הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקוע בבנצ' פרס

Ohad625

משתמש מתחיל
237
53
נק' מוניטין:
114
237
53
אני מתאמן מתקדם יחסית (3 שנים). כרגע במסה כבר כמה חודשים. מתאמן 4 פעמים בשבוע, במתכונת ab. מטרה- היפרטרופיה. הגעתי לגוף סבבה לגמרי יש מסת שריר השרירים בולטים גם במסה, אבל רוצה לשבור תקרת זכוכית של הבנצ'.

בעיקרון אני מכיר את רוב הטריקים והשטיקים של המסה- העלאת נפח- עומס מכני הדרגתי וכו'. אני משתדל לעלות משקלים בתרגילים המורכבים פעם בשבוע (אפילו אם זה גורם לי לרדת רק ל-3-4 חזרות, כי בסטים אחרי זה אני מרים יותר משקל מאימון קודם), ובמבודדים כמו מכונות וכו' משתדל לעלות חזרות (בכללי אוהב יותר חזרות במבודדים ובמורכבים פחות חזרות יותר משקל). אם לדוגמא באימון אחד בתרגיל מסויים לא הצלחתי לעלות משקל/חזרות בצורה ממש בולטת אז אני מוסיף עוד מיני סט/דרופ סט וכו'.

הבעיה שלי היא בנצ' פרס. אני פשוט לא מצליח להתקדם שם. בתחילת המסה דחקתי 80 ק"ג (כן אני יודע שזה גרוע יחסית לזמן שאני מתאמן, אבל הבנתי שלגבוהים ולמי שיש ידיים ארוכות יהיה טיפה יותר קשה להרים משקלים כבדים בבנצ') ל-6 ח (עושה 4 סטים של בנצ'). מאז שזה בערך 3 חודשים התקדמתי קצת כל פעם והיום אני הגעתי ל-85 ק"ג ל-6-7 חזרות. בחודש האחרון לא משנה איזה טקטיקה אני מנסה, אם זה לדחוק הכל אפילו ל- 1-2 חזרות ואז זה יעזור להעמיס יותר משקל, ניסיתי עם ספוטר וכו', ופשוט לא מצליח להתקדם.

בדרך כלל אני מתחיל את האימון של החזה ישר מהבנצ'. בזמן האחרון חשבתי לעשות שבוע שבוע רוטציה שבו אני מתחיל תרגיל אחר לחזה נניח לחיצת חזה שיפוע חיובי עם דאמבלים, ואת הבנצ עושה רק אחרי, כמובן שהמשקלים שם יירדו אבל אם זה נוגע רק להיפרטרופיה זה לא אמור לשנות הרבה נכון?
האם זה טקטיקה נכונה, שוב רק למטרות היפרטרופיה? לשנות את הסדר של התרגילים לפעמים, אם אני מתקשה להתקדם בבנצ'? כלומר לראות כמה אני מרים עם הבנצ כתרגיל שני ולנסות משם גם להתקדם?
אני לא רוצה לוותר על הבנצ' כי אני אוהב את התרגיל ומאמין שהוא חשוב מאוד לפלג גוף עליון, לדעתי הוא בונה לי בפרופורציה את הגוף, במיוחד שאני לא עובד על כתף קדמית וכו'.
אם זה משנה אז אני עושה בכל אימון 10 סטים לחזה (20 בשבוע) אולי זה קצת יותר מדי.
4 בנצ
2 לחיצת חזה דאמבלים שיפוע חיובי
4 פרפר מכונה

תודה רבה למי שעוזר

אם אתה רוצה להתקדם בבנץ' פרס
אתה צריך לעבוד עליו , ובוראציות שעוזרות לנקודות חולשה שלך , אם זה לעבוד עם שרשראות, דדסטרט, ספוטו וכו
לגוון יותר מידי לא יקדם לך את הבנץ' , נסה לעלות תדירות, לבדוק טכניקה , תזונה ,שינה
אם יש לך שאלות ספציפיות תרגיש בנוח

אם מעניין אותך לקדם את הבנץ' אז הייתי משאיר אותו ראשון באימון. אם כל מה שמעניין זה היפרטרופיה, זה לא באמת כזה משנה איפה הוא יהיה באימון או אם בכלל תעשה אותו.

אתה אומר שהתקדמת ב3 חודשים מ80×6 ל85×6-7 וזה התקדמות לא רעה בכלל.

אני לא מכיר אותך בכלל וקח כל המלצה שלי בביקורתיות אבל משהו דיי פשוט שאתה יכול לעשות-

תבחר טווח חזרות, נגיד 4-8, ותקפיד להשאיר בכל סט בערך 1-2 חזרות בטנק. כשאתה מגיע בכל הסטים ל7-8, תעלה קצת משקל.

זה החלק הממש פשוט. עכשיו המסובך יותר- תכניס לעצמך לראש שלא כל אימון אתה תראה שיפור ואתה לא צריך כל פעם לעשות יותר כדי להתקדם. יכול להיות אימונים ממש טובים ואחרי זה ממש גרועים. תסתכל על ההתקדמות שלך לאורך תקופה של חודשיים שלושה ולא שבועיים שלושה ותעשה את ההשוואה שם.

ולפני כל זה כמובן שים לב להתאוששות שלך מחוץ לחדר כושר שתואמת את המטרות שלך.

אוסיף למה שאמרו לפניי.
אל תתאמן לפיתוח גוף ותצפה לקבל תוצאות של פאוורליפטר.
לדעתי התוכנית שלך ממוקדת מידי למטרות אחרות מכוח, ועם תוכנית כוח פשוטה אתה אמור לעבור את ה100 ק"ג מהר מאוד.

אגב, יש לי ידיים מאוד ארוכות, ועברתי את ה180 ק"ג בבנץ'.

• פותח/ת השרשור
אוסיף למה שאמרו לפניי.
אל תתאמן לפיתוח גוף ותצפה לקבל תוצאות של פאוורליפטר.
לדעתי התוכנית שלך ממוקדת מידי למטרות אחרות מכוח, ועם תוכנית כוח פשוטה אתה אמור לעבור את ה100 ק"ג מהר מאוד.

אגב, יש לי ידיים מאוד ארוכות, ועברתי את ה180 ק"ג בבנץ'.

חלילה, אני לא מצפה להרים כמו פאוורליפטר כשאני עוקב אחרי כל קלוריה ובפלוס קלורי קטן מאוד. אבל עדיין, במסה אני מכניס יותר קלוריות אז מן הסתם שאני ארצה להתקדם במשקלי עבודה , שלאורך זמן יביאו להתקדמות גם בחזרות מה שיתרום להיפרטרופיה. אני יודע שלא חייב להתקדם במשקלים בשביל היפרטרופיה אבל אני משתדל לפחות בתרגילים מורכבים להתקדם במשקלים, מרגיש שזה ממש עוזר לי לגדול. ואין סיכוי שאוותר על בנצ' זה תרגיל מושלם לדעתי גם למפתחי גוף לא רק לפאוורליפטרים.
אתה אומר בקיצור שעצם העובדה שאני עובד בעיקר על פיתוח גוף ולא כח זה הגורם העיקרי לזה שאני מתקשה להתקדם בתרגיל?..
אולי לשנות באמת את סדר התרגילים באימון לעשות את הבנצ כתרגיל שני יעזור לי אמנם המשקלים יירדו כי זה לא הראשון אבל אוכל להעמיס לאט לאט שוב

נערך לאחרונה:
חלילה, אני לא מצפה להרים כמו פאוורליפטר כשאני עוקב אחרי כל קלוריה ובפלוס קלורי קטן מאוד. אבל עדיין, במסה אני מכניס יותר קלוריות אז מן הסתם שאני ארצה להתקדם במשקלי עבודה , שלאורך זמן יביאו להתקדמות גם בחזרות מה שיתרום להיפרטרופיה. אני יודע שלא חייב להתקדם במשקלים בשביל היפרטרופיה אבל אני משתדל לפחות בתרגילים מורכבים להתקדם במשקלים, מרגיש שזה ממש עוזר לי לגדול. ואין סיכוי שאוותר על בנצ' זה תרגיל מושלם לדעתי גם למפתחי גוף לא רק לפאוורליפטרים.
אתה אומר בקיצור שעצם העובדה שאני עובד בעיקר על פיתוח גוף ולא כח זה הגורם העיקרי לזה שאני מתקשה להתקדם בתרגיל?..
אולי לשנות באמת את סדר התרגילים באימון לעשות את הבנצ כתרגיל שני יעזור לי אמנם המשקלים יירדו כי זה לא הראשון אבל אוכל להעמיס לאט לאט שוב
בשביל בנץ' כבד, צריך לעשות בנץ'.
אם תשים אותו כתרגיל משני, אין שום סיבה שיתקדם יותר מאשר אם היה תרגיל עיקרי.
לפיתוח גוף הרבה מתמקדים על כשל, זה לא הגישה של פאוורליפטינג, שם אתה מתרחק מכשל, עובד על טכניקה ומיומנות, ועובד בצורה של בלוקים מחושבים.

אם אתה רוצה לראות יותר משקל על המוט, תוכנית של פאוורליפטר עדיף בהרבה.
אתה יכול להמשיך לעשות פיתוח גוף, אבל ספציפית לתרגיל הבנץ' פרס תעשה תוכנית כוח אם אתה מחפש כוח לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית