יש דרך לצמצם את הסיכון לפציעות? בעיקר פציעות כמעט בלתי הפיכות (למשל עמוד שדרה/ברכיים). טעויות תמיד קורות, השאלה איך לצמצם את המסוכנות שבניהן. אני חושב שבמקרה שלי חלק משמעותי מהתשובה זה לדעת על מה לשים דגש בטכניקה ועל מה פחות, בהיבט של פציעות קשות. אם זה פציעה קלה בשריר, עברתי דברים דומים, זה לא הדבר העיקרי שאני חושש ממנו.
אני מכיר עצות כלליות למניעת פציעות:
- חימום.
- בניית המשקלים (מאימון לאימון) מאוד בהדרגה ולעלות רק שבטוח בעצמי. אם כבר הגעתי למשל גבוהה אז לעלות באותו אימון משקלים בהדרגה (לעשות כמה סטים חימום).
- עבודה עם מאמן. פה יש בעיה. אם זה ממש הכרחי אחפש פתרון לפחות להתחלה.
אני חושב שאני צריך להשלים את רשימת העצות למה אסור לעשות בדד ליפט בשום אופן: (בהיבט של פציעות). למשל:
קראתי שגב תחתון (בניגוד לעליון) אסור לעקם.
מקורות שהמליצו לי להעזר בהם בשביל ללמוד את הטכניקה:
Jeff nippard, ATHLEAN-X, הספר/סרטונים של מארק ריפטו, כמובן הבלוג של אלחנן
המטרה הכללית: מסה/היפרטרופיה, הרזיה (לא נראה שקשור לפוסט) והכי חשוב לי לא להיפצע בדרך.
גם אני חושב שבכללי כדאי ללמוד את התנועה בשביל להרים דברים נכון. גם אם לא מתכנן לעבור את ה100-150 קילו.
השאלה על מה לשים דגש בשביל למנוע פציעות קשות, פחות בשביל דברים אחרים (שגם כדאי ללמוד, אבל נראה לי שעבורי הם בעדיפות שנייה).
תודה לעונים.
אני מכיר עצות כלליות למניעת פציעות:
- חימום.
- בניית המשקלים (מאימון לאימון) מאוד בהדרגה ולעלות רק שבטוח בעצמי. אם כבר הגעתי למשל גבוהה אז לעלות באותו אימון משקלים בהדרגה (לעשות כמה סטים חימום).
- עבודה עם מאמן. פה יש בעיה. אם זה ממש הכרחי אחפש פתרון לפחות להתחלה.
אני חושב שאני צריך להשלים את רשימת העצות למה אסור לעשות בדד ליפט בשום אופן: (בהיבט של פציעות). למשל:
קראתי שגב תחתון (בניגוד לעליון) אסור לעקם.
מקורות שהמליצו לי להעזר בהם בשביל ללמוד את הטכניקה:
Jeff nippard, ATHLEAN-X, הספר/סרטונים של מארק ריפטו, כמובן הבלוג של אלחנן
המטרה הכללית: מסה/היפרטרופיה, הרזיה (לא נראה שקשור לפוסט) והכי חשוב לי לא להיפצע בדרך.
גם אני חושב שבכללי כדאי ללמוד את התנועה בשביל להרים דברים נכון. גם אם לא מתכנן לעבור את ה100-150 קילו.
השאלה על מה לשים דגש בשביל למנוע פציעות קשות, פחות בשביל דברים אחרים (שגם כדאי ללמוד, אבל נראה לי שעבורי הם בעדיפות שנייה).
תודה לעונים.