הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון תוך כדי ירידה במשקל

• פותח/ת השרשור bl
  • פורסם בתאריך

bl

משתמש מתחיל
65
19
נק' מוניטין:
19
65
19
היי,

אני בדיאטה ונמצא זמן מה בגרעון קלורי של כ 800 קלוריות ביום.
אני כרגע שוקל 94 קג על 181 ס״מ גובה ומעוניין להמשיך לרדת לאזור ה 80.
במהלך הדיאטה התחלתי להתאמן עם משקולות בצורה לא שיטתית. זה נחמד לי ואני רוצה להמשיך ולהיות יותר אפקטיבי.
התאמנתי 2-3 פעמים בשבוע כחצי שעה כל פעם (4 תרגילים בבית). לא בטוח כמה זה תרם.

לאחרונה התחלתי להתאמן יותר ברצינות והעלתי נפחים - אבל גיליתי שאני מותש מהאימונים וימים אחריהם. באימון אני מגיע לרמת מאמץ גבוהה.

קראתי על אימוני חיטוב וחשבתי להגיע לנוסחה הבאה:
שני FBW בשבוע (לתת לגוף עוד זמן התאוששות), 8 תרגילים 2 סטים מכל תרגיל (במקום שלושה) כך שאותש פחות. אימון של כ 45 דק.
אני משחק טניס פעם בשבוע שזה האירובי שלי - ואני לא מעוניין ביותר.

אם אני יורד כבר בקצב מהיר, מה המטרות שלי?
א. לשמור על מעט השריר שיש לי (אני לא במשקלים גבוהים)
ב. להמשיך בירידה טובה - לאחרונה קצב הירידה במשקל הלך וקצת ירד, ולכן ניסיתי להגביר את האימונים.
אני צורך כ 120 גר חלבון ביום, 100-150 גר פחממות (אוכל יותר לפני אימון) ומעט שומנים. אני צופה לתגובה ״צרוך עוד 200 גר חלבון ביום״ - אבל זה לא פרקטי בשבילי. 120 גר זה מה שאני מצליח.

השאלות הן:
1. האם אימון משקולות כנ״ל יכול להיות יעיל? ברור לי שהוא לא אופטימלי וירידה יותר מתונה עם גרעון של 500 קלוריות מומלץ יותר, אבל אני דווקא שמח על המומנטום שיצרתי של הגרעון ורוצה לשמר אותו. כלומר: האם אימון כנ״ל יכול להיות יעיל בצורה סבירה להמשיך ולרדת במשקל. להבנתי אפשר לבנות מעט שריר שיצרוך יותר קלוריות במנוחה גם אם לא תהיה עלייה מורגשת בנפח.
2. האם צריכת קראטין (5 גר ביום) יכולה לסייע להתאוששות ושמירה על השריר? קראתי במאמר אחד ולא מצאתי עוד חיזוקים.
3. האם לגיטימי להשקיע בחיטוב באימוני כח בלבד ללא אירובי? במאמר שמצאתי באתר על חיטוב נאמר במפורש שלא צריך אירובי לחיטוב. זה רק עוזר לגרעון קלורי. הגרעון שלי טוב מספיק.
4. כדי לייעל את הזמן אני עושה supersets של קבוצות שריר שונות. נניח squat ביחד עם יד אחורית, כך שאספיק יותר אך עדיין תהיה מנוחה של כ 3 דק בין סט לסט באותו השריר. במקום אחד קראתי שמומלץ להימנע מ supersets בחיטוב כדי לא להתיש. האם זה נכון?

תודה מראש

קראתי על אימוני חיטוב וחשבתי להגיע לנוסחה הבאה:
שני FBW בשבוע (לתת לגוף עוד זמן התאוששות), 8 תרגילים 2 סטים מכל תרגיל (במקום שלושה) כך שאותש פחות. אימון של כ 45 דק.
אני משחק טניס פעם בשבוע שזה האירובי שלי - ואני לא מעוניין ביותר.
אני לא וידע מה זה אימוני חיטוב ולא מכיר דבר כזה, אשמח לדעת איפה קראת.
בכללי ההמלצה היא להגיע ל10-20 סטים שבועיים לקבוצת שרירים.
אם אני יורד כבר בקצב מהיר, מה המטרות שלי?
א. לשמור על מעט השריר שיש לי (אני לא במשקלים גבוהים)
ב. להמשיך בירידה טובה - לאחרונה קצב הירידה במשקל הלך וקצת ירד, ולכן ניסיתי להגביר את האימונים.
אני צורך כ 120 גר חלבון ביום, 100-150 גר פחממות (אוכל יותר לפני אימון) ומעט שומנים. אני צופה לתגובה ״צרוך עוד 200 גר חלבון ביום״ - אבל זה לא פרקטי בשבילי. 120 גר זה מה שאני מצליח.
120 ג' זה אכן לא מספיק,
אם החישוב שלך באמת נכון אתה אוכל באיזור ה1,400-1,200 קלוריות וזה מחזיר אותי לשירשור הזה-
אתה פוגע בעצמך.

המטרה היא להגיע לירידה של 0.5-1 אחוז ממשקל גופך בשבוע, במקרה שלך בערך 500 ג' - 1 ק"ג בשבוע.
קח בחשבון שאם אתה באמת בגירעון כזה גדול, צורך כל כך מעט קלוריות ולא מספיק חלבון אתה כמעט בהכרח תאבד מסת שריר.
השאלות הן:
1. האם אימון משקולות כנ״ל יכול להיות יעיל? ברור לי שהוא לא אופטימלי וירידה יותר מתונה עם גרעון של 500 קלוריות מומלץ יותר, אבל אני דווקא שמח על המומנטום שיצרתי של הגרעון ורוצה לשמר אותו. כלומר: האם אימון כנ״ל יכול להיות יעיל בצורה סבירה להמשיך ולרדת במשקל. להבנתי אפשר לבנות מעט שריר שיצרוך יותר קלוריות במנוחה גם אם לא תהיה עלייה מורגשת בנפח.
האימון יכול להיות יעיל אם יהיו בו עקרונות של היפרטרופיה, כך או כך כמו שרשמתי לך למעלה
הסיכוי שלך לאבד שריר רק גודל בגלל הבחירות שאתה לוקח, אתה לא תבנה שריר כנראה עם התזונה שלך כרגע.
בנוסף, ההבדל בהוצאה הקלורית במנוחה של 1 ק"ג שריר אל מול 1 ק"ג שומן הוא סופר מינורי.
2. האם צריכת קראטין (5 גר ביום) יכולה לסייע להתאוששות ושמירה על השריר? קראתי במאמר אחד ולא מצאתי עוד חיזוקים.
לא נראה לי שהבנת את המטרה של קיראטין,
במקסימום יכול לתת לך אחוזים בודדים של שיפור בביצועים ובמסת השריר.
3. האם לגיטימי להשקיע בחיטוב באימוני כח בלבד ללא אירובי? במאמר שמצאתי באתר על חיטוב נאמר במפורש שלא צריך אירובי לחיטוב. זה רק עוזר לגרעון קלורי. הגרעון שלי טוב מספיק.
אין שום חובה לבצע אירובי בשביל ירידה במשקל.
4. כדי לייעל את הזמן אני עושה supersets של קבוצות שריר שונות. נניח squat ביחד עם יד אחורית, כך שאספיק יותר אך עדיין תהיה מנוחה של כ 3 דק בין סט לסט באותו השריר. במקום אחד קראתי שמומלץ להימנע מ supersets בחיטוב כדי לא להתיש. האם זה נכון?
כל עוד מדובר בשרירים לא תלויים זה בסדר גמור.

• פותח/ת השרשור
אני לא וידע מה זה אימוני חיטוב ולא מכיר דבר כזה, אשמח לדעת איפה קראת.
בכללי ההמלצה היא להגיע ל10-20 סטים שבועיים לקבוצת שרירים.
לא דייקתי. הכוונה הייתה אימוני כח לצורך חיטוב.

120 ג' זה אכן לא מספיק,
אם החישוב שלך באמת נכון אתה אוכל באיזור ה1,400-1,200 קלוריות וזה מחזיר אותי לשירשור הזה-
אתה פוגע בעצמך.
אני צורך בסביבות ה 1700 קלוריות ביום (וגם זה מעט. 1200 נשמע לי מטורף).
לפי מחשבונים שונים הוצאת הקלוריות היומית שלי היא 2400-2500 קלוריות ומכאן גרעון של 800 עליו דיברתי.
אני מתייעץ כדי לא לפגוע בעצמי השאלה היא האם עדיף:
א. להשאר בגרעון כזה - ולא להתאמן.
ב. לצמצם מעט את הגרעון (נניח אני אוכל קערת פסטה שעתיים לפני אימון - שלא בתפריט) ולהתאמן.
ג. בכל מקרה ומצב לא משנה מה - לצמצם את הגרעון. סה״כ אני יורד יפה לאורך חדשים ובסה״כ מרגיש טוב (עם 3 אימונים בשבוע, 4 תרגילים 3 סטים כ״א). הנסיון לעבור לאימונים יותר עצימים (8 תרגילים בכל פעם) גרמו לי להרגיש תשוש ומכאן התחלתי לשאול שאלות.

המטרה היא להגיע לירידה של 0.5-1 אחוז ממשקל גופך בשבוע, במקרה שלך בערך 500 ג' - 1 ק"ג בשבוע.
קח בחשבון שאם אתה באמת בגירעון כזה גדול, צורך כל כך מעט קלוריות ולא מספיק חלבון אתה כמעט בהכרח תאבד מסת שריר.
אני מבין. אני באמת יורד כ 3 ק״ג בחודש.
אני באמת לא מתקדם במשקלים ומבין שאני מאבד שריר. המטרה של העצמת האימונים הייתה לנסות לצמצם (לא למנוע) את הנסיגה - עד שאגיע למשקל הרצוי ואוכל להיות באיזון או עודף קל של קלוריות.
הסיכוי שלך לאבד שריר רק גודל בגלל הבחירות שאתה לוקח, אתה לא תבנה שריר כנראה עם התזונה שלך כרגע.
מבין 100% שאאבד שריר. הניסיון הוא לאבד פחות שריר. ״בכלל הבחירות״, הכוונה - בגלל שאני לא צורך מספיק חלבון?

בנוסף, ההבדל בהוצאה הקלורית במנוחה של 1 ק"ג שריר אל מול 1 ק"ג שומן הוא סופר מינורי.
מקבל. תודה.

לא נראה לי שהבנת את המטרה של קיראטין,
קראתי מאמר שאמר שבעת ירידה במשקל קריאטין יכול לשמר יותר שריר. זו הכוונה היחידה מבחינתי.

תודה!

אני צורך בסביבות ה 1700 קלוריות ביום (וגם זה מעט. 1200 נשמע לי מטורף).
לפי מחשבונים שונים הוצאת הקלוריות היומית שלי היא 2400-2500 קלוריות ומכאן גרעון של 800 עליו דיברתי.
אני מתייעץ כדי לא לפגוע בעצמי השאלה היא האם עדיף:
א. להשאר בגרעון כזה - ולא להתאמן.
ב. לצמצם מעט את הגרעון (נניח אני אוכל קערת פסטה שעתיים לפני אימון - שלא בתפריט) ולהתאמן.
ג. בכל מקרה ומצב לא משנה מה - לצמצם את הגרעון. סה״כ אני יורד יפה לאורך חדשים ובסה״כ מרגיש טוב (עם 3 אימונים בשבוע, 4 תרגילים 3 סטים כ״א). הנסיון לעבור לאימונים יותר עצימים (8 תרגילים בכל פעם) גרמו לי להרגיש תשוש ומכאן התחלתי לשאול שאלות.
זה עוד נשמע סביר איכשהו, אם אתה יורד ברמת ה3 ק"ג בחודש זה בסדר.
אם זה מגיע למספרים גבוהים יותר כן הייתי מעלה את הקלוריות.

העדיפות לדעתי תהיה אופציה ב', להתאמן ולצמצם את הגירעון *במקרה הצורך*.
אני מבין. אני באמת יורד כ 3 ק״ג בחודש.
אני באמת לא מתקדם במשקלים ומבין שאני מאבד שריר. המטרה של העצמת האימונים הייתה לנסות לצמצם (לא למנוע) את הנסיגה - עד שאגיע למשקל הרצוי ואוכל להיות באיזון או עודף קל של קלוריות.
זה שאתה לא מתקדם במשקלים לא אומר שאתה מאבד שריר, אין ציפייה אמיתית להתקדמות במשקלי עבודה בחיטוב.
המטרה היא לעבוד בנפח מתאים (10-20 סטים שבועייים) ובקרבה לכשל.
מבין 100% שאאבד שריר. הניסיון הוא לאבד פחות שריר. ״בכלל הבחירות״, הכוונה - בגלל שאני לא צורך מספיק חלבון?
ממש לא 100%, בהנחה ו-
1. תצרוך מספיק חלבון
2. תבצע אימוני כוח בנפח מתאים ובקרבה לכשל
3. לא תהיה בגירעון קלורי גדול מידי (מעל 0.5-1 ק"ג בשבוע)

כנראה שאפילו תשמר את רוב מסת השריר.
קראתי מאמר שאמר שבעת ירידה במשקל קריאטין יכול לשמר יותר שריר. זו הכוונה היחידה מבחינתי.
לא מכיר ספרות כזו.
אשמח שתשלח את המאמר.

כמה הערות קצרות:
1. ככלל, אימונים אירוביים אפקטיביים יותר כשאתה בתהליך של חיטוב.
2. כיון שאימונים אנאירוביים כמו שאתה עושה נועדו מבחינתך לשמור על מסת השריר זה חייב לבוא עם צריכה נוספת של חלבונים שהם החומר שממנו נוצר השריר.
3. גם אני הופתעתי לדעת שבעופות (בעיקר הודו) וכן בדגים (גם בטונה במים), יש כמות גבוהה של חלבונים וכמות קטנה של שומן, כדאי לך לדעת ששילוב מוגבר שלהם בתזונה יצור אצלך תחושת שובע מתגמלת במהלך היום (גם מחקרית, וגם מניסיון אישי), יותר חלבונים ופחות קלוריות..
גם שילוב של קוטג' 1-3% בתזונה יתן השפעה דומה.

• פותח/ת השרשור
נערך לאחרונה:
לא מצאתי את המקורי, אבל הנה אחד נוסף שטוען שצריכת קריאטין יכולה לצמצם איבוד שריר בעת ירידה במשקל. אזכור קצר, לא מאמר אקדמי.
המשכתי לחפש... הנה אחד יותר רציני. נשמע אמין?
זה מהמאמר השני, הראשון לא באמת רציני-

Benefits of creatine while cutting​

Taking CM supplements increases lean muscle massTrusted Source while providing a boost in strength and power.

וזה בדיוק מה שרשמתי לך פה פשוט בעברית-

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית