הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי חלבון ואימונים

אלי מ123

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
אני לאחרונה התחלתי להתאמן ולאט לאט אני מנסה להכניס את הקלריות שאני צריך להכניס אבל את החלבון אני כן זה בסדר ?

• פותח/ת השרשור
הוא לא נקרע, אבל חלבון ומנוחה מאוד חשובים להתאוששות שלו.
עכשיו מה השאלה שלך?
אם אני מתאמן וצורך מספיק חלבון ומנוחה אבל לא נמצא בפלוס קלורי זה בסדר ? זה רע ? זה יוביל לעלייה רק במסת שריר ?

אם אני מתאמן וצורך מספיק חלבון ומנוחה אבל לא נמצא בפלוס קלורי זה בסדר ? זה רע ? זה יוביל לעלייה רק במסת שריר ?
מינוס קלורי יוביל לירידה במשקל.
בכך שאתה מתאמן ואוכל מספיק חלבון, אתה שומר על השרירים שלך שלא ירדו בזמן שאתה בירידה במשקל.
אם אתה עם מסת שריר מאוד נמוכה, יש סיכוי שגם תעלה במסת השריר טיפה בזמן הירידה במשקל, אבל סיכוי נמוך.

אם המטרה שלך היא למקסם עלייה במסת השריר אז אתה צריך להיות בעודף קלורי שיוביל לעלייה של 0.5-1% ממשל הגוף בחודש. כנראה שתעלה גם בשומן, אבל אם יש לך תוכנית אימונים מסודרת ומותאמת לך אתה תעלה בעיקר במסת השריר.

אתה יכול לפתח מסת שריר גם בגירעון קלורי ובמאזן ניטרלי כתלות במאפיינים כמו אחוזי שומן, ניסיון באימונים, גודל הגירעון, צריכת חלבון וכמובן תוכנית אימונים טובה. ככל שאחוזי השומן נמוכים יותר, ככל שאתה מתאמן יותר זמן וככל שהגירעון הקלורי גדול יותר כך הסבירות לעלייה במסת שריר בזמן גירעון קלורי נמוכה יותר, וההיפך.

אתה צריך להחליט מה תכלס המטרה שלך ולפי זה להחליט האם להיות בעודף קלורי או לא

• פותח/ת השרשור
אם המטרה שלך היא למקסם עלייה במסת השריר אז אתה צריך להיות בעודף קלורי שיוביל לעלייה של 0.5-1% ממשל הגוף בחודש. כנראה שתעלה גם בשומן, אבל אם יש לך תוכנית אימונים מסודרת ומותאמת לך אתה תעלה בעיקר במסת השריר.

אתה יכול לפתח מסת שריר גם בגירעון קלורי ובמאזן ניטרלי כתלות במאפיינים כמו אחוזי שומן, ניסיון באימונים, גודל הגירעון, צריכת חלבון וכמובן תוכנית אימונים טובה. ככל שאחוזי השומן נמוכים יותר, ככל שאתה מתאמן יותר זמן וככל שהגירעון הקלורי גדול יותר כך הסבירות לעלייה במסת שריר בזמן גירעון קלורי נמוכה יותר, וההיפך.

תודה על התשובה המפורטת אני לאט לאט גם יכנס לעודף קלורי שאלתי כי לבנתיים אני מתאמן וחלבון מצליח להכנס ביום וקלוריות לא רציתי לדעת שזה לא גורם נזק המטרה שלי זה לגדול ולהתחזק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית