמופיעים כאבים קצת מעבר לנורמלים (הרגשה אישית ומודעות עצמית), וכשהביצועים שלך בחדר כושר יורדים בטווח הארוך. הסעיף השני מצביע על חוסר התאוששות ועומס יתר לא על פציעה, אבל פציעה תקרה לך ככל הנראה מעומס יתר על השריר/ גיד/ עצם וכו.
איזה מלך אתה, ממש עזרת לי להבין.
תודה רבה על המענה, לא מובן מאליו!

לא ראיתי את התוכנית שלך, אבל תן להסביר משהו.
תוכנית זה לא רק איזה תרגילים תבצע וכמה סטים וחזרות תעשה, בעיניי הדבר הכי חשוב בתוכנית זה דרגת הקושי של כל אימון.
לדוגמה, בתוכנית שלי אעשה לפעמים 170 ק"ג ולפעמים 215 ק"ג סקוואט לבערך 5-8 סטים של 5 חזרות 3 פעמים בשבוע.
אני מסוגל לעשות גם 235 ק"ג בערך ל5 חזרות, אבל התוכנית קובעת לי כמה מאמץ אני צריך להכניס בכל אימון.

אם אין בתוכנית שלך חישוב מדויק של רמת מאמץ שאתה צריך בכל אימון, שמחושב שבועות קדימה, בעיניי אין לך תוכנית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית