הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התאוששות מאירובי(כדורגל)

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני מתאמן חמש פעמים בשבוע ובסך הכל הכללי בשנה האחרונה מתקדם לאט לאט ובזהירות במשקלי עבודה/חזרות.

בימי שישי בלבד - מתאמן אירובי(כדורגל עם חברים). לרוב, הכדורגל לא משפיע על האימון של שבת, אנחנו בני 36-40 ולא בכושר ומשחקים באיזי ובזהירות, לפעמים לא כדורגל אלא סטנגה.
ולמרות שזה בשעה 13:00 בצהריים בשיא השמש למשך איזה שעה וחצי שעתיים, לוקחים הפסקות ותמיד יש מישהו בחוץ במנוחה.

אתמול היינו רק 2 קבוצות ולא היו מחליפים. שיחקנו במשך שעתיים וחצי, 6 משחקונים. נקרעתי לגמרי.
בין משחק 5 ל-6 חבר הוציא מהצידנית בירות לכולם וכל אחד שתה פחית של 250 מ"ל בערך. את המשחק האחרון שיחקנו עם עייפות רצח וקצת ראש מסתובב.

היום בבוקר האימון שלי פשוט היה בלתי אפשרי. לא מצליח להרים את המשקלים שלי, ומתקשה גם אחרי שהורדתי 5-10 אחוז מהמשקל הרגיל.

הגיוני שזה ישפיע עד כדי כך? שהאפקט יהיה כ"כ כבד?

אני מתאמן חמש פעמים בשבוע ובסך הכל הכללי בשנה האחרונה מתקדם לאט לאט ובזהירות במשקלי עבודה/חזרות.

בימי שישי בלבד - מתאמן אירובי(כדורגל עם חברים). לרוב, הכדורגל לא משפיע על האימון של שבת, אנחנו בני 36-40 ולא בכושר ומשחקים באיזי ובזהירות, לפעמים לא כדורגל אלא סטנגה.
ולמרות שזה בשעה 13:00 בצהריים בשיא השמש למשך איזה שעה וחצי שעתיים, לוקחים הפסקות ותמיד יש מישהו בחוץ במנוחה.

אתמול היינו רק 2 קבוצות ולא היו מחליפים. שיחקנו במשך שעתיים וחצי, 6 משחקונים. נקרעתי לגמרי.
בין משחק 5 ל-6 חבר הוציא מהצידנית בירות לכולם וכל אחד שתה פחית של 250 מ"ל בערך. את המשחק האחרון שיחקנו עם עייפות רצח וקצת ראש מסתובב.

היום בבוקר האימון שלי פשוט היה בלתי אפשרי. לא מצליח להרים את המשקלים שלי, ומתקשה גם אחרי שהורדתי 5-10 אחוז מהמשקל הרגיל.

הגיוני שזה ישפיע עד כדי כך? שהאפקט יהיה כ"כ כבד?
שהייה רצופה בשמש, ריצה תחת השמש, בירה. לי זה נשמע כמו משהו שבהחלט יכול להשפיע

• פותח/ת השרשור
נשמע לי כמו תופעות לוואי של התייבשות.
כמה שתית במהלך, ואחרי?
השתדלתי לשתות בין המשחקונים והרגשתי בסדר. זה פשוט הגיע למצב שלא משנה כמה שתיתי פשוט הגוך היה מאוד מותש. כשחזרתי הביתה כל הפציעות הישנות שעברו לי פתאום היו מורגשות מאוד. הבוקר כבר פחות. אני מניח שפשוט לא התאוששתי מאתמול ובאתי לאימון היום כשאני לא מאה אחוז recovered וגם לא קרוב ל-70% ככל הנראה

חולשה כללית היא אחד הסיפטומים של התיבשות. אם שיחקת כשעתיים בשעות הצהריים ולא שתית לפחות שני ליטר אקסטרה רק על הפעילות הזו, סיכוי גדול מאד שהיית בחסך נוזלים.

לעומת זאת, תשישות אירובית לא אמורה להשפיע בצורה משמעותית על תרגילי כח של שרירים שלא היו מעורבים באותה הפעילות.
לדוגמה - מספר עליות מתח, או דחיקות בנץ פרס לא אמורות להיות מושפעות ממשחק הכדורגל שלך.

הגיוני מאוד שהתייבשת ברמה כזו או אחרת.
יכול להיות גם שזו עייפות מערכתית כתוצאה מהכדורגל כי שיחקת הרבה יותר ממה שאתה רגיל, נכון שאין מעורבות כל כך גדולה של פלג הגוף העליון, אבל ייתכן שפשוט סיימת את הכדורגל עייף ותשוש באופן כללי.
יכול להיות גם שפשוט נפלת על יום לא טוב ויכול להיות שזה שילוב של שלוש הסיבות.

הכי חשוב שתשים לב שאתה באמת שותה מספיק לפני הכדורגל ומחזיר מספיק נוזלים במהלך המשחק ואחריו. תסתכל על צבע השתן שלך, זה המדד הכי טוב שזמין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית