הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות לגבי תוכנית אימונים לחיטוב

BarBar123

משתמש מתחיל
3
1
נק' מוניטין:
1
3
1
שלום,
אני בן 29, שוקל 94 ק״ג, והגובה שלי הוא 190 ס״מ.

אני מתאמן במשך 10 חודשים, התחלתי להתאמן כששקלתי 108 ק״ג (לאחר שעליתי בשלוש שנים האחרונות 20 ק״ג).
לאחר שלושת החודשים הראשונים הורדתי 6 קילו, ובשלושת החודשים האחרונים הורדתי עוד 9 ק״ג - מהרגע שהתחלתי לספור קלוריות בצורה עקבית (בין לבין לא ירדתי במשקל אבל עליתי מאוד במשקלי עבודה).

עד לפני כחודשיים, עבדתי בתוכנית AB, והתאמנתי 4-5 פעמים בשבוע, אך לאחר שהתחלתי לראות ירידה ליניארית בלחיצת חזה (מ-105 קילו 4 חזרות ל-95 קילו 4 חזרות), ובשרירים אחרים די נתקעתי ניסיתי לחפש חלופות.

אני יודע שדור אקשטיין שנוי במחלוקת, אבל קניתי את הקורס הדיגיטלי שלו במבצע השקה שהוא עשה, ועשיתי בחודש וחצי האחרונים את תוכנית האימונים שלו - 3 אימוני FBW עם 3-4 סטים לכל קבוצת שרירים, 6-8 חזרות בכל סט, והגעה לכשל בכל סט.

בלמתי את הירידה בלחיצת חזה (ואפילו עליתי מעט) ועליתי בשאר במשקלים בשאר קבוצות השרירים בצורה יפה, עם זאת התחילו מעט כאבים בשורש כף היד, והתוכנית מרגישה לי קצת אינטנסיבית.

אני רוצה לרדת במשקל עוד 6-8 ק״ג, אני אוכל כ-2000 קלוריות ביום, מקפיד לצרוך מספיק חלבון, ואני מחפש כעת תוכנית אימון חדשה שתעזור לי להתקדם (אני עדיין סטודנט ולפני חתונה, מאמן כושר פחות על הפרק כרגע).

רוצה להעלות את תדירות האימונים ל-4 פעמים בשבוע, ולחזור ל-AB, איך לבצע את החלוקה?
כמה סטים בכל תרגיל? כמה תרגילים לכל קבוצת שרירים? כמה חזרות בכל סט? מה המרחק מכשל שבאמת אמור לעבוד עליו ברוב התרגילים?

קראתי כל כך הרבה מידע, ושמעתי כל כך הרבה פודקאסטים, וכרגע אני פשוט מרגיש מבולבל יותר.

אשמח לעזרתכם!

נ.ב
צירפתי את המדידה שעשו לי בחדר כושר של השומן והשריר לפני כחודש (המדידה הראשונה בגרף היא כבר לאחר תקופה של אימונים)

קבצים מצורפים

• IMG_1168.jpeg
    IMG_1168.jpeg
    KB 180.2 · צפיות: 632
נערך לאחרונה:
כל הכבוד על התהליך שכבר עשית.
דור אקשטיין לא שנוי במחלוקת, הוא חרטטן ממדרגה ראשונה.
לא הייתי עושה תוכנית שונה בחיטוב ממה שהייתי עושה לא בחיטוב, ואם התוכנית נכשלת בחיטוב, היא פשוט לא נכונה או מתאימה לך ואתה צריך תוכנית אחרת.
אני לא מתערב כל כך בתוכניות למטרת פיתוח גוף, אלא בתוכניות לפיתוח כוח. אם פיתוח גוף זה המטרה שלך, אני מאמין שאני @OA יכול לעזור, אולי גם תשקול לקחת אותו כמאמן, או מישהו אחר שאתה סומך עליו, מאמן בתשלום יפטור לך את הדילמות.

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד על התהליך שכבר עשית.
דור אקשטיין לא שנוי במחלוקת, הוא חרטטן ממדרגה ראשונה.
לא הייתי עושה תוכנית שונה בחיטוב ממה שהייתי עושה לא בחיטוב, ואם התוכנית נכשלת בחיטוב, היא פשוט לא נכונה או מתאימה לך ואתה צריך תוכנית אחרת.
אני לא מתערב כל כך בתוכניות למטרת פיתוח גוף, אלא בתוכניות לפיתוח כוח. אם פיתוח גוף זה המטרה שלך, אני מאמין שאני @OA יכול לעזור, אולי גם תשקול לקחת אותו כמאמן, או מישהו אחר שאתה סומך עליו, מאמן בתשלום יפטור לך את הדילמות.
תודה רבה, מעריך מאוד את התגובה.
אני פשוט בנקודה שבה אני רוצה להחליף תוכנית, ולא סגור על כמות הסטים, החזרות, המרחק מכשל וכל מה שכתבתי שם, כך שמצד אחד לא יהיה אינטנסיבי מדי (שאני חושד שחוסר היכולת שלי להתאושש בין אימון לאימון, זה מה שגרם לירידה הליניארית במשקלים), ומצד שני שייתן מספיק גירוי לשריר.

אני לפני חתונה, סטודנט, כרגע לא יכל לאפשר לעצמי לצערי מאמן.

אני יודע שדור אקשטיין שנוי במחלוקת, אבל קניתי את הקורס הדיגיטלי שלו במבצע השקה שהוא עשה, ועשיתי בחודש וחצי האחרונים את תוכנית האימונים שלו - 3 אימוני FBW עם 3-4 סטים לכל קבוצת שרירים, 6-8 חזרות בכל סט, והגעה לכשל בכל סט.
כשאנשים מדברים איתי על "אין לי כסף למאמן" ואז קונים את הקורס של דור אקשטיין שכמו שאלחנן ציין הוא כבר ממזמן עבר את דרגת השנוי במחלוקת
זה קצת מרגיש לי עניין של תיעדוף. בסופו של דבר אם הדבר מספיק חשוב לך ברמה של להשתפר מהותית יש לך שתי אופציות-
1. לקחת מאמן בהנחה והעלות - תועלת שווה לך
2. לשבת על התחת ולקרוא וללמוד את התחום ברמה מספקת כדי שתשיג את המטרות שלך

(אל תיקח את ההערה למעלה אישית, אני לא נכנס לאף אחד לכיס ושכל אחד יעשה את השיקולים שלו זו פשוט דעתי)
עד לפני כחודשיים, עבדתי בתוכנית AB, והתאמנתי 4-5 פעמים בשבוע, אך לאחר שהתחלתי לראות ירידה ליניארית בלחיצת חזה (מ-105 קילו 4 חזרות ל-95 קילו 4 חזרות), ובשרירים אחרים די נתקעתי ניסיתי לחפש חלופות.
זה די לגיטימי בחיטוב, בגלל זה צריך להבין איך לבנות תוכנית אימונים שגם אם אתה יורד בעצימות אתה יודע לפצות בנפח / תדירות.
בלמתי את הירידה בלחיצת חזה (ואפילו עליתי מעט) ועליתי בשאר במשקלים בשאר קבוצות השרירים בצורה יפה, עם זאת התחילו מעט כאבים בשורש כף היד, והתוכנית מרגישה לי קצת אינטנסיבית.
זה לא באמת מעיד על משהו, יכול להיות שהתוכנית הראשונה פשוט לא התאימה בשום צורה והנוכחית לא מתאימה קצת פחות.
אני רוצה לרדת במשקל עוד 6-8 ק״ג, אני אוכל כ-2000 קלוריות ביום, מקפיד לצרוך מספיק חלבון, ואני מחפש כעת תוכנית אימון חדשה שתעזור לי להתקדם (אני עדיין סטודנט ולפני חתונה, מאמן כושר פחות על הפרק כרגע).
להתקדם בגירעון קלורי זה לוקסוס, אם אתה רוצה לרדת במשקל ולהתחטב תמשיך להתאמן ותתרכז בתזונה שלך.
אם האימון לא מתאים למטרות שלך אז זה הזמן לעשות שינוי ולא להמשיך עם הראש בקיר.
רוצה להעלות את תדירות האימונים ל-4 פעמים בשבוע, ולחזור ל-AB, איך לבצע את החלוקה?
כמה סטים בכל תרגיל? כמה תרגילים לכל קבוצת שרירים? כמה חזרות בכל סט? מה המרחק מכשל שבאמת אמור לעבוד עליו ברוב התרגילים?
החלוקה לא משנה אלא הנפח השבועי.
ככלל אצבע בין 10-20 סטים שבועיים לקבוצת שריר יספיקו, עם תלות ברמת המתאמן.
כשדברים על RIR (מרחק מכשל) מדברים על בין 1-4, אני עם המתאמנים שלי מעדיף לעבוד ב0-2 כי אף אחד מהם לא באמת יודע לזהות כשל אמיתי.
בנושא החזרות כל מה שיכנס בין טווח של 5-30 אמור לתת את אותה תוצאה, אם תרצה לדייק עוד אני מעדיף לעבוד בטווח של 6-15 חזרות.
קראתי כל כך הרבה מידע, ושמעתי כל כך הרבה פודקאסטים, וכרגע אני פשוט מרגיש מבולבל יותר.
אתה יכול לפתוח שירשור חדש ולבקש מקורות טובים ואמינים ללמוד מהם, אני בטוח שישמחו לכוון אותך.
בנוסף יש לך גם את האינסטגרם שלי שאני מנגיש בו מידע וגם את העמוד של החברה שלי-

יש לך את LBS, EVB, והקבוצה של גיא שלמון בפייסבוק שאתה יכול ללמוד עוד הרבה מהם.
צירפתי את המדידה שעשו לי בחדר כושר של השומן והשריר לפני כחודש (המדידה הראשונה בגרף היא כבר לאחר תקופה של אימונים)
המכשיר הזה לא קרוב ללהיות מדויק, אתה יכול לזרוק את הבדיקה הזו לפח ולהתחיל לקחת מדדים רלוונטים-
תמונות, היקפים, משקל, קליפר אם יש.
אשמח לעזרתכם!
בהצלחה והמון מזל טוב לחתונה הקרבה.

• פותח/ת השרשור
כשאנשים מדברים איתי על "אין לי כסף למאמן" ואז קונים את הקורס של דור אקשטיין שכמו שאלחנן ציין הוא כבר ממזמן עבר את דרגת השנוי במחלוקת
זה קצת מרגיש לי עניין של תיעדוף. בסופו של דבר אם הדבר מספיק חשוב לך ברמה של להשתפר מהותית יש לך שתי אופציות-
1. לקחת מאמן בהנחה והעלות - תועלת שווה לך
2. לשבת על התחת ולקרוא וללמוד את התחום ברמה מספקת כדי שתשיג את המטרות שלך

(אל תיקח את ההערה למעלה אישית, אני לא נכנס לאף אחד לכיס ושכל אחד יעשה את השיקולים שלו זו פשוט דעתי)
בגדול אתה צודק, אבל כשאתה צופה בזה עם גיסך (שגם הוא סטודנט) ומתחלק בהוצאה, 200 שקלים לעומת ליווי של מאמן למספר שיעורים ההוצאה הזו זניחה. בשולי הדברים, התקווה הייתה לקבל ידע שיסייע לי יותר מאשר אימון או שניים עם מאמן חיצוני.

להתקדם בגירעון קלורי זה לוקסוס, אם אתה רוצה לרדת במשקל ולהתחטב תמשיך להתאמן ותתרכז בתזונה שלך.
אם האימון לא מתאים למטרות שלך אז זה הזמן לעשות שינוי ולא להמשיך עם הראש בקיר.
כן, בגלל זה פניתי להתייעצות פה, עד היום הצלחתי להתקדם בצורה טובה מאוד (גם ירידה יפה באחוזי שומן, גם עליה יפה במשקלים שמרים, כל היתרונות שנהנים מהם מתאמנים מתחילים).

אתה יכול לפתוח שירשור חדש ולבקש מקורות טובים ואמינים ללמוד מהם, אני בטוח שישמחו לכוון אותך.
בנוסף יש לך גם את האינסטגרם שלי שאני מנגיש בו מידע וגם את העמוד של החברה שלי-
https://www.instagram.com/overall_il/
https://www.instagram.com/or.azriel/

יש לך את LBS, EVB, והקבוצה של גיא שלמון בפייסבוק שאתה יכול ללמוד עוד הרבה מהם.

תודה רבה, מעריך מאוד.

המכשיר הזה לא קרוב ללהיות מדויק, אתה יכול לזרוק את הבדיקה הזו לפח ולהתחיל לקחת מדדים רלוונטים-
תמונות, היקפים, משקל, קליפר אם יש.
יודע, ניסיתי בעיקר להראות את המגמה, עשיתי תמונות, לקחתי משקלים, ומדדתי היקפים (ירידה של 14 ק''ג במשקל, צמצום ההיקף של הבטן (מדידה בקו של הטבור בחלק הרחב ביותר ב-12 ס''מ וכו').

תודה רבה! @OA

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית