הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רגישות לחלב, האם בעייתי לשלשל?!

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
אהלן!

רציתי לדעת האם יש אפשרות ש"פתאום" הגוף נהיה רגיש לחלב ומתחיל לשלשל?
כי אני כבר שותה במשך חודשיים- שלושה כל יום 2-3 ליטר חלב והכל עשר,ובשבוע האחרון אחרי כמה כוסות אני ישר בשירותים ומשלשל.

ועוד שאלה,
אם אני משלשל אז הגוף עדיין מצליח "לקחת" את הקלוריות והחלבון והפחמימות וכו' או פשוט הגוף מאבד אותם ובכל הולך לביוב?

תודה!

הפעם היחידה שהיה לי שלשול בזמן SS וחלב זה היה ששתיתי כמות גדולה בבת אחת. משהו כמו ליטר.
זה היה בסך הכל חצי יום ועבר.
אתה אומר שזה שבוע שלם ככה?

לי קורה רק כשאני שותה את החלב מהר, בדומה למה ש-Kman אמר.
תבדוק אולי גם אצלך זה כך, תנסה לשתות על פני פרק זמן גדול יותר.
בכל מקרה ע"פ מה שאני יודע אין בעיה להמשיך לצרוך את החלבון גם כשיש שלשולים..

התשובה היא כן. זה לא הגיוני- זה פשוט קורה ככה. עם ההתבגרות ייצור הלאקטז מתמעט ולפעמים נפסק

• פותח/ת השרשור
התשובה היא כן. זה לא הגיוני- זה פשוט קורה ככה. עם ההתבגרות ייצור הלאקטז מתמעט ולפעמים נפסק

אם ככה אז אני בבעיה! חחח

ננסה הפסקות קטנות ואם לא ילך נעבור לכדורים..

מה לגבי השאלה השני: אם אין לי בעיה לשלשל, הגוף בכל זאת מספיק לנצל את החלבון והפחמימה שבחלב או שזה בעצם כאילו לא שתיתי?

אצלי זה היה הפוך..
כשהייתי קטן אם הייתי שותה חלב או שוקו על הבוקר (במהירות כי תמיד איחרתי..)
אז היה לי כאב בטן נוראי.

כיום אם אני רוצה אני גומר 2 ליטר במכה.

מוזר כל העניין הזה.

אם ככה אז אני בבעיה! חחח

ננסה הפסקות קטנות ואם לא ילך נעבור לכדורים..

מה לגבי השאלה השני: אם אין לי בעיה לשלשל, הגוף בכל זאת מספיק לנצל את החלבון והפחמימה שבחלב או שזה בעצם כאילו לא שתיתי?
לא. הספיגה נפגעת ובגדול. השלשול בא תוך דקות ואין ספיגה מלאה של האוכל

למה הוא לא נספג? המערכת עיכול לא מצליחה לפרק בגלל חוסר באנזים. בעקבות כך הפריסטלטיקה עולה (תנועתיות של המעיים) ויש "רצון" להעיף את החומר החוצה. שים לב שאתה מתחיל לשלשל בתוך דקות- בערך חצי שעה. ובחצי שעה ארוחה של 40 חלבון 60 פחמימות ו20 שומן לא תיספג במלואה אלא תצא החוצה.

בתור דוחף אם יורשה לי לשאול...
האם שימוש בלקטוזין יעזור נגד זה? אני לא משלשל אבל אני נוהג לשתות את הליטר בכוסות לפני השינה ומיד אחרי זה מרגיש כאבי בטן ולפעמים תוך כדי שתיית החלב גם צורך להקיא\גועל.

בתור דוחף אם יורשה לי לשאול...
האם שימוש בלקטוזין יעזור נגד זה? אני לא משלשל אבל אני נוהג לשתות את הליטר בכוסות לפני השינה ומיד אחרי זה מרגיש כאבי בטן ולפעמים תוך כדי שתיית החלב גם צורך להקיא\גועל.

לא עדיף שלא תישתה כ"כ הרבה לפני שינה כי תירצה להשתין באמצע הלילה?
ואם כואבת לך הבטן תנסה לשתות לאורך היום ולא בבת אחת.

כדורי לקטאז בהחלט עוזרים (השאלה היא כמה אתה רגיש).
הייתי ממליץ לך לקנות כדורים מחול מהסיבה שבארץ המינונים פשוט מגוכחים וצריך לקחת איזה 4-5 כדורים בפעם אחת.
אני קניתי של NSI (מפתיע) והם מעולים. כדור אחד שווה ערך ל9 לקטאזין של אלטמן.
בכל מקרה, לשאלתך, כן זה עוזר. ואם לא, תעלה מינון ואז זה יעזור.
השאלה אם כל החיים אתה רוצה לבלוע לקטאז.
אני רגיש מאוד ונמנע מחלב וגלידה לגמרי. אין לי כח לקחת הרבה.
אולי קוטג' אני אוכל פעם ב כי אין בו הרבה לקטוז

פשוט תחלק את אכילת החלב שלך למנות יותר קטנות לאורך היום, מנסיון זה מפסיק את הכאבי בטן\שלשולים לגמרי.

אני בבסיס שותה כל יום 2-ליטר וחצי ליטר ואצלי למזלי אין בעיה כזאת
חוץ מפעם אחת ששתיתי הרבה ואז התכופפתי לכמה שניות ואז היתה לי בחילה שעברה אחרי קצת זמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית