הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיאטה מועשרת באבקת חלבון

• פותח/ת השרשור Alon52
  • פורסם בתאריך

Alon52

משתמש מתחיל
22
4
נק' מוניטין:
0
22
4
שלום לכולם, שמח מאוד להצטרף לאתר המעולה וללמוד עוד על פיתוח גוף, ספורט ובריאות. אני ברמת מתחיל, עם ידע מסוים בפיתוח גוף, על בסיס טבעי בלבד (ללא PED ומשפרי ביצועים). משקלי 92 ק"ג, גובה 185 ס"מ, מבנה גוף תקין (בדיוק באמצע) ושואף להתחטב ולבנות גוף שרירי לאורך זמן. מתאמן יומי בשילוב של קרדיו ומשקולות ורואה תוצאות יפות. שומר על תזונה איכותית של חלבון, פחמימות, שומן ונוזלים (שני ליטר מים ליום).

אני משתדל ללמוד מן הגדולים, למשל יוליסס ויליאמס המדהים. מצרף את התפריט היומי שלו:

Ulisses diet​

• Meal 1: 40g Whey Isolate Protein and a cup of Green Tea
  • Meal 2: 6 boiled Egg Whites, ½ a cup of Oatmeal, 1/2 a Grapefruit and 1 serving of BCAA’s
  • Meal 3: 40g Whey Isolate Protein
  • Meal 4: 6 oz. Chicken Breast and 1/2 a cup of Brown Rice
  • Meal 5: 6 oz. Tuna, 2 cups of Spinach, 1 small Banana & Flaxseed Oil
  • Meal 6: Post workout shake: 50g Whey Isolate, A serving of Vitargo, a serving of L-Glutamine, BCAA’s, Multi Vitamin & Vitamin C
  • Meal 7: 6 oz. Tilapia, 2 Sweet Potatoes & 1 cup of spinach

יש פה לא מעט אבקת חלבון, בנוסף למזון רגיל. ספרתי למעלה ממאה גרם של אבקה וקזאין, כל יום. האם הגוף האנושי בכלל מסוגל לספוג כמות כזו של חלבון, יום אחר יום? מה לגבי העומס המצטבר על הכליות? אשמח ללמוד מכם.

תודה

אלון

אחי... כל זה מאבקת חלבון, חזה עוף ואומגה 3? 🤣 🤣
1705219018063.png

אני משתדל ללמוד מן הגדולים, למשל יוליסס ויליאמס המדהים. מצרף את התפריט היומי שלו:
מה כזה מדהים בו? מה הכוונה בללמוד מן הגדולים? גדולים פיזית?
יש פה לא מעט אבקת חלבון, בנוסף למזון רגיל. ספרתי למעלה ממאה גרם של אבקה וקזאין, כל יום. האם הגוף האנושי בכלל מסוגל לספוג כמות כזו של חלבון, יום אחר יום? מה לגבי העומס המצטבר על הכליות? אשמח ללמוד מכם.
יכול לספוג הכל, לא אידאלי כי כמעט בהכרח יוביל לחוסרים תזונתיים לאורך זמן.
בנוסף יש פה עניין שאתה מתסף חלבון, זה תוסף ונועד להשלים ולא לבוא על חשבון תזונה מגוונת.

העומס על הכליות הוא לא דאגה לאדם בריא, בין 1.6-2.2 ג' חלבון לכל ק"ג מ.ג זה בסדר גמור.

• פותח/ת השרשור
אין ספק שיוליסס משתמש בסטרואידים בקביעות. יש לו גוף מעולה, אך אני אסתפק בתזונה נכונה, פעילות ספורטיבית קבועה ותוספים שגרתיים כמו חומצות אמינו, קריאטין, אבקת חלבון וטריבולוס. "גדולים" פירושו המומחים באתר שמבינים בנושא לעומק. לעניין אבקת חלבון, אני שותה שייק קזאין (סקופ אחד) מדי לילה ולא מעבר לזה. האם יש מקום לצרוך עוד אבקת חלבון, מדי יום ובנוסף לארוחות הרגילות? אם כן, כמה?

התפריט היומי שלי עתיר חלבון ממוצרי בשר וחלב וכולל פחמימות מורכבות, ירקות והמון מים. אני מאוזן קלורית ולמעשה, נמצא בדיוק במקום הנכון ברמת הסוכר, השומן, המשקל ובריאות כללית. האם להוסיף עוד אבקת חלבון לתפריט היומי?

אין ספק שיוליסס משתמש בסטרואידים בקביעות. יש לו גוף מעולה, אך אני אסתפק בתזונה נכונה, פעילות ספורטיבית קבועה ותוספים שגרתיים כמו חומצות אמינו, קריאטין, אבקת חלבון וטריבולוס.
חומצות אמינו זה מיותר לחלוטין בהנחה ואתה צורך מספיק חלבון ממקורות מגוונים.
טריבולוס אתה יכול לתרום לגמ"ח, אין לו כל רלוונטיות.
גדולים" פירושו המומחים באתר שמבינים בנושא לעומק.
מה עושה אותו מומחה? מה יוליוס יודע שאחרים לא?
לעניין אבקת חלבון, אני שותה שייק קזאין (סקופ אחד) מדי לילה ולא מעבר לזה. האם יש מקום לצרוך עוד אבקת חלבון, מדי יום ובנוסף לארוחות הרגילות? אם כן, כמה?
אי אפשר לענות על זה בלי לבחון את המקרה שלך לעומק, בהנחה ואתה מגיע לחלבון שלך אין צורך לתסף עוד.
התפריט היומי שלי עתיר חלבון ממוצרי בשר וחלב וכולל פחמימות מורכבות, ירקות והמון מים. אני מאוזן קלורית ולמעשה, נמצא בדיוק במקום הנכון ברמת הסוכר, השומן, המשקל ובריאות כללית. האם להוסיף עוד אבקת חלבון לתפריט היומי?
אותה תשובה שרשמתי למעלה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכל המשיבים על המענה לשאלתי. המידע עוזר לי מאוד. כפי שציינתי, אני חדש בתחום ולומד את הכללים כמיטב יכולתי. יש המון מידע, במיוחד ביוטיוב, מן הארץ ומחו"ל, אך לא פעם הנתונים מנוגדים ולכן חשוב לי להבין מי נגד מי כדי לעשות סדר בעזרתכם. מעריך זאת. בשלב זה, אמשיך עם שייק קזאין אחד בלילה ותפריט תזונה עשיר בחלבון, פחמימות ומגוון. על הדרך, גם התחלתי לבשל לבד אז בכלל כיף.

לגבי PED וחומרים מתקדמים, אני רוצה אבל מפחד מפגיעה בריאותית ומתופעות לוואי לא רצויות. רופא המשפחה שלי בקופ"ח סירב אפילו לדון באפשרות של פיקוח רפואי (השגת החומר והזרקתו). כרגע זו תוכנית מגירה, אולי בעתיד.

כל הכבוד שאתה לומד על עולם התזונה והאימונים , בן כמה כבודו?
לגבי סטרואידים , זה ממש לא מומלץ. זה לא משהו שעושים פעם אחת , זה בסופו של דבר הופך ל"דרך חיים" , סייקל ועוד סייקל ורוב האנשים מפסיקים רק בגלל שהם נפגעו בריאותית במידה כזו או אחרת.
בקיצור זאת דעתי על PEDS :
1705266253022.png

• פותח/ת השרשור
אני בן 52, נהנה מהחיים ומקדיש כל רגע אפשרי לפעילות ספורט וכושר. מנסה לסגור פער של שנים, אבל כמו שאומרים, מוטב מאוחר מאשר אף פעם. זה נעים, זה ממריץ ומשפר את איכות החיים מכל בחינה אפשרית. לגבי פיתוח גוף, תמיד חלמתי להגיע להישגים בתחום, רק לא היה לי את מי לשאול וממי ללמוד איך, כמה ולמה. היום המצב השתנה מקצה לקצה. יש כמות עצומה של מידע ברשת, יש גישה לתזונה מגוונת ויועצי ספורט ופיתוח גוף למענה על כל שאלה.

רץ כעת למכון לאימון בוקר 😃 החיים יפים

אלון

לצערי יש המון בול@יט ברשת והרבה מידע לא מבוסס.
כל בחור על סטרואידים שנראה טוב נהיה גורו לתזונה ואימונים.

• פותח/ת השרשור
אם יש ספק, אין ספק, המילה האחרונה שמורה לרופא המשפחה. גוף סופר שרירי וחטוב זה מדליק, זה סקסי אש ומושך תשומת לב, אבל לא במחיר של נזק בריאותי. אני, למשל, חולם על חזה שרירי סטייל רוני קולמן. רוני קולמן יש רק אחד בדורו. אני לא רוני קולמן, אבל זה נותן לי כוח להמשיך הלאה לאימון הבא בדרך לפיזיק שרירי על בסיס המבנה הטבעי שלי. סטרואידים אולי ישפרו את המראה הכללי, אך ההשפעה היא זמנית, הסיכוי לפגיעה ממשי ואני מתקדם לא רע גם כך. רק חסר לי שותף לאימונים לעבודה ביחד, מישהו שייתן לי את הפוש המקצועי. תמיד יש מה לשפר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית