הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוסף שום לעומת שום טרי

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
הבנתי שיש איזה חומר שנמצא בכמות ממש קטנה משהו כמו אחוז בשן שום, שעליו דווקא יש מחקר, הבעיה שייבוש שום כמו שעושים התוספים מוריד את הכמות שלו דרסטית אז חשבתי בעצם מה הבעיה לכתוש שיניים של שום בכמות נגיד של ראש שום ולשים במים ולהוריד את זה כמו שוט, השאלה שלי אם יש איזה תופעות לוואי רציניות חוץ מריח לצריכה מוגזמת של שום והאם ראש שום ביום נחשב צריכה מוגזמת?

שאלה מוזרה אבל חשבתי בעצם גם כלכלית גם תזונתית זה הרבה יותר עדיף מתוסף שום שאנשים לוקחים וטוענים שיש לו ערך מוסף

אני לא רופא אבל ראש שום ביום נשמע לי כמו משהו שלא הגיוני לצרוך. שן שום כן. זה חומר חזק מאוד. אני בכלל לא מבין איך אתה מתכוון לאכול דבר כזה.

בזמנו עשיתי טרק בנפאל בגובה רב והמליצו לאכול שום כדי למנוע מחלת גבהים. אכלתי כל יום כמה שיני שום וגם שתיתי מרק שום ובשלב מסויים אחרי כשבוע הגוף פשוט הגיב לזה לא טוב וקיבלתי חום רק מהצריכה של השום, ככה הרגשתי לפחות.

• פותח/ת השרשור
אני לא רופא אבל ראש שום ביום נשמע לי כמו משהו שלא הגיוני לצרוך. שן שום כן. זה חומר חזק מאוד. אני בכלל לא מבין איך אתה מתכוון לאכול דבר כזה.

בזמנו עשיתי טרק בנפאל בגובה רב והמליצו לאכול שום כדי למנוע מחלת גבהים. אכלתי כל יום כמה שיני שום וגם שתיתי מרק שום ובשלב מסויים אחרי כשבוע הגוף פשוט הגיב לזה לא טוב וקיבלתי חום רק מהצריכה של השום, ככה הרגשתי לפחות.
היית אוכל לפני זה שום? אני בכללי צורך הרבה שום אולי זה עניין של הרגל, נגיד אתמול הורדתי שוט של ראש שום כדי לנסות בינתיים אין איזה משהו חריג
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

מה נותן תיסוף של שום ? חח
היה פה על זה פוסט במחקרים בתזונה ואימונים בכללי יש שם חומר מסוים שנמצא באחוז קטן בשום שטוענים שזה תורם ללחץ דם

שום מקבל הרבה יחצי ציבור לטובה בגלל שהוא מכיל אליצין, שנוצר על ידי כתישה ומתפרק מאוד מהר, לכן אמורים לצרוך אותו מהר מאוד.
החסרון הגדול של הצריכה נוגעת לזה שהוא עלול לעשות רגישות בבטן וריח מהפה.

• פותח/ת השרשור
שום מקבל הרבה יחצי ציבור לטובה בגלל שהוא מכיל אליצין, שנוצר על ידי כתישה ומתפרק מאוד מהר, לכן אמורים לצרוך אותו מהר מאוד.
החסרון הגדול של הצריכה נוגעת לזה שהוא עלול לעשות רגישות בבטן וריח מהפה.
זה בדיוק מה שאני עושה לוקח שיניים של שום טוחן בבלנדר ושותה לכן יש יותר אליצין, השאלה שלי אם יש דבר כזה צריכה מוגזמת של שום?

אתה צורך פחות מראש ביום בהצלחה כבר מספר ימים ואין תופעות שליליות? אז הכל תקין.

שן אחת נשמע סביר אבל כן יש דברים שיכולים להיות גם בטווח היותר רחוק כמו גירוי של הקיבה. לי יש בקע בסרעפת ואני רגיש יותר למאכלים חומציים נניח ויכול להיות לי אולקוס, אם אני אוכל שן שום או אפילו 3… עם ארוחה.. לא תהיה בעיה גדולה.. אבל אם אעשה זאת יום אחרי יום אז בסוף יכאב לי מאוד.

לעניות דעתי ימאס לך מזה מתישהו מסיבה כזו או אחרת.. גם בצל זה מאחד בריא. אתה יכול לעשות יום אחד שום, יום אחרי בצל, אחכ כמה ימים הפסקה.

שוב הכל רק מדעתי האישית

• פותח/ת השרשור
שן אחת נשמע סביר אבל כן יש דברים שיכולים להיות גם בטווח היותר רחוק כמו גירוי של הקיבה. לי יש בקע בסרעפת ואני רגיש יותר למאכלים חומציים נניח ויכול להיות לי אולקוס, אם אני אוכל שן שום או אפילו 3… עם ארוחה.. לא תהיה בעיה גדולה.. אבל אם אעשה זאת יום אחרי יום אז בסוף יכאב לי מאוד.

לעניות דעתי ימאס לך מזה מתישהו מסיבה כזו או אחרת.. גם בצל זה מאחד בריא. אתה יכול לעשות יום אחד שום, יום אחרי בצל, אחכ כמה ימים הפסקה.

שוב הכל רק מדעתי האישית
בדרך כלל אני משלב את השיניים עם יוגורט אז זה מנטרל את החומציות, בכללי אני אוהב שום וגם לפני התזונה שלי הייתה יותר משן שהייתי מוסיף לתבשילים וכו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית