הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עצה - תחליף ללחם

Thkui2_3

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
מה נשמע
אשמח לשמוע אם יש לכם תחליף ללחם
אני רוצה להפחית כמה שיותר, מבחינה בריאותית, אני פשוט לא רואה איך אני מגיע ל 3000 קלוריות בלי זה
עצות? משהו רלוונטי, שאפשר לקחת לעבודה, או אפילו לשנות תפריט לגמרי בשביל זה

ערבבת שני עניינים שונים.
צריכה קלורית - כדי להגיע ליעד הקלורי היומי שלך, ממש לא צריך לחם. יש אינסוף מזונות עשירים בקלוריות שיביאו אותך ליעד.
העדפה קולינרית - איזה מזון *אתה* מעדיף כתחליף ללחם - זה לגמרי עניין של טעם אישי שלך. אני בחיטוב הולך על פריכיות חומוס וקינואה.

היי, קודם כל אין שום בעיה בריאותית עם צריכת לחם.
אני לא יודעת מאיפה הגיע החשש הזה, אבל לחם בהחלט לא מזיק לבריאות.
באופן כללי, אפשר להחליף לחם בתפריט בכל פחמימה אחרת, כמו אורז, פסטה, קינואה, בורגול, שיבולת שועל, בטטה, תפוחי אדמה ועוד המון אפשרויות.
בנוסף, אם המטרה היא להגיע לצריכה קלורית גבוהה, אפשר להוסיף לתפריט גם מקורות שומן, כמו אגוזים, בוטנים, חמאת בוטנים, טחינה, שמן זית, אבוקדו ועוד. הם יכולים להעלות את כמות הקלוריות בצורה משמעותית ומבלי לתפוס נפח גדול בארוחה.

• פותח/ת השרשור
ערבבת שני עניינים שונים.
צריכה קלורית - כדי להגיע ליעד הקלורי היומי שלך, ממש לא צריך לחם. יש אינסוף מזונות עשירים בקלוריות שיביאו אותך ליעד.
העדפה קולינרית - איזה מזון *אתה* מעדיף כתחליף ללחם - זה לגמרי עניין של טעם אישי שלך. אני בחיטוב הולך על פריכיות חומוס וקינואה.
בגלל זה אני שואל.
כי אני רגיל לאכול דברים עם לחם, לדוגמא כריכים עם חביתה / טונה וכו׳
אני שואל כי הלחם תופס הרבה נפח קלורי, ואני מנסה למצוא רעיונות למשהו שיחליף אותו

אשמח לשמוע אם יש לכם תחליף ללחם
למה?
אני רוצה להפחית כמה שיותר, מבחינה בריאותית
למה כמה שיותר? מה מבחינה בריאותית מפריע לך בלחם?

אם אתה מחפש תחליפים ציין מה אתה אוכל בד"כ.
אם אתה רוצה לגוון אתה יכול להסתכל על התשובה של אביטל.

בגלל זה אני שואל.
פחמימות אחרות יתנו לך תחליף קלורי דומה. שומן וממתקים יתן לך אפילו ערך קלורי גבוה יותר.

בגלל זה אני שואל.
אין נפח קלורי, אולי אתה מתכוון לצפיפות קלורית, ולחם דווקא לא כזה נורא מהבחינה הזאת (מבחינת כמות קלוריות ל-100 גרם).
בכל זאת - אתה יכול במקום כריך חביתה להכין חביתה בצלחת עם סלט גדול - ככה גם החלפת את הלחם וגם הכנסת הרבה נפח והרבה ויטמינים.
יש גם את הפחמימות הקלאסיות שאביטל כתבה, אבל זה לא נראה לי רלוונטי אליך כי אתה אוכל חביתה וטונה וממרחים שנכנסים לכריך, לא נראה לי קשור...

פיתה כוסמין לרוב פחות צפופה קלוריות מלחם(תלוי במאפיה) ועשירה בסיבים.
אישית קונה של "מאפיית דואט", 145 קלריות ו7.5 גרם סיבים ל100 גרם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית