הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי שימוש בטא אלנין ומידי פעם קדם אימון

• פותח/ת השרשור OR17
  • פורסם בתאריך

OR17

משתמש פעיל
306
3
נק' מוניטין:
57
306
3
שלום אני יעשה שימוש מאמין 4000 מ'ג בטא אלנין לתקופה אבל הוספתי להזמנה גם קדם אימון שיש שם לדעתי במנה 1500 מ'ג בטא אלנין

השאלה שבמידה ופעם/פעמים בשבוע יבוא לי שימוש בקדם אימון אני יכול לחתוך מהכמות שאני יעמוד עלייה מהבטא אלנין או לא להסתכל
על המנה פעם/פעמיים בשבוע

זה לא ממש משנה.
אם אתה לוקח בטא-אלנין בשביל אימוני כוח/התנגדות בחדר כושר, אז זה די חסר תועלת.

זה לא משנה אם תיקח בטא-אלנין יחד עם קדם אימון (שגם בו יש בטא-אלנין). מבחינת המינון לא אמור לקרות משהו מעבר לתופעות הלוואי המוכרות (תחושת עקצוץ ונמלול), ובכל אופן התוסף הזה אינו יעיל לאימוני כוח.
לגבי קדם אימון, הרכיבים היחידים שעוד איכשהו יעילים לאימוני כוח הם קריאטין (במידה ויש בקדם האימון) וקפאין. אז במקומך הייתי חוסך את הכסף ולא קונה את שני התוספים האלה.

אם אתה ממש רוצה, אז תקנה את קריאטין וקפאין בנפרד, המחיר הכולל יהיה זול הרבה יותר, ותהיה לך שליטה הרבה יותר טובה על המינונים שלהם מאשר אם תיקח קדם אימון.

• פותח/ת השרשור
קריאטין אני תמיד לוקח
אני האמת ממש לא אחד שרץ וקונה כל תוסף
שנים כבר אני משתמש רק בקראיטין בלבד
היה לי חשק ככה להתנסות
לגבי בטא אלנין
עשיתי פה חיפוש וזה היה לכאן ולכאן
חלק סיפרו שכן בטא אלנין נתן להם משהו.

חלק סיפרו שכן בטא אלנין נתן להם משהו.
אנשים יכולים לספר לך סיפורים עד מחר. לא קונים תוסף כי אנשים "סיפרו" לך שזה עובד. צריך להסתכל על ראיות מדעיות ולא על סיפורים אישיים, והראיות המדעיות לא מראות שבטא-אלנין יעיל לאימוני כוח בחדר כושר.

אם אתה כל כך רוצה אז תיקח, זה לא אמור לפגוע לך באימונים. אבל מצד שני זה לא יעזור לך באימונים אז למה לקחת סתם תוספים שלא יעזרו לך?

• פותח/ת השרשור
אנשים יכולים לספר לך סיפורים עד מחר. לא קונים תוסף כי אנשים "סיפרו" לך שזה עובד. צריך להסתכל על ראיות מדעיות ולא על סיפורים אישיים, והראיות המדעיות לא מראות שבטא-אלנין יעיל לאימוני כוח בחדר כושר.

אם אתה כל כך רוצה אז תיקח, זה לא אמור לפגוע לך באימונים. אבל מצד שני זה לא יעזור לך באימונים אז למה לקחת סתם תוספים שלא יעזרו לך?
כי הבנתי שזה די שנוי במחלוקת לכאן ולכאן בהרגשה שלו שנותן את קיק של אנרגיה וגם משפר סיבולת
ננסה
תודה בכל זאת ידידי על המענה
4 גרם מחולק ל2 מנות בגדול?
או אפשר לצרוך הכל במכה לפני אימון/או במידה עושה שימוש בקדם אימון לחלק ת4 ל2 במהלך היום וזהו?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

לא כלכך הבנתי מינון או איך להסתכל על זה למשל 4 גרם זה 4000 מ'ג אז לא הבנתי איך להסתכל על הלקיחה משהו לא מובן לי וקראתי פה הרבה בחיפוש

נערך לאחרונה:
כי הבנתי שזה די שנוי במחלוקת לכאן ולכאן בהרגשה שלו שנותן את קיק של אנרגיה וגם משפר סיבולת
צריך להבחין בין סיבולת לבין אימוני כוח, אלה שני דברים שונים. לאימוני כוח זה לא יעיל.

יכול לחלק את ה-4 גרם לארבע מנות כדי להקטין את הסיכוי לחוות תופעות לוואי

• פותח/ת השרשור
מינון ארגוגני (משפר ביצוע) מומלץ (על פי המחקרים) = מינון יומי של 4.8-6.4 גרם סה"כ ביום, מוחלק ל 6-8 מנות ביום, בהפרדה של לפחות שעתיים בין מנה למנה ולא לעבור 800 מ'ג

(פה מדובר על מינון גבוה יותר) -חושב להשאר 4

אוקי תודה אנסה למרות הביקורת ותודה על הביקורת שלך

מינון ארגוגני (משפר ביצוע) מומלץ (על פי המחקרים) = מינון יומי של 4.8-6.4 גרם סה"כ ביום, מוחלק ל 6-8 מנות ביום, בהפרדה של לפחות שעתיים בין מנה למנה ולא לעבור 800 מ'ג
מכיר את טווח המינון היומי, אבל מאיפה ההמלצה לחלק ל-6-8 מנות ביום בהפרש של שעתיים? לא מכיר את זה וגם נשמע לא פרקטי בעליל לקחת 6-8 מנות כל שעתיים

• פותח/ת השרשור
זה נכתב כאן באחד הפוסטים (תחת המלצת גיא שלמון)
פשוט עשיתי העתק משם

גם כתב לא לעבור 800 מ'ג במכה +חילוק

אני אחרי חיפוש וגם פה מהשיחה שלי אתך פשוט הגעתי לנקודה שלקחת 4 מחולק ל2 /4 גרם במכה וזהו מבלי לשבור תראש
גג 5

יכול לשלוח לי את הקישור לפוסט?
אני אחרי חיפוש וגם פה מהשיחה שלי אתך פשוט הגעתי לנקודה שלקחת 4 מחולק ל2 /4 גרם במכה וזהו מבלי לשבור תראש

כן, פשוט תחלק ל-4 מנות גג וזהו. 6-8 פעמים נשמע מוגזם מבחינה פרקטית גם אם יש מאחורי זה היגיון פיזיולוגי כלשהו

• פותח/ת השרשור
יכול לשלוח לי את הקישור לפוסט?

כן, פשוט תחלק ל-4 מנות גג וזהו. 6-8 פעמים נשמע מוגזם מבחינה פרקטית גם אם יש מאחורי זה היגיון פיזיולוגי כלשהו

מצרף לך קישור לפוסט
תגובה שנייה

מעלה את מה שכתב בנוסף לפוסט

לפני שאני התחלתי לקחת את התוסף, גם התעניינתי, וזו התשובה שקיבלתי מגיא שלמון,

מינון ארגוגני (משפר ביצוע) מומלץ (על פי המחקרים) = מינון יומי של 4.8-6.4 גרם סה"כ ביום, מוחלק ל 6-8 מנות ביום, בהפרדה של לפחות שעתיים בין מנה למנה. מנה אחת צריכה לא לעבור מעל 800 מ"ג.

ב. אופן נטילה = מנה אחת לפני אימון, אבל ראה הסבר בסעיף א' = יש לפזר מספר מנות למשך היום.

ג. תקופת לקיחה:
מחקרים הראו כי אם צורכים את התוסף למשך 4 שבועות מצליחים להגביר את רמות הקרנוסין (carnosine) ב- 60% יותר, ואם צורכים למשך 10 שבועות אז רמת הקרנוסין יכולה לעלות עד 80%.
אתה הזכרת את קרנוסין בתגובתך כאן אז אני מניח שאתה מבין מה הוא. בכל אופן, ככל שרמתו של קרנוסין בתא השריר עולה – כך ההשפעה הארגוגנית תהיה גדולה יותר.

ד. בטיחות = מינון של עד 6.5 גרם ביום (מחולק למנות, לא יותר מ- 800 מ"ג למנה אחת) נמצא כבטוח ללא תופעות לוואי, גם בתקופה של עד 10 שבועות ברצף.

מניח שהתשובה תעזור לך [:

נערך לאחרונה:
זה פוסט מלפני 10 שנים. הדברים קצת השתנו מאז. תחלק את המינון שלך למקסימום 4 מנות ביום.

• פותח/ת השרשור
זה פוסט מלפני 10 שנים. הדברים קצת השתנו מאז. תחלק את המינון שלך למקסימום 4 מנות ביום.
אוקי
הכוונה 4 וכל מנה גרם /2 לפני אימון והשאר לחלק גם נראלי תופס פשוט שיהיה לזה חילוק של 4-5 מנות נראלי זה בסדר
מעניין למה רשם לא לעלות מעל 800 במנה
אני אבל גם מחיפוש פה ראיתי שהרב צרכו מעל 800 במכה+חילוק

תודה על המענה עזרת לי חבר.

נערך לאחרונה:
מעניין למה רשם לא לעלות מעל 800 במנה
כנראה שלפי המחקרים שהיו קיימים אז המסקנה הייתה שזה החלוקה הכי בטוחה והכי יעילה. לא יודע להגיד לך, בתקופה הזו הייתי בכלל בצבא 😅
אני בכל אופן לא נתקלתי בחלוקה הזו בכל מקורות המידע העדכניים שחיפשתי.

תודה על המענה עזרת לי חבר.
אין על מה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית