הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרגילים מורכבים

IronStone

משתמש מתחיל
114
45
נק' מוניטין:
34
114
45
היי. שאלה אולי מפגרת אבל אני מנסה להבין מה עומד מאחורי ההגיון בלאמן שרירים קטנים אחרי תרגיל מורכב? כלומר, אם נניח סיימתי 8 סטים של בנצ והיד האחורית שלי + הכתפיים פשוט גמורים, למה להמשיך לאמן אותם אם בתרגיל המורכב הם עובדים מספיק? כנל לגבי יד קידמית למשל אחרי גב (חתירה/מתח). סתם מסקרן מה ההגיון מאחורי זה אם בתרגילים המורכים השרירים הללו גם ככה עובדים נורא חזק. אני יכול לתת דוגמא על עצמי שהפסקתי לאמן כתפיים והתמקדתי נטו בבנצ, לא רק שהבנצ התחזק יותר מהר, גם המשקלים בפרס עלו יפה. סתם מעניין פשוט.

כי גם בתרגילים מורכבים בסוף יש שרירים שכבר נכשלו או היו קרובים ממש לכשל ויש שרירים שיש להם עוד כוח. נדיר שתרגיל אחד עובד על כמה שרירים באותה רמה, לדוגמא בנץ רחב יעבוד על חזה בעיקר, בנץ צר יעבוד על יד אחורית בעיקר, סקוואט יעבוד בעיקר על קוואדס למרות שגם ההמסטרינג מעורב ודדליפט יעבוד בעיקר על המסטרינג למרות שהקוואדס מעורב. הגיוני שאתה תראה שתרגיל מסויים נותן לך מספיק עבודה על שרירים שהם לא השרירים המרכזיים בו, אבל בדרך כלל לחיצות לא מספיקות ליד אחורית וסקוואט לא מספיק להמסטרינג. אם אתה רואה שאצלך זה כן אז תהנה.

היי. שאלה אולי מפגרת אבל אני מנסה להבין מה עומד מאחורי ההגיון בלאמן שרירים קטנים אחרי תרגיל מורכב? כלומר, אם נניח סיימתי 8 סטים של בנצ והיד האחורית שלי + הכתפיים פשוט גמורים, למה להמשיך לאמן אותם אם בתרגיל המורכב הם עובדים מספיק? כנל לגבי יד קידמית למשל אחרי גב (חתירה/מתח). סתם מסקרן מה ההגיון מאחורי זה אם בתרגילים המורכים השרירים הללו גם ככה עובדים נורא חזק. אני יכול לתת דוגמא על עצמי שהפסקתי לאמן כתפיים והתמקדתי נטו בבנצ, לא רק שהבנצ התחזק יותר מהר, גם המשקלים בפרס עלו יפה. סתם מעניין פשוט.
אם אתה עובד עם משקלים שאתה עושה אתם 8 סטים אתה לא צריך תרגילי מבודדים, אך אם למשל תחליט שאתה עושה 2X2 עם 90%+ אז כדי להשלים נפח תצטרך מבודדים, יען כי אם תעשה עוד בנץ אתה מסתכן באימון יתר

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות. בעיקרון אני עובד עם נפח גבוה. לפעמים 8*8 או 10*10, 8*5 + 12*4 עם תרגיל מבודד כלשהו. האמת הנפח הגבוה עושה עבודה נפלאה משום מה בניגוד ל 5*5 טקסס למשל (אצלי לפחות) בהתחשב לזה שאני לא דוחף כמויות גדולות של אוכל ועדיין מצליח להתקדם יפה. אני בודק לפעמים את ההתקדמות של השרירים הקטנים נטו מסקרנות וכל פעם מחדש מתפלא. הכל מתחזק ביחד עם הבנצ' בצורה יפה. אולי בהמשך, כשהמשקלים יהיו הרבה יותר רציניים, אצטרך כבר להוסיף מבודדים?!

כשהמשקלים יהיו הרבה יותר רציניים, אצטרך כבר להוסיף מבודדים?!
שוב, זה תלוי נפח, אתה רוצה להגיע לנפח מסוים, אם אתה מגיע אליו עם בנץ לבד מעולה, כאשר אתה לא מצליח (למשל כי הבנץ כבד מאוד) אז אתה מוסיף נפח עם מבודדים, אם אתה יכול להוסיף נפח על ידי בנץ זה עדיף

שוב, זה תלוי נפח, אתה רוצה להגיע לנפח מסוים, אם אתה מגיע אליו עם בנץ לבד מעולה, כאשר אתה לא מצליח (למשל כי הבנץ כבד מאוד) אז אתה מוסיף נפח עם מבודדים, אם אתה יכול להוסיף נפח על ידי בנץ זה עדיף
למה זה עדיף?

1. זה עוד תרגול של הטכניקה
תרגול של טכניקה זה נחמד אבל ממש לא אומר שלהוסיף סטים של בנץ׳ זה מה שיתרום, סביר להניח שעבודת טכניקה בסיסית תסדר את ה״תרגול״ הנדרש בפחות מחצי בלוק אימונים.
ודבר שני, מי אמר שהוא צריך לתרגל טכניקה?
2. זה חוסך לך את הצורך להתחיל לחפש את נקודות החולשה משום שאתה עובד עליהם בין כו וכו
נקודות חולשה יצוצו בין כה וכה גם אם זה בסט אחד שקרוב לכשל.
אין שום היגיון בלעשות עוד סטים בנץ׳ כדי לחזק נקודות חולשה.
אם כבר אתה תרצה לפרק את התנועה ולעבוד על החלק שבאמת בעייתי (זאת אומרת לתת דגש ולא ״בין כו וכו״)
למשל ספוטו בנץ׳, פין בנץ׳, חצאי תנועה / גומיות וכו׳.

לסיכום אגיד לך שלדעתי לא רק שאפשר לגוון ולהוסיף תנועות שונות עם התנגדויות מגוונות לשריר אלא גם רצוי.

אני יכול לתת דוגמא על עצמי שהפסקתי לאמן כתפיים והתמקדתי נטו בבנצ, לא רק שהבנצ התחזק יותר מהר, גם המשקלים בפרס עלו יפה. סתם מעניין פשוט.
חשוב לציין, שבשביל כוח אין שום סיבה לדעתי לעבוד על תרגילים מבודדים אחרי המורכבים.
אם אחרי המורכבים יש לך עוד זמן, אנרגיה ורצון להתאמן, לדעתי טוב יותר שתעשה עוד 10 סטים של אותו תרגיל מורכב שסיימת, מזה תרוויח יותר.
כי גם בתרגילים מורכבים בסוף יש שרירים שכבר נכשלו או היו קרובים ממש לכשל ויש שרירים שיש להם עוד כוח. נדיר שתרגיל אחד עובד על כמה שרירים באותה רמה, לדוגמא בנץ רחב יעבוד על חזה בעיקר, בנץ צר יעבוד על יד אחורית בעיקר, סקוואט יעבוד בעיקר על קוואדס למרות שגם ההמסטרינג מעורב ודדליפט יעבוד בעיקר על המסטרינג למרות שהקוואדס מעורב. הגיוני שאתה תראה שתרגיל מסויים נותן לך מספיק עבודה על שרירים שהם לא השרירים המרכזיים בו, אבל בדרך כלל לחיצות לא מספיקות ליד אחורית וסקוואט לא מספיק להמסטרינג. אם אתה רואה שאצלך זה כן אז תהנה.
הבאת דוגמאות בהם אחרי תרגיל מורכב מסוים אתה עושה תרגיל מורכב אחר. אי אפשר לחלוק עליך שזה חכם ונכון מאוד, אבל לא אומר שתרגילים מבודדים חשובים או נצרכים בכלל אחרי תרגיל מורכב.
תרגול של טכניקה זה נחמד אבל ממש לא אומר שלהוסיף סטים של בנץ׳ זה מה שיתרום, סביר להניח שעבודת טכניקה בסיסית תסדר את ה״תרגול״ הנדרש בפחות מחצי בלוק אימונים.
ודבר שני, מי אמר שהוא צריך לתרגל טכניקה?

נקודות חולשה יצוצו בין כה וכה גם אם זה בסט אחד שקרוב לכשל.
אין שום היגיון בלעשות עוד סטים בנץ׳ כדי לחזק נקודות חולשה.
אם כבר אתה תרצה לפרק את התנועה ולעבוד על החלק שבאמת בעייתי (זאת אומרת לתת דגש ולא ״בין כו וכו״)
למשל ספוטו בנץ׳, פין בנץ׳, חצאי תנועה / גומיות וכו׳.

לסיכום אגיד לך שלדעתי לא רק שאפשר לגוון ולהוסיף תנועות שונות עם התנגדויות מגוונות לשריר אלא גם רצוי.
והנה דוגמה לחשיבות של תרגילים מבודדים בפיתוח גוף, כי המילה נקודת חולשה בפיתוח גוף פירושה פיגור בשריר מסוים מבחינת נראות, טוב תעשה אם תבודד את אותו שריר אחרי התרגיל המורכב, כי מסיבה מסוימת (ולא משנה מהי) אותו שריר בפיגור.

בניית כוח לעומת זאת לא קשורה לנראות, והמילה נקודת חולשה בפיתוח כוח, פירושה אזור מסוים בתנועה שקשה במיוחד לדחוף. כשיש נקודת חולשה כזאת אפשר גל לבודד אחר כך, אבל גם אפשר להכפיל ולשלש את כמות הסטים בתרגיל המורכב כדי לסדר את זה, או לשנות טיפה ווריאציה לתרגיל מורכב מעט שונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית