הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
אולדסקול פאוורליפטר כובש יעדים חדשים

אולדסקול פאוורליפטר כובש יעדים חדשים

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-26/3/24

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
elchonon הוסיף/ה לוג חדש:

אולדסקול פאוורליפטר כובש יעדים חדשים - LBS

החלטתי לפתוח לוג חדש וטרי לתחילת הבלוק שלי ולהמשך הדרך.
אתם יכולים לקרוא מתחילת הלוג הקודם ב2018 עד סוף 2023 המסלול האישי שלי

חזרתי מתחרות אליפות אירופה של הIPF/EPF, ואני מתחיל אופסיזן עם הרבה נפח, הרגשתי צורך ושזה הזמן המתאים לפתוח לוג חדש וטרי ולעדכן כאן את האימונים שלי, אתם מוזמנים לעקוב, לתת פידבק והערות, ולשאול שאלות אם תרצו.

למעבר ללוג המלא - לחצו כאן

• פותח/ת השרשור
elchonon עדכן את הלוג אולדסקול פאוורליפטר כובש יעדים חדשים עם העדכון הבא:

עדכון לוג 26/03/2024

יום שלישי

סקוואט
- 162.5 ק"ג 5 סטים 9 חזרות
דדליפט - 200 ק"ג 5×5
בנץ' פרס - 135 ק"ג 5×5
דדסטארט בנץ' - 145 ק"ג 5 סינגלים
לג פרס - 120 ק"ג 4 סטים 10 חזרות
חתירה - 130 ק"ג 4 סטים 9 חזרות

קצת סחרחורת מלחזור לנפח ככה, אבל יעבור באימונים הקרובים.
הדומס רציני, לא עבדתי נפח הרבה זמן בגלל התחרות, אבל נעבור גם את זה.

לקריאת עדכון הלוג המלא – לחצו כאן

• פותח/ת השרשור
בהצלחה כפרה
עוקב

מה התוכנית ?
תודה רבה.
התוכנית כרגיל המצאה שלי מעקרונות ורעיונות שאני שואב מספרים ומאמנים אחרים.

אני חוזר על אותו אימון בדיוק 3 פעמים בשבוע, אותם תרגילים, חזרות, סטים ומשקל, זה רעיון ששאבתי מקורטה ועובד מצוין שוב ושוב.
הסקוואט כרגע לתשעיות עם לג פרס כאקססורי, אני מנסה גם לשפר את הטכניקה בה להיות זקוף ויותר קוואדס דומיננטי.
בדדליפט אני כרגע בחמישיות, אבל אעלה גם לתשעיות, עם חתירה כאקססורי, לא ראיתי צורך להכניס מתח שוב, כי אני כבר מאוד חזק בו ואין לו תרומה לאימונים שלי לדעתי.
ובנץ' אני בחמישיות וסינגלים בדדסטארט כי זה עובד לי מצוין, ורוצה לכבוש בעז"ה את ה200 כבר.

• פותח/ת השרשור
מה השיא? ל 1, 3, 5, 10 חזרות. אם אתה עוד זוכר..
עשיתי 37 בתחרות לפני 5 חודשים בערך.
עשיתי עם 50 ק"ג חמישיות בסוף אימון סקוואט בנץ' ודדליפט.
יש לי הרגשה שאני יכול 80 ק"ג עליי לחזרה אחת, אבל לא ניסיתי.
ואני שוקל בערך 93 ק"ג.

עשיתי 37 בתחרות לפני 5 חודשים בערך.
עשיתי עם 50 ק"ג חמישיות בסוף אימון סקוואט בנץ' ודדליפט.
יש לי הרגשה שאני יכול 80 ק"ג עליי לחזרה אחת, אבל לא ניסיתי.
ואני שוקל בערך 93 ק"ג.
מגוחך משזכרתי, אלוהים שישמור.

תודה רבה.
התוכנית כרגיל המצאה שלי מעקרונות ורעיונות שאני שואב מספרים ומאמנים אחרים.

אני חוזר על אותו אימון בדיוק 3 פעמים בשבוע, אותם תרגילים, חזרות, סטים ומשקל, זה רעיון ששאבתי מקורטה ועובד מצוין שוב ושוב.
הסקוואט כרגע לתשעיות עם לג פרס כאקססורי, אני מנסה גם לשפר את הטכניקה בה להיות זקוף ויותר קוואדס דומיננטי.
בדדליפט אני כרגע בחמישיות, אבל אעלה גם לתשעיות, עם חתירה כאקססורי, לא ראיתי צורך להכניס מתח שוב, כי אני כבר מאוד חזק בו ואין לו תרומה לאימונים שלי לדעתי.
ובנץ' אני בחמישיות וסינגלים בדדסטארט כי זה עובד לי מצוין, ורוצה לכבוש בעז"ה את ה200 כבר.
לפי קורטה אותה תבנית ומשקל כדי לראות אם rpe ירד ?

• פותח/ת השרשור
מזה אומר "אולדסקוול"?
התוכניות שאני אוהב ושואב מהם השראה, רובם משנות ה70 ולפני גם. לא מתחבר לכל מיני דברים חדשים שמתיימרים לגלות את הסודות שלא ידענו כל השנים.
אאמץ רעיונות חדשים כמו RPE ורעיונות חדשים מסוימים, אבל מדידת Fatigue והורדת תדירות לטובת אקססוריז רבים, בעיניי אלו רעיונות רומנטיים אבל לא באמת יעילים בשטח, או שרק אני לא יודע ליעל אותם.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

לפי קורטה אותה תבנית ומשקל כדי לראות אם rpe ירד ?
לא, הrpe זאת המצאה מאוחרת של מייק טושייר, אין לה משמעות בבלוק הנוכחי שלי.
יום שלישי כשאני מותש מראשון יהיה תמיד הקשה ביותר בrpe גבוה יחסית, יום חמישי קצת פחות קשה כשאני מורגל, ויום ראשון יחסית עם הrpe הנמוך ביותר כי אני טרי ביום הזה.

החישוב הוא על פי אחוזים וחייב להיעשות לא משנה הקושי. כדי לשרוד אהיה חייב להשקיע בתזונה, שינה והתאוששות, לא אוריד משקלים באימון רק כי הזנחתי התאוששות ועכשיו האימון קשה מידי.

היה לי מוזר באמת שמישהו בפורום עונה לי ככה, ואז ראיתי מי הכותב...
התוכניות שאני אוהב ושואב מהם השראה, רובם משנות ה70 ולפני גם. לא מתחבר לכל מיני דברים חדשים שמתיימרים לגלות את הסודות שלא ידענו כל השנים.
אאמץ רעיונות חדשים כמו RPE ורעיונות חדשים מסוימים, אבל מדידת Fatigue והורדת תדירות לטובת אקססוריז רבים, בעיניי אלו רעיונות רומנטיים אבל לא באמת יעילים בשטח, או שרק אני לא יודע ליעל אותם
תקן אותי אם אני טועה אבל כתבת "פאוורליפטר", הווה אומר מישהו שמספיק בטוח במשקלים שלו כדי להתחרות, המשמעות היא שמה שהוא עושה עובד לו, אז בהכרח לא מדובר על איזה גולם שהחליט להמציא את הגלגל, ולכן התוספת אולדסקול מיותרת לא?
במידה ולא אשמח שתרחיב על המושג

• פותח/ת השרשור
תקן אותי אם אני טועה אבל כתבת "פאוורליפטר", הווה אומר מישהו שמספיק בטוח במשקלים שלו כדי להתחרות, המשמעות היא שמה שהוא עושה עובד לו, אז בהכרח לא מדובר על איזה גולם שהחליט להמציא את הגלגל, ולכן התוספת אולדסקול מיותרת לא?
במידה ולא אשמח שתרחיב על המושג
מה זה בטוח במשקלים שלי להתחרות, אני מחזיק במספר שיאי ישראל של כל הזמנים בכל האיגודים בארץ בקטגוריות שונות ותרגלים שונים, ייצגתי את ישראל באליפות אירופה באיגוד הכי נחשב בעולם הIPF, ברור שאני בטוח במשקלים שלי.

יש בטופ אנשים שעובדים בשיטות אימון שונות, בעיקר אצל האמריקאים תראה יותר את הגישה של תדירות נמוכה יותר, ואצל הקנדים תראה יותר תוכניות מבוססות RPE.
אוסטרליה הרבה פחות משתמשים בRPE ממה שאני רואה. והתוכניות שלי דומות מאוד לרוסים לדעתי.
יש הרבה גישות, אבל דווקא אד כהן האמריקאי האגדי, הגואט של פאוורליפטינג עבד בצורה דומה לאיך שאני עובד.

אני מסתכל על הגישה שלי כעתיקה יותר שהרבה מאמנים לא טרחו אפילו לנסות או להבין.

מה זה בטוח במשקלים שלי להתחרות, אני מחזיק במספר שיאי ישראל של כל הזמנים בכל האיגודים בארץ בקטגוריות שונות ותרגלים שונים, ייצגתי את ישראל באליפות אירופה באיגוד הכי נחשב בעולם הIPF, ברור שאני בטוח במשקלים שלי.

יש בטופ אנשים שעובדים בשיטות אימון שונות, בעיקר אצל האמריקאים תראה יותר את הגישה של תדירות נמוכה יותר, ואצל הקנדים תראה יותר תוכניות מבוססות RPE.
אוסטרליה הרבה פחות משתמשים בRPE ממה שאני רואה. והתוכניות שלי דומות מאוד לרוסים לדעתי.
יש הרבה גישות, אבל דווקא אד כהן האמריקאי האגדי, הגואט של פאוורליפטינג עבד בצורה דומה לאיך שאני עובד.

אני מסתכל על הגישה שלי כעתיקה יותר שהרבה מאמנים לא טרחו אפילו לנסות או להבין.
בסוף יש איזושהי סקלה שנעה בין להרים ממש כבד ותרגילים מבודדים (למשל לואי סימונס) לרק סקוואט בנץ ודדליפט במשקלים נמוכים (למשל קורטה), בניהם נוכל למצוא שכאלה שיעשו למשל סקוואט אבל בווריציאה ואז מצד אחד הם שומרים על סוג של ספציפיות של התנועה ומצד שני משקל כבד יותר.
כאשר אתה אומר "אולדסקוול" אתה בעצם אומר שיש שיטה חדשה שהגיעה/נוצרה ואתה לא משתמש בה, RIR או RPE זה דבר למדוד מאמץ לא תכנית אימונים.
אז אני מנסה לברר האם יש איזשהיא שיטה חדשה או שלא?
תן לי לתקן אותך, הוא כתב אולדסקול פאוורליפטר. מה שגם הופך את השאלה שלך למטורללת.
אשמח אם כבודו יפרט על השיטה החדשה שהוא מכיר שנוספה לאחר שאנשים כמו בוריס שייקו, קורטה, אד כוהן, לואי סימונס וכו' הפיצו את תורתם ברבים.
כאילו הלאה "מקסימום אפורט" "יחי המתיחות הסטטיות"?

אשמח אם כבודו יפרט על השיטה החדשה שהוא מכיר שנוספה לאחר שאנשים כמו בוריס שייקו, קורטה, אד כוהן, לואי סימונס וכו' הפיצו את תורתם ברבים.
כבודו לא צריך כי הוא בפירוש אמר שהוא אולדסקול (שיטות יסוד ישנות) ושהוא מתאמן באופן שדומה לאד כוהן.

אולי הבלבול על המילה, אולדסקול (oldschool)
Refer to someone or something that is old-fashioned or traditional

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית