הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים עם אינפרה אדום

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
ראיתי מכונה חדשה שידידות הולכות שאתה נכנס אליה וסוג של רץ בשכיבה עם הרגליים בזמן שהמטפלת שמה עליך לפני הכניסה ג'ל כזה ומקרינה אור אינפרה אדום ולכאורה שורפים שם בשעה 2000 קלוריות שזה נשמע לי הזוי, אבל קראתי בגוגל וכן רשום שיש קצת מחקרים שמראים שאינפרה אדום עוזר לאבד שומן האם זה נכון?

ראיתי מכונה חדשה שידידות הולכות שאתה נכנס אליה וסוג של רץ בשכיבה עם הרגליים בזמן שהמטפלת שמה עליך לפני הכניסה ג'ל כזה ומקרינה אור אינפרה אדום ולכאורה שורפים שם בשעה 2000 קלוריות שזה נשמע לי הזוי, אבל קראתי בגוגל וכן רשום שיש קצת מחקרים שמראים שאינפרה אדום עוזר לאבד שומן האם זה נכון?
הדבר היחידי שזה ישרוף זה את הכסף שלך. כדי לשרוף 2,000 קל' צריך לרוץ כמעט מרתון שלם.

• פותח/ת השרשור
הדבר היחידי שזה ישרוף זה את הכסף שלך. כדי לשרוף 2,000 קל' צריך לרוץ כמעט מרתון שלם.
זה נראה לי סקצ'י רצח אבל כל ראיתי מחקרים שהראו שיש יתרון לאינפרה אדום בשריפת שומן בגלל זה אני שואל, בנוסף ידידה שלי שמתאמנת שם אמרה לי שזה מאושר על ידי משרד הבריאות, איך זה מאושר על ידם אם זה חרטא?

אם יש אישור של משרד הבריאות, אז האישור כנראה על כך שההליך בטיחותי ולא מסוכן. האישור לא מאשר את הטענה על ההוצאה הקלורית.

ואם יש מחקרים ואם יש אישור, אז אתה לא חושב שלשם הדיון שפתחת אולי כדאי שתצרף אותם לכאן?

• פותח/ת השרשור
אם יש אישור של משרד הבריאות, אז האישור כנראה על כך שההליך בטיחותי ולא מסוכן. האישור לא מאשר את הטענה על ההוצאה הקלורית.

ואם יש מחקרים ואם יש אישור, אז אתה לא חושב שלשם הדיון שפתחת אולי כדאי שתצרף אותם לכאן?
כאן מצוינים המחקרים, כן עם הסתייגויות אבל

איתי מחקרים שהראו שיש יתרון לאינפרה אדום בשריפת שומן בגלל זה אני שואל
אז הסתמכת על המחקרים עצמם או על הכתבה?
ומן הסתם שאני לא אכנס לכל מחקר ומחקר שציטטו בכתבה, אבל נכנסתי לשלושה - שניים מהם מחקרי התערבות שלא ניטרו את התזונה והפעילות הגופנית שלהם. בקלות אני יכול לומר לך שיכול להיות שפשוט אלה שקיבלו את הטיפול בלייזר גם אכלו פחות. אין לך שום דרך לשלול את ההסבר הזה, ולכן כל יתרון שלכאורה יוחס לטיפול בלייזר לא בהכרח נבע מהטיפול בלייזר.
המחקר השלישי בכלל היה מחקר תצפית. בשלושת המחקרים מדדו רק היקפים - למה רק היקפים? למה לא שקלו את המשתתפים? למה לא מדדו אחוזי שומן?
בקלות אפשר לסטות 1-2 ס"מ במדידת היקפים ממדידה אחת לשנייה. זאת אומרת שגם מה שכן מדדו לא אומר לנו כלום.

מעבר לזה, אין אף אזכור לשריפה קלורית מוגברת, בטח שלא 2,000 קל'.
ונצא מנקודת הנחה שזה כן עוזר לירידה במשקל. תשאל את עצמך כמה זה עוזר, 200 גרם יותר בחודש? 500 גרם? 1 ק"ג?
כל קיצור דרך שמנסים למכור לך סביר להניח שרק יגרום לך לבזבז את הכסף שלך. אין תחליף לגירעון קלורי, תזונה נכונה ושגרת אימונים.

ומה עם האישור של משרד הבריאות?

יש באתר הזה אחלה מוצרים של RLT אבל הם יקרים בטירוף.
האם הם באמת אפקטיבים? אני בספק...
אני חושב שזה טרנד כמו : צום לסירוגין , קיטו , NO FAP ואמבטיות קרח.. 😂

במרתון רוב האנרגיה מנוצלת ממאגרי הסוכר- לא שווה. השאלה היא כמה זמן צריך לעשות הליכה רגילה כדי לשרוף 3500 קלוריות שזה באמת מנוצל ממאגרי השומנים כמו במכונת האינפרא הגאונית.

במרתון רוב האנרגיה מנוצלת ממאגרי הסוכר- לא שווה. השאלה היא כמה זמן צריך לעשות הליכה רגילה כדי לשרוף 3500 קלוריות שזה באמת מנוצל ממאגרי השומנים כמו במכונת האינפרא הגאונית.
בהקשר של ירידה במשקל אין חשיבות למאגר האנרגיה שמנוצל.
כדי לרדת במשקל צריך להיות בגירעון קלורי.

דעתי:
אני לא מבין במקרה הספציפי שכתבתם עליו ולכן לא אתייחס אליו בתשובה שלי.

רק אציין שמחקרים יש לכאן ולכאן בהרבה נושאים
צריך לקרוא (ולדעת לקרוא) אותם לעומק (או למצוא מישהו אמין שמבין בנושא). בנוסף לא להסיק מסקנות על סמך כותרות בעיתונים שהרבה פעמים מגמתיות.

חשוב נושא הקונצנזוס במדע. אם תלך לרופאים מה אתה חושב רובם יגידו לך על זה?
לא מכיר את המקרה שאתם מדברים עליו, אני כן יודע שיש הרבה הטעיות במחקרים אחרים לצערי

לך על דברים שיש עליהם קונצנזוס. יש גם עניין של משמעות קלינית וסטטיסטית.

בלי להתייחס למקרה הספציפי שציינת, שאני לא מכיר ולא אומר שום דבר לגביו, אני באופן אישי לא הייתי שם כסף על משהו שאין עליו קונצנזוס, יש חסרונות (לא אמרת כמה זה עולה) והיתרונות בסימן שאלה. בטח שמדובר בשריפת שומן שיש אלטרנטיבות. אם לבן אדם יש סרטן חס וחלילה ויש מחקר שריקוד הגשם עוזר - אני הייתי הולך על זה. לא נראה לי שזה המקרה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית