- פותח/ת השרשור
אין מאמני פאוורליפטינג בארץ שעובדים בנפחים ספציפיים שאני והמתאמנים שלי עובדים, הם לא ידעו איך לרשום תוכנית לאימון כל יום ל4 שעות כל אימון שמתבססים רק על SBD לצורך רכישת מיומנות מעולה בתרגילים האלו. אני משתמש בעקרונות של קורטה ושל ביל סטאר ואד כהן לדוגמה, הכנסתי בהם את האינטואיציה שלי, והוצאתי תוכניות שמבוססות יותר מהתוכניות העתיקות האלו, ולא על התוכניות הRPE שמודדות דברים מטורפים שלא מקדמים אותך לשום מקום.בסוף יש איזושהי סקלה שנעה בין להרים ממש כבד ותרגילים מבודדים (למשל לואי סימונס) לרק סקוואט בנץ ודדליפט במשקלים נמוכים (למשל קורטה), בניהם נוכל למצוא שכאלה שיעשו למשל סקוואט אבל בווריציאה ואז מצד אחד הם שומרים על סוג של ספציפיות של התנועה ומצד שני משקל כבד יותר.
כאשר אתה אומר "אולדסקוול" אתה בעצם אומר שיש שיטה חדשה שהגיעה/נוצרה ואתה לא משתמש בה, RIR או RPE זה דבר למדוד מאמץ לא תכנית אימונים.
אז אני מנסה לברר האם יש איזשהיא שיטה חדשה או שלא?
אשמח אם כבודו יפרט על השיטה החדשה שהוא מכיר שנוספה לאחר שאנשים כמו בוריס שייקו, קורטה, אד כוהן, לואי סימונס וכו' הפיצו את תורתם ברבים.
כאילו הלאה "מקסימום אפורט" "יחי המתיחות הסטטיות"?
רצית שם? מייק טושייר. מאמן פצצה שאוהב להמציא עקרונות חדשים לאימונים שלדעתי מיותרים ולא עושים כלום חוץ מלהנציח את שמו בתחום שלנו, המציא RPE ונתן לזה הגדרות סותרות עם השנים, בנוסף למדידת פאטיג שירד מזה כבר באימונים שלו.
עוד שם? גראג נאקלס שעבד בשיטות אולדסקול טובות כדי להגיע ליעדים יפים, ואז נמחק לו המוח עם מחקרים עדכניים, וניסה להמציא את הגלגל מחדש בדברים שפשוט לא עובדים להמונים שינסו אותם, כי אין הרבה מה לחדש, הישן עובד מצוין אם עושים את זה על מאות מתאמנים ומפיקים לקחים עד שהאינטואיציה שלך משופשפת יותר.
גם הרבה מתוכנויות הAI חוטאים בזה, ההבטחה שיש לנו גישה חדשה הסיטה את המקצוענים לטרוח לחפש עקרונות חדשים שעל פי רוב מיותרים. גם RPE מיותר לחלוטין ל99% מהמתאמנים לדעתי. אני אמנפ משתמש בזה, אבל בצורה אחרת מכל המאמנים החדשים שאני רואה, ורק למיומנים ביותר וכאלו שאני מרגיש שזה יעיל להם.
היום מאמן פאוורליפטינג ירשום לך תוכנית על בסיס הRPE שאתה אמור לעשות. איפה המאמן בדיוק? מאיפה לי לדעת מה הRPE או אפילו הRIR.
אני בדרך כלל אדע יותר מדויק מה המתאמן יצליח ובאיזה דרגת RPE יהיה כל אימון אם הוא דואג להתאוששות שלו כמו שצריך, ואם אתן לו לשער הוא כנראה יהרוס את התוכנית.
אלו הדברים שסטיב דנובי לדוגמה מספר, הוא עדיין מאמן בשיטת RPE, אבל מספר כמה שהמתאמנים המאוד מיומנים שלו אפילו לא קולעים לRPE הנדרש.