הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתאמן חוזר ותיק,כנסו

• פותח/ת השרשור Django
  • פורסם בתאריך

Django

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
מה קורה כל המכורים והמכורות לברזל,
אז אחרי 3 שנים של הפסקה טוטאלית ממשקלים,חזרתי לפני חודש.
אני צריך ייעוץ על איך לשרוף שומן ועדיין להעלות שריר (כן גם שרירים אני רוצה,עדיין הייתי מתאמן שנים בצורה רצינית,וממש הרגע חזרתי)?
אני לא בחור שמן,אבל ללא ספק יש שומן ביטני מיותר,השומן מהסוג הכי מגעיל,לדעתי,בערך חצי ממנו שומן ויסרלי וחצי כרס רגילה (המגש פיצה של לפני השינה..).
קשה לי להגיד בדיוק כמה אחוז שומן,אין לי דרך לעשות בדיקה 100%,אבל לפי הקליפס אני על 21.5 (בנוסף,תוסיפו גם את השומן ויסרלי,שזה יכול להגיע לעוד 1.5-2.5 אחוז),שאר הגוף נראה חטוב.
נתונים יבשים:גובה 1.79,משקל 96,אמצע העשרים.
עד עכשיו הייתי על 2800-2900 קלוריות ביום ועליתי במשקל.
אני מתכנן להוריד ל2200 קלוריות יומי ולהישאר על זה כמה חודשים:
200-205 גרם חלבון ביום (אני יודע שזה יכול להיות גבוה לחלקכם,אני גם רוצה להזכיר לגוף מה זה שריר,וגם לא לאבד את מה שכבר יש). *170 גרם מהחלבון ממקור חי*.
פחמימות 230 גרם (תפו"א ארוחה של 70 גרם פחמימה,שאר הפחמימות מורכבות).
השארית של השומן היא 53 גרם שומן.(השומן מגיע רק מהמקורות של הפחמימות והחלבונים).
מתכנן להתאמן בסגנון של חצי גוף כל פעם עליון/תחתון(משקל גבוה עד 6-10 חזרות,דרופ סט בסט האחרון כשאפשר),כרגע 3 פעמים בשבוע ואז להעלות ל 4.
אימונים של סביב השעה ורבע-עשרים,כולל חימום ומתיחות. אז נניח זה שורף בסביבות ה250-300 קלוריות,בנימה אופטמית.
תוסיפו שאני עושה 4-5 פעמים בשבוע הליכה של 7 ק"מ בהליכה זריזה בחוץ (סביב ה45-55 דק),שורף בטח עוד סביב ה250-300 קלוריות.
אני חושב בהתאם לקצב של השריפת שומן,לדחוף עוד 30-40 דקות אופניים בחדר כושר, לפני האימון.(לא בדקתי את זה,בטח עוד איזה 250-300 קלוריות)
התוספים שלי:קריאטין,אבקת חלבון,BCAA,ויטמנים,
BCAA אני לוקח יותר חופשי.קריאטין הרגע התחלתי לקחת,אז המשקל הוא לפני עליית המים..
אגב,ה2900 קלוריות שהייתי אוכל זה נטו המלצה מהמחשבון בשביל להישאר באותו משקל,ועדיין עליתי,ברור שאני לא אסתמך נטו על הצעות טכניות ממחשבון.
כל נסיון ממצב דומה/עצה יכולה להיות זהב.
תודה לקוראים ולמגיבים!

נערך לאחרונה:
אני צריך ייעוץ על איך לשרוף שומן ועדיין להעלות שריר (כן גם שרירים אני רוצה,עדיין הייתי מתאמן שנים בצורה רצינית,וממש הרגע חזרתי)?
כדי לרדת באחוזי השומן אתה צריך להיות בגירעון קלורי. אולי בזמן הזה תעלה גם במסת השריר כי הייתה בהפסקה די ארוכה, אבל כמובן שזה לא מובטח.
אני מתכנן להוריד ל2200 קלוריות יומי ולהישאר על זה כמה חודשים
על פניו, על כמות הקלוריות הזו אתה אמור לרדת במשקל, אבל אי אפשר באמת לדעת. אתה צריך לעקוב אחר השינויים במשקל, ולשנות את התזונה ו/או הפעילות הגופנית בהתאם - לדוגמה, כמו שהצעת, להוסיף 30 דקות של אופניים לפני אימון (אם אתה עושה את זה, אז עדיף שאת האירובי תעשה דווקא אחרי אימון הכוח).

השארית של השומן היא 53 גרם שומן.(השומן מגיע רק מהמקורות של הפחמימות והחלבונים
תשלב בתזונה שלך מקורות שומן כמו אגוזים, שמן זית, אבוקדו וכד'. על תסתמך רק על השומן שאתה מקבל ממקורות החלבון והפחמימה כי סביר להניח שהם יכילו בעיקר שומן רווי. במזונות שציינתי יש שומן לא רווי וגם חומצות שומן שחיוניות לגוף

התוספים שלי:קריאטין,אבקת חלבון,BCAA,ויטמנים
לגבי תוספים:
קריאטין - אין בעיה לקחת, אפילו זה *אולי* יכול לסייע בשמירה טובה יותר על מסת השריר.
אבקת חלבון - גם אין בעיה לקחת, אבל מצד שני (בהנחה ואתה שותה סקופ אחד), לפי כמות החלבון היומית שלך זה גם די מיותר כי אתה מגיע למספיק חלבון גם בלי זה. אבל אם זה טעים לך וסוגר לך פינה של משהו מתוק זה כבר משהו אחר. ככה או ככה אין עם זה בעיה

BCAA - מיותר, בטח לאור צריכת החלבון היומית שלך

ויטמינים - לא פירטת איזה ויטמינים אתה לוקח, מינון ולמה אתה לוקח אותם (הנחיה של רופא או סיבה אחרת?)

• פותח/ת השרשור
קודם כל,תודה על ההודעה,ממש לעיניין.
אשמח אם תוכל להתייחס לנקודות הבאות:
תשלב בתזונה שלך מקורות שומן כמו אגוזים, שמן זית, אבוקדו וכד'. על תסתמך רק על השומן שאתה מקבל ממקורות החלבון והפחמימה כי סביר להניח שהם יכילו בעיקר שומן רווי. במזונות שציינתי יש שומן לא רווי וגם חומצות שומן שחיוניות לגוף
אני בעצמי לא סגור סופית על השומנים,תקן אותי אם אני טועה,כי ממה שידוע לי,הדיאטות הכי מומלצות לשריפת שומן זה דווקא אלו שמגבילות את כמות הפחמימות ולא את השומנים,וזה גם בהתבסס כשאתה משווה דיאטות עם אותה כמות הקלוריות.
אבל המטרה שלי,מצד אחד אני עדיין רוצה לנסות לבנות שריר על הדיאטה הזו,בגלל זה החלבון,ולשמור על איזשהו יחס פחמימה הגיוני בשביל ה'PROTEIN SPARING'.
עוד נקודה,אני לא יודע אם יהיה לי את הכוח להתאמן אנארובית,אם אני יעלה את השומנים ויוריד פחמימות.
ממה שידוע לי הגוף מתחיל להשתמש בחלבונים (ובשומנים),כמקור לאנרגיה בכאלו דיאטות (למשל כמו הקאטו הקלאסי).
בקיצור,השיקול,אפשר להוריד חלבונים,אבל מה הטעם לעשות את זה,הרי אם ידוע שבשביל לשרוף שומן מומלץ להוריד פחמימות?
אם אני מוריד פחמימות אז מה הטעם בחלבון הגבוה (חוץ מהחומצות),גם ככה הוא יילך לאנרגיה?
כמה שומנים (מהסוג שציינת) היית ממליץ להוסיף,בהינתן כמות השומנים הנוכחית?20?50 גר?
ויטמינים - לא פירטת איזה ויטמינים אתה לוקח, מינון ולמה אתה לוקח אותם (הנחיה של רופא או סיבה אחרת?)
אני יותר לוקח אותם בשביל 'תחזוק' פעם ביומיים (מולטי ויטמין,כאשר הכל בנורמות המומלצות,הרי גם ככה רובו של הריכוז לא נספג בגוף),וויטמין D3 1000 UI כל יום,בגלל שאני משתדל לא להיחשף לאור השמש.

אני בעצמי לא סגור סופית על השומנים,תקן אותי אם אני טועה,כי ממה שידוע לי,הדיאטות הכי מומלצות לשריפת שומן זה דווקא אלו שמגבילות את כמות הפחמימות ולא את השומנים,וזה גם בהתבסס כשאתה משווה דיאטות עם אותה כמות הקלוריות.
אין יתרון לדיאטה אחת על פני השניה בהנחה והצריכה הקלורית זהה.
אבל המטרה שלי,מצד אחד אני עדיין רוצה לנסות לבנות שריר על הדיאטה הזו,בגלל זה החלבון,ולשמור על איזשהו יחס פחמימה הגיוני בשביל ה'PROTEIN SPARING'.
בשביל מה?
אתה מחפש בכוח דרכים שיטיבו עם התהליך שלך אבל כל הדברים האלה לא רלוונטים.
לפחמימה אין שום השפעה על סינתזת החלבון שלך.
עוד נקודה,אני לא יודע אם יהיה לי את הכוח להתאמן אנארובית,אם אני יעלה את השומנים ויוריד פחמימות.
ממה שידוע לי הגוף מתחיל להשתמש בחלבונים (ובשומנים),כמקור לאנרגיה בכאלו דיאטות (למשל כמו הקאטו הקלאסי).
מה זה להתאמן אנארובית? מה זה קשור לשומנים ופחמימות?
אם אתה מתכוון למסלולים אנרגטיים בגוף הגוף משתמש בשלושת המסלולים כך או כך וזה לא רלוונטי.

זו לא דיאטת קאטו אלא קיטו (קטוגנית),
אין בה שום יתרון לשריפת שומן, כדאי להבין את המכניזם שעומד מאחורי שריפת שומן ולא לחפש מה טרנדי.
בקיצור,השיקול,אפשר להוריד חלבונים,אבל מה הטעם לעשות את זה,הרי אם ידוע שבשביל לשרוף שומן מומלץ להוריד פחמימות?
אם אני מוריד פחמימות אז מה הטעם בחלבון הגבוה (חוץ מהחומצות),גם ככה הוא יילך לאנרגיה?
כמה שומנים (מהסוג שציינת) היית ממליץ להוסיף,בהינתן כמות השומנים הנוכחית?20?50 גר?
1. חלבון תצרוך בין 1.6-2.2 גרם לכל ק"ג משקל גוף.
2. זה לא יודע לאף אחד שצריך להוריד פחמימות כדי לשרוף שומן, זה פשוט הבנה שגויה של כל תחום התזונה.
3. לא הבנתי שום דבר ממה שכתבת על הפחמימות.
חלבון מורכב מחומצות אמינו, פחמימה ושומן משמשים לאנרגיה.
4. להשתדל לצרוך לפחות 0.5 גרם שומן לכל ק"ג משקל גוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית