הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קלוריות באוכל קפוא/טרי

Ohad625

משתמש מתחיל
237
53
נק' מוניטין:
114
237
53
אהלן, אני יודע שזה יחסית זניח אבל כרגע בחיטוב בשלבים האחרונים אז זה מתחיל להיות לי קצת חשוב.

נניח קניתי דג קפוא (מרלוזה לצורך העניין), במשקל של 800 גרם לפי המדבקה שעל האריזה.
עכשיו בישלתי אותו בתנור (בלי רטבים וכו', רק שמן זית שאותו אני גם סופר).

אחרי חצי שעה בתנור כל המגש שהיה פעם 800 גרם נהפך ל-450 גרם. אז האם כדאי לי לחשב את כל המגש הזה של ה-450 גרם דג מבושל, כ-800 גרם טרי (פלוס השמן זית), או שלחשב לפי 450 גרם דג מבושל? כי לדעתי בתור 800 גרם דג טרי יש יותר קלוריות ואני לא רוצה סתם לאגור קלוריות שלא לצורך..

כלומר, 100 גרם של מרלוזה טרי זה 85 קלוריות, כפול 8, והשמן זית שהוספתי יוצא 760 קלוריות בערך. אז עכשיו ה-450 גרם שיש לי בדג המבושל שווים לי את ה-760 קלוריות האלה? כלומר אני מחלק את זה לשתי מנות של 225 גר', אז כל מנה תכיל 380 קלוריות נגיד?

אחרי חצי שעה בתנור כל המגש שהיה פעם 800 גרם נהפך ל-450 גרם. אז האם כדאי לי לחשב את כל המגש הזה של ה-450 גרם דג מבושל, כ-800 גרם טרי (פלוס השמן זית), או שלחשב לפי 450 גרם דג מבושל? כי לדעתי בתור 800 גרם דג טרי יש יותר קלוריות ואני לא רוצה סתם לאגור קלוריות שלא לצורך..
דגים ובשר מאבדים נוזלים במהלך הבישול, ולכן המזון הופך ל"מרוכז" יותר מבחינה קלורית. אם לצורך העניין 100 גרם בשר כלשהו מכיל 200 קל' לפני בישול, ובמהלך הבישול הבשר מאבד 30 גרם מים, אז ה-70 גרם בשר שנותרו לאחר הבישול עדיין יכילו את אותן 200 קל'. אז לפני בישול יש לך 200 קל' על 100 גרם מזון, ואחרי בישול יש לך 200 קל' על 70 גרם מזון.

לכן, לגבי הדג שהכנת - מנת דג לאחר בישול (225 גרם) מכילה כמות קל' של 400 גרם דג לפני בישול

השקילה אחרי בישול תהיה מדויקת יותר וקרובה יותר לערכים התזונתיים דה-פקטו.
בתהליך הבישול מופרשים נוזלים טבעיים וגם חלק מהשומן שבבשר - כך שהבישול ״משווה״ ברמה מסוימת בין נתח בשר אחד, לנתח אחר מאותו הסוג.
אפליקציות כמו myfitnesspal מאפשרות למצוא בקלות את הערכים של מזון אחרי בישול - לעיתים אפילו על פי רמת העשייה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית