הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה זה אומר על ההתאוששות?

shalomleculam

משתמש מתחיל
121
17
נק' מוניטין:
12
121
17
עשיתי שבוע אחד 3x6 סקוואט עם 110 קילו. שבוע אחר כך הגעתי עצבני אז עשיתי 115 קילו 6x5. השבוע הזה אני מנסה לעשות ועושה רק 120x2, ואחר כך 100 קילו ל3x6, והיה יחסית קשה. מה לדעתכם זה אומר על ההתאוששות? האם הגזמתי? אציין גם שבדדליפטים אני מתאושש דווקא דיי מהר (אבל אני עושה רק 5 סטים בשבוע של דדליפט).

כל פעם אני מרגיש גם מן מתח בשרירי האגן הקדמיים, כלומר הhip flexors. מן כאב/doms ב-hip flexors כשאני מתפוצץ מהרצפה, וזה מעכב את ההתקדמות כי אני לא בטוח אם זה בסדר או לא, יכול להיות שזה גם קשור להתאוששות של hip flexors. (הייתי אצל אורתופד ועשה צילום ואמר שאין כלום. משככי כאבים עזרו.)

אשמח לשמוע את דעתכם אלילי הכושר

לא כזה ברור מה עשית

פעם ראשונה עשית סקוואט עם 110 קילו בלי להתאמן על סקוואט באופן קבוע לפני? מה הסטים ומה החזרות ב110 וב115? ב120 ניסית חזרה שלישית ונכשלת או שפשוט הפסקת אחרי 2 חזרות? כמה זמן אתה מושך דדליפט ולאיזה משקלים הגעת?
כל פעם אני מרגיש גם מן מתח בשרירי האגן הקדמיים, כלומר הhip flexors. מן כאב/doms ב-hip flexors כשאני מתפוצץ מהרצפה, וזה מעכב את ההתקדמות כי אני לא בטוח אם זה בסדר או לא, יכול להיות שזה גם קשור להתאוששות של hip flexors. (הייתי אצל אורתופד ועשה צילום ואמר שאין כלום. משככי כאבים עזרו.)
ואתה משוכנע שזה לא כאב רגיל של מאמץ?

• פותח/ת השרשור
לא כזה ברור מה עשית

פעם ראשונה עשית סקוואט עם 110 קילו בלי להתאמן על סקוואט באופן קבוע לפני? מה הסטים ומה החזרות ב110 וב115? ב120 ניסית חזרה שלישית ונכשלת או שפשוט הפסקת אחרי 2 חזרות? כמה זמן אתה מושך דדליפט ולאיזה משקלים הגעת?

ואתה משוכנע שזה לא כאב רגיל של מאמץ?
זאת לא פעם ראשונה שלי שאני עושה סקוואט. כבר חצי שנה בערך עושה סקוואטים אבל מתעכב בגלל מה שפירטתי בסוף, או אולי בגלל שאני צריך תוכנית אחרת. הסטים והחזרות זה כמו שפירטתי, למשל ב110 זה 3 סטים של 6 חזרות. ב120 הפסקתי פשוט, כיוונתי ל3 סטים של 6.

הייתי עושה 120 3 סטים ל6 חזרות. לקחתי ארקוקסיה כדי לחסל את האפשרות של דלקת, וגם בצילום נאמר שאין שום דבר והכל בסדר. כשהייתי לוקח ארקוקסיה הרגשתי פצצה, לא היה לי שום כאב ולכן הגעתי ל120 כמו שאמרתי, וממש בקלות. אבל אני מניח שזה האפקט של המשכך כאבים.

מה זאת אומרת מושך את הדדליפט? אני לא עושה עצירה אני פשוט מרים, לוקח בערך 2-3 שניות להגיע למעלה. אני כרגע עושה 167.5 ל6 ל2 סטים.

אני לא בטוח אם זה כאב, אני פשוט מרגיש שאני לא יכול להפעיל את האזור שם כשאני מתפוצץ מהרצפה, מן כאב שגורם לי לא להפעיל את כל השרירים ולעלות בכל הכוח. מנוחה עוזרת. אולי המקום תפוס לכן אני חושב הצעד הבא שלי זה לעשות את החימום limber 11.

אשמח לשמוע את דעתך

הסטים והחזרות זה כמו שפירטתי, למשל ב110 זה 3 סטים של 6 חזרות. ב120 הפסקתי פשוט, כיוונתי ל3 סטים של 6.
אז ב115 עשית 2 סטים יותר מהתכנון?

או אולי בגלל שאני צריך תוכנית אחרת
זה יום אחד שפשוט הצלחת רק זוג או שזה כבר כמה אימונים שלא עברת את ה120?
ב120 הפסקתי פשוט
מה הסיכוי שעצרת למרות שהיית מסוגל ל3×6? כמה אתה בטוח ביכולת לעמוד את הכוח של עצמך?
מה זאת אומרת מושך את הדדליפט?
למשוך דדליפט זה כמו ללחוץ בנץ, משיכה היא פשוט הפעולה שאתה עושה. השאלה שלי היא כמה זמן אתה כבר עובד על דדליפט, אבל אני מבין מהתגובה שלך על הסקוואט שאתה עובד עליו כבר תקופה.
אני לא בטוח אם זה כאב, אני פשוט מרגיש שאני לא יכול להפעיל את האזור שם כשאני מתפוצץ מהרצפה, מן כאב שגורם לי לא להפעיל את כל השרירים ולעלות בכל הכוח. מנוחה עוזרת.
כמובן שאי אפשר לדעת סתם מהודעה קצרה באינטרנט וסיכוי טוב שאני טועה, אבל נשמע לי שפשוט אתה מתאר מאמץ רגיל בסקוואט.

אם מה שעבד לך עד ה115 זה להרים ל3×6 ולהוסיף 5 קילו כל שבוע, וההתקדמות בתרגילים אחרים לא נפגעה כמו שאתה מתאר, הניחוש הראשון שלי זה שאתה פשוט סטית מהתוכנית שעבדה לך עד עכשיו עם עוד 2 סטים קשים. הגיוני שזה יתקע אותך אימון אחרי זה אם אתה נמצא כרגע על הסף של ההתאוששות. תנסה להוריד קצת משקל ולהתקדם משם שוב כמו שעשית עד ה115, ותראה אם אתה מצליח הפעם להיתקע במשקל כבד יותר. אגב יכול להיות גם שפשוט הגיע הזמן לעשות ריסט קטן (הורדה של 10-15 קילו וטיפוס חזרה במשקלים משם) בלי קשר, לא צריך להחליף את כל התוכנית. אבל אין לך איך לדעת את זה אם לא התמדת בתוכנית.

• פותח/ת השרשור
אז ב115 עשית 2 סטים יותר מהתכנון?
עשיתי 3 סטים יותר, אבל ל5 חזרות ולא 6.
זה יום אחד שפשוט הצלחת רק זוג או שזה כבר כמה אימונים שלא עברת את ה120?
עבר קצת זמן מאז שעשיתי 120. הייתי אמור להצליח כי אני עולה לינארית עדיין (אמור לעלות). קפצתי מ115 ל120, והרגשתי טוב באותו יום.
מה הסיכוי שעצרת למרות שהיית מסוגל ל3×6? כמה אתה בטוח ביכולת לעמוד את הכוח של עצמך?
העלייה הייתה איטית, אבל שוב זה בעיקר בגלל האגן. פשוט מרגיש שאני לא יכול לג׳נרט את כל הכוח. אולי זה פסיכולוגי אבל ברור שמרגיש כאב כלשהו.
למשוך דדליפט זה כמו ללחוץ בנץ, משיכה היא פשוט הפעולה שאתה עושה. השאלה שלי היא כמה זמן אתה כבר עובד על דדליפט, אבל אני מבין מהתגובה שלך על הסקוואט שאתה עובד עליו כבר תקופה.
כבר שנה בערך עובד עליו. בערך מאז שהתחלתי להתאמן.

אני פשוט מרגיש את האגן ויש חשש שאני עובד עליו יותר מדי ואז תהיה לי פציעה, לכן אני יורד לאט ממש בסקוואט, וגם בסוף יוצא שאני עולה לאט בסקוואט. לא סגור על זה.

תראה,

לגביי ההתקדמות, לפעמים צריך פשוט לחזור טיפה אחורה במשקלים ואז להמשיך להתקדם משם לינארית

ולשים לב, גם כשאתה מרגיש טוב, לא לעשות יותר ממה שתכננת, זה מלכודת מבאסת

הכאב באגן, קשה לעזור בלי להכיר אותך ואת המקרה. תנסה או להמשיך עם אנשי מקצוע ברפואה/ ספורט או להפעיל שיקול דעת, פשוט עזרה מפוסט בפורום אינטרנטי לא תהיה טובה בנושא.

כן, אבל ככול שאני מתחמם יותר אז ה"כאב" פוחת. כמובן במשקלים גבוהים זה מורגש יותר. אני חושב אולי זה עניין של יציבות.
יש לי משהו דומה אבל זה מכוון שיש צליעה רגל אחת. ממש ממליץ לך להיזהר עם זה זאת יוצר נטייה ליצור עומס על השרירים של בגלל הטכניקה

מה שאתה מתאר, סוג הכאב והמיקום שלו, מתאים בסימנים לתחילת דלקת בגידים.
זה לא אומר שזה מה שיש לך, רק שזו אופצייה.
אם הכאב הזה נמשך כבר תקופה, וכמה ימי מנוחה לא מעלימים אותו, הייתי ממליץ לחדול מהתרגילים שגורמים לך לכאב שכן יש סבירות גבוהה שהם הגורמים, ולראות רופא מומחה כדי לקבל אבחנה מדויקת.
רופא. לא פיזיותרפיסט.
שווה להיזהר, כיון שדלקת גידים זה כאב ראש שלוקח זמן להיפטר ממנו. אין טיפול תרופתי לריפוי, רק טיפול בסטרואידים שעוזר בסימפטומים ופיזיותרפיה שעוזרת לזרז הבראה טבעית.
תצטרך לנסות להבין מה בטכניקה שלך מייצר עומס יתר.
כפי שציינו כאן אחרים, משקלי העבודה בעצמם הם לא הסיבה, אלא הטכניקה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה שאתה מתאר, סוג הכאב והמיקום שלו, מתאים בסימנים לתחילת דלקת בגידים.
זה לא אומר שזה מה שיש לך, רק שזו אופצייה.
אם הכאב הזה נמשך כבר תקופה, וכמה ימי מנוחה לא מעלימים אותו, הייתי ממליץ לחדול מהתרגילים שגורמים לך לכאב שכן יש סבירות גבוהה שהם הגורמים, ולראות רופא מומחה כדי לקבל אבחנה מדויקת.
רופא. לא פיזיותרפיסט.
שווה להיזהר, כיון שדלקת גידים זה כאב ראש שלוקח זמן להיפטר ממנו. אין טיפול תרופתי לריפוי, רק טיפול בסטרואידים שעוזר בסימפטומים ופיזיותרפיה שעוזרת לזרז הבראה טבעית.
תצטרך לנסות להבין מה בטכניקה שלך מייצר עומס יתר.
כפי שציינו כאן אחרים, משקלי העבודה בעצמם הם לא הסיבה, אלא הטכניקה.
הייתי אצל אורתופד ועשיתי גם שני צילומים ונאמר שאין שם שום דבר.

תוך כמה ימים של הפסקת סקוואטים הכאב הזה עובר, אבל אם אני שוב פעם עושה משקל כבד אז אני מרגיש את זה ואז זה מחמיר ואז שוב פעם מפסיק. אני חושב שזה באמת עניין של טכניקה, כי היציבות שלי בdeep squat לא הכי טובה. מנסה להשתפר בזה. למשל בfront squat אני מרגיש מצוין ויציב, אבל back squat משום מה או שאני הולך קדימה מדי, או שאני הולך אחורה מדי ואז קרוב ליפול, וקשה להישאר פשוט באמצע.

צילומי שלד לא רלוונטים לממצאי דלקת - עבור זה מבצעים אולטרסאונד.
אורתופד זו לא הכתובת - אלא רופא מומחה לפציעות ספורט.
מהנסיון שלי מדיקס במתחם הספורט האולימפי בתל אביב נותנים שירות מעולה.

אם הכאב לא עובר, וודאי אם הוא מחמיר, תפעיל ביטוח פרטי, גש ותיבדק.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
צילומי שלד לא רלוונטים לממצאי דלקת - עבור זה מבצעים אולטרסאונד.
אורתופד זו לא הכתובת - אלא רופא מומחה לפציעות ספורט.
מהנסיון שלי מדיקס במתחם הספורט האולימפי בתל אביב נותנים שירות מעולה.

אם הכאב לא עובר, וודאי אם הוא מחמיר, תפעיל ביטוח פרטי, גש ותיבדק.
עשיתי גם אולטרסאונד ללא ממצאים. כמה מדיקס לוקחים לאבחון ראשוני?

ייעוץ שאני עשיתי בזמנו אצל כירורג מומחה היה 1200.

• פותח/ת השרשור

ייעוץ שאני עשיתי בזמנו אצל כירורג מומחה היה 1200.
😲
מה זה זה סכום מטורף

😲
מה זה זה סכום מטורף

ביטוח פרטי משלם את כל או רוב הסיפור הזה, תלוי בכיסוי שלך.
כנ״ל עלויות של סריקות ופענוחים.
1200 היום זה ברף התחתון של ייעוץ מומחה. כבר שילמתי 1600, 1800.
אבל מומחים ממש. ראשי מחלקות, ראשי מעבדות, רופאים בקליבר הזה.
אלה המחירים ברפואה פרטית.

• פותח/ת השרשור
ביטוח פרטי משלם את כל או רוב הסיפור הזה, תלוי בכיסוי שלך.
כנ״ל עלויות של סריקות ופענוחים.
1200 היום זה ברף התחתון של ייעוץ מומחה. כבר שילמתי 1600, 1800.
אבל מומחים ממש. ראשי מחלקות, ראשי מעבדות, רופאים בקליבר הזה.
אלה המחירים ברפואה פרטית.
בינתיים אנסה עוד כמה רעיונות שיש לי, ואז אם אני ממש לא אצליח אפנה לייעוץ. בינתיים נראה שזה עניין של יציבות וגם חוסר גמישות בקרסול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית