הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מגיע לכמות החלבון אבל לא לקלוריות

• פותח/ת השרשור dy122
  • פורסם בתאריך

dy122

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
רציתי לדעת אם זה קריטי במידה ואני לא מגיע לסך הקלוריות היומי אבל כן מגיע לחלבון ושומן.
כרגע בחיטוב.
סך קלוריות יומי : 1990 ( נשאר להשלים עוד 1100)
בן 29, 1.85 מטר , שוקל 93

זה לא משהו שקורה לי חד פעמי.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי אם בסוף יוצא שאתה בגירעון או לא
כן בסוף יוצא שאני בדרך כלל בגירעון של 1000-1200 קלוריות
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

לא מובן כמה קלוריות אתה שואף לאכול ביום וכמה אתה אוכל בפועל
סך הקלוריות שלי הוא 1900-2000, מגיע לערך החלבון שלי, והשומן אבל זה לא מגיע לסך הקלוריות.
בגלל שהפעילות הגופנית שאני עושה מעלה לי את כמות הקלוריות אני עדיין נמצא בגרעון יחסית גדול.
השאלה היא האם זה קריטי מבחינת מסת שריר להיות בגירעון כזה , או שאפשרי להמשיך ככה?

נערך לאחרונה:
רציתי לדעת אם זה קריטי במידה ואני לא מגיע לסך הקלוריות היומי אבל כן מגיע לחלבון ושומן.
כרגע בחיטוב.
בן 29, 1.85 מטר , שוקל 93

זה לא משהו שקורה לי חד פעמי.
זה לא קריטי במובן של נזק בריאותי.
ניתן לבנות שריר בזמן גרעון קלורי מתון (כלל אצבע: גרעון של 500 קלוריות ביום), במיוחד אם אתה מתאמן מתחיל או עם אחוז שומן גבוה.
גרעון של 1000 קלוריות אינו מתון, הוא על סף החריף.
אני לא יודע מה אחוז השומן שלך, אבל מהנתונים שסיפקת הוא כנראה לא מאוד גבוה.

בקיצור: אולי אתה יכול לבנות שריר בתנאים הנ״ל, ואולי לא. אתה עלול גם לאבד שריר. מדידת אחוז שומן לאורך זמן תוכל לומר זאת.
בכל מקרה, עם גרעון קלורי קטן יותר, מן הסתם תבנה יותר שריר על אותו אימון.
כמה בדיוק? יש מחקרים על מגמות, אין נוסחאות ברורות.

אני זוכר שנאמר שדווקא בגרעון קלורי עדיף להעלות אפילו יותר את צריכת החלבון. אולי שווה לך להעלות עוד את צריכת החלבון (וכך קצת קלוריות) כדי לשמר שריר / להגדיל סיכוי לבניית שריר?

כמובן, שמה שחשוב הוא גרעון קלורי יומי ממוצע. אם פעם בשבוע אתה בגרעון גדול, זה משנה פחות.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

נ.ב.
קצת מצחיק לציין סך קלוריות של 1990 כאילו באמת אפשר לחשב את זה בצורה מדויקת.
חישוב קלורי הוא תמיד קירוב, ואם חישבת 1990 פעם זה 1800 (ומשהו) ופעם 2100 (ומשהו).
גם אנחנו לא זוכרים תמיד לרשום, גם חישוב כמויות הוא לא מדויק, אפילו כמות קלוריות על אריזות מזון הן רק קירוב (על בסיס נוסחה בת 100 שנה) ולא חישוב מדויק. גם על זה, יש צריכת קלוריות פנימית של הגוף/חיידקים כחלק מתהליך העיכול שאף אחד לא יודע לחשב במדויק (מזון טרי ועשיר בסיבים - יותר קלוריות נלקחות לתהליך העיכול).

בקיצור: הטל ספק בכל המספרים הללו. הכל קירובים / בערך.

נערך לאחרונה:
בגלל שהפעילות הגופנית שאני עושה מעלה לי את כמות הקלוריות אני עדיין נמצא בגרעון יחסית גדול.
אז אתה אומר שאתה שורף 3,000-3,200 קלוריות ביום? איזו פעילות גופנית אתה עושה ובמה אתה עובד?

השאלה היא האם זה קריטי מבחינת מסת שריר להיות בגירעון כזה , או שאפשרי להמשיך ככה?
בעיקרון זה גירעון גדול מאוד, ככל שהגירעון גדול יותר כך יותר קשה לשמור על מסת השריר הקיימת. אבל כמובן שזה גם תלוי בדברים נוספים כמו מסת שומן, צריכת חלבון, שגרת שינה ואימוני כוח.

השאלה אם אתה באמת נמצא בגירעון הזה או שאתה רק חושב שאתה נמצא בגירעון הזה. אתה עוקב אחר משקל הגוף? לוקח היקפים? תמונות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית