הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם זה אפשרי לצרוך את רוב החלבון שלי מתוספים?

mightyraz

משתמש מתחיל
50
0
נק' מוניטין:
0
50
0
לצורך הדוגמה, 2 שייק חלבון ביום זה כבר 40ג, עוד משקה חלבון יטבתה זה סהכ 65, + מעדן חלבון זה סהכ 90.

נגיד זה ועוד מאכל מהטבעי אך יותר מחצי חלבון יומית שלי זה ממשקאות ותוספים, האם זה סבבה? או שזה יעשה בסופו של דבר רע לגוף/בניית שריר?

בנוסף, אם כבר אפשר לשאול שאלות, אני באמת בספק אם קריאטין משפיע אילולא לוקחים אותו לפני אימון? זה בראש שלי?

לגבי החלק השני - כן. זה בראש לך. תיקח קראטין יומית, מתי נוח לך, אישית אני לוקח לפי משקל גוף ולא "5 גרם כל יום"

אבקות חלבון משמשות כתוסף תזונה ולא כתחליף לאוכל רגיל. 2 סקופים של אבקת חלבון זה לא משהו מוגזם, אבל כנראה שגם עם סקופ אחד ביום אתה תסתדר יופי. שווה לך לנסות לרדת לסקופ אחד ולאכול במקום מקור חלבון "אמיתי".
קשה לומר אם זה יעשה רע לגוף או לא כי צריך להסתכל על כלל התזונה שלך ולא על אבקת חלבון בלבד. יכול להיות שבתזונה שלך חסרים מקורות מזון מסוימים, מה שיכול להוביל למחסור בוויטמינים ומינרלים שונים.

מעדן חלבון ומשקה חלבון יטבתה הם לא תוספים, אלא מוצרי חלב אז אתה מקבל מהם גם סידן.

תזמון צריכת קריאטין אינו חשוב מפני שההשפעה שלו ארוכת טווח ולא אקוטית (כמו קפאין לדוגמה). אז זה לא באמת משנה אם אתה צורך את הקריאטין לפני אימון או במועד אחר

3/4 מהחלבון בתפריט צריך להגיע ממזון מוצק. אבקה זה כלי עזר ולא מזון.
איפה קראת על המלצה לחלוקה כזו?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

נגיד זה ועוד מאכל מהטבעי אך יותר מחצי חלבון יומית שלי זה ממשקאות ותוספים, האם זה סבבה? או שזה יעשה בסופו של דבר רע לגוף/בניית שריר?
כל עוד שאר התזונה שלך מאוזנת מבחינת ויטמינים ומינרלים אתה תהיה בסדר.

לצורך הדוגמה, 2 שייק חלבון ביום זה כבר 40ג, עוד משקה חלבון יטבתה זה סהכ 65, + מעדן חלבון זה סהכ 90.

בנוסף, אם כבר אפשר לשאול שאלות, אני באמת בספק אם קריאטין משפיע אילולא לוקחים אותו לפני אימון? זה בראש שלי?
אפשרי, למרות שלא ברור למה שתרצה לעשות את זה. בגדול, חלבון הוא חלבון, אם תקבל אותו מקוטג' או מאבקת חלבון זה לא משנה.

מה שאתה כן צריך לחשוב עליו, תוספים הם מעובדים בצורה פחות מבוקרת לרוב, או לפחות האיכות בקרה על מה יש בתוסף ומה אין היא יותר רופפת למשל מהביקורת על מוצרי חלב או אוכל, זה אומר שמה שכתוב על התוית לווא דווקא מדויק.

בחלק מהמותגים יש זיהומים של מתכות כבדות וכימיקלים אחרים, ככה שברגע שזה הופך להיות "המקור" העיקרי של חלבון שלך זה יכול להיות בעייתי, ועוד משהו לחשוב עליו תכלס כל האבקות חלבון האלה זה לא רק חלבון יש חומרי טעם וריח סוכר וכל מיני חרא בחלק מהם, אז שוב אתה מכניס מזה כמויות ענקיות במקום אוכל, כאשר זה רק שייק ביום, זה ניחה... כשזה הרוב של החלבון ביום, משהו לחשוב עליו.

עוד נקודה לחשוב עליה, לאכול זה zero sum game, כל מה שאתה מכניס לפה כעיקרון יכולת להכניס משהו איכותי יותר לפה, כשאתה מוותר על אוכל מלא ופשוט אומר אשתה שייק חלבון אתה מוותר על כל הMicronutrients, ויטמינים, חומצות שומן וכל הדברים האחרים שהיית יכול לקבל מאוכל מלא אבל החלטת לקחת שייק, אם זה רק שייק ביום זה לא משנה אבל אם זה הופך להיות המקור העיקרי.. פחות אופטימלי.

אבקת חלבון היא תוסף לא תחליף.

בקיצור באופן טכני, זה אפשרי.
דעתי האישית אם אתה לא חייב להפוך את זה למקור העיקרי, וזה סתם מתוך עצלנות מומלץ שלא, עדיף אוכל.

תזמון צריכת קריאטין אינו חשוב מפני שההשפעה שלו ארוכת טווח ולא אקוטית (כמו קפאין לדוגמה). אז זה לא באמת משנה אם אתה צורך את הקריאטין לפני אימון או במועד אחר
הרסת לבחור את הפלצבו

חלבון - לא חושב שכדאי שרוב החלבון יגיע באבקה או יוגורטים מועשרים בחלבון, תגוון את מקורות החלבון שלך יותר - עוף, בשר, דגים, סויה, מוצרי חלב, קטניות... וגם תוספים אם אתה לא מצליח להגיע לצריכה נאותה מהמזון.

קריאטין כל יום, לא משנה התזמון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית