הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על נפח פר זמן

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
מה לאורך זמן יהיה אפקטיבי יותר במונחים של שיפור בכוח/עלייה במסת שריר:

1. אופציה א: 40 חזרות של תרגיל מסוים(נניח בנץ' או מתח עם משקל) ל-RPE8-9.5 (ככל שמתקדמים בסטים אז ה-RPE פשוט עולה), לפי 4-5 דק' מנוחה בין הסטים, כך שהאימון כולו מסתכם ב-8X5 ומסתיים בפחות מ-50 דק'.
  2. אופציה ב: אותו דבר כמו אופציה א', רק שפה מדובר על 12 סטים שמתבצעים *לאורך היום*(3 סטים פה, 4 סטים שם, עוד 4 סטים מאוחר יותר, ועם הפסקות של לעתים 10-20 דק' בין הסטים).
אני מנסה להבין האם ועד כמה משמעות יש לזמן בין הסטים..

אני מנחש שאופציה 2 עדיפה.
זמני מנוחה קצרים משפרים סיבולת, לא כוח.
מה שכן, תצטרך חימום מחדש לכל קבוצת סטים.

קצת קשה לי עם הטענה שאין ערך לזמן מנוחה בהקשר של היפרטרופיה... מכיר את הטענה שתנוח כמה שצריך אבל לא מסתדר לי. אם ככה מה ההגיון בכל מיני מיו רפס/ טיים אאוט וכו? הכשל לפי זה הוא אירובי בלבד, ואז מה עשינו פה?
@OA מה דעתך בנושא?

מה לאורך זמן יהיה אפקטיבי יותר במונחים של שיפור בכוח/עלייה במסת שריר:
נתחיל בזה שאלו מטרות שהן די שונות מבחינת גישת האימונים אליהן.
  1. אופציה א: 40 חזרות של תרגיל מסוים(נניח בנץ' או מתח עם משקל) ל-RPE8-9.5 (ככל שמתקדמים בסטים אז ה-RPE פשוט עולה), לפי 4-5 דק' מנוחה בין הסטים, כך שהאימון כולו מסתכם ב-8X5 ומסתיים בפחות מ-50 דק'.
לא בטוח שהבנתי, למה לעשות סטים של 40 חזרות?
  1. אופציה ב: אותו דבר כמו אופציה א', רק שפה מדובר על 12 סטים שמתבצעים *לאורך היום*(3 סטים פה, 4 סטים שם, עוד 4 סטים מאוחר יותר, ועם הפסקות של לעתים 10-20 דק' בין הסטים).
פחות בעד,
יש גם קשר לא ברור ב100% בין סטרס מטבולי להיפרטרופיה.
מלבד זה אני חושב שהרבה יותר נוח לבנות קשר מוח שריר על שריר שקיבל גירוי קודם סמוך (למשל כפיפת מרפק אחרי תרגיל חתירה כלשהו)

אולי אופציה ב' יכולה להיות טובה בהנחה ותחלק את האימון על שרירים שונים לאורך היום,
העצה הכי טובה היא לנסות פשוט.

נ.ב,
למטרות כוח יש סיכוי שאופציה ב' אפילו תהיה עדיפה.

• פותח/ת השרשור
נתחיל בזה שאלו מטרות שהן די שונות מבחינת גישת האימונים אליהן.

לא בטוח שהבנתי, למה לעשות סטים של 40 חזרות?

פחות בעד,
יש גם קשר לא ברור ב100% בין סטרס מטבולי להיפרטרופיה.
מלבד זה אני חושב שהרבה יותר נוח לבנות קשר מוח שריר על שריר שקיבל גירוי קודם סמוך (למשל כפיפת מרפק אחרי תרגיל חתירה כלשהו)

אולי אופציה ב' יכולה להיות טובה בהנחה ותחלק את האימון על שרירים שונים לאורך היום,
העצה הכי טובה היא לנסות פשוט.

נ.ב,
למטרות כוח יש סיכוי שאופציה ב' אפילו תהיה עדיפה.
לגבי סט של 40 חזרות: הכוונה הייתה 40 חזרות של תרגיל מסוים, מחולק לפי 8x5 (שהם סה"כ 40)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית