הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה לצאת מהstage הזה

trytogetfit

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
שלום.
בן 20,
1.83סמ, 72 ק"ג,
זקוק להתייעצות קלה.

בגדול, אני מניח שאני סקיני פאט. הייתי מאוד שמן בעבר.
היום אני מקפיד על לפחות 1.2 חלבון ביום, רוצה לרדת ל1 גרם חלבון ביום כי אני מרגיש שהאובר רדיפה אחר החלבון משפיע עלי לרעה ועל חיי החברה שלי.
מתאמן משקל גוף, מתח, מקבילים, שכיבות שמיכה, לא עושה רגליים, בתנועה כי העבודה פיזית.

מבחינת כוח:
לפני כחודש:
-הצלחתי לחזרה אחת 35KG של מתח.
-הצלחתי 40KG של מקבילים חזרה אחת.
כמובן שבשתיהם המשקל נוסף עלי.

-מטרה בגדול: להיות DEFINE.
* אני מצרף את תמונת הצד שלי, מה שמאוד מאוד מפריע לי הוא המעוגל הצהוב, אני לא יכול ללכת בגופיה בנוח. אני מרגיש רע עם השומן מאחורי היד האחורית.
בפאמפ כן יראו לי אותה ובצורה יפה, הקטע הוא השומן מאחוריה. אני מאוד רוצה להוריד אותו.
* אני יודע שהרבה שריר אין לי. אני לא מעוניין לעשות מסה. אני רוצה להיראות ממוצע ולשלוט בתרגילים בסיסיים במשקל גוף.
*הייתי שמח אפילו לקוביות. לא ממש בולטות אבל לפחות משהו שיראה לי שההתקדמות אכן קורית.

מה אני חושב שנותר לי ומה הרצון שלי:
-להוריד את השומן האחרון. איפה זה מפריע לי: בידיים/כתפיים (הצדדים), קצת מהבטן, קצת מהגב התחתון, בגדול - להוריד אחוזי שומן בכלליות (יודע שאין כזה דבר ממקום ספציפי).
רוצה שהגוף שלי יהיה ברור.
-יהיה לי מאוד קשה מנטלית להעלות במשקל. לא מסוגל מבחינה פסיכולוגית לדעתי. לכן אופציה של מסה ואז חיטוב לא באמת באה בחשבון, במיוחד שאני לא מתאמן בחדר כושר ולא מתכוון וההתקדמות תהיה קשה יותר למעקב.
-אפילו להיות שחיף אבל עם שרירים ברורים. רוצה להיות נורמלי כמו כולם ולא להתבייש ללכת בלי חולצה ולהיות עם גופיה.

אני יודע שהכל משחק של קלוריות.
אז!
-האם זה משהו שאני יכול להשיג?
-האם להמשיך עם הגרעון הקלורי?
-מה לבדוק לגבי מאזן? BMR/RMR/TDEE?

דוקס תמונות

-אני לא מעוניין לקחת יעוץ בתשלום.
רוב תודות ושבוע נעים.

נערך לאחרונה:
היום אני מקפיד על לפחות 1.2 חלבון ביום, רוצה לרדת ל1 גרם חלבון ביום כי אני מרגיש שהאובר רדיפה אחר החלבון משפיע עלי לרעה ועל חיי החברה שלי.
האם אתה סופר את כל החלבון שאתה אוכל, כולל ממזונות שרובם מורכבים מפחמימות, כמו לחם, אורז, עדשים וכד'?
כמו כן, אתה מוכן להסביר איך זה משפיע עליך לרעה ובמה זה מגביל אותך? יכול להיות שנעזור לך למצוא פתרונות.

לא עושה רגליים,
למה?
עבודה פיזית אולי יכולה להיות שיקול באיך וכמה לאמן רגליים, אבל אין סיבה שלא תאמן אותן.

-יהיה לי מאוד קשה מנטלית להעלות במשקל. לא מסוגל מבחינה פסיכולוגית לדעתי. לכן אופציה של מסה ואז חיטוב לא באמת באה בחשבון, במיוחד שאני לא מתאמן בחדר כושר ולא מתכוון וההתקדמות תהיה קשה יותר למעקב.
א. מתישהו זה יידרש לדעתי.
אתה יכול ללכת על כיוון של עלייה איטית במשקל אם אתה מפחד (נניח, 0.5% ממשקל הגוף בחודש נשמע לך סביר?), או לבדוק איך אתה יכול לטפל בפחד הזה.

ב. אתה יכול למדוד התקדמות בתרגילי בסיס ובהיקפים לא משנה איפה אתה מתאמן.
מה קשה יותר למעקב לדעתך?

-אפילו להיות שחיף אבל עם שרירים ברורים. רוצה להיות נורמלי כמו כולם ולא להתבייש ללכת בלי חולצה ולהיות עם גופיה.
נשמע שאתה במקום לא בריא מבחינה מנטלית לגבי הגוף שלך ואתה מחפש לזה פתרון פיזי.
אתה נראה בסדר גמור, ואין לך מה להתבייש.
אין בעיה לרצות לפתח גוף בצורה כזו או אחרת, אבל לדעתי ברגע שזה מתחיל להגביל אותך ולבייש אותך הפתרון הוא לא להניע את עצמך לעשות דברים מתוך בושה ופחד, אלא להתמודד עם הרגשות האלה קודם כל ואז לראות מה רציונלי לעשות.

אז!
א. אני לא יודע כמה "define" אתה מחפש להיראות, כנראה שאתה יכול להשיג גם חיטוב באחוזי שומן נמוכים וכד' השאלה כמה מאמץ דרוש עבורך ואיזה מחיר יהיה לזה עליך.
ב. אם אתה רוצה לאבד מסת שומן עליך להמשיך עם הגירעון הקלורי, האם זה יהיה נכון כרגע זו שאלה אחרת.
ג. המטרה בהערכת ההוצאה הקלורית שלך היא לדעת כמה לאכול כדי להשיג עודף קלורי או גירעון קלורי. מכאן, שמה שרלוונטי לך זה TDEE ולא רכיבים שלו כמו RMR NEAT TEF...
פשוט תנסה להעריך בעזרת המחשבונים הקיימים באינטרנט כמה ה-TDEE שלך, זה ייתן לך נקודת התחלה טובה בנוגע לכמה קלוריות לצרוך. אחרי זה אתה כבר מחליט כמה קלוריות לצרוך לפי השינוי במשקל.

בגדול, אני מניח שאני סקיני פאט. הייתי מאוד שמן בעבר.
היי, כל הכבוד על הירידה.
אגיד לך ככה, כדי לפתח / לשמר מסת שריר אתה צריך לצרוך בין 1.6-2.2 ג' חלבון לכל ק"ג משקל גוף, אין לך אין לעקוף את זה.
יש הרבה דרכים להגיע וכנראה אתה פשוט צריך מישהו שיעשה לך סדר בתזונה.
לא עושה רגליים, בתנועה כי העבודה פיזית.
זה ממש לא יתן לך פיתרון ראוי ולטווח הארוך כנראה שתיווצר דיס-פרופורציה.
-מטרה בגדול: להיות DEFINE.
* אני מצרף את תמונת הצד שלי, מה שמאוד מאוד מפריע לי הוא המעוגל הצהוב, אני לא יכול ללכת בגופיה בנוח. אני מרגיש רע עם השומן מאחורי היד האחורית.
בפאמפ כן יראו לי אותה ובצורה יפה, הקטע הוא השומן מאחוריה. אני מאוד רוצה להוריד אותו.
* אני יודע שהרבה שריר אין לי. אני לא מעוניין לעשות מסה. אני רוצה להיראות ממוצע ולשלוט בתרגילים בסיסיים במשקל גוף.
*הייתי שמח אפילו לקוביות. לא ממש בולטות אבל לפחות משהו שיראה לי שההתקדמות אכן קורית.
אתה צריך לקחת בחשבון שבגלל מסת שריר נמוכה להגיע למטרה שאתה רוצה יהיה קשה ועוד יותר קשה יהיה להחזיק אותה לטווח הארוך.
הפיתרון האידיאלי בשבילך הוא באמת להתרכז כרגע בהעלאה במסת השריר, אם אתה לא רוצה בשום פנים ואופן לעלות מסת שריר
אז חיטוב זו הדרך היחידה שנותרה ושם כבר אתה עם הזמן כנראה תיכנס למשקל שהוא נמוך מאוד יחסית לנתונים שלך.
לפי המצב הנוכחי שלך לא נראה שאתה סקיני-פאט, פשוט חסרה מסת שריר.
מה אני חושב שנותר לי ומה הרצון שלי:
-להוריד את השומן האחרון. איפה זה מפריע לי: בידיים/כתפיים (הצדדים), קצת מהבטן, קצת מהגב התחתון, בגדול - להוריד אחוזי שומן בכלליות (יודע שאין כזה דבר ממקום ספציפי).
רוצה שהגוף שלי יהיה ברור.
כמו שאמרתי קודם, אם אתה תמשיך להתחטב אתה תגיע למשקל גוף נמוך מאוד שיהיה לך קשה להחזיק.
למשל 68 ק"ג על הגובה שלך זה חריג באופן יחסי.
אז!
-קלוריות ואימונים, ושאתה אומר קלוריות הכוונה היא בראש ובראשונה לצריכת חלבון נאותה.
-אם אתה רוצה להמשיך לרדת אז כן, אישית לא הייתי עושה / נותן לאחד מהמתאמנים שלי להגיע לנתונים כאלה.
-אם אתה רוצה לדעת מה הניטרלי שלך אז TDEE.
-אני לא מעוניין לקחת יעוץ בתשלום.
רוב תודות ושבוע נעים.
אני חושב שתצטרך לדייק המון דברים בעצמך אם כך,
שיהיה המון בהצלחה והמשך שבוע טוב.

• פותח/ת השרשור
האם אתה סופר את כל החלבון שאתה אוכל, כולל ממזונות שרובם מורכבים מפחמימות, כמו לחם, אורז, עדשים וכד'?

אני לא אוכל בכלל פחמימות (מלבד הפחמימות שנמצאות בחלבונים ובמאכלים שאני צורך).

יום טיפוסי אצלי:
-4 ביצים, קוטג' שלם, אבטיח (הפחמימה היחידה בפני עצמה ביום). כבר 700-800 קלוריות כולל חמאה לחביתה.
-מעדן חלבון באמצע. 150 קלוריות.
-חזה עוף בצהריים, גם בערב עם ירקות. בערך 400-500 גרם של חזה עוף ביחד.
מגיע ל1900-1700 קלוריות ביום, שמן על החזה עוף, כל מיני דברים קטנים שלא שמתי לב אליהם, אני "בחיטוב".

(אני פשוט בתקופה של עבודה שלא מאפשרת לי לאכול מספיק ויטמינים וירקות, בכללי אני אכלן גדול של ירקות).
זה פשוט נראה לי לא נורמלי שאני לא אוכל פחמימות כדי לחסוך בקלוריות. אני רוצה להיות נורמלי ורגיל ולאכול אינטואיטיבי ואם אני רוצה לאכול פיתה עם חומוס אז לא לפחד ולעשות את זה. למה? כי אני צריך לדאוג למספיק חלבון ולכמה קלוריות נשארו לי. לכן, זה מקשה עלי, כל הלופ הלא נגמר הזה. רוצה לחזור להיות בנאדם נורמלי שנראה קצת בכושר, גוף ברור ולא נודלי.

מה גם, תראה איך אני נראה. אני אוכל ככ הרבה חלבון, למען מה? אני נראה בעיני לא מספיק טוב.

א. מתישהו זה יידרש לדעתי.
אתה יכול ללכת על כיוון של עלייה איטית במשקל אם אתה מפחד (נניח, 0.5% ממשקל הגוף בחודש נשמע לך סביר?), או לבדוק איך אתה יכול לטפל בפחד הזה.

זה אף פעם לא באמת יהיה כך. אני לא סופר קלוריות כי ספרתי בעבר וזה גרם לי להפרעות. לכן, באמת יהיה לי קשה לספור קלוריות.
אני מעדיף להעריך כלפי מעלה כפי שעשיתי ולאכול אינטואיטיבי.

ב. אתה יכול למדוד התקדמות בתרגילי בסיס ובהיקפים לא משנה איפה אתה מתאמן.
מה קשה יותר למעקב לדעתך?

איך בדיוק? עד כמה זה באמת רלוונטי וכמה זה יכול לספר לי אם עליתי בשריר/שומן.

אתה נראה בסדר גמור, ואין לך מה להתבייש.

ראית את התמונה עם המעוגל הצהוב? אני לא יכול לספר לך כמה זה מפריע לי.

הפתרון הוא לא להניע את עצמך לעשות דברים מתוך בושה ופחד, אלא להתמודד עם הרגשות האלה קודם כל ואז לראות מה רציונלי לעשות.

ההגיון מבין אבל זה מורכב..

ב. אם אתה רוצה לאבד מסת שומן עליך להמשיך עם הגירעון הקלורי, האם זה יהיה נכון כרגע זו שאלה אחרת.

אם המטרה שלי היא תכלס להוריד מהשומן, אני צריך להמשיך עם הגרעון הקלורי? הגעתי למצב שאני אשכרה כבר לא מאמין שאצליח להוריד את זה.

ג. המטרה בהערכת ההוצאה הקלורית שלך היא לדעת כמה לאכול כדי להשיג עודף קלורי או גירעון קלורי. מכאן, שמה שרלוונטי לך זה TDEE ולא רכיבים שלו כמו RMR NEAT TEF...

אני זקוק לMaintenance שלי. TDEE יספק לי את מה שאני צריך?
מילאתי במחשבון בגוגל של TDEE את הכל, 2,123 קלוריות ביום זה מה שאני שורף במנוחה? אוריד מזה בערך 300. למזלי, אני אוהב לאכול, והרבה.
אני זוכר שבעבר הייתי משתמש המון בBMR,RMR, על TDEE בקושי שמעתי, אשמח לאיזו שורה על המונח והאם הוא באמת מה שאני מחפש.

תודה רבה לך.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אגיד לך ככה, כדי לפתח / לשמר מסת שריר אתה צריך לצרוך בין 1.6-2.2 ג' חלבון לכל ק"ג משקל גוף, אין לך אין לעקוף את זה.

עד כמה זה קריטי שאני אמור לאכול 1.6 ולא 1?
גם אם אני לא בכוונה להיות בודי בילדר? רק כדי שהגוף יהיה יותר ברור ולא ידיים של נודלס עם קצת שומן מאחור?
בגדול, זה בר השגה עבורי. אבל, אני אצטרך לרדוף אחרי זה וזה יעסיק אותי במהלך היום.
אני אצטרך לוותר על הנאות של אוכל כדי להשיג את זה. אני אתחשבן עם עצמי וזה יגיע על חשבון דברים שכן טעים לי לאכול.
למרות שאני יודע שכן, יהיה לי מקום לעוד דברים שמכילים שומן/פחמימה. אבל בגלל שאני לא סופר ואוכל אינטואיטיבית, זה יקשה עלי מפני שאני מעריך כלפי מעלה תמיד.

אתה צריך לקחת בחשבון שבגלל מסת שריר נמוכה להגיע למטרה שאתה רוצה יהיה קשה ועוד יותר קשה יהיה להחזיק אותה לטווח הארוך.
הפיתרון האידיאלי בשבילך הוא באמת להתרכז כרגע בהעלאה במסת השריר, אם אתה לא רוצה בשום פנים ואופן לעלות מסת שריר
אז חיטוב זו הדרך היחידה שנותרה ושם כבר אתה עם הזמן כנראה תיכנס למשקל שהוא נמוך מאוד יחסית לנתונים שלך.
לפי המצב הנוכחי שלך לא נראה שאתה סקיני-פאט, פשוט חסרה מסת שריר.

תראה, לפחות כרגע, אני חייב להוריד את השומן הזה.
יכול להיות שאגיע לשלב שבמידה והוא ירד ולצערי אני סקפטי, ארצה להעלות במשקל.
הקטע הוא שאני מרגיש שאני תקוע עם השומן הזה.
אם אני ממשיך בMODE של חיטוב, השומן הזה ירד (בכללותו מהכל)? זה יראה עד כדי כך נורא?
למשל 68 ק"ג על הגובה שלך זה חריג באופן יחסי.
זה רחוק ממני 4 קג.
שואל את עצמי עם במשקל 68 (במידה וארד בדרך הנכונה) עדיין אשאר עם השומן (כנראה שלא נדע).
אני כן מרגיש קצת חלשלוש כי אני כבר הפסקתי עם הפחמימה נגיד. מאמין שאעלה משם, קודם, חייב לראות את המטרה הזאת מתממשת.
אני באמת בעל מסת שריר מאוד דלה?
-קלוריות ואימונים, ושאתה אומר קלוריות הכוונה היא בראש ובראשונה לצריכת חלבון נאותה.
-אם אתה רוצה להמשיך לרדת אז כן, אישית לא הייתי עושה / נותן לאחד מהמתאמנים שלי להגיע לנתונים כאלה.
-אם אתה רוצה לדעת מה הניטרלי שלך אז TDEE.

-קיבלתי.
-כרגע כל מה שאני רוצה הוא להוריד את השומן שמפריע לי בטירוף. אולי לראות וריד/שתיים. אז אני מניח שהתשובה היא להמשיך "ולחטב".
-אלך לפי הTDEE.

אני חושב שתצטרך לדייק המון דברים בעצמך אם כך,
שיהיה המון בהצלחה והמשך שבוע טוב.

תודה רבה וגם לך!

נערך לאחרונה:
אני לא מומחה גדול, אבל לפי התמונות אתה דיי רזה והגוף שלך בסדר גמור פלוס פלוס.
לדעתי יש פה עניין מחשבתי יותר וקבלת עצמך.

• פותח/ת השרשור
אני לא מומחה גדול, אבל לפי התמונות אתה דיי רזה והגוף שלך בסדר גמור פלוס פלוס.
לדעתי יש פה עניין מחשבתי יותר וקבלת עצמך.

זה גם מה שהסביבה הקרובה אומרת. שאני רזה.
קשה לי במקומות ספציפיים עם השומן. ברגע שהוא ירד אהיה יותר שלו ואקבל את עצמי יותר.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

1721656882751.png

מהו ההבדל בין הBMR לבין הSEDENTARY?

נערך לאחרונה:
תראה, אתה מחפש יעד די קשה להשגה תוך כדי ג'נגול בין הבעיות הבאות:
-אתה לא רוצה ללכת כרגע לכיוון של ספירת קלוריות, כי זה גרם לך להפרעות. לגיטימי.
-אין לך הערכה של מה שאתה אוכל, רק משהו סכמטי, יכול להיות שאתה אוכל 500 קלוריות יותר ולי אין דרך לדעת.
-אתה מגביל פחמימות וכרגע אתה מרגיש שזה מגביל את חופש הבחירה שלך יותר מדי
-אתה מוצא את עצמך רודף אחרי חלבון. (בפועל לפי מה שאתה אומר אתה צורך 160-220 גרם חלבון ביום (לא יודע בוודאות כי לא אמרת אם החזה עוף נשקל מבושל או לא). אתה יכול להסתפק גם ב-115 גרם חלבון ובקלוריות שנותרו לך לאכול דברים אחרים)
-העבודה שלך מגבילה את מה ומתי שאתה יכול לאכול (ככה זה נשמע, אמרת שאתה לא יכול לאכול ירקות כמו שאתה רוצה)
-אתה מבין שאתה רוצה עוד חופש עם בחירות המזון שלך, אבל נראה שאתה לא מוצא את הדרך
-יש לך יעד לא ברור של הורדת שומן מהיד האחורית. לי אין דרך לדעת אם אתה מכוון שם לקפל עור דק והאם זה ריאלי בכלל.

ג'נגול כזה קשה לעשות בצורה עצמאית, מה גם שלא בטוח שזה הפתרון לחוסר הסיפוק שלך מעצמך.

א. תתחיל לנסות לפתור בעיות מהרשימה הזו כדי שלפחות בינתיים יהיה לך יותר קל:
חלבון: כמו שנכתב אתה יכול להפחית מעט.
פחמימות: אני לא מבין למה אתה מגביל...
עבודה: להכין אוכל מראש ולקחת לשם, או לפרט מה אופי העבודה וכמה זמן יש לך כדי שנוכל לעזור לך לעלות פתרונות.

ב. לגבי ההסתבכות שלך עם הערכת ה-TDEE, אין לך מה. תתחיל מהערכה מסוימת (Body Weight Planner - NIDDK זה הכלי שאני מעדיף להשתמש בו) ומשם תמשיך.
אם אתה כבר יודע כמה אתה אוכל והמשקל שלך נשאר סטטי פלוס מינוס בשבועות האחרונים, ברכותיי, מצאת את ה-TDEE שלך כבר.
לגבי מושגים בסיסיים כמו BMR RMR NEAT TEF בצע חיפוש באתר\גוגל ותלמד על מנת לא להתבלבל.
נ.ב - אם אתה לא מתכוון לספור קלוריות, אני לא מבין מה המטרה בהערכת ה-TDEE...

ג. לדעתי יש פה בעיה מנטלית שאתה צריך לעבוד עליה קודם עם פסיכולוג או עם תזונאי בעל ניסיון בתחום הזה, ותוך כדי אתה צריך טיפה להגביר את הידע שלך בנושא, להבין מה זו דחיסות קלורית, איך לנטר התקדמות, ללמוד לספור קלוריות מבלי לפתח הפרעה או אובססיה וכד'. לפחות אצלי היעדים וההתנהלות שלך מדליקים נורה אדומה. אני מבין שאתה לא רוצה ייעוץ בתשלום, אבל קשה לרקוד בשתי חתונות.

אני באמת בעל מסת שריר מאוד דלה?
לא. גם לא חושב שאתה קרוב להיות סקיני פאט כמו שטענת קודם לכן.
קשה לי במקומות ספציפיים עם השומן. ברגע שהוא ירד אהיה יותר שלו ואקבל את עצמי יותר.
נראה קשה לך עם עצמך ולכן אתה מחפש להוריד איזו חתיכת שומן באופן נקודתי.
עד שלא תהיה לך חתיכת שומן פחות מגיע לך לסבול ולהעכיר את השלווה שלך?
תעבוד על הבעיה הראשונה קודם וזה ייתן לך מבט יותר ניטרלי על שאר העניינים בגוף שלך, נראה שאתה תופס את המצב חמור בהרבה ממה שהוא.

• פותח/ת השרשור
תראה, אתה מחפש יעד די קשה להשגה תוך כדי ג'נגול בין הבעיות הבאות:
-אתה לא רוצה ללכת כרגע לכיוון של ספירת קלוריות, כי זה גרם לך להפרעות. לגיטימי.
-אין לך הערכה של מה שאתה אוכל, רק משהו סכמטי, יכול להיות שאתה אוכל 500 קלוריות יותר ולי אין דרך לדעת.
-אתה מגביל פחמימות וכרגע אתה מרגיש שזה מגביל את חופש הבחירה שלך יותר מדי
-אתה מוצא את עצמך רודף אחרי חלבון. (בפועל לפי מה שאתה אומר אתה צורך 160-220 גרם חלבון ביום (לא יודע בוודאות כי לא אמרת אם החזה עוף נשקל מבושל או לא). אתה יכול להסתפק גם ב-115 גרם חלבון ובקלוריות שנותרו לך לאכול דברים אחרים)
-העבודה שלך מגבילה את מה ומתי שאתה יכול לאכול (ככה זה נשמע, אמרת שאתה לא יכול לאכול ירקות כמו שאתה רוצה)
-אתה מבין שאתה רוצה עוד חופש עם בחירות המזון שלך, אבל נראה שאתה לא מוצא את הדרך
-יש לך יעד לא ברור של הורדת שומן מהיד האחורית. לי אין דרך לדעת אם אתה מכוון שם לקפל עור דק והאם זה ריאלי בכלל.

ג'נגול כזה קשה לעשות בצורה עצמאית, מה גם שלא בטוח שזה הפתרון לחוסר הסיפוק שלך מעצמך.

א. תתחיל לנסות לפתור בעיות מהרשימה הזו כדי שלפחות בינתיים יהיה לך יותר קל:
חלבון: כמו שנכתב אתה יכול להפחית מעט.
פחמימות: אני לא מבין למה אתה מגביל...
עבודה: להכין אוכל מראש ולקחת לשם, או לפרט מה אופי העבודה וכמה זמן יש לך כדי שנוכל לעזור לך לעלות פתרונות.

ב. לגבי ההסתבכות שלך עם הערכת ה-TDEE, אין לך מה. תתחיל מהערכה מסוימת (Body Weight Planner - NIDDK זה הכלי שאני מעדיף להשתמש בו) ומשם תמשיך.
אם אתה כבר יודע כמה אתה אוכל והמשקל שלך נשאר סטטי פלוס מינוס בשבועות האחרונים, ברכותיי, מצאת את ה-TDEE שלך כבר.
לגבי מושגים בסיסיים כמו BMR RMR NEAT TEF בצע חיפוש באתר\גוגל ותלמד על מנת לא להתבלבל.
נ.ב - אם אתה לא מתכוון לספור קלוריות, אני לא מבין מה המטרה בהערכת ה-TDEE...

ג. לדעתי יש פה בעיה מנטלית שאתה צריך לעבוד עליה קודם עם פסיכולוג או עם תזונאי בעל ניסיון בתחום הזה, ותוך כדי אתה צריך טיפה להגביר את הידע שלך בנושא, להבין מה זו דחיסות קלורית, איך לנטר התקדמות, ללמוד לספור קלוריות מבלי לפתח הפרעה או אובססיה וכד'. לפחות אצלי היעדים וההתנהלות שלך מדליקים נורה אדומה. אני מבין שאתה לא רוצה ייעוץ בתשלום, אבל קשה לרקוד בשתי חתונות.

לא. גם לא חושב שאתה קרוב להיות סקיני פאט כמו שטענת קודם לכן.

נראה קשה לך עם עצמך ולכן אתה מחפש להוריד איזו חתיכת שומן באופן נקודתי.
עד שלא תהיה לך חתיכת שומן פחות מגיע לך לסבול ולהעכיר את השלווה שלך?
תעבוד על הבעיה הראשונה קודם וזה ייתן לך מבט יותר ניטרלי על שאר העניינים בגוף שלך, נראה שאתה תופס את המצב חמור בהרבה ממה שהוא.

אני אהיה כנה - הפתיע אותי שאתם חושבים שאני לא SKINNY FAT עפ התמונות בקישור למרות שחשבתי שאני כן.
אני חשבתי שלא אצליח לצאת מהמעגל הזה לעולם.
האם אתם באמת חושבים שהצלחתי לברוח ממנו?
אני בטוח שלפחות הייתי ככה בעבר. העליתי סרטון של הגוף שלי בעבר וכך הוא היה נראה: בקישור
כנראה שהצלחתי לאזן את זה איכשהוא.

מה אני מתכוון לעשות הלאה:
-כרגע בדקתי את הTDEE שלי, אני אשתדל להיות בגרעון מאוד קטן (200 קלוריות).
- אני אתחיל ללכת עם גופיות ואנסה לא לחשוב על הדברים שמפריעים לי בגוף.
- אני הולך להמשיך ולהקפיד על 1.5 גרם חלבון פר משקל גוף.
- אמשיך באימונים שמתאימים לי ולפסיכולוגיה שלי (מינימליזם, להתאמן בכל מקום ובכל תנאי, לא לעבוד בווליום גבוה מדי) בתקווה לשמור על עקרונות מסוימים באימונים.

אני מקווה שעם הזמן הגוף שלי יראה טוב יותר כפי שאני רוצה.
אשמח לתגובותיכם..

אני אהיה כנה - הפתיע אותי שאתם חושבים שאני לא SKINNY FAT עפ התמונות בקישור למרות שחשבתי שאני כן.
אני חשבתי שלא אצליח לצאת מהמעגל הזה לעולם.
האם אתם באמת חושבים שהצלחתי לברוח ממנו?
אני בטוח שלפחות הייתי ככה בעבר. העליתי סרטון של הגוף שלי בעבר וכך הוא היה נראה: בקישור
כנראה שהצלחתי לאזן את זה איכשהוא.
גם בקישור של הפוסט הקודם לא הייתי סקיני-פאט, אני מתחיל לחשוב שאתה לא כל כך מבין מזה זה, תסתכל על קצת תמונות בגוגל.
אגב, לא נראה ששינית משהו בחשיבה ובגישה שלך מאז הפוסט הקודם, ופה הבעיה.
מה אני מתכוון לעשות הלאה:
-כרגע בדקתי את הTDEE שלי, אני אשתדל להיות בגרעון מאוד קטן (200 קלוריות).
- אני אתחיל ללכת עם גופיות ואנסה לא לחשוב על הדברים שמפריעים לי בגוף.
- אני הולך להמשיך ולהקפיד על 1.5 גרם חלבון פר משקל גוף.
- אמשיך באימונים שמתאימים לי ולפסיכולוגיה שלי (מינימליזם, להתאמן בכל מקום ובכל תנאי, לא לעבוד בווליום גבוה מדי) בתקווה לשמור על עקרונות מסוימים באימונים.

אני מקווה שעם הזמן הגוף שלי יראה טוב יותר כפי שאני רוצה.
אשמח לתגובותיכם..
בהצלחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית