הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתאמן כבר 3 חודשים ולא רואה תוצאות

RotemFE

משתמש מתחיל
20
1
נק' מוניטין:
1
20
1
מתאמן כבר כשלושה וחצי חודשים, יש שיפור במשקלי עבודה אבל לא רואה שום תוצאות חיצוניות, שום בייספס, כלום.
פול בודי 3 פעמים בשבוע, כעת פעמיים בשבוע+אימון לבטן ול core (אחרי פציעה ורוצה לחזק שרירי ליבה).
בן 46, 107 ק״ג, 1.78 מ׳.

שני תוכניות FB:
חימום - 5 דק׳ הליכה מהירה על הליכון או 10 דקות על אליפטיקל.
מתיחות קלות

תוכנית א׳:
Leg Press - 3X10, משקל 107-110 ק״ג (בעיקר כתחליף לסקוואט שלא עושה בגלל בעיות בגב)
Bench Press - 3X10, מקסימום 60 ק״ג (לא התאמנתי אימוני כח לפני כן)
Incline Bench Press - 3X10, מקסימום 40 ק״ג (כנ״ל)
Reverse Pulldown - 3x10, מקסימום 52 ק״ג (בייספס)
הרחקת כתפיים - 3X10, משקל 6 ק״ג
סופרסט של יד קדמית+אחורית - כיפוף מרפקים בישיבה 3X10, משקל 10-12 ק״ג או פטישים 12-14 ק״ג, פשיטת מרפקים בפולי 3X10, משקל 34-43 ק״ג

תוכנית ב׳:
דדליפט רומני בסמית׳ משין - 3X10, בלי משקל או עם 5-10 ק״ג בכל צד [לא יכול לעשות דדליפט (רגיל או רומני) לא במכונה בגלל בעיות בגב]
לחיצת כתפיים עם משקולות בישיבה - 3X10, משקל 18 ק״ג
לחיצת חזה עם משקולות בשכיבה - 3X10, משקל 18-20 ק״ג
מכונת T-Bar (לגב) - 3X10, משקל 20-25 ק״ג
Face Pull - 3X10, משקל 34-42 ק״ג
סופרסט של יד קדמית ואחורית - כיפוף מרפקים הפוך בישיבה (ברכיאליס) 3X10, משקל 8 ק״ג, פשיטת מרפקים בפולי 3X10, משקל 34-43 ק״ג

מה אני לא עושה נכון?

תודה מראש

לאיזה תוצאות אתה מצפה? להתחטב לגדול להתחזק?
נראה לי שהתזונה שלך גם חשובה. ובעניין אימונים כמה אתה מתקרב לכשל. ויש עניין גנטי והמון נתונים חחסרים כדי לדעת איך לעזור. כמה סטים כמה רפסים פחות משנה.
לדעתי לפחות...

• פותח/ת השרשור
לאיזה תוצאות אתה מצפה? להתחטב לגדול להתחזק?
נראה לי שהתזונה שלך גם חשובה. ובעניין אימונים כמה אתה מתקרב לכשל. ויש עניין גנטי והמון נתונים חחסרים כדי לדעת איך לעזור. כמה סטים כמה רפסים פחות משנה.
לדעתי לפחות...
הורדת משקל ועלייה במסת שריר, שהעלייה בעדיפות ראשונה.
מה הכוונה מתקרב לכשל? אילו עוד נתונים חסרים?

מתאמן כבר כשלושה וחצי חודשים, יש שיפור במשקלי עבודה אבל לא רואה שום תוצאות חיצוניות, שום בייספס, כלום.
פול בודי 3 פעמים בשבוע, כעת פעמיים בשבוע+אימון לבטן ול core (אחרי פציעה ורוצה לחזק שרירי ליבה).
בן 46, 107 ק״ג, 1.78 מ׳.
אילו מטרות הצבת לעצמך?
באיזה אינדיקטורים אתה משתמש מלבד שקילות ומראה?
בכללי נראה שאתה באחוז שומן מאוד גבוה כנראה ובגלל זה יהיה קשה יותר לראות עליה במסת השריר.
מתיחות קלות
מיותר
תוכנית א׳:
Leg Press - 3X10, משקל 107-110 ק״ג (בעיקר כתחליף לסקוואט שלא עושה בגלל בעיות בגב)
Bench Press - 3X10, מקסימום 60 ק״ג (לא התאמנתי אימוני כח לפני כן)
Incline Bench Press - 3X10, מקסימום 40 ק״ג (כנ״ל)
Reverse Pulldown - 3x10, מקסימום 52 ק״ג (בייספס)
הרחקת כתפיים - 3X10, משקל 6 ק״ג
סופרסט של יד קדמית+אחורית - כיפוף מרפקים בישיבה 3X10, משקל 10-12 ק״ג או פטישים 12-14 ק״ג, פשיטת מרפקים בפולי 3X10, משקל 34-43 ק״ג

תוכנית ב׳:
דדליפט רומני בסמית׳ משין - 3X10, בלי משקל או עם 5-10 ק״ג בכל צד [לא יכול לעשות דדליפט (רגיל או רומני) לא במכונה בגלל בעיות בגב]
לחיצת כתפיים עם משקולות בישיבה - 3X10, משקל 18 ק״ג
לחיצת חזה עם משקולות בשכיבה - 3X10, משקל 18-20 ק״ג
מכונת T-Bar (לגב) - 3X10, משקל 20-25 ק״ג
Face Pull - 3X10, משקל 34-42 ק״ג
סופרסט של יד קדמית ואחורית - כיפוף מרפקים הפוך בישיבה (ברכיאליס) 3X10, משקל 8 ק״ג, פשיטת מרפקים בפולי 3X10, משקל 34-43 ק״ג
התדירות מעט בעייתית, הנפח השבועי לא מספיק, המשקלים שאתה מרים לעניות דעתי לא מביאים אותך לכשל בשום מצב.
מה אני לא עושה נכון?
אתה בעיקר לא מיישם עקרונות בסיסיים של היפרטרופיה.

הייתי ממליץ בחום להרחיב את הידע בנושא או למצוא איש מקצוע מתאים שיכוון אותך.

המון בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אילו מטרות הצבת לעצמך?
באיזה אינדיקטורים אתה משתמש מלבד שקילות ומראה?
בכללי נראה שאתה באחוז שומן מאוד גבוה כנראה ובגלל זה יהיה קשה יותר לראות עליה במסת השריר.

מיותר

התדירות מעט בעייתית, הנפח השבועי לא מספיק, המשקלים שאתה מרים לעניות דעתי לא מביאים אותך לכשל בשום מצב.

אתה בעיקר לא מיישם עקרונות בסיסיים של היפרטרופיה.

הייתי ממליץ בחום להרחיב את הידע בנושא או למצוא איש מקצוע מתאים שיכוון אותך.

המון בהצלחה
כפי שציינתי קודם, המטרות הן הורדת משקל ועלייה במסת שריר, שהעלייה בעדיפות ראשונה.
לגבי היפרטרופיה - אין לי כרגע אפשרות לקחת מאמן אישי. יכול לכוון אותי למקורות מידע בנושא?
לגבי המשקלים - שוב, מעולם לא התאמנתי באימוני כח, ולכן התחלתי ממש מ-0.
ולמה התדירות לא מספיקה? 2-3 אימוני FB בשבוע לא מספיקים?

לגבי היפרטרופיה - אין לי כרגע אפשרות לקחת מאמן אישי. יכול לכוון אותי למקורות מידע בנושא?
בטח, יש לך גם פה המון נושאים, גם באתר קילוגרם.
יש לך באינסטגרם את העמוד שלי Overall_il, את העמוד של טל בן משה, של LBS ועוד.

• פותח/ת השרשור
בטח, יש לך גם פה המון נושאים, גם באתר קילוגרם.
יש לך באינסטגרם את העמוד שלי Overall_il, את העמוד של טל בן משה, של LBS ועוד.
תודה
אבל, הרבה מהמשקלים שמצוינים בכל הדוגמאות באתרים האלו הם לכאלה שכבר מתאמנים הרבה זמן. לדוגמא - לא רואה הרבה שיכולים להשתמש במשקולות של 50 קילו ללחיצת חזה בשכיבה (חוץ מבודיבילדרים), או ללחוץ 80-90 קילו או יותר ב- Bench Press, לבצע סקוואט ודדליפט במשקלים גבוהים מאוד וכדו׳.
נראה לי שהרבה מהפוסטים והדוגמאות שם לא מתאימים למתאמנים כמוני שמתחילים ממש מ-0.

תודה
אבל, הרבה מהמשקלים שמצוינים בכל הדוגמאות באתרים האלו הם לכאלה שכבר מתאמנים הרבה זמן. לדוגמא - לא רואה הרבה שיכולים להשתמש במשקולות של 50 קילו ללחיצת חזה בשכיבה (חוץ מבודיבילדרים), או ללחוץ 80-90 קילו או יותר ב- Bench Press, לבצע סקוואט ודדליפט במשקלים גבוהים מאוד וכדו׳.
נראה לי שהרבה מהפוסטים והדוגמאות שם לא מתאימים למתאמנים כמוני שמתחילים ממש מ-0.
אין רלוונטיות גבוהה למשקלים כמו שיש לעבודה נכונה בקרבה לכשל, תראה קצת סירטונים ממה שנתתי לך ותבין.
אם מכל העמודים האלה זה מה שהבנת, לא באמת עברת על התוכן שעולה שם.

אגב,
ל3 חודשי אימון בנתונים שלך (גובה-משקל) המשקלי עבודה שלך נמוכים באופן יחסי.

• פותח/ת השרשור
אין רלוונטיות גבוהה למשקלים כמו שיש לעבודה נכונה בקרבה לכשל, תראה קצת סירטונים ממה שנתתי לך ותבין.
אם מכל העמודים האלה זה מה שהבנת, לא באמת עברת על התוכן שעולה שם.

אגב,
ל3 חודשי אימון בנתונים שלך (גובה-משקל) המשקלי עבודה שלך נמוכים באופן יחסי.
מה הכוונה בקרבה לכשל?
ואם משקלי העבודה שלי יחסית נמוכים - שוב, מתחיל מ-0 בגיל לא הכי צעיר, זה מה יש כרגע...

גם אני התחלתי בגיל 40+. לפני כמה שנים.אל תילחץ, עם קצת (הרבה) התמדה בתזונה והאימונים רואים תוצאות.
כשל בעיקרון הפשוט יותר זה שאתה לא יכול לבצע עוד חזרה בצורה טובה. ולהתקרב לשם זה לעשות מספר חזרות ולעצור כמה חזרות לפני.
אז כשאני מתכנת נגיד, עשר חזרות במשקל מסויים, אני יודע שבחזרה האחד עשרה אני לא אשלים את התנועה. אם זה תרגיל כמו מתח אז סבבה. פשוט עוזבים את הבר באמצע החזרה האחד עשרה (שלא נחשבת כל עוד היא מעפנה). עם זה סקוואט בנצ' או דדליפט אז פשוט עוצר כדי לא למות תחת המשקל.
אם באותו משקל עברתי את העשר חזרות באופן קבוע בלי בעייה אז, ברכותיי, אפשר להוסיף פלטה קטנה ולנסות להגיע לעשר חזרות שוב.
אבל תעבור על מה שנאמר מעלי, יש שם מידע מקצועי יותר.
בהצלחה 👍🏻

• פותח/ת השרשור
גם אני התחלתי בגיל 40+. לפני כמה שנים.אל תילחץ, עם קצת (הרבה) התמדה בתזונה והאימונים רואים תוצאות.
כשל בעיקרון הפשוט יותר זה שאתה לא יכול לבצע עוד חזרה בצורה טובה. ולהתקרב לשם זה לעשות מספר חזרות ולעצור כמה חזרות לפני.
אז כשאני מתכנת נגיד, עשר חזרות במשקל מסויים, אני יודע שבחזרה האחד עשרה אני לא אשלים את התנועה. אם זה תרגיל כמו מתח אז סבבה. פשוט עוזבים את הבר באמצע החזרה האחד עשרה (שלא נחשבת כל עוד היא מעפנה). עם זה סקוואט בנצ' או דדליפט אז פשוט עוצר כדי לא למות תחת המשקל.
אם באותו משקל עברתי את העשר חזרות באופן קבוע בלי בעייה אז, ברכותיי, אפשר להוסיף פלטה קטנה ולנסות להגיע לעשר חזרות שוב.
אבל תעבור על מה שנאמר מעלי, יש שם מידע מקצועי יותר.
בהצלחה 👍🏻
יכול לתת טיפים לגבי תזונה (שעוזרים לך לפחות)?

ממליץ לך לקרוא:

• פותח/ת השרשור
ממליץ לך לקרוא:

אקרא
תודה

מה הכוונה בקרבה לכשל?
זה נושא טיפה עמוק אבל פה תוכל לראות איך נראית קרבה לכשל טכני-

קישור לצפייה: https://www.youtube.com/shorts/OXLfvF_Yfpc

ואם משקלי העבודה שלי יחסית נמוכים - שוב, מתחיל מ-0 בגיל לא הכי צעיר, זה מה יש כרגע...
לא ביקרתי אותך לרגע, רק סיברתי לך את האוזן לגבי המשקלים שאתה מרים.
אני לא חושב אלא בטוח שעם תיכנון יותר טוב אתה תוכל לשפר את המשקלי עבודה שלך לכיוון הפי 1.5-2 בכמה חודשים.

• פותח/ת השרשור
זה נושא טיפה עמוק אבל פה תוכל לראות איך נראית קרבה לכשל טכני-

קישור לצפייה: https://www.youtube.com/shorts/OXLfvF_Yfpc

לא ביקרתי אותך לרגע, רק סיברתי לך את האוזן לגבי המשקלים שאתה מרים.
אני לא חושב אלא בטוח שעם תיכנון יותר טוב אתה תוכל לשפר את המשקלי עבודה שלך לכיוון הפי 1.5-2 בכמה חודשים.

תודה
אם הכוונה למאמן אישי כרגע אין לי את האפשרות. בכל מקרה אבדוק בחדר הכושר שאני מתאמן בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית