הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה לשנות את האימון קצת אשמח לעזרה

Loyal555

משתמש מתחיל
74
9
נק' מוניטין:
12
74
9
היי כרגע התוכנית

A:

בנץ 4 סטים
חזה עליון דאמבלים 4 סטים
פרפר מכונה 3 סטים
סקוואט 4 סטים
כפיפת ברך 4 סטים
תאומים 3 סטים
בטן מכונה 3 סטים
הרמות רגליים 3 סטים

B:
מתח פולי 4 סטים
חתירה 4 סטים
פול אובר 3 סטים
פרס 4 סטים
הרחקות פולי 3 סטים
פייספול 2 סטים
יד אחורית 4 סטים
יד קדמית 4 סטים
דדליפט 3 סטים (יותר למטרות פיזותרפיה ובסוף האימון כי זה גומר אותי)

כאשר מתאמן 4 פעמים בשבוע ABXABXX

יש לי כמה התלבטויות
1. האם פול אובר הכרחי בתוכנית? לא אוהב את התרגיל כל כך
2. האם פייספול הכרחי?
3. האם כדאי לעשות יד אחורית בA, פוחד להגיע תשוש ותפוס ללחיצת כתפיים למחרת
4. האם כדאי 4 סטים לכתף צדית? במידה וכן להןריד סט מהלחיצת כתפיים או בנוסף

ובכללי אם יש הערות אשמח לשמוע

נערך לאחרונה:
1. האם פול אובר הכרחי בתוכנית? לא אוהב את התרגיל כל כך

אם אתה לא אוהב אותו אז למה להשאיר את התרגיל בתוכנית?

2. האם פייספול הכרחי?

אין דבר כזה תרגיל הכרחי בהנחה והמטרה שלך עלייה במסת השריר. יש תרגילים יעילים יותר ויעילים פחות, אבל אין תרגיל "חובה". כמובן שזה תלוי גם ברצון לתת יותר דגש על קבוצות שריר כאלה ואחרות. אם אתה רוצה לתת דגש רב יותר על הכתף האחורית, אז תכניס תרגילים מבודדים לכתף האחורית. אם מתן דגש רב יותר על הכתף האחורית אינו אחד מהשיקולים בבניית התוכנית, אז אני לא רואה סיבה להכניס תרגילים מבודדים לשריר הזה.

אז, האם אחת המטרות של תוכנית האימון היא מתן דגש רב יותר יחסית על הכתף האחורית?

3. האם כדאי לעשות יד אחורית בA, פוחד להגיע תשוש ותפוס ללחיצת כתפיים למחרת
תשוש אתה לא תגיע, סך הכל יד אחורית, לא 5 סטים של דדליפט לכשל. תנסה ותראה מה עובד לך יותר. אם תרגילים ליד האחורית ב-A גורמים לך להיות חלש יותר בלחיצת כתפיים ב-B אז תחזיר את תרגילי היד האחורית ל-B. בסופו של דבר, חלוקת תרגילים מסוימת לא תתאים לאדם אחד וכן תתאים לאדם אחר

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא אוהב אותו אז למה להשאיר את התרגיל בתוכנית?

אין דבר כזה תרגיל הכרחי בהנחה והמטרה שלך עלייה במסת השריר. יש תרגילים יעילים יותר ויעילים פחות, אבל אין תרגיל "חובה". כמובן שזה תלוי גם ברצון לתת יותר דגש על קבוצות שריר כאלה ואחרות. אם אתה רוצה לתת דגש רב יותר על הכתף האחורית, אז תכניס תרגילים מבודדים לכתף האחורית. אם מתן דגש רב יותר על הכתף האחורית אינו אחד מהשיקולים בבניית התוכנית, אז אני לא רואה סיבה להכניס תרגילים מבודדים לשריר הזה.

אז, האם אחת המטרות של תוכנית האימון היא מתן דגש רב יותר יחסית על הכתף האחורית?

תשוש אתה לא תגיע, סך הכל יד אחורית, לא 5 סטים של דדליפט לכשל. תנסה ותראה מה עובד לך יותר. אם תרגילים ליד האחורית ב-A גורמים לך להיות חלש יותר בלחיצת כתפיים ב-B אז תחזיר את תרגילי היד האחורית ל-B. בסופו של דבר, חלוקת תרגילים מסוימת לא תתאים לאדם אחד וכן תתאים לאדם אחר
תודה רבה על התשובה המפורטת

בגדול המטרה של התוכנית היא היפרטרופיה ואין לי מספיק מסה בגוף בשביל להבחין האם יש צורך בלהוסיף מסה באופן ספציפי על הכתף אחורית.
השאלה האם חתירה עובדת מספיק על הכתף האחורית או שכדאי לבודד

ולגבי פול אובר הוספתי אותו בתכלס כדי לאזן את הנפח של הגב עם הנפח של החזה וזה סוג של משיכה שאין לי בתוכנית

בשורה תחתונה מנסה להגיע לתוכנית ״אידיאלית״ לעלייה במסת השריר ובאופן פרופורציונלי

בגדול המטרה של התוכנית היא היפרטרופיה ואין לי מספיק מסה בגוף בשביל להבחין האם יש צורך בלהוסיף מסה באופן ספציפי על הכתף אחורית.
השאלה האם חתירה עובדת מספיק על הכתף האחורית או שכדאי לבודד
כבר עניתי לך... אם אתה לא רוצה לתת דגש רב יותר על הכתף האחורית אז לדעתי זה מיותר להוסיף תרגיל מבודד לשריר הזה

ולגבי פול אובר הוספתי אותו בתכלס כדי לאזן את הנפח של הגב עם הנפח של החזה וזה סוג של משיכה שאין לי בתוכנית

בשורה תחתונה מנסה להגיע לתוכנית ״אידיאלית״ לעלייה במסת השריר ובאופן פרופורציונלי
פולאובר לא נחשב לתרגיל משיכה. וגם אם כן, אין בו שום דבר מיוחד, לא חסרים תרגילים אחרים (פשוטים או מורכבים) לשרירי הגב ול-Lats בפרט.

אם אתה רוצה תוכנית אידיאלית, קודם כל תתחיל מזה שתכניס רק תרגילים שאתה אוהב לעשות ותחשוב על שיטות להתקדמות בתוכנית לאורך זמן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית