הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הכנתי תפריט מה אומרים על זה? 1400 קלוריות 200 גרם חלבון

• פותח/ת השרשור badikz
  • פורסם בתאריך

badikz

משתמש מתחיל
18
4
נק' מוניטין:
4
18
4
תפריט

ארוחת בוקר:

שייק חלבון 2 סקופים - 268 קלוריות, 8 גרם פחמימה, 50 גרם חלבון

וופל חלבון - 195 קלוריות, 13 גרם פחמימה, 15 גרם חלבון

סה״כ 463 קלוריות, 21 גרם פחמימה, 65 גרם חלבון

ארוחת ביניים:

מעדן חלבון 108 קלוריות,7 גרם פחמימה 20 גרם חלבון

+

10 שקדים - 60 קלוריות, 2 גרם פחמימה

צהריים:

200 גרם חזה עוף - 330 קלוריות, 63 גרם חלבון

120 גרם אורז - 150 קלוריות, 34 גרם פחמימה, 3 גרם חלבון

סה״כ 480 קלוריות, 34 גרם פחמימה, 66 גרם חלבון

ארוחת ערב:

100 גרם חזה עוף - 165 קלוריות, 31 גרם חלבון

ארוחת ערב 2:

שייק חלבון סקופ אחד - 134 קלוריות, 4 גרם פחמימה, 25 גרם חלבון

תפריט:

1410 קלוריות, 68 גרם פחמימה, 203 גרם חלבון.

גש לאיש מקצוע / תשב לקרוא על איך לבנות תפריט תזונה.
זה לא תפריט זה נראה כמו יום אכילה של ילדה בת 17 שמנסה לרדת מ55 ק"ג ל52 ק"ג.

ועכשיו ברצינות ובלי להעליב חבר, אתה לא בכיוון.
יש חוסרים מהותיים בתפריט שבמקרה הטוב יובילו לחוסר התמדה, במקרה הפחות טוב לחוסרים תזונתיים.

-ירקות, פירות, מנות שומן, למה דל פחמימה?, למה כל כך מעט קלוריות?, איפה אופציות?, סופ"ש?, מה הנתונים בכלל?

• פותח/ת השרשור
זה לא תפריט זה נראה כמו יום אכילה של ילדה בת 17 שמנסה לרדת מ55 ק"ג ל52 ק"ג.

ועכשיו ברצינות ובלי להעליב חבר, אתה לא בכיוון.
יש חוסרים מהותיים בתפריט שבמקרה הטוב יובילו לחוסר התמדה, במקרה הפחות טוב לחוסרים תזונתיים.

-ירקות, פירות, מנות שומן, למה דל פחמימה?, למה כל כך מעט קלוריות?, איפה אופציות?, סופ"ש?, מה הנתונים בכלל?
ירדתי 48 קילו התחלתי עם תפריטים של 2200 וירדתי עם הזמן ל1200, בשבוע האחרון אכלתי 2000 רציתי לעלות קלוריות ועליתי 3 קילו במשקל, עכשיו רוצה לחזור ל1400 קלוריות
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

WTF זה 1400 קלוריות? מה אתה אנה זק?
שאני אוכל 1800-2000 קלוריות אני עולה במשקל

ירדתי 48 קילו התחלתי עם תפריטים של 2200 וירדתי עם הזמן ל1200, בשבוע האחרון אכלתי 2000 רציתי לעלות קלוריות ועליתי 3 קילו במשקל, עכשיו רוצה לחזור ל1400 קלוריות
חבר יש פה בעיה רצינית שאתה פשוט לא בכיוון,
יש המון רצון לעזור לך אבל האמת שאין לי איך לעשות את זה בכתב בפורום.

העניין הוא שאין סיכוי שאתה צריך 1,400 קל', בטח ובטח לא 1,200 קל'.
אתה מונע מחוסר ידע וזה עלול לפגוע בך בהמשך.

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא מה שרשמתי לך בראש ההודעה-
אגב, כל הכבוד על הירידה הגדולה.

• פותח/ת השרשור
בהחלט כל הכבוד על הירידה במשקל.
אפשר לשאול כמה אתה שוקל עכשיו?
104 כרגע 187, אני מתכננן על התפריט הזה בתקופה של איזה חודש להגיע ל98-100 ואז לעלות ב100-150 קלוריות לשבוע כדי בסוף להגיע לאיזור ה2000 ולאזן את הגוף

3 סקופים ביום? מה אתה דני קגנוביץ?
מה הבעיה בזה

104 כרגע 187, אני מתכננן על התפריט הזה בתקופה של איזה חודש להגיע ל98-100 ואז לעלות ב100-150 קלוריות לשבוע כדי בסוף להגיע לאיזור ה2000 ולאזן את הגוף

מה הבעיה בזה

עזוב את זה שאתה אוכל סך קלורי מאוד נמוך,
אבל 29 אחוז מהתזונה שלך מתבססת על שייק
תזונה זה לא רק חלבון, פחמימה ושומן
חסר לך ידע רב, ממליץ לך לגשת לאיש מקצוע לפחות להתחלה שייתן לך כלים גם לעתיד.

• פותח/ת השרשור
עזוב את זה שאתה אוכל סך קלורי מאוד נמוך,
אבל 29 אחוז מהתזונה שלך מתבססת על שייק
תזונה זה לא רק חלבון, פחמימה ושומן
חסר לך ידע רב, ממליץ לך לגשת לאיש מקצוע לפחות להתחלה שייתן לך כלים גם לעתיד.
רשמתי שהתחלתי ב2200 והגעתי בסוף למצב של 1200 קלוריות, בשביל להמשיך ירידה במשקל, שחזרתי לעלות ל1800-2000 עליתי 3 קילו בשבוע ואז אני מתכנן לחתוך שוב ל1400 ואחרי חודש לחזור הדרגתית לאיזור ה2000

היי, תעשה לעצמך טובה ותפנה לייעוץ תזונתי מקצועי. התפריט שלך ממש לא טוב, בלשון המעטה. חצי מכמות החלבון שלך מגיעה מתוספים, התפריט מאוד דל בפחמימה ומאוד דל שומן, אין ירקות ופירות, אין מוצרי חלב, אין חלופות לתפריט. בגדול התפריט שלך מורכב מאבקות חלבון ומחזה עוף.

במקרה הטוב, אתה תסבול בתפריט הזה ולא תתמיד לאורך זמן (זה תפריט שגם ממש לא משביע, אתה תהיה רעב כל היום), ובמקרה הפחות טוב אתה שם את עצמך בסיכון לפתח חסרים תזונתיים בכל רכיב תזונתי שקיים, חוץ בחלבון.

הזמן והכסף שתשקיע בליווי תזונתי מקצועי ישתלמו לך המון לטווח הרחוק ויחסכו לך המון תסכול, זמן מבוזבז וסכנות בריאותיות.
שיהיה בהצלחה

התפריט מאוד מאוד לא בכיוון.

אתה שוקל לא מעט והמטרה שלך זה חיטוב. האסטרטגיה היא לאכול כמות מופחתת של קלוריות בצורה שלא יווצר חוסר תזונתי.
יש לא מעט מחשבונים שיראו לך בדיוק כמה אתה צריך מכל דבר.
ופה הטריק מגיע-
במקום לאכול דברים קלילים שמתעכלים מהר ולא משביעים, כמו שייקים וופלים, תכין מנות טעימות, נפחיות ומשביעות. ככל שהפחמימה יותר נפחית ומלאה, כך- תהיה שבע לאורך זמן.

ובגדול זה לא סיפור- יש מספיק תוכניות ליווי תזונתי טובות ומוכחות!

רשמתי שהתחלתי ב2200 והגעתי בסוף למצב של 1200 קלוריות, בשביל להמשיך ירידה במשקל, שחזרתי לעלות ל1800-2000 עליתי 3 קילו בשבוע ואז אני מתכנן לחתוך שוב ל1400 ואחרי חודש לחזור הדרגתית לאיזור ה2000
מה הנתונים שלך?
אתה כנראה בתסביכים בראש, עשית דיאטת הרעבה שהיא דלת פחמימה ואז שהעלת קצת קלוריות וצרכת יותר פחמימה עלית נוזלים.
בספק אם מדובר בעלייה של שומן, לא עולים 3 קילו שומן בשבוע חביבי

תשחרר את התסביך מהמשקל,ֶתעלה קלוריות לכיוון ה2000(או יותר נורמלי בהתחשב למשקל שלך) ותשקל גל שבועיים.

כל העצות של פנייה לאיש מקצוע תזרוק לפח. לבנות תפריט זה מאוד קל, תתחיל לקרוא באתר קילוגרם איך בונים תפריט. עדיף לרכוש את הידע עצמו מאשר לשלם למישהו. וממש מצער שאף אחד לא כתב את זה עד כה.

זה שהידע חסר, לא אומר שנחוץ איש מקצוע.

כל העצות של פנייה לאיש מקצוע תזרוק לפח. לבנות תפריט זה מאוד קל
הטעות שלך היא שפנייה לאיש מקצוע = בניית תפריט וזהו.

כל העצות של פנייה לאיש מקצוע תזרוק לפח
זה שהידע חסר, לא אומר שנחוץ איש מקצוע.
אז אתה בעצם אומר, אם הידע נחוץ אז בהכרח לא צריך איש מקצוע כי אפשר ללמוד הכל לבד.

עם חוסר ידע כזה, לפנות לאיש מקצוע ישתלם לו בעתיד הרחוק. וכן, אם הוא יפנה לאיש מקצוע טוב שילמד אותו להתנהל עצמאית מבחינה תזונתית, אז אולי כמה חודשים הוא יהיה בליווי תזונתי, אבל אחר כך במהלך כל שאר חייו הוא יתנהל תזונתית בצורה הרבה יותר טובה, מושכלת ובריאה.

אז אתה בעצם אומר, אם הידע נחוץ אז בהכרח לא צריך איש מקצוע כי אפשר ללמוד הכל לבד.
איפה אמרתי דבר מטופש כזה? אמרתי - זה שחסר ידע לא אומר שנחוץ איש מקצוע.
סה״כ טענת A לא בהכרח גורר B.

עם חוסר ידע כזה, לפנות לאיש מקצוע ישתלם לו בעתיד הרחוק
ומה ההצדקה לטענה הזאת? מי אמר שבכלל יש לו את הכסף להוציא? דומני שללמוד להרכיב תפריט סביר זה יותר קל מנושאים רבים שנלמדים באופן עצמאי.

אני אשמח לשמוע מהו החלק בהרכבת התפריט שטמון בחובו קושי שבגינו לא יעלה על הדעת להימנע מללכת לאיש מקצוע.

אגב, גם את הטענה ״גם אם הוא יצליח להרכיב תפריט זה יעלה לו המון זמן ככה ששווה לו כבר להשקיע כסף באיש מקצוע ולחסוך זמן״ אני שולל על הסף. המיומנות ללמוד תוכן לבד באינטרנט היא לדעתי שווה המון. פה זה הזדמנות לפתח אותה.

בנוסף, לדעתי לא יזיק אם תוסיף גילוי נאות שאתה מרכיב תפריטים בתשלום.

ונקודה אחרונה - גם אם לדעתך הבחור לא בכיוון, להציע עזרה בפורום זה בחינם.
פותח האשכול, אני אשמח לעזור לך בבניית תפריט בין אם בהפנייה לחומרי קריאה ובין אם בשאלות קונקרטיות. עם זאת, אני משוכנע ב100% שמאור מבין בנושא הרבה יותר ממני.

איפה אמרתי דבר מטופש כזה? אמרתי - זה שחסר ידע לא אומר שנחוץ איש מקצוע.
סה״כ טענת A לא בהכרח גורר B.
מילים שלך: "כל העצות של פנייה לאיש מקצוע תזרוק לפח". בוא תגיד לי מה המסקנה שאפשר להסיק מהמשפט הזה פרט לכך שהוא בהכרח לא צריך איש מקצוע

ומה ההצדקה לטענה הזאת? מי אמר שבכלל יש לו את הכסף להוציא? דומני שללמוד להרכיב תפריט סביר זה יותר קל מנושאים רבים שנלמדים באופן עצמאי.
כמה הנחות שגויות שהנחת (אין לי מושג איך הגעת אליהם אבל שיהיה...):
1. רשמתי שליווי תזונתי מקצועי ישתלם לו בטווח הרחוק, לא בהכרח רק כספית, אלא יחסוך לו תסכול וזמן שהוא ייתכן ויבזבז. איך הבנת מזה שהתיימרתי להבין מה המצב הכלכלי שלו? ובמידה ויש קושי כלכלי, ניתן לגשת לייעוץ תזונתי דרך קופת החולים בעלות מינימלית של טופס 17. אני מניח שאתה מודע לאפשרות של ייעוץ תזונתי דרך קופת החולים, למה לא הצעת לו את זה אם אתה כל כך דואג מהמצב הכלכלי שלו...
2. לאנשים שונים יש סטנדרטים שונים וצרכים שונים. מה שאתה מגדיר כ"תפריט סביר" לא בהכרח יהיה סביר למישהו אחר
אגב, גם את הטענה ״גם אם הוא יצליח להרכיב תפריט זה יעלה לו המון זמן ככה ששווה לו כבר להשקיע כסף באיש מקצוע ולחסוך זמן״ אני שולל על הסף. המיומנות ללמוד תוכן לבד באינטרנט היא לדעתי שווה המון. פה זה הזדמנות לפתח אותה.

3. שוב אתה מניח שליווי תזונתי זה רק בניית תפריט וזהו. אתה בעצם אומר שללמוד לבנות תפריט לבד (שוב, כל אחד וההגדרה שלו ל "תפריט טוב") שווה ערך לליווי תזונתי על ידי איש מקצוע. לא יודע אם אתה עושה את זה בלי לשים לב או שאתה משווה בין שניהם בכוח רק כדי לצאת צודק.

4. ושוב לגבי האספקט הכלכלי, הוא יכול לגשת לייעוץ תזונתי דרך קופת החולים במידה וזה מהווה בעיה. שם הוא יכול ללמוד לפחות את הבסיס ומשם הוא יכול לפתח את זה. ואתה לא יכול "לשלול על הסף" טענה של מישהו רק על סמך דעה שונה. תציג ראיות/עובדות שסותרות את הטענות שלוי ואז אתה יכול להגיד שאתה שולל אותם על הסף, אבל לשלול את הטענה שלי רק כי אתה לא מסכים איתה זה קצת מביך.

בנוסף, לדעתי לא יזיק אם תוסיף גילוי נאות שאתה מרכיב תפריטים בתשלום.
5. טוב לדעת "שאתה יודע" איזה שירותים אתה מציע. זה סתם נובע מחוצפה או שזו דרך נוספת (ולא עניינית) לבטל את הטענות שלי על ידי הצגתי כ"תאב בצע"? ודרך אגב, לא שזה באמת אכפת לך, אבל אני לא מרכיב תפריטים בתשלום.

ונקודה אחרונה - גם אם לדעתך הבחור לא בכיוון, להציע עזרה בפורום זה בחינם.
6. יש גבול לעזרה שאפשר לספק בפורום. כשמתאפשר, אני עוזר ומספק גם תשובות מפורטות כשצריך. אתה מוזמן לקרוא תגובות שלי לפוסטים אחרים. העזרה הכי טובה שאפשר לתת לפותח האשכול זה לגשת לאיש מקצוע. לבנות תפריט לבן אדם שאני לא מכיר דרך הפורום זה חוסר אחריות, אבל לא שאכפת לך.

פותח האשכול, אני אשמח לעזור לך בבניית תפריט בין אם בהפנייה לחומרי קריאה ובין אם בשאלות קונקרטיות. עם זאת, אני משוכנע ב100% שמאור מבין בנושא הרבה יותר ממני.
לפותח האשכול, כולם פה חוץ מיונתן הציעו לך לגשת לאיש מקצוע, אז תעשה את השיקולים שלך. ואם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לפתוח אשכולות נוספים בפורום. עם זאת, אני משוכנע ב-100% שיונתן מבין בנושא הרבה יותר ממני והרבה יותר משאר האנשים שהגיבו לך.

אני אשמח לשמוע מהו החלק בהרכבת התפריט שטמון בחובו קושי שבגינו לא יעלה על הדעת להימנע מללכת לאיש מקצוע.
-ניהול דיאטה גמישה לאורך זמן, הצבת מטרות ריאלית
-למידה של יציאה מתפריט להתנהלות תזונתית רחבה ולא דקדקנית
-למידה של התמודדות עם מצבים (מילואים / חול / רעב מוגבר / בולמוסים / חוסרים תזונתיים)
-קבלת כלים לניהול שגרה תזונתית מתאימה לאורח החיים שלו שיוכל להחזיק בה שנים ולא תפריט דל שיחזיק במקרה הטוב חודשים ספורים.
-קבלת מספיק מיקרו ומאקרו נוטריאנטים, לא זכור לי שיש מדריך שמתייחס לדברים האלה מעבר ל"חלבון, פחמימה, שומן".
-התייחסות ספציפית לאדם על פי המטרות וההגבלות שלו, למשל לקבל בדיקות דם ולבנות תפריט בהתאם.
-ליווי של איש מקצוע איכותי בכל זמן וסיטואציה שתיתקל בה.
-חיסכון בהמון זמן.

*נכון שיש פה דברים טיפה חופפים אבל הבנת את הפואנטה*

בסוף אפשר גם ללמוד איך להחליף ראש מנוע בחינם, אבל בכל דבר בחיים יש עלות - תועלת.
לפי מה שאתה אומר אין צורך לשלם על שירות שיש לו מדריך באינטרנט...

בסוף שוב יש תיעדוף ו"עלות-תועלת", תזונאי קליני לאדם כזה זה בגדר חובה לדעתי.
כמישהו נמצא במקום שהוא פוגע בעצמו ובבריאות שלו יום אחרי יום אין פה מקום ל"תלמד לבד"
כי כמו שאמרתי, ללמוד את כל מה שבאמת תזונאי יכול לתת לך - יקח לך כמה שנים טובות.

כדי לבנות תפריט גנרי? בלי התאמה? בלי התחשבות באינדיבידואל?
סביר שיקח פחות אבל תהיה בטוח שזו דרך שמועדת לכישלון.

בנוסף, כמו שנאמר לך- דרך הקופת חולים אפשר לקבל סבסוד אז אין צורך לדחוף פה את העניין הכלכלי.
מה גם שלרוב אנשים מוצאים כסף על בילויים / בגדים / אוכל בחוץ / עישון או כל שטות אחרת,
סביר להניח שלא מדובר פה על מישהו שלא יכול להרשות לעצמו 2-3 פגישות עם תזונאי כדי לקבל כיוון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית