הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שוקל להתחיל TRT עבור איכות חיים טובה יותר

אריאל ניר

משתמש מתחיל
115
22
נק' מוניטין:
70
115
22
shape יגאל אלון
בן 47
מרים משקולות אבל לא מפתח גוף (starting strength) - בפודקאסט של התוכנית המליץ רופא אמריקאי על TRT באופן כמעט גורף לגברים בגילי. הטענה המרכזית שם היא שהתווך הנורמאלי איננו נכון משלל סיבות.
חשבתי לעשות נסיון לתקופה לראות האם אני מרגיש שיפור בהרמות, באנגיה הכללית וכ״ו
רמות הטסטוסטרון שלי נמוכות אבל בתוך הנורמה ולכן אינני יכול לקבל את הטיפול במסגרת מערכת הבריאות. השאלה היא איך יודעים שהבקבוקון השאני מצליח להשיג אכן מכיל טסט ולא סתם מים או משהו ממש מסוכן?

האתר בזה, למיטב הבנתי, זה אתר בנושאי תזונה וכושר במובן הרחב ביותר.
אם תשאל אדם ממוצע בתחנת אוטובוס מה דעתו על סטירואידים, הוא יגיב כאילו אתה קוקו.
בחדרי כושר, 90 אחוז (הערכה שמרנית) לא נוטלים חומרים.
אז קצת יותר לשקף את המציאות, וקצת פחות להתנהל כאילו נטילת סטירואידים זה עניין סביר - כי זה לא, על אף הרצון לחשוב כך - יעשה רק טוב לכלל הגולשים באתר.
גם כאלה שנוטלים, כאלה שמתעניינים, וכאלה שזה לא מעניין אותם.

נערך לאחרונה:
אז קצת יותר לשקף את המציאות, וקצת פחות להתנהל כאילו נטילת סטירואידים זה עניין סביר - כי זה לא, על אף הרצון לחשוב כך - יעשה רק טוב לכלל הגולשים באתר.
זה ממש לא עניין סביר, אף אחד לא טען את זה בפורום.. שוב, אני מנסה להגיד שיש כאן תגובות שמזהירות על הסיכונים שיש בשימוש.. הרבה פעמים כותבים לאנשים לא לגעת בזה בכלל..

אוקיי, אז כאן אני חולק עליך.
כאמור רוב מוחלט של הדיונים בנושא עוסקים בעצות שימוש, ואם יש אזהרות אז הן בקונטקסט של איך להשתמש.
ובמעט המקרים שמייעצים נגד שימוש, לפחות על פי מה שאני ראיתי, זה בד"כ מתאמנים חדשים או צעירים ואז האזהרות הן יותר בסגנון "אתה צעיר מדי" או " זה מוקדם מדי".
נרמול של התופעה.
ושוב, לא שופט. אבל אין ספק שחסר שיקוף חזק יותר של המציאות.

יש לי דעה נחרצת, אז שלא אציג אותה בגלל שהיא נחרצת?
רשמתי שלא תציג ? תציג, זכותך המלאה, אבל התגובה שלך עדיין לא חפה מביקורת.

פתחת את התגובה עליי ולא מה שכתבתי
פתחתי את התגובה בכך שאתה בוחר מאמרים שמתאמים לאג'נדה שלך. ההתייחסות שלי למה שרשמת היא עניינית וזה שבחרת לקחת את זה אישית, זו בעיה שלך.

למה להחליט שאני עם כוונת זדון מלכתחילה?
באמת אתה שואל ? עזוב.

אין לי שמץ של מושג באחוזים אבל חוששני שהרבה יותר אנשים נוטלים שיט ממה שאתה חושב, ובעיני הפורום עושה עבודת קודש! מכיר ברמה האישית מישהו שנטל rad140 עם 0 ידע כנראה כי ראה קצת טיקטוק על זה, מזמין אותך לרשום בחיפוש של הפורום "ראד140" ותעדכן אותי אם התגובות שם מעודדות שימוש כלשהו.
בכלל המשתמשים כאן אם הם אפילו רק מריחים שפותח הנושא לא מבין על מה הוא מדבר שולחים אותו לקרוא ולחזור עם תשובות ולא עונים "אתה מזמין ומזריק פעמיים בx" (יעני הדרכה פרקטית)
אני אישית לא מבין למה יש לאדם סיבה להתנגד לשימוש בסטרואידים כשלא מדובר באדם שמשקר לגבי זה או הגרוע מכל מתחרה באיגוד האוסר על זה (זה בעיני מצדיק קנסות בשווי של בתים מבחינתי)

בראייתי המנסה להיות אובייקטיבית תמיד זה נראה שמרחיקים אנשים מהנושא בתת פורום שכל הנושא בו הוא סטרואידים... אז או שאני לא אובייקטיבי (כאדם שלעולם לא נגע בחומרים...) או שאתה טוען טענות שגויות.

קח דוגמא טרייה, תקרא ותגיד לי אם עודדו אותו להשתמש בחומרים:

אוקיי, אז כאן אני חולק עליך.
כאמור רוב מוחלט של הדיונים בנושא עוסקים בעצות שימוש, ואם יש אזהרות אז הן בקונטקסט של איך להשתמש.
ובמעט המקרים שמייעצים נגד שימוש, לפחות על פי מה שאני ראיתי, זה בד"כ מתאמנים חדשים או צעירים ואז האזהרות הן יותר בסגנון "אתה צעיר מדי" או " זה מוקדם מדי".
נרמול של התופעה.
ושוב, לא שופט. אבל אין ספק שחסר שיקוף חזק יותר של המציאות.
כמה אתה טועה, מציע לך לעקוב בצורה יותר הדוקה כאן בפורום. כל מי שמקבל החלטה בגיל המתאים, לרוב שולחים אותו לקריאות נרחבות על אופן השימוש. יש לא מעט אינפורמציה כאן באתר ובאתרים בחול שמכילים אינפורמציה על התופעות לוואי הבריאותיות וכל אחד יעשה את החושבים שלו אם כדאי או לא.

ועצם העובדה שאתה "מבין" את אלו שלוקחים את החומרים מראה כמה אתה מתנשא.

נב. אין כאן שום נירמול של התופעה.

חבל שהתגובות הן תוקפניות.
באמת שאין שיפוט מוסרי. אנחנו אנשים מבוגרים, נטילת חומרים לא פוגעת באחרים, כל אחד יעשה כטוב ליבו.
אבל זה שאתם לא מזהים הטייה מוחלטת באתר לנרמול התופעה, וחושבים שיש הצגה נקייה וביקורתית של הנושא, זה מקרה קלאסי של הגמל שלא רואה את דבשתו.

אין בעיה שאתה נגד חומרים אבל אתה כן דוחף את זה לכל מקום בתת פורום של סטרואידים ותרופות..

אבל לפי מה שהוא כתב זה לגמרי מה שעשית אלחנן, אין דרך ליפות את זה או להתחמק מזה.

כי זכור לי תגובה שלך בעבר שזה מה שאני עושה

זה לא להציג כבר, זה לדחוף את זה לכל מקום. מבחינתי זה כמו שהחרדים או הדתיים מנסים לדחוף את התורה או משהו שקשור לדת לכל חור ומנסים "לכפות" את השטויות האלה על אזרחים או ילדים

זה יותר כמו מפחיד את הבן אדם לחשוב אפילו על טיפול רפואי שכזה..
לא הגבתי על פוסט סטרואידים כבר חצי שנה בערך, וגם אז זה היה בגלל כותרת לא אינפורמטיבית.
אבל מה לעשות, זה פורום ציבורי שזכותי לתת את דעתי עליו גם אם זה מפריע לך.
יותר מחצי מהפוסטים לאחרונה על סטרואידים, אכנס לדיונים ואגיב כאוות נפשי.

אני לא חושב שאתה משכנע אנשים להשתמש בסטרואידים, הרבה פעמים אתה עושה להיפך. אבל היו כמה פוסטים בהם המלצת שוב ושוב למישהו עם טסט נמוך לקחת TRT ולא הסכמתי איתך שם.

אני מעדיף לא לדבר על דת ופוליטיקה והאם דוחפים אותו כרגע, כי זה לא קשור ועלול להציף דיון לא מכבד, אשמח אם תישאר בעניין של הדיון שלנו. כמו שאמרתי, לא הגבתי לפוסט על סטרואידים ותרופות כמה חודשים, וגם אם אגיב כל יום, זה פורום ציבורי עם מקום גם לדעה שלי.

המחקרים והמאמרים שצירפתי הם על אוכלוסיה שנוטלת TRT רפואי בהמלצת הרופאים שלהם, אני חושב שזה מבורך שגם אנשים חולים יכירו את התופעות לוואי של תרופות, ויגיעו להחלטות הנכונות עם הרופא שלהם.
הטענה שהועלתה ומועלת נגד אלחנן לא פעם היא לא כנגד דעתו על חומרים
באמת?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אז אם היה כאן תת פורום של תורה ודת והייתי מגיב שם נגד כל הדברים האלה כל הזמן זה עושה את זה בסדר?
זה פורום ציבורי, אתה יכול לפתוח דיון על תורה ודת באוף טופיק, וכל אחד יכול להחליט האם להיות חלק מהדיון או לא, ושם תביע את דעתך ותכתוב מה שאתה רוצה בצורה מכובדת.

כמה אתה טועה, מציע לך לעקוב בצורה יותר הדוקה כאן בפורום. כל מי שמקבל החלטה בגיל המתאים, לרוב שולחים אותו לקריאות נרחבות על אופן השימוש. יש לא מעט אינפורמציה כאן באתר ובאתרים בחול שמכילים אינפורמציה על התופעות לוואי הבריאותיות וכל אחד יעשה את החושבים שלו אם כדאי או לא.
אני חושב שהרבה ממי שמשתמש בחומרים רואה את הפורום כניטרלי, ולא רואה שרוב הנושאים לאחרונה רק על חומרים.
ואולי מי שמתנגד לחומרים רואה הטיה לא הוגנת לשימוש, ושרוב הנושאים לאחרונה רק על חומרים.
זה כנראה נקודת מבט שנובע מחוויות וניסיון אישיות, עם זאת, לכולנו מותר להביע את דעתנו כאן בכל פוסט שנבחר בצורה מכבדת.

אני לא מסכים איתך שTRT זה דבר בטוח, במיוחד מאחורי הגב של הרופא, ומסתבר שאתה לא מסכים איתי על הסיכונים.
לי יש את המחקרים שצירפתי, ולך יש את שלך.
לא צריך להוריד מהערך של דעתי בגלל האג'נדה שנראה לך שיש לי.

נערך לאחרונה:
הדעה שלך בכלל לא מפריעה לי אלחנן, אני מכבד אותך ומקבל את הדעה שלך נגד חומרים וזה בסדר גמור!
הבעיה שיש לי זה מה שאתה מנסה לעשות כאן בצורה כ"כ בוטה.
המלצת שוב ושוב למישהו עם טסט נמוך לקחת
לא רק אני ועוד מספיק אנשים. חפרתי לו על מנת לשפר את איכות החיים שלו כי בזמנו היה לי אכפת מדברים כאלה כי זה מעציב אותי. היום זה לא מעניין אותי כבר. אני לא אחזור לאותו דיון למה כדאי לבן אדם עם בעיות של טסט נמוך ולא משהו זמני, להתחיל טיפול רפואי בטסט.
פורום ציבורי עם מקום גם לדעה שלי
ברור וזכותי גם להגיב למה שאתה מנסה לעשות כאן.. אבל זה יותר כבר מ"רק דעה". אני לא ארחיב כי אני לא הצלחתי להסביר לך את מה שאתה מנסה לעשות אבל סטארק הבין את זה גם לבד והגיב לך על זה כבר.
לא רלוונטי מה שצירפת כי לפי מה שכתבו כבר, אתה הבאת מה שנוח לאג'נדה שלך. הביאו כאן לינק כבר למשהו אשר היה הראשון בתוצאות החיפוש.
אנשים חולים יכירו את התופעות לוואי של תרופות, ויגיעו להחלטות הנכונות עם הרופא שלהם
ברור, זה הדבר הכי חשוב שיש במיוחד בכל העולם הזה!
התגובות שלך כאן נוטות למקום קצת אחר, יותר לכיוון של "אל תתקרב לזה בכלל לא משנה מה"(ככה אני רואה את זה)
זה פורום ציבורי, אתה יכול לפתוח דיון על תורה ודת באוף טופיק, וכל אחד יכול להחליט האם להיות חלק מהדיון או לא, ושם תביע את דעתך ותכתוב מה שאתה רוצה בצורה מכובדת.
שוב, לא מצליח להסביר את עצמי שתבין את הצד שלי ושל סטארק. אז לא רלוונטי הדוגמה שהבאתי.

אני לא מסכים איתך שTRT זה דבר בטוח, במיוחד מאחורי הגב של הרופא, ומסתבר שאתה לא מסכים איתי על הסיכונים.
כפי שראינו כבר בעבר, יש רופאים שהידע שלהם לגבי Trt בארץ שואף ל0. אז להיות על trt מאחורי גב של רופא אבל לעשות בדיקות דם בין אם פרטי או לא משנה זה בסדר לחלוטין לפי דעתי.
יש סיכונים אבל במידה ואתה עם היד על הדופק ולא מגזים עם כלום אז הסיכונים קטנים בהרבה ממה שאתה חושב.

הבעיה שיש לי זה מה שאתה מנסה לעשות כאן בצורה כ"כ בוטה
תוכל בבקשה לקרוא שוב את התגובה הראשונה שכתבתי כאן, ולהסביר לי מה היה בוטה שם? אני באמת רוצה ללמוד ולהבין, לי זה נראה מאוד לא בוטה.
ברור וזכותי גם להגיב למה שאתה מנסה לעשות כאן.. אבל זה יותר כבר מ"רק דעה".
איך זה יותר מרק דעה? מה זה בכלל יותר מדעה?
ברור, זה הדבר הכי חשוב שיש במיוחד בכל העולם הזה!
התגובות שלך כאן נוטות למקום קצת אחר, יותר לכיוון של "אל תתקרב לזה בכלל לא משנה מה"(ככה אני רואה את זה)
הצגתי מאמרים ומחקרים עם דעה לגיטימית, לא הגעתי לבית של אף אחד למנוע ממנו לעשות משהו. עם המידע שנתתי ושאתם נתתם הוא יכול להיוועץ עם הרופא שלו ולהגיע להחלטה הנכונה, אני באמת לא מבין מה (לא) מפריע לך במה שכתבתי.

כפי שראינו כבר בעבר, יש רופאים שהידע שלהם לגבי Trt בארץ שואף ל0. אז להיות על trt מאחורי גב של רופא אבל לעשות בדיקות דם בין אם פרטי או לא משנה זה בסדר לחלוטין לפי דעתי.
יש סיכונים אבל במידה ואתה עם היד על הדופק ולא מגזים עם כלום אז הסיכונים קטנים בהרבה ממה שאתה חושב.
אני אפילו מסכים איתך על חלק ממה שכתבת, וחושב שדעתך לגיטימית.
עם זאת, אני לא מסכים עם המסקנה שלך, ואני מבקש שתראה גם אתה בדעתי לגיטימציה.
אנחנו נותנים לקוראים את דעתנו, והם יעשו את השיקולים שלהם, זה לא נראה לך פייר?

אתה צודק, לא כתבת שTRT לגמרי בטוח, כתבת שTRT בטוח כלפי הסיכונים שהמאמרים והמחקרים שהצגתי הציגו.
גם את זה לא אמרתי. רק הבאתי מאמר מנוגד למה שהבאת שמחזק את הטיעון לרמת הביטיחות של טיפול בtrt

לא trt אבל תזכורת שנטילת סטירואידים אינו דבר של מה בכך.

לא trt אבל תזכורת שנטילת סטירואידים אינו דבר של מה בכך.
"אבל הוא שכיח מאוד בלקיחת מינונים גבוהים של סטרואידים"
?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית