הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קבלת מרשם ל TRT

beryoyo548

משתמש מתחיל
3
1
נק' מוניטין:
1
3
1
היי לכולם
אני בן 41 , מתאמן באופן קבוע ורציני בסביבות 5 פעמים בשבוע לאורך שנים, ללא סייקלים וכד'
לאחרונה אני מרגיש שאני כבר לא מצליח להתקדם באימונים ולהוסיף מסת שריר.

אני רואה ,שהרשת מלאה היום בנפלאות ה TRT.
למשהו יש נסיון עם זה ולאורך זמן?

נניח שאני מעוניין לנסות, האם יש לנו בישראל מרפאות פרטיות שמתעסקות עם זה?

האם יש דרך להוציא את זה מהקופה? או שזה רק מי שבהגדרה יש לו טסטוסטרון נמוך?

היי לכולם
אני בן 41 , מתאמן באופן קבוע ורציני בסביבות 5 פעמים בשבוע לאורך שנים, ללא סייקלים וכד'

גם אנשים עם טסט נמוך לא יקבלו trt בארץ לרוב, באמריקה זה מאוד מאוד פופולרי האמת

היי לכולם

תיכול לדרוש בדיקות דם הורמונליות יבדקו איפו עומד הטסט' שלך נניח ויצא נמוך מתחת לקו הנורמה תבקש טיפול ב TRT. אם תקבל זכית אם לא תמצא דילר שיעזור לך או שתבקש ממנו טסט רפואי של באייר מבית מרקחת בארץ. (תשלם קצת יקר)כי אין מרשם. או חומר של חברה לא רפואית במחיר סביר אבל תבקש חברה טובה ותעשה את זה לבד. במקביל תקרא מאמרים ותלמד בפורום איך לטפל בתופעות לוואי אם צץ משהו . תלמד מה זה אוביטריל HCG פרגניל תקרא על PCT שתדע מה זה למה לוקחים כמה לוקחים ומתי אם תצטרך .

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובה המפורטת
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

גם אנשים עם טסט נמוך לא יקבלו trt בארץ לרוב, באמריקה זה מאוד מאוד פופולרי האמת
נכון ממש, מרוב שכולם מדברים על זה שם, חשבתי לרגע שמדובר על תוסף תזונה.
אנחנו תמיד בפיגור של עשור אחרי האמריקאים ולכן קצת מוזר שהטרנד הזה לא התקדם גם אצלנו.
בעיקר חבל.. לפחות לפי הספרות המקצועית ומחקרים אחרונים, נראה שמינון סביר , אינו גורם לתופעות לוואי משמעותיות ולנזקים ארוכי טווח, בהנחה כמובן שהתהליך במעקב של גורם מקצועי.

נערך לאחרונה:
אנחנו תמיד בפיגור של עשור אחרי האמריקאים ולכן קצת מוזר שהטרנד הזה לא התקדם גם אצלנו.
זה לא שאנחנו בפיגור אחרי ארה״ב, כמו שבארה״ב הרפואה, הפרמצוטיקה והביטוח הרפואי משלבים כוחות ליצירת מנוע תעשייה קפיטליסטי שמטרתו מכירת שירותים רפואיים ותרופות.

אצלנו, לטוב או לרע אבל בד״כ לטוב, הרופאים והקופות עוסקים בעיקר ברפואה ופחות במכירות.

אצלנו, לטוב או לרע אבל בד״כ לטוב, הרופאים והקופות עוסקים בעיקר ברפואה ופחות במכירות.
וואו כמה שאתה טועה...
בארץ הרופאים זה הכל כסף ופרטי..
מה שאותו רופא יציע לך דרך הקופה זה שונה לגמרי מאשר כאשר תלך לפגוש אותו באופן פרטי בקליניקה שלו בתשלום מלא.

ואני עוד לא מדבר בכלל על הקומבינות והשוחד בתור לתרומת איברים... שלא נצטרך.

פה בארץ זה רק רפואה פרטית!!
מהרפואה הציבורית אתה יכול לקבל מרשם לאקומול או אנטיביוטיקה... או תור לרופא מומחה בעוד חצי שנה שיגיד לך לבוא אליו פרטי.

אני לא טוען שהרפואה בארץ נקייה ממסחרה.
אבל אין מה להשוות את המערכת בארץ למערכת בארה״ב.
ההבדל הוא מהותי ולא רק כמותי.

• פותח/ת השרשור
וואו כמה שאתה טועה...
בארץ הרופאים זה הכל כסף ופרטי..
מה שאותו רופא יציע לך דרך הקופה זה שונה לגמרי מאשר כאשר תלך לפגוש אותו באופן פרטי בקליניקה שלו בתשלום מלא.

ואני עוד לא מדבר בכלל על הקומבינות והשוחד בתור לתרומת איברים... שלא נצטרך.

פה בארץ זה רק רפואה פרטית!!
מהרפואה הציבורית אתה יכול לקבל מרשם לאקומול או אנטיביוטיקה... או תור לרופא מומחה בעוד חצי שנה שיגיד לך לבוא אליו פרטי.
עדיין מתקשה להאמין שיש אנדוקרינולוג בארץ שירשום למשהו עם טוטסטרון תקין, TRT.

אם זה תקין הוא לא אמור לרשום אם זה נמוך אז הוא כן צריח לטפל בך .
יש איזה טווח שקבעו פה שזה כאילו הנורמל וזה ממש לא ככה תמיד.
מי שברף התחתון של הטווח הרבה פעמים כבר ירגיש תופעות של טסט נמוך.
גם מי שמתחת לרף לא תמיד יקבל פה מרשם ל trt.

מעבר לזה נראה שהממוצע לגבר בגילאי 40-45 הוא 12-14 nmol/L.
מה אם אני חפץ בטסטוסטרון ברמה גבוהה יותר לצורך שיפור איכות החיים בכללי? אין בארץ שום אפשרות חוקית כזאת פשוט.

יש איזה טווח שקבעו פה שזה כאילו הנורמל וזה ממש לא ככה תמיד.
מי שברף התחתון של הטווח הרבה פעמים כבר ירגיש תופעות של טסט נמוך.
גם מי שמתחת לרף לא תמיד יקבל פה מרשם ל trt.

מעבר לזה נראה שהממוצע לגבר בגילאי 40-45 הוא 12-14 nmol/L.
מה אם אני חפץ בטסטוסטרון ברמה גבוהה יותר לצורך שיפור איכות החיים בכללי? אין בארץ שום אפשרות חוקית כזאת פשוט.
ראיתי רעיון חדש לפני כמה ימים של דניס וולף הוא דיבר במשך שעה על כמה נושעים אחד מהם היה TRT באמריקה הוא אמר כמה שזה פשוט הבעיה שאם אני זוכר נכון הוא אמר שזה עולה 800 דולר. (מוגזם) השאלה מה אתה/גברים אחרים בגיל 45 מעדיפים לשלם בארץ 800 דולר או לשלם 100 דולר לא אצל רופא (סתם דוגמה) ובלי כל הבירוקרטיה הזאת.

שאלה טובה מה יעשו אם תהיה האפשרות אבל במחיר מופרז לחלוטין.
לדעתי יעשו בצורה חוקית בהתחלה עד שיבינו את העיקרון ואז יעברו לפירטי.
אולי יחזרו למרשם חוקי יקר לפני שטסים לחו"ל או משהו כזה.

בכל מקרה, בארה"ב הכל גם יקר כי הכל פרטי לחלוטין, פה המצב יכול להיות שונה לחלוטין.

זה לא שאנחנו בפיגור אחרי ארה״ב, כמו שבארה״ב הרפואה, הפרמצוטיקה והביטוח הרפואי משלבים כוחות ליצירת מנוע תעשייה קפיטליסטי שמטרתו מכירת שירותים רפואיים ותרופות.

אנחנו בפיגור בצורה מהותית וכמותית מהרפואה בארהב.

אנחנו בפיגור בצורה מהותית וכמותית מהרפואה בארהב.

בין עוונותי אני גם בעל אזרחות אמריקאית וגרתי שם הרבה מאד שנים.
מערכת הבריאות הישראלית היא לאין שיעור טובה יותר מהאמריקאית.
במובן של איזה שירות מקבל האזרח הממוצע, באיזה מחיר, ובאיזו מידה האינטרס של הפציינט עומד בראש מעייני מערכת הבריאות אל מול האינטרסים של חברות המדיקה והפרמצוטיקה.
הצורה בה בנויה מערכת הבריאות האמריקאית היא בראש ובראשונה מנגנון ליצירת רווח.
טיפול רפואי ותרופות הם מוצרי צריכה שיש למכור ברווח הגדול ביותר.
התפיסה הזו עומדת בניגוד לאינטרס של האזרח והפציינט.
זו מחלה אמריקאית נטו, אני לא מכיר אף מערכת בריאות אחרת שפועלת כך.

בין עוונותי אני גם בעל אזרחות אמריקאית וגרתי שם הרבה מאד שנים.
מערכת הבריאות הישראלית היא לאין שיעור טובה יותר מהאמריקאית.
במובן של איזה שירות מקבל האזרח הממוצע, באיזה מחיר, ובאיזו מידה האינטרס של הפציינט עומד בראש מעייני מערכת הבריאות אל מול האינטרסים של חברות המדיקה והפרמצוטיקה.
הצורה בה בנויה מערכת הבריאות האמריקאית היא בראש ובראשונה מנגנון ליצירת רווח.
טיפול רפואי ותרופות הם מוצרי צריכה שיש למכור ברווח הגדול ביותר.
התפיסה הזו עומדת בניגוד לאינטרס של האזרח והפציינט.
זו מחלה אמריקאית נטו, אני לא מכיר אף מערכת בריאות אחרת שפועלת כך.
יש אינטרסים בכל מקום. גם בישראלי. למעשה הקופות הן אלו שמובילות את המדיניות של כל מיני טיפולים.
סתם לדוגמא, שימוש בtrt בכללית לעומת מכבי. שני פרוטוקולים שונים.

סתם שאלה, למה זה מקובל לקחת trt אחרי גיל 40? הרי סטרואידים מסוכנים בכל גיל ובמיוחד בגיל מבוגר יותר, אז למה אנשים שלא מחפשים לשבור שיאים לוקחים את זה?
זה נטו בשביל להרגיש יותר גברי גם כשמתבגרים?

סתם שאלה, למה זה מקובל לקחת trt אחרי גיל 40? הרי סטרואידים מסוכנים בכל גיל ובמיוחד בגיל מבוגר יותר, אז למה אנשים שלא מחפשים לשבור שיאים לוקחים את זה?
זה לא "מקובל". סטרואידים אנאבולים אלו תרופות לכל דבר ועניין (חוץ מ designer) שנותנות צרכים רפואיים לאנשים שצריכים אותם.

גברים אחרי גיל 30 מתחילים לאבד בצורה הדרגתית את רמות הטסט' שלהם ככה שהם לא יהיו כמו פעם לכן הם מחפשים לעלות אותו לרמות שלהם כמו שהיו בשנות ה20 שלהם.

אלו שצורכים אנאבולים בצורה לא רפואית לא לוקחים זה בשביל להרגיש גברי, מאיפה הבאת את זה, אין לי מושג.
אנחנו לוקחים את זה כי אנחנו קרובים מאוד לתקרה הטבעית ואנחנו רוצים לפרוץ אותה.

זה לא מקובל.
יש אחוז מסוים של גברים שסובלים מטסט נמוך - דגש על סובלים. פגיעה בזכרון, דכאון, פגיעה בחשק המיני, איבוד מובחן במסת שריר ועוד.
גברים כאלה יקבלו טיפול בטסטוסטרון כדי להחזיר את רמת ההורמון בגוף לרמה נורמלית (עבורם).

בלי קשר - יש תופעה/טרנד היום ברשתות לתאר טסט כתרופת פלא שתהפוך כל גבר לפר הרבעה במיטה, נמר בחדר הישיבות, ורוני קולמן בחדר כושר.
בטיפול של גברים שסובלים מטסט נמוך, כאמור כל המעל לא רלוונטי.
מי שרוצה לדחוף רמות על אנושיות של טסט לגוף, לא מחפש TRT, הוא מחפש סטרואידים.

זה לא מקובל.
יש אחוז מסוים של גברים שסובלים מטסט נמוך - דגש על סובלים. פגיעה בזכרון, דכאון, פגיעה בחשק המיני, איבוד מובחן במסת שריר ועוד.
גברים כאלה יקבלו טיפול בטסטוסטרון כדי להחזיר את רמת ההורמון בגוף לרמה נורמלית (עבורם).

בלי קשר - יש תופעה/טרנד היום ברשתות לתאר טסט כתרופת פלא שתהפוך כל גבר לפר הרבעה במיטה, נמר בחדר הישיבות, ורוני קולמן בחדר כושר.
בטיפול של גברים שסובלים מטסט נמוך, כאמור כל המעל לא רלוונטי.
מי שרוצה לדחוף רמות על אנושיות של טסט לגוף, לא מחפש TRT, הוא מחפש סטרואידים.
זאת אומרת שאם מישהן מבוגר לוקח טסטוסטרון, ורק מביא את זה לרמות נורמליות שיש לצעירים, אז הוא לא יסבול מתופעות הלוואי והתחלואה שיש לאלה שצורכים את זה כדי לשבור את התקרה הטבעית?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית