הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עד כמה מהותי ההבדל בין טכניקות שונות ב-barbell bench press להיפרטרופיה (ושמירה על הכתפיים)?

• פותח/ת השרשור dudi_d
  • פורסם בתאריך

dudi_d

משתמש מתחיל
21
3
נק' מוניטין:
3
21
3
ראיתי סרטון ביוטיוב שאומר שצריך לבחור אם הולכים לפי טכניקה מסויימת שיותר מתאימה לכוח (כמו שאני עושה) או לפי טכניקה אחרת שמתאימה ל-BB. הוא אמר את זה גם בהקשר של פאמפ אבל לא פירט יותר מדי.
בנוסף מאמן שעבד במכון אמר שבבאדי בילדינג ובטכניקות למקסימום כוח (PL?) הוא ממליץ להשתמש בטכניקות שונות בתרגיל הזה.

הסרטון יוטיוב לא התייחס לנפח האימון (חזרות וסטים), רק לטכניקה.

מה דעתכם על מה ששמעתי? עד כמה זה מהותי להיפרטרופיה?
עד כמה זה יפגע בדרך להשגת נפח שריר גדול יותר אם אעבוד בטכניקה שמשתמש עכשיו (טכניקה ל-PL)? המטרה היא להגדיל את נפח השריר ולשמור על עצמי מפציעות.
במשך שנים יש לי רגישויות/פציעות קלות בכתף שבאות והולכות. נאמר לי ע״י פיזיותרפיסטית שבטכניקה שהיא לימדה אותי (מה שאני עושה עכשיו/ל-PL) אני שומר על הכתפיים שלי והיא ממליצה לי (כנראה רק בגלל פציעה שהייתה בכתף) להשאר בטכניקה הזאת. יחד עם זאת הפציעה היא לא לנצח.

הערה אחרונה: החזה זה החלק הכי מפותח בחלק הגוף העליון שלי - אין לי בעיה שלא יתפתח בזמן הקרוב. אני רוצה להבין מה ששאלתי ולדעת מה לעשות בהמשך.

תודה לעונים.

נערך לאחרונה:
אפשר לתת יותר או פחות קונטרה לכתפיים ו/או להעזר בגב כדי להרים משקל גבוה יותר. כך או כך זה לעולם לא נמדד באופן אובייקטיבי להיפרטרופיה/עלייה במסת השריר ולכן אלו דעות והמצאות של אותם אנשים שעשו את הסרטונים הללו ביוטיוב ואין לכך אחיזה על פני השטח. יכול להיות שזה משפיע ויכול להיות שלא – אנחנו עדיין לא יודעים.

נאמר לי ע״י פיזיותרפיסטית שבטכניקה שהיא לימדה אותי (מה שאני עושה עכשיו/ל-PL) אני שומר על הכתפיים שלי והיא ממליצה לי (כנראה רק בגלל פציעה שהייתה בכתף) להשאר בטכניקה הזאת.
הייתי מקשיב לפיזיו

קודם כל לפני שאר התגובה אני מדגיש שלדעתי כל עוד לא הלכת לבעל מקצוע אחר שבדק אותך ונתן לך דעה שונה תקשיב לפיזיו שלך כי היא היחידה שמכירה אותך. מה שאני מגיב פה לא קשור אליך אישית ולכתפיים שלך עם הבעיות שלך.
לפיתוח גוף - כל עוד הטכניקה שלך זהה כל חזרה אז השינוי לא מהותי. כן יש עניין לדעתי להרפות קצת מהגשר המוגזם שיש בגב ומהרגליים כי הלג דרייב דורש המון ריכוז וכוח אם אתה עושה אותו נכון. לפיתוח גוף אתה רוצה מקסימום ריכוז בחזה ומינימום עבודה על כל שריר אחר. הייתי עושה גשר נמוך יותר ולא דוחף את הרגליים אלא רק שם אותם במקום ככה שיהיה לג דרייב מינימלי שצריך בשביל תמיכה לגב. את הגב כן הייתי מכווץ בצורה מוגזמת כמו בפאוורליפטינג כי זה מותח את החזה והמתיחה חשובה להיפרטרופיה, בנוסף זה מונע תזוזה של הכתפיים מה שבאמת יכול לעזור לשמור עליהן מתנועה פתאומית שהגוף לא חזק בה ושתוביל לפציעה. בנוסף הייתי בוחר את האחיזה שתתן למרפק שלך לרדת הכי נמוך שאפשר בשביל ליצור מתיחה מקסימלית לחזה. אבל שוב, לפיתוח גוף זה רק עוד שיפצורים קטנים ולא מה שישנה לך את התוצאות בצורה דרמטית.
לפאוורליפטינג - קריטי בעיניי, לג דרייב חזק, גשר גבוה, כיווץ חזק בגב, טווח תנועה קטן ככל שאפשר. אם אתה חזק יותר בטרייספס אז גם מתעדף טווח תנועה של המרפק ולא של הכתף, בניגוד לפיתוח גוף.

אבל שוב, זה רק באופן כללי. באופן אישי תקשיב לבעל מקצוע שבדק אותך.

כדי להגדיל נפח ולשמור על עצמך מפציעות, הטכניקה ללחיצת חזה היא זהה לשכיבות סמיכה וכל תרגיל דחיפה במישור האופקי.

השכמות שלך צריכות להיות ניטרליות ולזוז לאורך התנועה. אל תסובב אותן לאחור ותתקע אותן שם לאורך התנועה, לשם הדוגמה.

נוסף לכך, תתסף תרגילי חיזוק לכתף ושרירי השכמה למיניהן.

חסר לי פה קונטקסט כדי לדעת בדיוק איך לטפל ברגישויות למיניהן.

השכמות שלך צריכות להיות ניטרליות ולזוז לאורך התנועה. אל תסובב אותן לאחור ותתקע אותן שם לאורך התנועה, לשם הדוגמה
  1. זה נותן לעבוד יותר על החזה כשהוא מתוח ולא מכווץ שזה יתרון להיפרטרופיה ובעקיפין לכוח
  2. זה נותן יציבות לכתפיים ומצמצם תנועות מיותרות של המוט קדימה ואחורה מה שבמקרה הטוב מבזבז כוח ובמקרה הרע יפצע אותך
  3. זה נותן לך יציבות על הבנץ ואפשרות להיות בתנוחה יעילה יותר
אז כן לסובב לאחור ולתקוע אותן שם לאורך כל התנועה

1. זה נותן לעבוד יותר על החזה כשהוא מתוח ולא מכווץ שזה יתרון להיפרטרופיה ובעקיפין לכוח
  2. זה נותן יציבות לכתפיים ומצמצם תנועות מיותרות של המוט קדימה ואחורה מה שבמקרה הטוב מבזבז כוח ובמקרה הרע יפצע אותך
  3. זה נותן לך יציבות על הבנץ ואפשרות להיות בתנוחה יעילה יותר
אז כן לסובב לאחור ולתקוע אותן שם לאורך כל התנועה
זו הדעה הרווחת אז מבין לחלוטין מאיפה אתה בא.
זה יכול כן להוסיף יציבות, זה נכון.

סימפטומים נוספים זה התקשחות של השרירים באזור ובעיות יציבה.
לחץ לא רצוי על אזורים עצביים.
הפעלה לא נכונה של השרירים ודפוסי תנועה שלדיים.
ועוד^

פטומים נוספים זה התקשחות של השרירים באזור ובעיות יציבה.
לחץ לא רצוי על אזורים עצביים.
הפעלה לא נכונה של השרירים ודפוסי תנועה שלדיים.
ועוד^
מה?? השריר לא "מתקשח" לא יודע מאיפה המצאת את זה, הוא לא יוצר לחץ לא רצוי כי זאת התנועה שהוא נוצר בשבילה, זאת הפעלה כן נכונה של השרירים כי זאת התנועה שהוא נוצר בשבילה, ומה זה דפוסי תנועה שלדיים לעזאזל

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על המשך ההסברים,
dinarviv - על מה מתבסס מה שכתבת? (מאיפה לקחת/למדת מה שכתבת)
אתה מאמן? פיזיותרפיסט?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית