הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גב תפוס ביום של אימון כבד

• פותח/ת השרשור COSMOS
  • פורסם בתאריך

COSMOS

משתמש קבוע
1,576
1
נק' מוניטין:
345
1,576
1
מדובר בתפיסה שהיא מציקה בעיקר כשאני מתקופף מעט. בשאר הזמן אני רק מרגיש שהיא שם אבל זה לא נורא.
הסיבה להתפסות (לדעתי....) זה פשוט המזגנים.
אתמול עשיתי אימון מתיחות בלבד, לצערי הבוקר התעוררתי עם אותה הבעיה, היה מאתגר לקום מהמיטה ברגעים הראשונים.

1. למי שנתקל התופעה דומה, ביום של אימון כבד (סקואט ודדליפט) - האם תדחפו למרות הכאב לאימון כבד כפי שתוכנן(בנגיי?), תעשו אימון קל או תדחו את הסשן ביום אחד? מדוע?
2. מעבר למתיחות ומסאז'ים (שהומלצו בשירשורים קודמים עסקו בנושא) האם יש עוד משהו שאפשר לעשות כדי להימנע מזה בעתיד? (לוותר על המזגן בימים כאלה זה לא בו בחשבון בשיא הרצינות 🥵)

תודה רבה לעונים

הסיבה להתפסות (לדעתי....) זה פשוט המזגנים.
כנראה שזה יותר קשור לעומס מאשר למזגן.
אתמול עשיתי אימון מתיחות בלבד, לצערי הבוקר התעוררתי עם אותה הבעיה, היה מאתגר לקום מהמיטה ברגעים הראשונים.
מתיחות לא יפתרו דומס.
1. למי שנתקל התופעה דומה, ביום של אימון כבד (סקואט ודדליפט) - האם תדחפו למרות הכאב לאימון כבד כפי שתוכנן(בנגיי?), תעשו אימון קל או תדחו את הסשן ביום אחד? מדוע?
תעשה מה שאתה מרגיש,
אם אין לחץ תנוח ותגיע חדש במקום להמשיך להעמיס על מקום שכואב מלכתחילה.
2. מעבר למתיחות ומסאז'ים (שהומלצו בשירשורים קודמים עסקו בנושא) האם יש עוד משהו שאפשר לעשות כדי להימנע מזה בעתיד? (לוותר על המזגן בימים כאלה זה לא בו בחשבון בשיא הרצינות 🥵)
קודם כל להבין שזה לא נוצר ממזגן.
מתיחות לא יעזרו.
מסאזים בגג יעזרו להזרים דם שאולי יקל על ההרגשה אקוטית.
קומפרסים זה משהו שגם יכול לעזור להזרים דם.

בכללי לדומס אין פיתרון ראוי נכון להיום.

• פותח/ת השרשור
תעשה מה שאתה מרגיש,
אם אין לחץ תנוח ותגיע חדש במקום להמשיך להעמיס על מקום שכואב מלכתחילה.

קודם כל להבין שזה לא נוצר ממזגן.
מתיחות לא יעזרו.
מקבל את המלצתך לדחות את הסשן.

1. אתה טוען שהסברה הרווחת ששינויי טמפרטורות קיצוניים במהלך היום עלולים לגרום להיתפסות פשוט אינה נכונה?
2. ראיתי באחד משירשורי העבר בנושא דומה שהמלצת על מגנזיום לשיפור התאוששות מניסיוך האישי, האם אתה עדיין אוחז בדעה הזו? והאם זה רלוונטי לצימצום הסיכוי למקרים דומים למה שאני חווה עכשיו?

1. אתה טוען שהסברה הרווחת ששינויי טמפרטורות קיצוניים במהלך היום עלולים לגרום להיתפסות פשוט אינה נכונה?
אני פחות פועל לפי סברות אבל תמיד אשמח לקרוא בנושא.
2. ראיתי באחד משירשורי העבר בנושא דומה שהמלצת על מגנזיום לשיפור התאוששות מניסיוך האישי, האם אתה עדיין אוחז בדעה הזו? והאם זה רלוונטי לצימצום הסיכוי למקרים דומים למה שאני חווה עכשיו?
אני אומר בפה מלא שמגנזיום לפי מי שידוע היום לא מועיל לדומס.
לאורך הזמן יצא לי לצרוך מגנזיום כמה פעמים ויכול להגיד שלפעמים חשבתי שזה עוזר לי
אבל אני לא יכול לקשר את השיפור בתיסוף, יש פה כמה משתנים שיכולים לשפר אותך ללא תלות בתיסוף כמו-
זמן החלמה, הימנעות מעומס גבוה, פלסבו וכו'

נכון להיום אני לא מתסף אבל לא יכול להגיד שלא אקח שוב בעתיד.

נערך לאחרונה:
מגנזיום עוזר להתאוששות מאימונים ולכן רצוי לתסף איתו בצורה קבועה. חשוב לציין שזה לא משהו שממש מרגישים, אלא מה שמוכח.
זה לא תוסף שעולה הרבה, אתה יכול לקנות חבילה ולנסות. לא תרגיש שיפור? לפחות ניסית.

אני די בטוח שאתה יכול להביא עוד אינספור סברות רווחות שהופצו דרך רשתות חברתיות וחסרות כל אמינות.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לעונים, המוניטין לכולם 😃

אני כבר שלושה ימים עם התפיסות הזאת בגב, זה לא עובר..
עשיתי קצת יוגה ומתיחות, בימים האחרים הליכה קלילה (בערך שעה).

במהלך היום כשאני זז הרבה אני בקושי מרגיש את זה. לעומת זאת בבוקר אני פשוט לא מצליח לקום מהמיטה כפי שאני קם בדר"כ (חייב לקום בזוית, האזור בגב קשה כאבן).
עד מתי 😢
מגנזיום עוזר להתאוששות מאימונים ולכן רצוי לתסף איתו בצורה קבועה. חשוב לציין שזה לא משהו שממש מרגישים, אלא מה שמוכח.
זה לא תוסף שעולה הרבה, אתה יכול לקנות חבילה ולנסות. לא תרגיש שיפור? לפחות ניסית.
תודה @ziv_r , אני מכיר את המאמר. לא הייתי בטוח עד כמה חלק מהמאמרים באתר מתוחזקים (up to date) ויתכן שהקוצנזוס זז מאז כתיבתם. טוב לדעת שהם אכן יש מי שדואג לזה.

אני מאמין שאין איפה לטעות לגבי איזה תוסף ספציפי של מגנזיום עדיף לקחת, ובכל זאת, אם יש תוסף מומלץ מבחינת בראנד אשמח להמלצה. (אם אין, אני מניח שכל אחד על המדף בפארם יעשה את העבודה).

תעשה פעילות אירובית קלה, זה יעביר את הגב התפוס הרבה יותר מהר מכל מגנזיום.
אתה יכול גם לעשות עיסוי עצמי עם כדור קשיח או Foam Roller, זה גם כן עוזר.

• פותח/ת השרשור
תעשה פעילות אירובית קלה, זה יעביר את הגב התפוס הרבה יותר מהר מכל מגנזיום.
אתה יכול גם לעשות עיסוי עצמי עם כדור קשיח או Foam Roller, זה גם כן עוזר.
עושה כל מה שהמלצת, בנתיים אין שיפור :(
תודה על המענה !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית