הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עד כמה השינה וההתאוששות הן חלק בלתי נפרד מהאימונים שלכם?

Avital Hadary

משתמש מתחיל
105
114
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
129
105
114
שינה והתאוששות.png

עד כמה השינה וההתאוששות הן חלק בלתי נפרד מהאימונים שלכם?
אילו טיפים יש לכם לשיפור איכות השינה וההתאוששות אחרי אימונים אינטנסיביים?
נשמח שתשתפו אותנו ברוטינות שלכם וכיצד הן משפיעות על הביצועים וההתקדמות שלכם.

אילו טיפים יש לכם לשיפור איכות השינה וההתאוששות אחרי אימונים אינטנסיביים?
אחרי ריצות עצימות (קורה בדרך כלל בסופ"שים) אני חוזר מאוד עייף והולך לישון למשך 1-2 שעות. קם כמו חדש.

באופן כללי לישון טוב זה חשוב. כשלא ישנים מספיק, ההתאוששות מהאימונים נפגעת, הופכים להיות יותר עצלנים וגם יותר רעבים. אז בשביל לישון יותר כדאי לוותר על פרק בנטפליקס או לגלול פחות בטיקטוק 🙂

אני לא מצליח לישון יותר מ 6-6.5 שעות בלילה. אני בן 48. ניסיתי מאוד לישון יותר - עבור האימונים, בכל מיני שיטות. אבל זה פשוט לא הולך.

איזה שיטות ניסית?
ללכת לישון בשעה קבועה.
ללכת לישון יותר מוקדם או יותר מאוחר.
להימנע מאוכל / מסכים / קפאין שעתיים לפני השינה
לקחת Valerian
לישון עם שמיכה כבדה (כ 7 ק״ג)
כלום לא הזיז. אני מתעורר אחרי שש שעות כמו שעון. אני בכלל טיפוס של לילה (שיא העירנות ב 22:00)

יתכן ו6.5 שעות מספיקות לך..
אין חובה לישון 8 שעות!!
במידה ואתה מרגיש עייפות במהלך היום או שאתה חושב שהשינה שלך לא מספקת או תקינה אפשר לבקש הפנייה למרפאת שינה.
ניתן גם להתייעץ עם הרופא משפחה בנוגע לכדור שינה כגון בונדורמין או פרוטיאזין.

אני אישית מתרגל מדיטציה ודימיון מודרך לפני השינה.
בנוסף נעזר גם בשמנים אתרים כגון: לבנדר, מליסה, קמומיל, גרניום.(כמה טיפות על הכרית)
השמנים האלה מרגיעים ומעודדים שינה.

**גילוי נאות - בזמני סטרס ועומס וכאשר המוח עובד בfull power גם בלילה אני לא מהסס לקחת חצי כדור שינה.

יתכן ו6.5 שעות מספיקות לך..
אין חובה לישון 8 שעות!!
במידה ואתה מרגיש עייפות במהלך היום או שאתה חושב שהשינה שלך לא מספקת או תקינה אפשר לבקש הפנייה למרפאת שינה.
ניתן גם להתייעץ עם הרופא משפחה בנוגע לכדור שינה כגון בונדורמין או פרוטיאזין.

אני אישית מתרגל מדיטציה ודימיון מודרך לפני השינה.
בנוסף נעזר גם בשמנים אתרים כגון: לבנדר, מליסה, קמומיל, גרניום.(כמה טיפות על הכרית)
השמנים האלה מרגיעים ומעודדים שינה.

**גילוי נאות - בזמני סטרס ועומס וכאשר המוח עובד בfull power גם בלילה אני לא מהסס לקחת חצי כדור שינה.
אולי. אני באמת לא עייף במהלך היום.
בכמה פעמים שהייתי גמור במהלך היום - הצלחתי לישון קצת יותר.
בשנה האחרונה ירדתי הרבה במשקל - ולפני כן הייתי ישן 8 שעות בלי בעיה. לכן זה נראה לי קצת מוזר ולכן התאמצתי לישון קצת יותר.

אני לא מצליח לישון יותר מ 6-6.5 שעות בלילה. אני בן 48. ניסיתי מאוד לישון יותר - עבור האימונים, בכל מיני שיטות. אבל זה פשוט לא הולך.
הי, אני בן 45, הולך לישון כשהילדים נרדמים יוצא כל ערב בסביבות 9-9:30.
אני מתעורר בארבע לפנות בוקר ולא מצליח לחזור לישון.
הרבה זמן גם (בשנים האחרונות) השיינה לא היתה איכותית, אולם לאחרונה אני מאמן את הבן שלי בטאיקואן דו משבע עד שמונה בערב ומתעייף, בשילוב עם מזגן אני יושן רצוף.
לצורך העניין אני עושה כבר כמה שנים אימוניי כח יומיים של כשעה בצהריים. זה לא משפיע לטובה על איכות השינה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית