הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תחושת בחילה, סחרחורת ועייפות בזמן אימון

• פותח/ת השרשור mylbs
  • פורסם בתאריך

mylbs

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
אז ככה אני בן 23 שוקל כרגע 71 קילו.
הייתי מתאמן בעבר בגילאים 15,16 והפסקתי אחרי שנה וחצי.
לא הייתי אוכל כמו שצריך ובכללי לא השקעתי כי התעצלתי.
לפני חודש חזרתי להתאמן והפעם החלטתי להיות רציני, התייעצתי עם מאמן כושר והוא בנה לי תוכנית.
התחלתי רגוע לא עשיתי סטים קשים או משהו התחלתי עם משקלים נמוכים ו15 חזרות כל סט עם תוכניות שעובדת על כל הגוף.
בשבועיים הראשונים הכל היה בסדר והייתי מרגיש טוב במהלך האימון וגם אחרי האימון, לפעמים אחרי אימון הייתי מרגיש קצת תחושה לא נעימה בבטן שבדרך כלל הייתה עוברת תוך 5 דקות וכשזה היה עובר הייתי מתחיל להיות רעב.
אחרי שבועיים בערך צברתי יותר ביטחון עם התרגילים והתחלתי להעלות משקלים ולהוריד את כמות החזרות.
יום אחד היה לי כאב ראש בקטנה אבל החלטתי ללכת בכל זאת עם מחשבה שזה אולי יעבור באמצע אימון, פתאום אחרי 40 דקות של אימון התחלתי להרגיש תחושה של בחילה אבל הייתי קרוב לסוף האימון ונשאר לי רק עוד 3 סטים, ככל שהמשכתי זה רק החמיר אבל לפחות סיימתי את האימון, הלכתי לרכב ואיך שהתיישבתי הקאתי איזה 3 פעמים והיו לי סחרחורות אבל זה עבר אחרי כמה דקות ויכלתי לנהוג הביתה.
נתתי לעצמי מנוחה של יומיים והלכתי שוב למכון, התחלתי את האימון במתח והאימון שלי נגמר אחרי סט אחד.
הייתי בעבר מתאמן סטריט ככה שאני מרגיש מאוד בנוח עם תרגילי מתח אבל משום מה אחרי החזרה השביעית כנראה שהסתכלתי למטה תוך כדי חזרה או משהו כי נתפס לי הצוואר כל כך חזק שהרגשתי כאילו קיבלתי זעזוע מוח והיה לי ממש קשה להזיז את הצוואר והיה לי סחרחורת. הלכתי הביתה לקחתי אדוויל ורק חיכיתי שזה יעבור כי הכאב ראש היה חזק ברמות בלתי נסבלות.
מאז אני מפחד ללכת למכון ניסיתי לעשות מתח במתקנים ליד הבית ושוב פעם זה קרה אחרי איזה 3 חזרות פתאום נתפס לי הצוואר והתחיל לי כאב ראש מיידית.
לפני שני האימונים האלו אכלתי ארוחה גדולה שלוש שעות לפני ואיזה אפרסק שעה לפני האימון, באתי קצת עייף לשני האימונים האלה אחרי עבודה משרדית שאני יושב כל היום במחשב אז אני בדרך כלל מגיע עייף למכון ואני לא כל כך מצליח להתעורר.
מה יכולים להיות הגורמים לבעיה? אני מתאר לעצמי שזה כנראה שילוב של כמה דברים.

עוד קצת מידע שאולי יעזור:
כל אימון אני מתחיל ב 2 דקות הליכה, 3 דקות ריצה, 3~5 דקות הליכה ואימון ממוצע שלי בדרך כלל לוקח שעה בול.
אחרי שבועיים מהרגע שחזרתי להתאמן התחלתי לשתות את big mass של alfa שעה אחרי ארוחת בוקר ושעה אחרי ארוחת ערב (150 גרם כל משקה עם 150מל מים ו 300מל חלב).
לפני חודש הייתי שוקל 67.5.
התכנית שלי עובדת על כל הגוף (גב, חזה, כתפיים, יד קדמית, יד אחורית ורגליים 5 סטים על שריר גדול ו 4 על קטן).

מתסף pre workout כלשהו לפני אימון?
לגיטימי לקבל סחרחורת לכמה שניות במהלך אימונים עצימים, תדאג להתאמן בערב אחרי שהכנסת את מרב הקלוריות היומי שלך יש אנשים שזה עובד להם מצויין וגם אימון הרבה יותר אפקטיבי.

• פותח/ת השרשור
מתסף pre workout כלשהו לפני אימון?
לגיטימי לקבל סחרחורת לכמה שניות במהלך אימונים עצימים, תדאג להתאמן בערב אחרי שהכנסת את מרב הקלוריות היומי שלך יש אנשים שזה עובד להם מצויין וגם אימון הרבה יותר אפקטיבי.
לא לוקח שום דבר לפני אימון, מקפיד על לאכול ארוחה גדולה 3 - 4 שעות פלוס מינוס לפני אימון ושעה לפני אימון אני לוקח איזה תפוח או אפרסק ושותה מים רגע לפני שאני יוצא מהבית.
עד עכשיו התאמנתי רק בשעות הערב אחרי עבודה שזה בין 7 וחצי ל 9 בערב.
הסחרחורת היא לא לכמה שניות ואז עוברת כמו שאתה אומר, בהתחלה שהתחלתי להתאמן היא באמת הייתה לכמה שניות ואז היא הייתה עוברת אבל עכשיו ברגע שמתחילה לי סחרחורת היא פשוט לא עוברת לבד היא רק מחמירה ואני מרגיש שאני חייב לשבת ומתחיל להיות לי חם ממש.
אולי באמת זה קשור לעצימות של האימון כי בהתחלה הייתי עם משקלים נמוכים ועשיתי הרבה חזרות והכל היה בסדר אבל כשהתחיל להיות לי קל מידי התחלתי להעלות משקלים ולהוריד חזרות ואז התחילו לי התחושות האלו.
הציעו לי לשתות גטורייד או אקסל לפני ותוך כדי אימון כדי לתת לגוף אנרגיה.
מאמין שיש דרך יותר בריאה מזה אשמח להצעות.
עוד לא יצא לי לנסות את זה כי אני עדיין עם צוואר תפוס ואפילו חזרה אחת של מתח גורמת לזה להיתפס עוד יותר אז אני בינתיים מחכה ועושה תרגילים לשחרור הצוואר.

לא קראתי הכל,

אם נתפסו לך השרירים בצוואר אז אתה צריך ללכת לעשות עיסוי רקמות (מסז' תאילנדי וכ'ו).
אתה לא אמור להוריד את הראש בזמן תרגיל, אם עשית את זה אז כנראה ששמת משקל שמעל הרמת כוח שלך וגרמת ל"פציעה". תוריד קצת במשקלי העבודה כי אחרת אתה תהיה עם חגורת גב ותעשה לעצמך נזק.
אנשים עם חגורת גב אלה אנשים שדפקו לעצמם את הגוף כי הם לא יודעים להתאמן. והגיעו למצב שהם עשו יותר נזק.

בנוסף, יכול להיות שאתה או עושה מהר מידי תרגילים ולא מצליח לנשום נכון, או שאתה בכללי לא נושם נכון, אם אתה מרגיש חום עז בגוף בזמן תרגיל, סימן שאתה עוצר את הנשימה שלך והגוף נתקע, ולאחר הסט אתה מתחיל לנשום, תנסה לעצור את הנשימה פעם אחת או פעמיים כמה שאתה יכול, זה אותו הדבר.

לסיכום, ממליץ לך ללכת ללמוד איך מתאמנים לפני שתדפוק לעצמך את הצוואר ושאר חלקי הגוף, לך תעשה עיסוי רקמות, מסז'ים ירפו לך את השרירים הכואבים, ותעשה מתיחות בסוף האימון.
תלמד לתרגל נשימות, תוריד במשקלי העבודה ותלמד איך לעשות טכניקה נכון.
להתאמן בחדר כושר זה לא להגיד הרמתי 50 ק''ג או 80 ק''ג. זה להתאמן נכון ולסיים אימון עם כוח ואנרגיות ובלי פציעות.

ואני מקווה שאם אתה עושה FullBody אתה מתאמן יום כן יום לא?

• פותח/ת השרשור
לא קראתי הכל,

אם נתפסו לך השרירים בצוואר אז אתה צריך ללכת לעשות עיסוי רקמות (מסז' תאילנדי וכ'ו).
אתה לא אמור להוריד את הראש בזמן תרגיל, אם עשית את זה אז כנראה ששמת משקל שמעל הרמת כוח שלך וגרמת ל"פציעה". תוריד קצת במשקלי העבודה כי אחרת אתה תהיה עם חגורת גב ותעשה לעצמך נזק.
אנשים עם חגורת גב אלה אנשים שדפקו לעצמם את הגוף כי הם לא יודעים להתאמן. והגיעו למצב שהם עשו יותר נזק.

בנוסף, יכול להיות שאתה או עושה מהר מידי תרגילים ולא מצליח לנשום נכון, או שאתה בכללי לא נושם נכון, אם אתה מרגיש חום עז בגוף בזמן תרגיל, סימן שאתה עוצר את הנשימה שלך והגוף נתקע, ולאחר הסט אתה מתחיל לנשום, תנסה לעצור את הנשימה פעם אחת או פעמיים כמה שאתה יכול, זה אותו הדבר.

לסיכום, ממליץ לך ללכת ללמוד איך מתאמנים לפני שתדפוק לעצמך את הצוואר ושאר חלקי הגוף, לך תעשה עיסוי רקמות, מסז'ים ירפו לך את השרירים הכואבים, ותעשה מתיחות בסוף האימון.
תלמד לתרגל נשימות, תוריד במשקלי העבודה ותלמד איך לעשות טכניקה נכון.
להתאמן בחדר כושר זה לא להגיד הרמתי 50 ק''ג או 80 ק''ג. זה להתאמן נכון ולסיים אימון עם כוח ואנרגיות ובלי פציעות.

ואני מקווה שאם אתה עושה FullBody אתה מתאמן יום כן יום לא?
תודה רבה על התגובה!
כן אני מתאמן יום כן יום לא.

אני חושב שכן עשיתי את הסט מהר מידי כי נהיה לי יותר קל עם הזמן אז הרשיתי לעצמי אני אפסיק לעשות את זה תודה על העצה.

לגבי משקל לא שמתי משקל עודף פשוט עשיתי מתח רגיל עם משקל גוף ועשיתי כמה חזרות שאני יכול אבל כן ניסיתי להגיע למצב שאני בקושי מצליח לסיים את החזרה האחרונה כי אני מרגיש שקל לי מידי באימונים.

לגבי נשימה אני מסכים שאני כנראה לא נושם טוב, ראיתי סרטונים באינטרנט וממש שהבנתי אני נושם נכון, אני אתייעץ על זה עם המאמן שלי אולי הוא יתן לי טיפים יותר טובים (אשמח גם אם יש לך מקור שאוכל ללמוד ממנו על נשימה נכונה)

בעקרון אני מוציא אוויר תוך כדי התנועה של ההרמה, ושאני מוריד אני לוקח אוויר.

וגבי מה שאמרת על ללמוד איך מתאמנים אני עשיתי כמה אימונים לפני זה עם מאמן צמוד שיראה שאני עושה הכל כמו שצריך ואחרי שהוא ראה שאני עושה הכל טוב ונתן לי דגשים בכל תרגיל מה לא לעשות וכאלה

אני לא יודע מי המאמן שלך, אבל או שאתה לא עושה בצורה נכונה את התרגיל שעשית כשהוא היה לידך, או שהוא לא אימן אותך נכון.

אני מציע שקודם תפנה למסז' ותפתור את כאבי הצוואר שלך, בריאות קודמת לכל.
בקשר לתרגילים אני מציע שתתחיל עם משקל קל ותשתדל לעשות על אותו הרעיון של הסרטון הבא:

קישור לצפייה: https://youtu.be/FnfeIalNQrw
זה נקרא אקצנטרי/שיפוע שלילי.
כמעט כל התרגילים שלי מבוססים על הטכניקה הזאת כי אני גם מושך את התרגיל ומחזק אותם בטווח גדול יותר. וגם אני יכול לנשום בצורה נכונה ולא להיחנק באמצע תרגיל.
שיהיה בהצלחה, לעוד שאלות מוזמן לרשום כאן/לפנות בפרטי.
ותזכור, בריאות קודמת לכל 😃

נתחיל מהסוף: אתה לא צריך עיסוי רקמות לא תילאנדי ולא ניו זילנדי
נתפס לך הצוואר, קורה לכולם, ציינת שאתה עובד בעבודה משרדית זה לא בטח לא תרם לעניין.
נתפס לי בעבר הצוואר (לא באימון) וזכור לי שלעשות מתח היה הכי לא נעים מכל התרגילים.

לעניין הסחרחורות עילפון הקאות-
אדם בריא לא אמור לחוות את זה גם אם הוא עושה הכל לא נכון בערך
אלא אם כן אתה מתאמן עם אטם על האף, גם אם תנשום לא הכי נכון או תתמאץ טיפה יותר מידי זה לא אמור להגיע לרמות שאתה מתאר.

הסחרחורות במקרה הם סיבוביות? זאת אומרת אתה מרגיש שכל העולם מסתובב ואתה במקום כמו שיורדים מהר מקרסולה בילדות?
והם קורות גם בשינוי תנוחה (לא באימונים) של הראש - נניח מעבר מעמידה לשכיבה, הסתכלות למעלה, למטה, הטיית ראש?

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע מי המאמן שלך, אבל או שאתה לא עושה בצורה נכונה את התרגיל שעשית כשהוא היה לידך, או שהוא לא אימן אותך נכון.

אני מציע שקודם תפנה למסז' ותפתור את כאבי הצוואר שלך, בריאות קודמת לכל.
בקשר לתרגילים אני מציע שתתחיל עם משקל קל ותשתדל לעשות על אותו הרעיון של הסרטון הבא:

קישור לצפייה: https://youtu.be/FnfeIalNQrw
זה נקרא אקצנטרי/שיפוע שלילי.
כמעט כל התרגילים שלי מבוססים על הטכניקה הזאת כי אני גם מושך את התרגיל ומחזק אותם בטווח גדול יותר. וגם אני יכול לנשום בצורה נכונה ולא להיחנק באמצע תרגיל.
שיהיה בהצלחה, לעוד שאלות מוזמן לרשום כאן/לפנות בפרטי.
ותזכור, בריאות קודמת לכל 😃

נתחיל מהסוף: אתה לא צריך עיסוי רקמות לא תילאנדי ולא ניו זילנדי
נתפס לך הצוואר, קורה לכולם, ציינת שאתה עובד בעבודה משרדית זה לא בטח לא תרם לעניין.
נתפס לי בעבר הצוואר (לא באימון) וזכור לי שלעשות מתח היה הכי לא נעים מכל התרגילים.

לעניין הסחרחורות עילפון הקאות-
אדם בריא לא אמור לחוות את זה גם אם הוא עושה הכל לא נכון בערך
אלא אם כן אתה מתאמן עם אטם על האף, גם אם תנשום לא הכי נכון או תתמאץ טיפה יותר מידי זה לא אמור להגיע לרמות שאתה מתאר.

הסחרחורות במקרה הם סיבוביות? זאת אומרת אתה מרגיש שכל העולם מסתובב ואתה במקום כמו שיורדים מהר מקרסולה בילדות?
והם קורות גם בשינוי תנוחה (לא באימונים) של הראש - נניח מעבר מעמידה לשכיבה, הסתכלות למעלה, למטה, הטיית ראש?
כן זה כמו ירידה מקרוסלה.
פחות אינטנסיבי מקרוסלה, זה לא עכשיו סיבובים כמו לשתות יותר מידי אלכוהול אבל זה מספיק בשביל להקיא אחרי רבע שעה של להרגיש ככה.
אם אני מתכופף (להרים משקולת) או למשל משתמש בטלפון בין סטים אז ההסתכלות למטה לא עושה לי טוב כל כך.
לא זכור לי שהייתי מרגיש דברים כאלה בחיים וגם אם כן הייתי מצליח להתנער מהם מאוד מהר.
תודה רבה על התגובה!

כן זה כמו ירידה מקרוסלה.
פחות אינטנסיבי מקרוסלה, זה לא עכשיו סיבובים כמו לשתות יותר מידי אלכוהול אבל זה מספיק בשביל להקיא אחרי רבע שעה של להרגיש ככה.
אם אני מתכופף (להרים משקולת) או למשל משתמש בטלפון בין סטים אז ההסתכלות למטה לא עושה לי טוב כל כך.
לא זכור לי שהייתי מרגיש דברים כאלה בחיים וגם אם כן הייתי מצליח להתנער מהם מאוד מהר.
תודה רבה על התגובה!
אולי יש לך ורטיגו תנוחתי. נשמע מאוד דומה ממה שכתבת
בין אם יש לך ורטיגו או לא, תלך לרופא.

• פותח/ת השרשור
אולי יש לך ורטיגו תנוחתי. נשמע מאוד דומה ממה שכתבת
בין אם יש לך ורטיגו או לא, תלך לרופא.
מחכה לתור בינתיים.
יותר רע לי בבטן האמת מאשר שיש לי סחרחורת.
להזיז את הראש לצדדים ולהסתכל למטה ולמעלה מחזק את התחושה הרעה בבטן בגלל שיש קצת סיבובים אבל יותר דומיננטי התחושה שיש בבטן.
בכל מקרה, אעדכן כאן לאחר הפגישה עם הרופא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית