הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כלל אצבע על הוצאת קלורית על מנת לקזז מאכל

Rec0cery

משתמש מתחיל
221
5
נק' מוניטין:
8
221
5
נניח שכרגע לא משנה אם אני בתקופת חיטוב, מסה או ניטרלי ויש תפריט בהתאם ואני רוצה שנניח ביום מסויים לאכול מאכל מסויים, נניח שהוא 700 קלוריות מעבר לתפריט
נניח שאני שוקל 70, אז אפשר לפי כלל אצבע שהליכה/ריצה בעצימות גבוהה שורף משקל גוף לכל ק"מ לעשות באותו יום או סמוך לו 10 ק"מ הליכה או ריצה ואז לכאורה אותו מאכל התקזז כלא היה ולא נאכל?

זה כלל אצבע לא מאוד מדויק. אפשר לנסות להעריך את ההוצאה הקלורית, אבל ההערכה הזו נתונה תחת השפעה של המון משתנים, כמו אופן הפעילות (ריצה תוביל להוצאה גדולה יותר מאשר הליכה), לעצימות הפעילות (בכמה זמן תלך/תרוץ את ה-10 ק"מ האלה) ולכושר הגופני שלך. אז אי אפשר לומר שתשרוף בדיוק 700 קל', באותה מידה אתה יכול לשרוף 600, 500 או 400 קל'. בכל אופן, גם אם תקזז, לפחות חלקית, את מה שאכלת, חשיבה של קיזוזים לא מובילה לתוצאות טובות בטווח הרחוק כי זו לא אסטרטגיה שניתן להתמיד בה לאורך זמן (כל פעם שתרצה לצאת מהתפריט תצא לריצה של 10 ק"מ?) וזה יכול לגבש אצלך מיינדסט של ענישה (אכלתי יותר מדי אז מגיע העונש - אירובי).

אם הסטייה הזו קרתה באופן חד פעמי, אז פשוט תמשיך בחייך. אם תחלק את ה-700 קל' על פני חודש שלם אתה תראה שהתוספת הקלורית בכל יום היא די זניחה. אם סטיות כאלה מתרחשות לעיתים קרובות, אז משהו באסטרטגיה התזונתית/תפריט לא עובד או לא מתאים לך ודורש שינוי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית