הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
אולדסקול פאוורליפטר כובש יעדים חדשים

אולדסקול פאוורליפטר כובש יעדים חדשים

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-26/3/24
  • פותח/ת השרשור
בסוף יש איזושהי סקלה שנעה בין להרים ממש כבד ותרגילים מבודדים (למשל לואי סימונס) לרק סקוואט בנץ ודדליפט במשקלים נמוכים (למשל קורטה), בניהם נוכל למצוא שכאלה שיעשו למשל סקוואט אבל בווריציאה ואז מצד אחד הם שומרים על סוג של ספציפיות של התנועה ומצד שני משקל כבד יותר.
כאשר אתה אומר "אולדסקוול" אתה בעצם אומר שיש שיטה חדשה שהגיעה/נוצרה ואתה לא משתמש בה, RIR או RPE זה דבר למדוד מאמץ לא תכנית אימונים.
אז אני מנסה לברר האם יש איזשהיא שיטה חדשה או שלא?

אשמח אם כבודו יפרט על השיטה החדשה שהוא מכיר שנוספה לאחר שאנשים כמו בוריס שייקו, קורטה, אד כוהן, לואי סימונס וכו' הפיצו את תורתם ברבים.
כאילו הלאה "מקסימום אפורט" "יחי המתיחות הסטטיות"?
אין מאמני פאוורליפטינג בארץ שעובדים בנפחים ספציפיים שאני והמתאמנים שלי עובדים, הם לא ידעו איך לרשום תוכנית לאימון כל יום ל4 שעות כל אימון שמתבססים רק על SBD לצורך רכישת מיומנות מעולה בתרגילים האלו. אני משתמש בעקרונות של קורטה ושל ביל סטאר ואד כהן לדוגמה, הכנסתי בהם את האינטואיציה שלי, והוצאתי תוכניות שמבוססות יותר מהתוכניות העתיקות האלו, ולא על התוכניות הRPE שמודדות דברים מטורפים שלא מקדמים אותך לשום מקום.

רצית שם? מייק טושייר. מאמן פצצה שאוהב להמציא עקרונות חדשים לאימונים שלדעתי מיותרים ולא עושים כלום חוץ מלהנציח את שמו בתחום שלנו, המציא RPE ונתן לזה הגדרות סותרות עם השנים, בנוסף למדידת פאטיג שירד מזה כבר באימונים שלו.
עוד שם? גראג נאקלס שעבד בשיטות אולדסקול טובות כדי להגיע ליעדים יפים, ואז נמחק לו המוח עם מחקרים עדכניים, וניסה להמציא את הגלגל מחדש בדברים שפשוט לא עובדים להמונים שינסו אותם, כי אין הרבה מה לחדש, הישן עובד מצוין אם עושים את זה על מאות מתאמנים ומפיקים לקחים עד שהאינטואיציה שלך משופשפת יותר.
גם הרבה מתוכנויות הAI חוטאים בזה, ההבטחה שיש לנו גישה חדשה הסיטה את המקצוענים לטרוח לחפש עקרונות חדשים שעל פי רוב מיותרים. גם RPE מיותר לחלוטין ל99% מהמתאמנים לדעתי. אני אמנפ משתמש בזה, אבל בצורה אחרת מכל המאמנים החדשים שאני רואה, ורק למיומנים ביותר וכאלו שאני מרגיש שזה יעיל להם.
היום מאמן פאוורליפטינג ירשום לך תוכנית על בסיס הRPE שאתה אמור לעשות. איפה המאמן בדיוק? מאיפה לי לדעת מה הRPE או אפילו הRIR.
אני בדרך כלל אדע יותר מדויק מה המתאמן יצליח ובאיזה דרגת RPE יהיה כל אימון אם הוא דואג להתאוששות שלו כמו שצריך, ואם אתן לו לשער הוא כנראה יהרוס את התוכנית.
אלו הדברים שסטיב דנובי לדוגמה מספר, הוא עדיין מאמן בשיטת RPE, אבל מספר כמה שהמתאמנים המאוד מיומנים שלו אפילו לא קולעים לRPE הנדרש.

רצית שם? מייק טושייר. מאמן פצצה שאוהב להמציא עקרונות חדשים לאימונים שלדעתי מיותרים ולא עושים כלום חוץ מלהנציח את שמו בתחום שלנו, המציא RPE ונתן לזה הגדרות סותרות עם השנים, בנוסף למדידת פאטיג שירד מזה כבר באימונים שלו.
עוד שם? גראג נאקלס שעבד בשיטות אולדסקול טובות כדי להגיע ליעדים יפים, ואז נמחק לו המוח עם מחקרים עדכניים, וניסה להמציא את הגלגל מחדש בדברים שפשוט לא עובדים להמונים שינסו אותם
או זה משהו חדש לי אשמח אם תוכל לפרט על ההנפצות שלהם טיפה יותר
ם RPE מיותר לחלוטין ל99% מהמתאמנים לדעתי. אני אמנפ משתמש בזה, אבל בצורה אחרת מכל המאמנים החדשים שאני רואה, ורק למיומנים ביותר וכאלו שאני מרגיש שזה יעיל להם.
היום מאמן פאוורליפטינג ירשום לך תוכנית על בסיס הRPE שאתה אמור לעשות. איפה המאמן בדיוק? מאיפה לי לדעת מה הRPE או אפילו הRIR.
אני בדרך כלל אדע יותר מדויק מה המתאמן יצליח ובאיזה דרגת RPE יהיה כל אימון אם הוא דואג להתאוששות שלו כמו שצריך, ואם אתן לו לשער הוא כנראה יהרוס את התוכנית.
אלו הדברים שסטיב דנובי לדוגמה מספר, הוא עדיין מאמן בשיטת RPE, אבל מספר כמה שהמתאמנים המאוד מיומנים שלו אפילו לא קולעים לRPE הנדרש.
אני מסכים שאלו דברים חדשניים שאולי גם לא מועילים אבל זה לא קשור לעקרונות של בניית תכנית...
נ.ב. שכוייח על ההודעה הארוכה

• פותח/ת השרשור
או זה משהו חדש לי אשמח אם תוכל לפרט על ההנפצות שלהם טיפה יותר
Rpe זה אחד העקרונות לבניית תוכניות רבות, פירטתי את הביקורת שלי על זה.
מדידת פאטיג זה עוד משימה עוד יותר לא אפשרית ומיותרת ולא ניתנת לבסס עליה תוכנית.

הוכחה מדעית ששכיבה סמיכה מקדמת את הבנץ' בדיוק כמו בנץ' או שדדליפט גורם אותו פאטיג כמו סקוואט, הם דוגמה למחקרים רציניים שכל דורך מכון שקורא איך התנהל המחקר מבין שמדובר במפגרים גמורים או תאבי שם בעולם הפאוורליפטינג. שם הם קיבלו, של אדיוטים שלא דרכו במכון.
תקרא את הביקורת של אליהו מלפני המון שנים על אותו מחקר מחקר העלה: לסקוואט ודדליפט, תשישות מערכתית זהה. האם לשנות משהו במתודת האימונים שלנו?

בגדול אלו הדברים הגדולים שלי

תקרא את הביקורת של אליהו מלפני המון שנים על אותו מחקר
מכיר בעל פה, לא חשבתי שיש אנשים רציניים שגם חושבים ככה.
Rpe זה אחד העקרונות לבניית תוכניות רבות, פירטתי את הביקורת שלי על זה.
מדידת פאטיג זה עוד משימה עוד יותר לא אפשרית ומיותרת ולא ניתנת לבסס עליה תוכנית.
הבנתי מה לא הבנתי, תודה רבה על המענה!
חשוב לי שתתייחס לשאלות שלי כמחמאה, אם סתם אדם רנדומלי היה כותב דברים שנראים לי מיותרים/מוזרים פשוט הייתי ממשיך הלאה...

• פותח/ת השרשור
מכיר בעל פה, לא חשבתי שיש אנשים רציניים שגם חושבים ככה.

הבנתי מה לא הבנתי, תודה רבה על המענה!
חשוב לי שתתייחס לשאלות שלי כמחמאה, אם סתם אדם רנדומלי היה כותב דברים שנראים לי מיותרים/מוזרים פשוט הייתי ממשיך הלאה...
איך אפשר לא לחשוב ככה? מי מסוגל לבצע 10 דאבלים ב95% מRM1 עם רק 2 דקות מנוחה? המחקר הוכיח בורות ושגוי עוד לפני שהתחיל. איך אתה מבין את המחקר שאליהו ביקר?

מקבל ומעריך שאלות מכל סוג, אם אתה חושב אחרת ממני, אשמח לשמוע מדוע.
אני לא חדש בתחום, הדעות שלי מאוד מבוססות, אבל אני לומד כל הזמן ופתוח לשנות את דעתי אם תשתף טיעון טוב.

איך אתה מבין את המחקר שאליהו ביקר?
את המחקר עצמו אין דרך אחרת להבין, אבל כמו שלאליהו הנתון של 95% לדאבלים קפץ מיד זה צריך לקפוץ לכל אחד עם ניסיון בתחום...
אני לא חדש בתחום, הדעות שלי מאוד מבוססות, אבל אני לומד כל הזמן ופתוח לשנות את דעתי אם תשתף טיעון טוב.
כשכתבת "אולדסקוול" חשבתי שהכוונה אולי לאיך שהתאמנו לפני המאמנים המוכרים כמו שייקו וצאד ווסלי למשל , או לחלופין שהיום יש טרנד חדש שהופך את שייקו לאולדסקוול, גיליתי שלא, אני לא רואה RIR או RPE כעקרונות חדשים אלא כדרך לקבוע מאמץ ושכך זה פשוט במקום לומר למישהו: "אנחנו עכשיו הולכים לעשות תכנית קשוחה (קורטה, סמולוב וכו') אז תהיה חייב לישון ולאכול הרבה, אתה לא יכול? אז נדחה את התכנית לזמן אחר" אז אנחנו מווסתים את האימון ביחס להתאוששות שלו, או בקיצור במקום שאנחנו נתאים את עצמו לתכנית אנחנו מתאימים את התכנית לנו, וכאן כבר נכנסים לדיון של "האם זה טוב או רע" אבל אני לא קורה לזה עקרונות או שיטה חדשה, הבנתי שאתה כן, ועכשיו גם ברור לי למה כתבת "אולדסקוול".
זהו.

• פותח/ת השרשור
כשכתבת "אולדסקוול" חשבתי שהכוונה אולי לאיך שהתאמנו לפני המאמנים המוכרים כמו שייקו וצאד ווסלי למשל , או לחלופין שהיום יש טרנד חדש שהופך את שייקו לאולדסקוול, גיליתי שלא, אני לא רואה RIR או RPE כעקרונות חדשים אלא כדרך לקבוע מאמץ ושכך זה פשוט במקום לומר למישהו: "אנחנו עכשיו הולכים לעשות תכנית קשוחה (קורטה, סמולוב וכו') אז תהיה חייב לישון ולאכול הרבה, אתה לא יכול? אז נדחה את התכנית לזמן אחר" אז אנחנו מווסתים את האימון ביחס להתאוששות שלו, או בקיצור במקום שאנחנו נתאים את עצמו לתכנית אנחנו מתאימים את התכנית לנו, וכאן כבר נכנסים לדיון של "האם זה טוב או רע" אבל אני לא קורה לזה עקרונות או שיטה חדשה, הבנתי שאתה כן, ועכשיו גם ברור לי למה כתבת "אולדסקוול".
זהו.
לא היה כזה דבר RPE בפאוורליפטינג לפני 2005, זה אשכרה היה מייק טושייר שהביא את זה, לפני 1990 אין מה לקרוא אולדסקול לדעתי. אתה יכול להרגיש שזה וותיק וחשוב, אבל זה פשוט לא.
אני כמובן לא מתכוון כשהמאמן אומר למתאמן זה היה נראה קשה או קל, זה לא RPE. השימוש בRPE זה אוטורגיולציה שאומר שמחליטים על המשקל באימון לפי התחושה של המתאמן בדירוג הקושי מ1 עד 10, זה לא היה לפני מייק, וזה רעיון גרוע לטעמי למעט מצבים חריגים.

אני כן אשמע מהמתאמן מה הוא מרגיש שהוא מסוגל להשקיע בשבועות הקרובים וכך אבנה תוכנית, לא אבקש ממנו כל יום לדרג את השינה והתזונה שלו וכך לבחור משקל.
התוכנית מותאמת לכמות ימים בשבוע ושעות לאימון שהתחייב, ובהתאם להתאוששות שהוא סיפר שיהיה או לא יהיה לא אבחר את העומס המתאים בצורה המתאימה.

נכון, אם מתאמן מתחתן, חולה, מטייל, לא ישן, אני יעשה אוטורגיולציה חד פעמית בהתאם לבלוק, אבל לא אבנה תוכנית מלכתחילה שכולה אוטורגיולציה יומית, שנראה מה יהיה לנו בקלפים היום, זה אבסורדי ולא נכון.

האומץ להשתמש ברעיונות של סמולוב וקורטה בתוכנית שגרתית למתאמנים חדורי מטרה ועם רמת השקעה גבוה בהתאוששות שלהם, זה מה שאני עושה לעצמי, אולי באמת אעשה סמולוב שוב בקרוב.

• פותח/ת השרשור
elchonon עדכן את הלוג אולדסקול פאוורליפטר כובש יעדים חדשים עם העדכון הבא:

עדכון לוג 28/03/2024

יום חמישי

סקוואט
- 162.5 ק"ג 5 סטים 9 חזרות
דדליפט - 200 ק"ג 5×5
בנץ' פרס - 135 ק"ג 5×5
דדסטארט בנץ' - 145 ק"ג 5 חזרות
לג פרס - 130 ק"ג 3 סטים 10 חזרות
חתירה - 130 ק"ג 3 סטים 9 חזרות

אימון הרבה יותר קל, אני כבר מתרגל לנפח.
עדיין נחתי המון זמן בין הסטים, אבל אין סחרחורת יותר. מנסה לעבוד על החולשות שלי לפני בלוק הנפח האמיתי.

לקריאת עדכון הלוג המלא – לחצו כאן

זה מה שמי שמפחד היה אומר
אני תוהה אם בבית משפט זה יכול לשמש נגדך נגיד במקרה של קטטה. אדוני השופט/ת הבחור מתחרה בתחרויות כוח ואף זכה במקום הראשון באירופה, הוא מודע לסכנות ולכוח שהוא יכול להפעיל. בדומה לחגורות שחורות...

נחש מה, זה לא יכול לשמש כנגדי. אז מי צריך לפחד? 🤭

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג 01/04/2024

יום ראשון

סקוואט - 170 ק"ג 5 סטים 9 חזרות
דדליפט - 216 ק"ג 5×5
בנץ' פרס - 140 ק"ג 5×5
דדסטארט בנץ' - 150 ק"ג 5 חזרות
לג פרס - 140 ק"ג 3 סטים 10 חזרות
חתירה - 135 ק"ג 3 סטים 9 חזרות

לקריאת עדכון הלוג המלא – לחצו כאן

• פותח/ת השרשור
כמה זמן אתה נח בין סטים? האיש החזק בעולם (WSM) לשנת 2023 אמר שהוא ממתין 20 דקות בין סט לסט (והסביר את עצמו) 🙃

• פותח/ת השרשור
כמה זמן אתה נח בין סטים? האיש החזק בעולם (WSM) לשנת 2023 אמר שהוא ממתין 20 דקות בין סט לסט (והסביר את עצמו) 🙃
האימונים כרגע קלים, אז אני אנוח 5 דקות, וההסבר הוא בגלל שאני מפטפט המון בין הסטים. אם הייתי לבד הייתי ממתין אולי 2 דקות.
כשקשה לי, אני אמתין 20 דקות אולי חצי שעה לפעמים, תלוי כמה ארוך האימון וכמה זמן יש לי. אני נח כמה זמן שצריך כדי לבצע את הסט הבא בצורה הכי קלה שאני יכול בתוך מסגרת הזמן שיש להתאמן.
אם הייתי מאמן חדר כושר כמו המתאמנים שלי לשעות רבות, הייתי ממש מפזר את האימון שלי כמו פאול אנדרסון.

וההסבר הוא בגלל שאני מפטפט המון בין הסטים.
הוא גם צחק שהאימון שלו זה 95% פטפוטים ופה ושם סטים. אם כי הוא התייחס לזה כדבר טוב כשזה מגיע לאימוני כוח רציניים. הוא הבדיל את זה מבניית מסת שריר.

כשקשה לי, אני אמתין 20 דקות אולי חצי שעה לפעמים
נראה לי אני אתחיל להמתין 8 דקות בין סט לסט. גם ככה אני מתאמן בבית. אני לא מרים שום דבר רציני אבל נראה לי זה יקדם אותי יותר מהר. לפחות במתח / שכיבות שמיכה עם משקל שאני מחשיב כמובן לתרגילים קשים ורציניים בדומה לשאר התרגילים המורכבים. אתה עצמך יודע שמתח עם משקל זה קשוח ביותר. צ'ין אפס קרוב למקס יותר מפחיד אותי מהסקוואט כשהייתי עושה קרוב למקס. ושכיבות שמיכה עם משקל זה פשוט בנץ עם יותר core.

אם הייתי מאמן חדר כושר כמו המתאמנים שלי לשעות רבות, הייתי ממש מפזר את האימון שלי כמו פאול אנדרסון.
מעניין.

נערך לאחרונה:
גם במתח אפשרי לנוח יותר בין הסטים?
כל תרגיל מורכב וכבד (כן מתח יכול להיות מאוד כבד מן הסתם) שווה זמן מנוחה מכובד. אתה בכללי תדע את זה כי אתה יכול להתחדש אחרי 2 דקות מבייספס קורלס, בהצלחה להגיע לסט עבודה דומה לסט הקודם במתח אחרי מנוחה של 2 דקות אם עבדת כבד.

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג 04/04/2024

יום חמישי

סקוואט
- 190 ק"ג 5 חזרות
דדליפט - 240 ק"ג 5 חזרות
דדליפט - 210 ק"ג 5×5
דדליפט - 250 ק"ג סינגל
בנץ' פרס - 140 ק"ג 5×5
דדסטארט בנץ' - 150 ק"ג 5 סינגלים
בנץ' אחיזה צרה - 110 ק"ג 3 סטים 9 חזרות