הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע שאלות נפוצות SS

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
טוב, אז עד שה- FAQ הרשמי של הפורום בנושא SS יהיה מוכן, החלטתי להכין רשימת שאלות נפוצות ותשובות (פחות נפוצות). יש לי אישור ממשה, לא לדאוג 😃
תיקונים ותוספות יתקבלו בברכה.

בבקשה:

[FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot]1. [/FONT]ש: האם אפשר לגדול בתוכנית?​
ת: כן, בוודאי.​
[FONT=&quot]2. [/FONT]ש: אני מתחיל להתאמן. האם התוכנית בשבילי?​
ת: כן, שם התוכנית היא [FONT=&quot]Starting Strength[/FONT].​
[FONT=&quot]3. [/FONT]ש: באיזה משקל להתחיל?​
ת: אם לא התאמנת מעולם, יש להתחיל עם מוט ריק. אם התאמנת בעבר, אתה צריך להתחיל עם משקל שאתה יודע בוודאות שתוכל להשלים בו חמש חזרות רצופות בטכניקה טובה, בשלושה סטים. אם אתה לא בטוח, התחל עם משקל נמוך יותר. אין בכך בושה ואתה תגיע למשקלים יפים במהרה.​
[FONT=&quot]4. [/FONT]ש: איך אני מוסיף במשקלי עבודה?​
ת: כעיקרון, 2.5 קילו מאימון לאימון בכל התרגילים פרט לדדליפט, שאפשר להעלות ב- 5 קילו.​
[FONT=&quot]5. [/FONT]ש: אבל רגע, זה אומר 7.5 קילו בשבוע תוספת בסקוואט! זה לא יותר מדי?​
ת: לא, זה מצוין. השאיפה היא להתקדם במהירות הגדולה ביותר, תוך שמירה על טכניקה טובה.​
[FONT=&quot]6. [/FONT]ש: יש לי חבר שעושה פיצולים והוא אומר שגדלים יותר בתוכניות כאלה ושבכלל, עבודה עם משקלים גבוהים זה לא בריא.​
ת: אל תקשיב לו. תשוו את ההתקדמות אחרי שלושה חודשים ונראה מה יהיה לו לומר.​
[FONT=&quot]7. [/FONT]ש: אני לא מתקדם במשקלי העבודה. זו חרא של תוכנית.​
ת: אין התקדמות אם לא אוכלים מספיק ולא ישנים מספיק. אם תקפיד על שני הדברים האלה ותוסיף משקל מאימון לאימון, אתה תתקדם. זו לא תוכנית קסם.​
[FONT=&quot]8. [/FONT]ש: נתקעתי! מה עושים?​
ת: אם אתה בטוח שאתה אוכל מספיק, ישן מספיק והטכניקה שלך טובה, אתה צריך לבצע [FONT=&quot]Deload[/FONT], או הורדה במשקלי העבודה.​
[FONT=&quot]9. [/FONT]ש: מה?! להוריד את המשקל שעמלתי כל כך הרבה להגיע אליו?[FONT=&quot][/FONT]​
ת: קודם כל, קח מיכל חלב, חבילת אוריאו והירגע. לפני שמורידים במשקלי העבודה, צריך לנסות את התרגיל אם אותו המשקל באימון הבא, כאילו כלום לא קרה. יש ימים שפשוט לא הולך, אנחנו רק בני אדם (חוץ מעידן [FONT=&quot]DEUS[/FONT]). אם הצלחת בפעם השנייה לעשות את התרגיל עם המשקל שבו נתקעת באימון הקודם – מצוין! ממשיכים כרגיל. אם לא הצלחת גם בפעם השנייה, מנסים את המשקל באימון הבא (כלומר, פעם שלישית). שוב, אם הצלחת הפעם, המשך כרגיל ואם לא הצלחת, הורד את משקל העבודה ב- 10%. המטרה היא לתת לגוף להתאושש קצת, כך שבפעם הבאה שתגיע למשקל שבו נתקעת, תוכל לעבוד אתו ולהמשיך קדימה.​
[FONT=&quot]10. [/FONT]ש: איך צריך לאכול בתוכנית?[FONT=&quot][/FONT]​
ת: אתה צריך לאכול מספיק אוכל שיאפשר לך להתאושש מאימון לאימון ולגדול. אין טעם להתעסק עם תפריט מדוקדק לרמת הקלוריה, וזה גם פחות כיף (נצל את תקופת המאסה ותהנה 😃 ).​
אם אתה שחיף, ההמלצה היא לצרוך לפחות ליטר של חלב (3% שומן לפחות, כן? אנחנו לא רוצים סתם לשתות מים בצבע לבן) ביום, כי חלב מהווה מקור מצוין לחלבונים, פחמימות ושומנים וקל לצרוך אותו (למי שלא סובל מחוסר סבילות ללקטוז); בליטר חלב 3% יש 580 קלוריות! בנוסף, אתה צריך לוודא שאתה צורך מספיק חלבונים ושומנים.​
אם יש עליך כבר מסה, אתה יכול לצמצם בצריכת החלב ופשוט לדאוג לצרוך מספיק חלבונים ושומנים.​
אם יש עליך הרבה מסה, אין צורך בחלב. יש אפילו סיכוי סביר שתרד במסת השומן!​
[FONT=&quot]11.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT]ש: רגע, יש רק 5 תרגילים! [FONT=&quot]WTF[/FONT]? איך אפשר לגדול מזה?[FONT=&quot][/FONT]
ת: אלה לא סתם 5 תרגילים. חמשת התרגילים האלה (בק סקוואט, פרס, בנץ' פרס, דדליפט ופאוור קלין) מפעילים את כל קבוצות השרירים בגוף (במהלך אימון שלם) ומייצרים עומס חיובי על השרירים ומערכת העצבים המרכזית גדול מספיק שאין צורך בתרגילים נוספים. אין צורך אפילו בתרגילים לבטן.​
[FONT=&quot]12. [/FONT]ש: מה?![FONT=&quot][/FONT]​
ת: כן, אין צורך בתרגילים לבטן. בעת ביצוע סקוואט, דדליפט ופרס (אפילו בפאוור קלין) אתה חייב ללחוץ חזק את שרירי הבטן כדי לשמור על הליבה (סליחה על השפה הבוטה) שלך; אם שרירי הליבה שלך לא יעבדו, אתה תקרוס מהר מאוד בסקוואט, תעגל את הגב בדדליפט ולא תוכל ללחוץ בפרס. כל המאמץ הזה גורם לעבודה חזקה של שרירי הבטן, עד כדי ייתור עבודה מיוחדת עליהם.​
[FONT=&quot]13. [/FONT]ש: טוב, ניסיתי היום את האימון בפעם הראשונה. אתה בטח צוחק עלי שהאימון קשה! סיימתי אותו אחרי 40 דקות, וזה עוד תוך כדי שדברתי עם כמה כוסיות שם שעבדו על התאומים בסמית' משין.[FONT=&quot][/FONT]​
ת: חביבי, בהתחלה האימונים אכן קלים וקצרים, כי המשקלים נמוכים ולא נדרש יותר מדקה למנוחה בין סט לסט וגם אין הרבה פלטות לשחק אתן. לא לדאוג, כשהמשקלים יעלו גם האימון יתארך. אה, כן, החוק בפורום אומר שלא מדברים על משקלים ובחורות בלי לשים תמונה/סרטון. אזהרה ראשונה ואחרונה!​
[FONT=&quot]14. [/FONT]ש: היום המדריך אמר לי שאסור לרדת נמוך בסקוואט כי זה הורס את הברכיים.[FONT=&quot][/FONT]​
ת: שלח אותו אלינו והגבר את העוצמה בנגן ה- [FONT=&quot]MP3[/FONT]. שבור מקביל ואל תקשיב למדריכים (אלא אם כן אתה מתאמן בגיי אקטיב והשלד מאמן שם; נו, זה המדריך שצועק על המוט).​
[FONT=&quot]15. [/FONT]ש: היום המדריכה אמרה לי שדדליפט הורס את הגב.[FONT=&quot][/FONT]​
ת: שלח אותה אלינו.​
[FONT=&quot]16. [/FONT]ש: אחרי חודשיים באימונים אני צריך לקנות בגדים חדשים, כי כולם כבר קטנים עלי.[FONT=&quot][/FONT]​
ת: מזל טוב, באמת הגיע הזמן להחליף את הבגדים שקנית בכסף מבר המצווה. אתה מתקרב להיות גבר אמיתי.​

ראק פולס זה בערך אותו טווח תנועה כמו הסקוואט שחבר שלי ק. עושה. אני אבקש ממנו שילמד אותך.
אחי יש לי עוד שאלה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אפשר לעשות סקוואטים עם עצירה לנוח למטה??????????? על הראק????????????????? שמעתי שזה תורם לסקוואט בכך שלומדים לנוח!!!

אחי יש לי עוד שאלה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אפשר לעשות סקוואטים עם עצירה לנוח למטה??????????? על הראק????????????????? שמעתי שזה תורם לסקוואט בכך שלומדים לנוח!!!

עדיף לנוח על קופסא שמביאה אותך למצב מעל מקביל. זה עובד יותר טוב כי זה מצמצם טווח תנועה וגם יותר בריא לברכיים. יש לי חבר בשם ש. שילמד אותך אם אתה רוצה.

עדיף לנוח על קופסא שמביאה אותך למצב מעל מקביל. זה עובד יותר טוב כי זה מצמצם טווח תנועה וגם יותר בריא לברכיים. יש לי חבר בשם ש. שילמד אותך אם אתה רוצה.

תודה על התשובה, אתה נראה לי אחד שמבין
אבל שאלה לעשות את זה אחרי הOHS או לפני ?

שוב תודה

אם אני בצבא ואני צריך לסגור שבת...והאימונים שאני עושה הם ראשון שלישי וחמישי
אני יכול לוותר על יום מנוחה בין אימון לאימון בשביל להשלים 3 בשבוע?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית