הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שוקל להתחיל TRT עבור איכות חיים טובה יותר

אריאל ניר

משתמש מתחיל
115
22
נק' מוניטין:
70
115
22
shape יגאל אלון
בן 47
מרים משקולות אבל לא מפתח גוף (starting strength) - בפודקאסט של התוכנית המליץ רופא אמריקאי על TRT באופן כמעט גורף לגברים בגילי. הטענה המרכזית שם היא שהתווך הנורמאלי איננו נכון משלל סיבות.
חשבתי לעשות נסיון לתקופה לראות האם אני מרגיש שיפור בהרמות, באנגיה הכללית וכ״ו
רמות הטסטוסטרון שלי נמוכות אבל בתוך הנורמה ולכן אינני יכול לקבל את הטיפול במסגרת מערכת הבריאות. השאלה היא איך יודעים שהבקבוקון השאני מצליח להשיג אכן מכיל טסט ולא סתם מים או משהו ממש מסוכן?

אענה ממה שאני יודע שזה לא הרבה
קודם כל בעיני זה לגיטימי לרצות trt עקב ירידה עם הגיל השאלה היא אם אתה חש סימפטומים של חוסר או "לא כמו פעם" והאם הסיבה לכך היא לא כי השמנת והפסקת לעשות ספורט.
אם ובהנחה ואתה פעיל, ולא מרגיש רענן כמו פעם באמת לגיטימי בעיני (לא שהלגיטימיות שלי משנה)
אם אין לך דילר שאתה סומך עליו למיטב הבנתי זה בגדול הימור, זה החיסרון בתחום קודם אתה צריך לבדוק את החומר ורק אז לדעת אם הוא עובד.
אבל נראה לי ברגע שתיכנס לזה ותתחיל להבין את "השטח" זה כבר לא יהיה דאגה שלך יותר מידי.

בכל אופן מקווה שאתה מודע גם לחסרונות שיש בtrt, לדר מייק יסראטל יש סרטון ממש טוב בעיני על זה שבסיכומו של עניין trt זה מדהים! אבל למי שצריך אותו, והוא דיי חרא ביתרונות מול חסרונות במידה ואתה לא זקוק לו.

קישור לצפייה: https://youtu.be/mwgJVimtq-g

עשיתי בדיקה קטנה על השימוש בTRT לאנשים מבוגרים עם טסטוסטרון נמוך ובשימוש רפואי.

כאן, מעל 25,000 תביעות נעשו נגד יצרני טסט רפואי בשימוש רפואי על תופעות לוואי כמו התקפי לב, שבץ וסכנות חיים חוץ ממוות. התופעות לוואי התרחשו תוך 90 יום מזמן הטיפול. לא מוזרקים צעירים, אלא מבוגרים עם טסט נמוך שמטופלים. Testosterone Lawsuits | Settlements, Verdicts, Dismissed Cases

במחקר עם 138 נבדקים, 73 עם טסט, 65 על פלצבו, נמצא אבנית גבוה יותר אצל כל אלו שקיבלו טסט, ופי 2 התקפי לב מהפלצבו. Testosterone Therapy Side Effects | Heart Attack & Cancer Risk

ציטוט סיכום המאמר
Treating normal aging with testosterone therapy is not advisable. If you don't have a medical condition that's contributing to your decline in testosterone levels, your doctor might suggest natural ways to boost testosterone, such as losing weight and increasing muscle mass through resistance exercise.

עשיתי בדיקה קטנה על השימוש בTRT לאנשים מבוגרים עם טסטוסטרון נמוך ובשימוש רפואי.

כאן, מעל 25,000 תביעות נעשו נגד יצרני טסט רפואי בשימוש רפואי על תופעות לוואי כמו התקפי לב, שבץ וסכנות חיים חוץ ממוות. התופעות לוואי התרחשו תוך 90 יום מזמן הטיפול. לא מוזרקים צעירים, אלא מבוגרים עם טסט נמוך שמטופלים. Testosterone Lawsuits | Settlements, Verdicts, Dismissed Cases

במחקר עם 138 נבדקים, 73 עם טסט, 65 על פלצבו, נמצא אבנית גבוה יותר אצל כל אלו שקיבלו טסט, ופי 2 התקפי לב מהפלצבו. Testosterone Therapy Side Effects | Heart Attack & Cancer Risk

ציטוט סיכום המאמר
Treating normal aging with testosterone therapy is not advisable. If you don't have a medical condition that's contributing to your decline in testosterone levels, your doctor might suggest natural ways to boost testosterone, such as losing weight and increasing muscle mass through resistance exercise.
כל פעם אתה עושה cherry picking לדברים שתומכים באג'נדה שלך משום מה. הדברים שפרסמת רובם המוחלט מתבססים על מחקרים תצפיתיים.

הינה, אחרי חיפוש קצר בגוגל זה מה שמצאתי:

מחקר שבדק עבור גברים עם נטיות גנטיות בבעיות בלב:
ואני מצטט
In men with hypogonadism and preexisting or a high risk of cardiovascular disease, testosterone-replacement therapy was noninferior to placebo with respect to the incidence of major adverse cardiac events.

פעם הבאה, תנסה להתייחס לזה עניינית ולא, כמו שאומרים הפולטיקאים, מפוזיציה.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

לכותב הפוסט, יש לך המון קריאה לעשות לפני שאתה מחליט בכלל לקחת החלטה אם לעלות על trt לכל החיים. יש לא מעט מידע באינטרנט וגם כאן (פחות על trt). הייתי מתחיל בreddit, שם יש ממש קהילה.
ממליץ בנוסף לעקוב אחרי dr thomas o connor או בשמו המסחרי anabolic doc. הוא מדבר בצורה מורחבת על שימוש בtrt אצל גברים, תופעות לוואי, מעקבים שצריך לעשות, תרופות נלוות, בדיקות וכו'. מאחל לך בהצלחה עם ההחלטה שלך ומציע לך בחום שלא תהיה פזיזה, שלא תצטער.

נערך לאחרונה:
כל פעם אתה עושה cherry picking לדברים שתומכים באג'נדה שלך משום מה. הדברים שפרסמת רובם המוחלט מתבססים על מחקרים תצפיתיים.
אין לי אג'נדה, אף אחד לא מממן אותי לתת חוות דעת שלילית על TRT.
מה שמעניין אבל, שהמחקר שצירפת בהחלט עם אג'נדה לפרגן לTRT, הוא עם ניגוד אינטרסים ממומן.
Supported by AbbVie, Acerus Pharmaceuticals, Endo Pharmaceuticals, and Upsher–Smith Laboratories.
Disclosure forms provided by the authors are available with the full text of this article at NEJM.org.

אני לא חושב שאני עושה cherry picking, אני מחפש בגוגל על הבטיחות של TRT, וקורא מה שעולה, בערך מה שאתה עשית. אין טעם לתקוף אותי אישית, אתה תישמע חכם יותר עם פשוט תגיב עניינית.

אוסף המחקרים במאמר שצירפתי אינם תצפיתיים, אתה מוזמן לפתוח אותם.

אני בטוח שיש מחקרים שתומכים בבטיחות של TRT כמו שהצגת, ויש שלהיפך. אתה יכול לאסוף הרבה מחקרים ולחפש רוב כדי לקחת צד, או לחשוש גם למיעוט אם יתברר שהמיעוט מזהיר נגד הטיפול.
כל אחד מגיע להחלטות מהסיבות שלו, אני בסך הכל מציג את המחקרים והמאמרים שקראתי.

אין לי אג'נדה
יש לך אלחנן...אתה נגד חומרים ואתה חוזר על זה בכל פוסט(אין עם זה משהו רע, הכל טוב) ופה אתה מנסה לגרום לבן אדם לרדת לגמרי מהנושא.
במקום לעשות מה שאתה עושה, יכלת לענות כמו שסטארק ענה וזהו.
כל אחד היום יכול לחפש מחקר שנראה לו טוב לעין...
אין טעם לתקוף אותי אישית, אתה תישמע חכם יותר עם פשוט תגיב עניינית.
דווקא נתן אחלה תגובה לפותח הפוסט...
ולפני שתגיד שאני מסיט אנשים כן לקחת טסט בין אם זה TRT או סייקל וכו'.. אחסוך לך קצת זמן - אני לא מסיט אף אחד להיכנס לעולם הזה.

אחת הסיבות היחידות לדעתי לשנות את הפרופיל ההורמונלי בצורה מלאכותית עם טסטוסטרון היא בשל צורך רפואי אמיתי, כמו אובדן אנרגיה, דכאון, ירידה בצפיפות העצם ושאר התסמינים המוכרים.

הסיכונים בדמות האצת התפתחות של גידולים סרטניים, אריתרוציטוזיס ועליה בתחלואה לבבית, לא שוים את הסיכון כאשר כל הרצון לפי פותח השרשור הוא "שיפור בהרמות, באנרגיה הכללית וכ״ו".

לגבי בעיות באון מיני אם מישהו חשב בנושא, כבר מלפני מספר שנים הרפואה כבר עברה לכיוון טיפול תרופתי עם מעכבי האנזים פוספודיאסטראז PDE5 מאשר עם טסטוסטרון.

אחת הסיבות היחידות לדעתי לשנות את הפרופיל ההורמונלי בצורה מלאכותית עם טסטוסטרון היא בשל צורך רפואי אמיתי, כמו אובדן אנרגיה, דכאון, ירידה בצפיפות העצם ושאר התסמינים המוכרים.

הסיכונים בדמות האצת התפתחות של גידולים סרטניים, אריתרוציטוזיס ועליה בתחלואה לבבית, לא שוים את הסיכון כאשר כל הרצון לפי פותח השרשור הוא "שיפור בהרמות, באנרגיה הכללית וכ״ו".

לגבי בעיות באון מיני אם מישהו חשב בנושא, כבר מלפני מספר שנים הרפואה כבר עברה לכיוון טיפול תרופתי עם מעכבי האנזים פוספודיאסטראז PDE5 מאשר עם טסטוסטרון.
כל אחד חוטף את התסמינים של low t בצורה שונה. לצורך העניין כשאני יורד מסייקל, אין לי שום תסמינים של low t פרט לירידה באנרגיה (הליבדו עדיין מתפקד) וכמובן ירידה מסויימת בנפח ובכוח.

לגבי הסיכונים, כיום נותנים טיפול trt בקלינקות בארהב בצורה די רחבה למי שמעוניין והגיע לגיל ה"מתאים". אין ספק שזה כרוך בסיכונים, כמו בכל טיפול תרופתי אחר. יש מחקרים לכאן ולכאן ואין להקל ראש בעניין. פשוט צריך להיות עם יד על הדופק ולעשות מעקבים רפואים. דברים לא מתפתחים מרגע לרגע.

אין לי אג'נדה, אף אחד לא מממן אותי לתת חוות דעת שלילית על TRT.
לא צריך שמישהו יממן אותך בשביל שתהיה לך אג'נדה. מספיק שיש לך דעה מאוד נחרצת נגד ואתה מתחיל לירות לכל עבר.

טעם לתקוף אותי אישית, אתה תישמע חכם יותר עם פשוט תגיב עניינית.
איפה תקפתי אותך ברמה האישית ? היכן לא הייתי ענייני ?

אני לא חושב שאני עושה cherry picking, אני מחפש בגוגל על הבטיחות של TRT, וקורא מה שעולה
אה וואלה ? אז למה לא העלת את המחקר שעכשיו פרסמתי? הוא די עלה לי בחיפוש הראשוני בגוגל.
זה האימאמא של הcherry picking מה שעשית.

הבעיה היחידה שיש לי עם התגובה שלך זה כאשר מישהו שבאמת יצטרך trt מסיבות רפואיות יעדיף להימנע כאשר הוא ניתקל בתגובות כמו שלך.

אם אתה בוחר להיות ענייני, תציג את שני הצדדים של המטבע ולא צד אחד. ואם עשית קריאה זריזה אז הייתי מציע לך להימנע עצות רפואיות ברמה הכללית.

אין לי שום דבר אישי נגדך. התגובה שלי תוקפת את התגובה שלך ולא אותך.

נערך לאחרונה:
יש לך אלחנן...אתה נגד חומרים ואתה חוזר על זה בכל פוסט(אין עם זה משהו רע, הכל טוב) ופה אתה מנסה לגרום לבן אדם לרדת לגמרי מהנושא.
ברור שאני נגד חומרים, אני חושב שזה מזיק, אבל אין לי אג'נדה כלכלית וניגוד אינטרסים כמו המחקר ש @Stark הביא.
דווקא נתן אחלה תגובה לפותח הפוסט...
בהחלט נתן תגובה טובה, ואני מכבד אותה, אבל פתח את התגובה עם התייחסות אליי ולא לנושא. הגיב שאני כל פעם עושה Charry picking עם אג'נדה, היה נחמד אם היה מדלג על הקטע הלא רלוונטי הזה וניגש לעניין שהוא לא מסכים איתי.
ולפני שתגיד שאני מסיט אנשים כן לקחת טסט בין אם זה TRT או סייקל וכו'.. אחסוך לך קצת זמן - אני לא מסיט אף אחד להיכנס לעולם הזה.
מה הקשר?

לא צריך שמישהו יממן אותך בשביל שתהיה לך אג'נדה. מספיק שיש לך דעה מאוד נחרצת נגד ואתה מתחיל לירות לכל עבר.
יש לי דעה נחרצת, אז שלא אציג אותה בגלל שהיא נחרצת?
איפה תקפתי אותך ברמה האישית ? היכן לא הייתי ענייני ?
היית ענייני, אבל פתחת את התגובה עליי ולא מה שכתבתי.
אה וואלה ? אז למה לא העלת את המחקר שעכשיו פרסמתי? הוא די עלה לי בחיפוש הראשוני בגוגל.
זה האימאמא של הcherry picking מה שעשית.
הוא לא עלה לי, כנראה שיש לנו מנוע חיפוש שונה שמכיר אותנו, או שכתבת מילים אחרות ממני בחיפוש, למה להחליט שאני עם כוונת זדון מלכתחילה?
הבעיה היחידה שיש לי עם התגובה שלך זה כאשר מישהו שבאמת יצטרך trt מסיבות רפואיות יעדיף להימנע כאשר הוא ניתקל בתגובות כמו שלך.
רק להזכיר לך שפותח הפוסט כתב
רמות הטסטוסטרון שלי נמוכות אבל בתוך הנורמה ולכן אינני יכול לקבל את הטיפול במסגרת מערכת הבריאות
אין כאן מישהו שהרופא יעץ לו לקחת תרופות ואני מזהיר אותו.

נערך לאחרונה:
ברור שאני נגד חומרים, אני חושב שזה מזיק, אבל אין לי אג'נדה כלכלית וניגוד אינטרסים כמו המחקר ש @Stark הביא.
אין בעיה שאתה נגד חומרים אבל אתה כן דוחף את זה לכל מקום בתת פורום של סטרואידים ותרופות..
Charry picking עם אג'נדה
אבל לפי מה שהוא כתב זה לגמרי מה שעשית אלחנן, אין דרך ליפות את זה או להתחמק מזה.
כי זכור לי תגובה שלך בעבר שזה מה שאני עושה
יש לי דעה נחרצת, אז שלא אציג אותה בגלל שהיא נחרצת?
זה לא להציג כבר, זה לדחוף את זה לכל מקום. מבחינתי זה כמו שהחרדים או הדתיים מנסים לדחוף את התורה או משהו שקשור לדת לכל חור ומנסים "לכפות" את השטויות האלה על אזרחים או ילדים
אין כאן מישהו שהרופא יעץ לו לקחת תרופות ואני מזהיר אותו.
זה יותר כמו מפחיד את הבן אדם לחשוב אפילו על טיפול רפואי שכזה..

השנקל שלי.
עדיף להציף סיכונים מלנרמל אותם.
מי שלוקח חומרים הוא מוטה מראש, כי הוא עצמו החליט ששווה לקחת סיכון בריאותי משמעותי עבור מה שהיא בסופו של דבר סיבה אסתטית גרידא.

הפורום הזה, אם תרצו או לא, הוא מרכז מידע משמעותי לנוטלי חומרים ומתעניינים בנושא. וככזה, הוא מנרמל את התופעה.
קצת יותר אזהרות קונקרטיות וקצת פחות עצות שימוש זה עניין מבורך מאד.

השנקל שלי.
עדיף להציף סיכונים מלנרמל אותם.
ותרצו או לא, מי שלוקח חומרים הוא מוטה מראש, כי הוא עצמו נירמל את הסיכון.
הפורום הזה, אם תרצו או לא, הוא מרכז מידע משמעותי של נוטלי חומרים וככזה, הוא מנרמל את התופעה.
קצת יותר אזהרות קונקרטיות וקצת פחות עצות שימוש זה עניין מבורך מאד.
אף אחד לא מנרמל שימוש בחומרים. כותבים פה בפורום כמה וכמה פעמים שזה לא משחק, יש סיכון וצריך לקחת את זה בחשבון. שוב פעם, התגובה של סטארק ענתה מעולה לכל מה שפותח הפוסט צריך.
לא כל הפורום על חומרים אבל יש חלק יחסית גדול בנמצאים בתת פורום כאן, מן הסתם? אם לא היה פה אז לא היו יכולים לתת עצות לגבי שאלות ששואלים.
תמיד יש אזהרות כאן בפורום אבל גם חשוב באותה מידה לתת עצות בנושא.
תגובה לגמרי מיותרת.

כגולש קבוע, שמשתמש בעמודת ״נושאים אחרונים״ כדי להבין מה קורה - חומרים זה החלק העיקרי בדיונים.
והם ברובם עוסקים בעצות שימוש. אזהרות הן כמעט מס שפתיים. ניתנות לפעמים, זה נכון, אבל ברוב מוחלט של המקרים רק בקונטקסט של שימוש נכון בחומרים.
זו המציאות.
זה לא שיפוט מוסרי, זה ציון עובדות.

יצרתם לעצמכם מציאות כאילו כל נוטלי החומרים כאן דוחפים אנשים להשתמש בסטרואידים בשביל 6 pack
שחררו
התגובות של נוטלי החומרים כאן בפורום ענייניות, במרבית המקרית מתייחסות לסיכונים וניכר שאלה אנשים שמתייחסים לזה בכובד ראש
הם ברובם עוסקים בעצות שימוש
כששואלים באיזה מחט להשתמש או אנאערף אתה מצפה שהמגיבים יפתחו כל תגובה בדיסקליימר של רשימת הסיכונים ותופעות לוואי?

לא לא….
מה שאני אומר זה שבאתר שחלק משמעותי ממנו זה דיונים בנטילת חומרים, טוב שיהיו קולות נגד.
אין כאלה מספיק.
אז לבוא בטענות למישהו שבאופן עקבי יוצא נגד שימוש ומציף את הסכנות, זה נגד האינטרס של הגולשים באתר והאתר עצמו.
צריך עוד קולות כמו של אלחנן, לא פחות.

טוב שיהיו קולות נגד.
זה לא נכון עובדתית, לא חסר כאן נושאים שכמעט מתחננים מאנשים לא להתחיל עם חומרים.
אז לבוא בטענות למישהו שבאופן עקבי יוצא נגד שימוש ומתיף את הסכנות,

הטענה שהועלתה ומועלת נגד אלחנן לא פעם היא לא כנגד דעתו על חומרים (שאני אישית לא רחוק מהדעה הזו בכלל)
תעלה למעלה, תקרא את התגובות שכתבו לו, אתה לא בכיוון. אם אתה מסוגל להפריד מהדעה האישית שלך על חומרים\הערכת ואהבתך לאלחנן אתה תבין.

לא לא….
מה שאני אומר זה שבאתר שחלק משמעותי ממנו זה דיונים בנטילת חומרים, טוב שיהיו קולות נגד.
אין כאלה מספיק.
אז לבוא בטענות למישהו שבאופן עקבי יוצא נגד שימוש ומציף את הסכנות, זה נגד האינטרס של הגולשים באתר והאתר עצמו.
צריך עוד קולות כמו של אלחנן, לא פחות.
אז אם היה כאן תת פורום של תורה ודת והייתי מגיב שם נגד כל הדברים האלה כל הזמן זה עושה את זה בסדר? יש הבדל בין תגובות שכותבים - יש סיכונים, תקרא מספיק על כל הנושא ואז תחליט אם אתה רוצה להתחיל וכו'. לא חסר תגובות כאלה. תגובות של אלחנן זה לדחוף את האג'נדה שלו, כך זאת דעתי וגם דעתם של אנשים אחרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית