הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תפריט תזונה לעלייה נקייה (מסה)

ד״ר יהושוע

משתמש מתחיל
26
0
נק' מוניטין:
0
26
0
שלום חברים.

גובה 1.70. אחרי שהגעתי ל-10% שומן, במשקל של קצת פחות מ-70 ק״ג, התחלתי עליה נקייה במסה.
אני על 500 טסט ולאחרונה ממש התחלתי 300 פרימו.
בחיטוב הגעתי לרף התחתון של 2200 קלוריות, ובמסה התחלתי 3000 ועכשיו אני ב-4000 (כבר שלושה חודשים).
ובגלל שזו מסה נקייה, מדובר באוכל שמאוד קשה לאכול לאורך זמן.

לצורך העניין: 2 לחמניות 110 גרם כל אחת; 400 גרם אורז על בסיס מים; 50 גרם גרנולה; 150 גרם קורנפלקס, 500 גרם חזה עוף (אחרי בישול), 2 סקופים אבקת חלבון, 2 ביצים, יוגורט פרו, חטיף חלבון ועוד 250 קלוריות חופשיות = 4,000 קלוריות.

אחרי שלושה חודשים בערך, אני שוקל כ-75+ עם אחוז שומן נמוך של כ-12% אולי קצת פחות.
העניין הוא -

1. מאוד קשה לי להתמיד בתפריט.
2. אני לא עולה מספיק: 5 קילו בשלושה חודשים ועוד עם טסט זה כלום ושום דבר.

רציתי קודם כל לקבל מכם משוב על כך ועל איך אפשר לשכלל עוד יותר את התהליך.
והדבר השני שרציתי הוא לברר אם אפשר לשלב בתפריט ארוחות קצת ״שמנות״ כדי: (1) להכניס פחות אוכל אבל עדיין עם אותו ערך קלורי; (2) להאיץ את עליית המשקל יותר (כמובן שלא על חשבון השייפ שיש לי היום). וגם עלה לי לראש שאם אני על חומרים אז אני אמור לא כל כך לעשות חשבון למה שאני מכניס לפה, כי זה מסייע יותר מול מתאמן אחר שלא צורך חומרים. אבל שוב, לא בטוח בזה ובגלל זה אני פה.

ואם אני עושה נכון, אז אשמח לשמוע ופשוט אני אתמיד בכך.

תודה מראש לכל מי שיתייחס לפוסט שלי 😃

שלום חברים.

גובה 1.70. אחרי שהגעתי ל-10% שומן, במשקל של קצת פחות מ-70 ק״ג, התחלתי עליה נקייה במסה.
אני על 500 טסט ולאחרונה ממש התחלתי 300 פרימו.
בחיטוב הגעתי לרף התחתון של 2200 קלוריות, ובמסה התחלתי 3000 ועכשיו אני ב-4000 (כבר שלושה חודשים).
ובגלל שזו מסה נקייה, מדובר באוכל שמאוד קשה לאכול לאורך זמן.

לצורך העניין: 2 לחמניות 110 גרם כל אחת; 400 גרם אורז על בסיס מים; 50 גרם גרנולה; 150 גרם קורנפלקס, 500 גרם חזה עוף (אחרי בישול), 2 סקופים אבקת חלבון, 2 ביצים, יוגורט פרו, חטיף חלבון ועוד 250 קלוריות חופשיות = 4,000 קלוריות.

אחרי שלושה חודשים בערך, אני שוקל כ-75+ עם אחוז שומן נמוך של כ-12% אולי קצת פחות.
העניין הוא -

1. מאוד קשה לי להתמיד בתפריט.
2. אני לא עולה מספיק: 5 קילו בשלושה חודשים ועוד עם טסט זה כלום ושום דבר.

רציתי קודם כל לקבל מכם משוב על כך ועל איך אפשר לשכלל עוד יותר את התהליך.
והדבר השני שרציתי הוא לברר אם אפשר לשלב בתפריט ארוחות קצת ״שמנות״ כדי: (1) להכניס פחות אוכל אבל עדיין עם אותו ערך קלורי; (2) להאיץ את עליית המשקל יותר (כמובן שלא על חשבון השייפ שיש לי היום). וגם עלה לי לראש שאם אני על חומרים אז אני אמור לא כל כך לעשות חשבון למה שאני מכניס לפה, כי זה מסייע יותר מול מתאמן אחר שלא צורך חומרים. אבל שוב, לא בטוח בזה ובגלל זה אני פה.

ואם אני עושה נכון, אז אשמח לשמוע ופשוט אני אתמיד בכך.

תודה מראש לכל מי שיתייחס לפוסט שלי 😃

ראשית, לדעתי 500 טסט בשבוע על משקל 70-75 ק"ג זה יותר מידי

ב. מסה נקייה תתאפיין בכמות הפלוס קלורי ולא אם אתה אוכל אורז או באגט
ג. לא יודע מה ציפית, גם כשאתה על סייקלון יש את עקרון התמורה הפוחתת, אם התחלת ב 70 ק"ג עם 10 אחוז שומן על 1.70 אז סימן שהייתה כבר מסת שריר לא רעה, מלבד טסט לא לקחת איזה חומר אנאבולי כמו דקה או אוראלי כמו דיבול
ד. אם קשה לך להתמיד בתפריט אז סימן שהוא לא מתאים לך, בכמות קלורית יומית גבוהה אפשר לשתות יותר שייקים למינהם - חלבון+ש"ש+ דבש וכדומה' - - 2 כאלה ואתה כבר יכול להגיע ל 1000-1500 קלוריות, אל תתבסס רק על אורז וחזה עוף, תעשה את האוכל טעים ותוסיף רטבים וכדומה.

• פותח/ת השרשור
ראשית, לדעתי 500 טסט בשבוע על משקל 70-75 ק"ג זה יותר מידי

ב. מסה נקייה תתאפיין בכמות הפלוס קלורי ולא אם אתה אוכל אורז או באגט
ג. לא יודע מה ציפית, גם כשאתה על סייקלון יש את עקרון התמורה הפוחתת, אם התחלת ב 70 ק"ג עם 10 אחוז שומן על 1.70 אז סימן שהייתה כבר מסת שריר לא רעה, מלבד טסט לא לקחת איזה חומר אנאבולי כמו דקה או אוראלי כמו דיבול
ד. אם קשה לך להתמיד בתפריט אז סימן שהוא לא מתאים לך, בכמות קלורית יומית גבוהה אפשר לשתות יותר שייקים למינהם - חלבון+ש"ש+ דבש וכדומה' - - 2 כאלה ואתה כבר יכול להגיע ל 1000-1500 קלוריות, אל תתבסס רק על אורז וחזה עוף, תעשה את האוכל טעים ותוסיף רטבים וכדומה.

500 טסט בשבוע זה סביר מאוד, במיוחד שלא משלבים עם זה משהו אחר (הוספתי פרימו ב-4 שבועות האחרונים, אבל פרימו יש לו אסטר ארוך אז הוא יתחיל ״לעבוד״ רק בשבוע ה-12).

ב. מסה נקייה לא תתאפיין בכמות הקלוריות (לא יודע מאיפה הבאת את זה), היא תתאפיין במאזן קלוריות חיובי אבל באוכל ״בריא״ ככל הניתן. עדיף בורגול ולא פסטה, עדיף קורנפלקס ולא כריות. וכן זה על הדרך...
ג. מעדיף לא לקחת דקה כי זה סופח נוזלים, בגלל זה אני על פרימו. שהוא יחסית נקי.
ד. שוב, אני משתדל לאכול כמה שיותר בריא. אני יכול לאכול בארוחה סך קלוריות של כל היום - זו לא בעיה. העניין הוא לעלות כמה שיותר נקי.

ב. מסה נקייה לא תתאפיין בכמות הקלוריות (לא יודע מאיפה הבאת את זה), היא תתאפיין במאזן קלוריות חיובי אבל באוכל ״בריא״ ככל הניתן. עדיף בורגול ולא פסטה, עדיף קורנפלקס ולא כריות. וכן זה על הדרך...
שמדברים על dirty bulk הכוונה היא שאתה אוכל הרבה קלוריות מעבר למה שאתה "באמת" צריך וכל האמצעים כשרים מבחינת מזון
קשה לך להתמיד בתפריט סביר להניח כי אתה אוכל לא חכם. איפה מאכלים דחוסים קלורית? אגוזים, גבינות פסטה במקום אורז, בשר שמן במקום חזה עוף ממרחים וכו'.

• פותח/ת השרשור
שמדברים על dirty bulk הכוונה היא שאתה אוכל הרבה קלוריות מעבר למה שאתה "באמת" צריך וכל האמצעים כשרים מבחינת מזון
קשה לך להתמיד בתפריט סביר להניח כי אתה אוכל לא חכם. איפה מאכלים דחוסים קלורית? אגוזים, גבינות פסטה במקום אורז, בשר שמן במקום חזה עוף ממרחים וכו'.

אני מבין מה שאתה אומר יקירי, אני גם למוד ניסיון בתחום - אני מתאמן מקצועי כמעט 18 שנים.
העניין הוא שוב לא לאכול מלוכלך - כמו שכתבתי: זה הכי קל.
משהו שלא אמרתי, אני בליווי אצל מאמן מהמובילים בתחום שזכה בכמה תחרויות בארץ ובעולם - והגישה שלו היא בדיוק הגישה שלי - לאכול כמה שיותר נקי.
לעלות במסה נקיה ככל האפשר.
ברור לי שאם אני יאכל פסטה וגבינות או בשר שמן אני אעלה יותר מהר - אבל זו לא תהיה עלייה נקיה, זו תהיה עליית שריר לצד שומן בטני או איפה שהוא נוטה להצטבר (כל בנאדם אחרת).
אם אתה אומר לי לא לדאוג ולאכול מאכלים שמנים כי ממילא החומרים והאימונים יגרמו לכך לא להיראות עליי, אז בבקשה תחדדו יותר את העניין הזה - לשם כך פתחתי את הפוסט מלכתחילה.

זה לא נכון.
ד. שוב, אני משתדל לאכול כמה שיותר בריא. אני יכול לאכול בארוחה סך קלוריות של כל היום - זו לא בעיה. העניין הוא לעלות כמה שיותר נקי.
אין שום קשר בין הדברים.
ברור לי שאם אני יאכל פסטה וגבינות או בשר שמן אני אעלה יותר מהר - אבל זו לא תהיה עלייה נקיה, זו תהיה עליית שריר לצד שומן בטני או איפה שהוא נוטה להצטבר (כל בנאדם אחרת).
זו טענה בעייתית.

• פותח/ת השרשור
זה לא נכון.

אין שום קשר בין הדברים.

זו טענה בעייתית.
אתה יכול בבקשה להסביר את עצמך?
כי אני לא מבין כלום ב: ״זה לא נכון״ או ״אין קשר בין הדברים״ או הכי חזק שלך: ״זו טענה בעייתית״.

יש לך פה טעות בסיסית מאוד
באופן מאוד כללי: עלייה בשומן (בטני, לא בטני) היא פונקציה של פלוס קלורי ולא פונקציה של טיב האוכל.
2000 קלוריות של גאנק פוד = 2000 קלוריות של חזה עוף וסלט. הרכב הגוף שלך יראה אותו דבר בשני האופציות.
5000 קלוריות של אוכל בריא > 1500 קלוריות של פיצות. זאת אומרת אתה תשמין מהאוכל הבריא, תרזה מהפיצות.

כמובן, שעדיף לשלב כמה שיותר מאכלים "בריאים" (פירות ירקות וויטמינים מינרלים וכו'). אבל אין שום תועלת בלהתנזר מאוכל "לא בריא"

מה גם שנראה שיש לך חוסר הבנה באשר למאכלים "בריאים" + דחוסים קלורית כמו- אבוקדו, אגוזים, פסטות וכו' שיכולים לפתור לך הרבה כאב ראש בתפריט.

500 טסט בשבוע זה סביר מאוד, במיוחד שלא משלבים עם זה משהו אחר (הוספתי פרימו ב-4 שבועות האחרונים, אבל פרימו יש לו אסטר ארוך אז הוא יתחיל ״לעבוד״ רק בשבוע ה-12).

ג. מעדיף לא לקחת דקה כי זה סופח נוזלים, בגלל זה אני על פרימו. שהוא יחסית נקי.

אה אוקי, מאחר ואתה ד"ר, לא אתווכח
שא ברכה והצלחה ידידי.

אתה יכול בבקשה להסביר את עצמך?
כי אני לא מבין כלום ב: ״זה לא נכון״ או ״אין קשר בין הדברים״ או הכי חזק שלך: ״זו טענה בעייתית״.
מסה נקיה קשורה בקצב עליה ולא בסוג האוכל שלך.
גם אם תשלב אוכל "מלוכלך" בתפריט שלך זה לא אומר בהכרח שתשמין יותר מאשר תזונה "נקיה",
הבעיתיות היא בריאותית ולא מבחינת הרכב הגוף.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17536194

יש עמדה לפיה אכילה של מאכלים רווים בסוכר (בכמות מהותית ולא כשילוב בתזונה) עלולים בתקופת מסה
להגדיל את השומן הביטני, אבל לא מדובר פה על שילוב מאכלים כאלה בתזונה מאוזנת.

• פותח/ת השרשור
יש לך פה טעות בסיסית מאוד
באופן מאוד כללי: עלייה בשומן (בטני, לא בטני) היא פונקציה של פלוס קלורי ולא פונקציה של טיב האוכל.
2000 קלוריות של גאנק פוד = 2000 קלוריות של חזה עוף וסלט. הרכב הגוף שלך יראה אותו דבר בשני האופציות.
5000 קלוריות של אוכל בריא > 1500 קלוריות של פיצות. זאת אומרת אתה תשמין מהאוכל הבריא, תרזה מהפיצות.

כמובן, שעדיף לשלב כמה שיותר מאכלים "בריאים" (פירות ירקות וויטמינים מינרלים וכו'). אבל אין שום תועלת בלהתנזר מאוכל "לא בריא"

מה גם שנראה שיש לך חוסר הבנה באשר למאכלים "בריאים" + דחוסים קלורית כמו- אבוקדו, אגוזים, פסטות וכו' שיכולים לפתור לך הרבה כאב ראש בתפריט.

חידשת פה משהו שלא ידעתי. ואני בליווי של סהר קזז והצעתי לו להכניס מאכלים משמינים אבל הוא אמר שממש לא.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

מסה נקיה קשורה בקצב עליה ולא בסוג האוכל שלך.
גם אם תשלב אוכל "מלוכלך" בתפריט שלך זה לא אומר בהכרח שתשמין יותר מאשר תזונה "נקיה",
הבעיתיות היא בריאותית ולא מבחינת הרכב הגוף.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17536194

יש עמדה לפיה אכילה של מאכלים רווים בסוכר (בכמות מהותית ולא כשילוב בתזונה) עלולים בתקופת מסה
להגדיל את השומן הביטני, אבל לא מדובר פה על שילוב מאכלים כאלה בתזונה מאוזנת.
אני אסתכל על מה ששלחת לי.
תודה רבה בלי קשר על הגישה. ועל הנכונות לעזור בניגוד לאחרים..

משהו נוסף - האם יש לך תפריט לדוגמא שאוכל לקבל ממנו השראה?

שנית, האם החומרים שאני לוקח לא אמורים לתת ״שכבת הגנה״ ביחס לאחרים שאוכלים כמוני אבל ללא חומרים?

חידשת פה משהו שלא ידעתי. ואני בליווי של סהר קזז והצעתי לו להכניס מאכלים משמינים אבל הוא אמר שממש לא.
אני מכיר אותו ואני פחות מתחבר, אבל אם הליווי מתאים לך אז מעולה.
חשוב לציין שאני לא משתמש ולא מבין כלום ושום דבר בחומרים אז יכול להיות שיש פה ניואנסים שאני לא מכיר בנוגע לתזונה.
משהו נוסף - האם יש לך תפריט לדוגמא שאוכל לקבל ממנו השראה?
תפריט של מה? למי? אני ללקוחות שלי מתאים תפריטים לפי מטרה ספציפית שלהם.
אני לא עובד עם תפריטים מוכנים.
שנית, האם החומרים שאני לוקח לא אמורים לתת ״שכבת הגנה״ ביחס לאחרים שאוכלים כמוני אבל ללא חומרים?
כמו שרשמתי למעלה, אין לי שמץ של מושג.

• פותח/ת השרשור
אני מכיר אותו ואני פחות מתחבר, אבל אם הליווי מתאים לך אז מעולה.
חשוב לציין שאני לא משתמש ולא מבין כלום ושום דבר בחומרים אז יכול להיות שיש פה ניואנסים שאני לא מכיר בנוגע לתזונה.

תפריט של מה? למי? אני ללקוחות שלי מתאים תפריטים לפי מטרה ספציפית שלהם.
אני לא עובד עם תפריטים מוכנים.

כמו שרשמתי למעלה, אין לי שמץ של מושג.

איך אפשר לדבר איתך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית