הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתאמן חדש ושמן 😃 - 2 אימונים בחד"כ והליכות - צריך חלבון?

• פותח/ת השרשור dgemu
  • פורסם בתאריך

dgemu

משתמש מתחיל
2
2
נק' מוניטין:
2
2
2
אהלן חברים!

נעים מאוד! אני בן. בן 39, אבא ל-7 ילדים די רזים (בגילאי 4 חודשים עד 14 שנים).
גובה 174. משקל 123 (גאד דאמן!!).

שמן מהיום שהתחתנתי בערך (לפני 15 שנה). לפני החתונה הייתי סביב ה-80 (שזה מלא-לייט.. פעם חשבתי שזה הרבה.. היום זה עשרות ק"ג מתחת ליעד נראה לעין חחח).

אז.. פתחו לנו חדר כושר פצצתי במשרדים (מובילאיי בירושלים) ואני כבר מקפיד באדיקות כ-3 חודשים ללכת פעמיים בשבוע (שני ורביעי, הימים שבהם אני מגיע למשרד).
כל אימון הוא בין חצי שעה ל-40 דקות - כשאני בעיקרון עושה 6-7 מכשירים שסליחה שאין לי מושג בשמות אני אנסה לתאר אותם:

בגדול את כל הידיים חוץ מהמתח אני עושה עם 55 ק"ג (התחלתי 50 ואני מעלה 2.5 כל חודש בערך)
ואת כל הרגליים אני עושה עם 60 - 3 סטים של 13 (התחלתי 50 ואני מעלה כל שבועיים - מניח שיש לי רגליים חזקות כי הן סוחבות משקל אדיר חחח)

ידיים (מנסה לתאר בערך את המכשיר אבל שמתי לינק למכשיר עצמו):
רגליים (פה אני גם לא יודע לתאר את המכשיר):

השבוע התחלתי, בימים שאני לא מתאמן, לדאוג לעשות הליכות ארוכות ולהגיע ל- 10000 צעדים בהליכה אמיתית ולא סתם מהחדר למקרר ובחזרה 🤦

וואי וואי איזו חפירה, סליחה, קיצר יש לי כמה שאלות:
  1. איך המכשירים שבחרתי? האם יש משהו בסיסי שאני מפספס לגמרי? בהנתן שאני עוד חושש לעשות משקולות 😃 יש לנו כמעט כל מכשיר של ה Insignia Series הזה.. האמת שעם החתירה אני קולט שלא דאגתי עד עכשיו בכלל לגב..
  2. האם אני צריך אבקת חלבון? ואם כן אז כל יום או רק בימים של האימון בחד"כ? ראוי לציין שכבר קניתי לפני שבוע 2 אבקות של אלפא (מרשמלו ואייסקפה) ואני שותה כל בוקר שייק עם כמה תותים, סקופ (מרשמלו) ומים - זה טעים וזה די ממלא. אז בגלל שאני חסכן\קמצן\עיראקי אני בכל מקרה אחסל אותן עד תום אבל זה יכריע לבאות
  3. אני שותה את השייק בבוקר (נניח בין 8 ל- 10) שבהנתן שאני קם ב- 4 בבוקר (סליחות) זה כבר אמצע היום בשבילי אבל האימון בחד"כ הוא ב- 13:00.
  4. איך סושי בתור אוכל? בימים שאני עובד מהבית הרבה פעמים בא לי להזמין אוכל ואין כ"כ אלטרנטיבות מאוד בריאות. וגם סושי אף אחד לא אוהב (לא האשה ולא הילדים) אז אין לי מצפון על זה שאני מזמין אוכל רק לעצמי מוהאהאהא!
האמת שמאז שהתחלתי המשקל בקושי זז וזה קצת מבאס (לפחות לא עלה למעלה) אבל צריך לומר את האמת שרק השבוע או שבוע שעבר החלטתי שאני כבר מתאמן מספיק כדי לקחת את זה שלב קדימה ולדאוג גם לאוכל הגיוני וגם לצעדים.
אני כן מרגיש הרבה יותר טוב גם ברגליים (גר בקומה 7 ובשבתות עולה ברגל [לא משתמש במעלית שבת, ככה אני] וההבדל ניכר) ובידיים - ליטרלי כל היום עושה פוזות מול המראה ונותן לאנשים (גברים, אל תדאגו) ללוש לי את הזרועות. ובכלל לא ידעתי שזה כ"כ נחמד הכושר הזה.. כאילו זה גהינם בחד"כ אבל זה כ"כ כיף אחרי זה.
אני גר ברחובות והנסיעה לירושלים היא דרעק אז כרגע מגיע רק יומיים בשבוע - יש סיכוי שאני אעלה את זה ל-3 אבל יש מצב שאני גם ארשם לחד"כ "באזרחות" - אבל איך אומרים אצלנו הבטטות - אחרי החגים 😃

אהלן חברים!

נעים מאוד! אני בן. בן 39, אבא ל-7 ילדים די רזים (בגילאי 4 חודשים עד 14 שנים).
גובה 174. משקל 123 (גאד דאמן!!).

שמן מהיום שהתחתנתי בערך (לפני 15 שנה). לפני החתונה הייתי סביב ה-80 (שזה מלא-לייט.. פעם חשבתי שזה הרבה.. היום זה עשרות ק"ג מתחת ליעד נראה לעין חחח).

אז.. פתחו לנו חדר כושר פצצתי במשרדים (מובילאיי בירושלים) ואני כבר מקפיד באדיקות כ-3 חודשים ללכת פעמיים בשבוע (שני ורביעי, הימים שבהם אני מגיע למשרד).
כל אימון הוא בין חצי שעה ל-40 דקות - כשאני בעיקרון עושה 6-7 מכשירים שסליחה שאין לי מושג בשמות אני אנסה לתאר אותם:

בגדול את כל הידיים חוץ מהמתח אני עושה עם 55 ק"ג (התחלתי 50 ואני מעלה 2.5 כל חודש בערך)
ואת כל הרגליים אני עושה עם 60 - 3 סטים של 13 (התחלתי 50 ואני מעלה כל שבועיים - מניח שיש לי רגליים חזקות כי הן סוחבות משקל אדיר חחח)

ידיים (מנסה לתאר בערך את המכשיר אבל שמתי לינק למכשיר עצמו):
רגליים (פה אני גם לא יודע לתאר את המכשיר):

השבוע התחלתי, בימים שאני לא מתאמן, לדאוג לעשות הליכות ארוכות ולהגיע ל- 10000 צעדים בהליכה אמיתית ולא סתם מהחדר למקרר ובחזרה 🤦

וואי וואי איזו חפירה, סליחה, קיצר יש לי כמה שאלות:
  1. איך המכשירים שבחרתי? האם יש משהו בסיסי שאני מפספס לגמרי? בהנתן שאני עוד חושש לעשות משקולות 😃 יש לנו כמעט כל מכשיר של ה Insignia Series הזה.. האמת שעם החתירה אני קולט שלא דאגתי עד עכשיו בכלל לגב..
  2. האם אני צריך אבקת חלבון? ואם כן אז כל יום או רק בימים של האימון בחד"כ? ראוי לציין שכבר קניתי לפני שבוע 2 אבקות של אלפא (מרשמלו ואייסקפה) ואני שותה כל בוקר שייק עם כמה תותים, סקופ (מרשמלו) ומים - זה טעים וזה די ממלא. אז בגלל שאני חסכן\קמצן\עיראקי אני בכל מקרה אחסל אותן עד תום אבל זה יכריע לבאות
  3. אני שותה את השייק בבוקר (נניח בין 8 ל- 10) שבהנתן שאני קם ב- 4 בבוקר (סליחות) זה כבר אמצע היום בשבילי אבל האימון בחד"כ הוא ב- 13:00.
  4. איך סושי בתור אוכל? בימים שאני עובד מהבית הרבה פעמים בא לי להזמין אוכל ואין כ"כ אלטרנטיבות מאוד בריאות. וגם סושי אף אחד לא אוהב (לא האשה ולא הילדים) אז אין לי מצפון על זה שאני מזמין אוכל רק לעצמי מוהאהאהא!
האמת שמאז שהתחלתי המשקל בקושי זז וזה קצת מבאס (לפחות לא עלה למעלה) אבל צריך לומר את האמת שרק השבוע או שבוע שעבר החלטתי שאני כבר מתאמן מספיק כדי לקחת את זה שלב קדימה ולדאוג גם לאוכל הגיוני וגם לצעדים.
אני כן מרגיש הרבה יותר טוב גם ברגליים (גר בקומה 7 ובשבתות עולה ברגל [לא משתמש במעלית שבת, ככה אני] וההבדל ניכר) ובידיים - ליטרלי כל היום עושה פוזות מול המראה ונותן לאנשים (גברים, אל תדאגו) ללוש לי את הזרועות. ובכלל לא ידעתי שזה כ"כ נחמד הכושר הזה.. כאילו זה גהינם בחד"כ אבל זה כ"כ כיף אחרי זה.
אני גר ברחובות והנסיעה לירושלים היא דרעק אז כרגע מגיע רק יומיים בשבוע - יש סיכוי שאני אעלה את זה ל-3 אבל יש מצב שאני גם ארשם לחד"כ "באזרחות" - אבל איך אומרים אצלנו הבטטות - אחרי החגים 😃

אהלן,

מבלי לפרט יותר מידי ולהיכנס לפרטים הקטנים, ניכר שאתה חסר ידע

זה סבבה להתחלה, מרגישים קצת שינוי וקצת פאמפ, אבל אתה לא תתקדם יותר מידי

אם באמת אתה חפץ בשינוי, הייתי ממליץ לך לרכוש את הייעוץ אונלין שיש באתר, לפחות לכמה חודשים שיקנה לך גם ידע והכוונה לעתיד. הן מבחינת תזונה והן מבחינת אימונים בחדר כושר, בהצלחה.

היי,

איך המכשירים שבחרתי? האם יש משהו בסיסי שאני מפספס לגמרי?
לפיתוח מסת שריר זה לא משנה אם תשתמש במכשירים, משקולות, מוטות או כל דבר אחר. השריר לא יודע באיזה אביזר אתה משתמש, אלא הוא יודע לייצר כוח כנגד ההתנגדות שמופעלת עליו. כמובן שיש את העניין של טרנספורמציה לדפוסי תנועה שאנחנו מבצעים ב"חיים האמיתיים", לדוגמה סקוואט מדמה קימה מכיסא. אבל זה כבר נושא אחר.

בגדול, תוכנית האימונים שלך די בסיסית ויכולה להתאים לך לתקופה ההתחלתית, רק חסר לך תרגיל לשרירי הכתפיים - איזשהו תרגיל של דחיקה כלפי מעלה, לדוגמה תרגיל לחיצת כתפיים על שלל גרסאותיו (יכול לבצע את התרגיל כנגד מוט, משקולות, מכשיר ייעודי). אם יש מאמן בחדר כושר אז תבקש ממנו שידגים לך.

האם אני צריך אבקת חלבון? ואם כן אז כל יום או רק בימים של האימון בחד"כ?
הסיבה העיקרית לשימוש באבקת חלבון היא השלמת צריכת החלבון היומית כאשר לא מצליחים להגיע לכמות היומית שהוגדרה. זה גם זמין (אתה יכול לקחת את זה איתך לכל מקום), זול ביחס למקורות חלבון אחרים, טעים ויכול לשמש גם לאפייה. אבל לא משנה מה הסיבה, זה עדיין תוסף ולכן אי אפשר להתבסס עליו כמקור משמעותי לחלבון בתזונה השגרתית. אז לא יודע אם אתה צריך או לא, האידיאל הוא לאכול אוכל אמיתי ולקבל את כל מה שאנחנו צריכים מהמזון. אבל לפעמים צריך להיעזר בתוספים, אז מנת הגשה אחת (סקופ אחד) צריכה להספיק, במידה ובכלל צריך. אם תצטרך יותר מסקופ אחד כדי להגיע לכמות החלבון היומית אז זה כבר מצביע על תזונה לא מסודרת

איך סושי בתור אוכל? בימים שאני עובד מהבית הרבה פעמים בא לי להזמין אוכל ואין כ"כ אלטרנטיבות מאוד בריאות.
לא ממש הבנתי את השאלה. סושי זה אוכל כמו שחזה עוף זה אוכל וכמו שבורקס זה אוכל. אם התכוונת לבריא או לא בריא, אז איכות התזונה שלך לא נמדדת על מזון ספציפי כזה או אחר שאתה אוכל, אלא נמדדת על כלל המזון שאתה אוכל ברמה היומית, השבועית והחודשית.

מה שכן, סושי יכול להיות מזון מאוד דחוס קלורית, אז שים לב לכמויות שאתה אוכל - בפוסט הזה יש מידע על כמות קל' מוערכת בסוגים שונים של סושי.

כדי לרדת במשקל צריך להיות במאזן קלורי שלילי (גירעון קלורי), כלומר שהצריכה הקלורית תהיה קטנה מההוצאה הקלורית. אם אתה לא יורד במשקל אז אתה לא במאזן שלילי - יכול להיות שאתה חושב שאתה יכול פחות קל' כאשר בפועל אתה אוכל הרבה יותר או שיכול להיות שבימים מסוימים אתה בגירעון אבל בימים אחרים אתה מקזז את הגירעון על ידי צריכה קלורית עודפת (בדרך כלל זה קורה לאנשים בסופי שבוע).

יכול להיות שאופן המדידה שלך בעייתי. אם לצורך העניין אתה נשקל פעם בשבוע אז השקילות שתקבל לא יהיו ממש אמינות כי אתה יכול "ליפול" על שקילות לא מייצגות שמראות לך שלכאורה אתה לא יורד במשקל. אך אם היית מבצע מעקב שקילות יותר מקיף כן היית רואה ירידה.

ואכן, על פי השאלות שלך חסר לך המון ידע בסיסי (שזה בסדר גמור), ולכן אני מציע לך לפנות לאנשי מקצוע שילוו אותך תזונתית ובאימונים. הידע וההרגלים שתרכוש מההשקעה הכספית הזו ילוו אותך אחר כך לכל החיים ויחסכו לך הרבה זמן יקר שכנראה תבזבז בלנסות לעשות את הכל לבד.

• פותח/ת השרשור
אהלן!! וואו! תודה על ההשקעה ועל התשובה הכ"כ מפורטת!
אני מבין שזה פורום מקצועי אבל קבלת הפנים הראשונית היתה לי קצת "קשוחה" חחח 😃 אני מבין מאיפה זה בא ואני מסכים רק שהאגו של גבר לקראת 40.. נו.. הבנת 😃

אני באמת חסר ידע בסיסי כי לא עניין אותי עד היום לא אימונים ולא תזונה 😃
אני אקח ואיישם את מה שאמרת - נבקש מהמדריך תרגיל לכתפיים והאמת שהפתעת אותי לגבי הסושי לא ידעתי שרול יכול להגיע לרמות הבזויות האלה של קלוריות (300-500 לרול "טוב" אחד [!!] - אני מזמין 3 כאלה, לפחות!)

לגבי החלבון - כיוון שאני רוצה\צריך\נואש להיות בגירעון קלורי ראוי - אני מרגיש שאני לא אצליח לצרוך מספיק חלבון ולכן לפחות בבוקר בא לי לתקוע שייק כזה ולפתוח עם היום עם יחסית הרבה חלבון ל"מעט" קלוריות. מניח שהייתי צריך לפרט יותר את החשבונות הקודחים שבמוחי.

איך שלא יהיה - תודה רבה! נתת לי קצת אוויר במפרשים ואת ההבנה שאני לפחות בכיוון הנכון ולא שט לי לעבר האופל חחחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית