פער ענק בין bod pod לקליפר

SolidSnake

משתמש מתחיל
51
6
נק' מוניטין:
6
51
6
היי
אני מתאמן כ10 שנים עם ליווי תזונאי
בקליפר יוצא לי כ17.5 אחוז שומן.
במראה חיצוני לפחות 4 מאמנים מומחים העריכו אותי בכ22-25 אחוז שומן

לאחרונה עשיתי בדיקת בוד פוד - שזה כאילו מחכה שקילה תת מימית...מכשיר ידוע
וקיבלתי חושך בעיניים - 35 אחוז שומן!
יש לי אמנם קצת בטן אבל אני להבנתי רחוק מ35 אחוז שומן
לפחות 4 מאמנים ראו אותי בלי חולצה וטענו שהתוצאה לא הגיונית בעליל
מצד שני בוד פוד זה הגולד סטנדרט....הבנתי שהסטיות שם הם גג 2%

איך זה מסתדר?
גם לפי החשבון המתמטי יוצא שאני צריך להוריד כ20 קילו שומן נקי כדי להיות ב20% שומן....ואם אוריד 20 קילו שומן שזה בערך להןריד 28 קילו...לא יודע מה ישאר ממני...

היי,
קודם כל, חשוב להבין שאין שיטה אחת שמודדת באופן מושלם את אחוזי השומן בגוף. כל שיטה – קליפר, הערכה ויזואלית, בוד פוד, DEXA, BIA – מביאה איתה סטיות שונות. לדוגמה, הקליפר תלוי מאוד במי שמבצע את המדידה ובמיומנות שלו, הערכה ויזואלית היא סובייקטיבית לגמרי וכו'.
כתבנו על זה בהרחבה כאן:
מהי השיטה הטובה ביותר למדידת אחוזי שומן?
האם ניתן למדוד את הרכב הגוף בצורה מדויקת?

מעבר לזה, כדאי לשאול את עצמך – מה בעצם המטרה של המדידה? מה בעצם ייתן לך לדעת אם המספר המדויק הוא 17%, 25% או 35%?
השאלה החשובה היא לא מהו אחוז השומן המדויק שלך, אלא איך אתה מרגיש ואיך אתה מתקדם לעבר המטרות שלך.
אתה לא מסתובב עם מדבקה על המצח של אחוזי השומן שלך.
גם המדידה המדויקת ביותר לא קובעת כמה משקל אתה "צריך" להוריד – מה שקובע הוא איך אתה נראה בעיניך ואיך אתה מרגיש בגוף שלך ומשם לקבוע מטרות.

אם אתה עדיין מוטרד מהפערים במדידות, אפשר להסתכל על מגמות לאורך זמן במקום להתמקד במספר בודד. עקביות במדידה עם אותה שיטה תיתן תמונה טובה יותר של שינויים בהרכב הגוף שלך.

• פותח/ת השרשור
היי,
קודם כל, חשוב להבין שאין שיטה אחת שמודדת באופן מושלם את אחוזי השומן בגוף. כל שיטה – קליפר, הערכה ויזואלית, בוד פוד, DEXA, BIA – מביאה איתה סטיות שונות. לדוגמה, הקליפר תלוי מאוד במי שמבצע את המדידה ובמיומנות שלו, הערכה ויזואלית היא סובייקטיבית לגמרי וכו'.
כתבנו על זה בהרחבה כאן:
מהי השיטה הטובה ביותר למדידת אחוזי שומן?
האם ניתן למדוד את הרכב הגוף בצורה מדויקת?

מעבר לזה, כדאי לשאול את עצמך – מה בעצם המטרה של המדידה? מה בעצם ייתן לך לדעת אם המספר המדויק הוא 17%, 25% או 35%?
השאלה החשובה היא לא מהו אחוז השומן המדויק שלך, אלא איך אתה מרגיש ואיך אתה מתקדם לעבר המטרות שלך.
אתה לא מסתובב עם מדבקה על המצח של אחוזי השומן שלך.
גם המדידה המדויקת ביותר לא קובעת כמה משקל אתה "צריך" להוריד – מה שקובע הוא איך אתה נראה בעיניך ואיך אתה מרגיש בגוף שלך ומשם לקבוע מטרות.

אם אתה עדיין מוטרד מהפערים במדידות, אפשר להסתכל על מגמות לאורך זמן במקום להתמקד במספר בודד. עקביות במדידה עם אותה שיטה תיתן תמונה טובה יותר של שינויים בהרכב הגוף שלך.
תודה על התגובה.
את שואלת למה אני מייחס משמעות למספר האבסולוטי ולא רק להתקדמות יחסית?
כי מספר אבסולוטי מהווה מדד אובייקטיבי לכמה אתה חטוב באמת. 35% זה גבוה מאד.
תחשבי על כל אחד מהמתאמנים פה בפורום - אם יצא להם 35%?
או תחשבי שאת כשאשה תימדדי ותקבלי 50% שומן...או תישקלי על משקל ויצא לך bmi שמסמל השמנה רצינית - זה לא יערער אותך?
אמנם את מרוצה מאיך שאת נראית אבל אם מדדים אובייקטיביים יקבעו שאת חלילה ב"השמנה" זה בדוק יערער כל אחד

שנית - לכאורה המדד האובייקטיבי כן משקף לי כמה משקל שומן עליי לרדת כדי להשיג מראה חטוב.
כי אחוז שומן הוא משקל השומן שבגוף.
ואם אני מחליט על אחוז שומן מטרה, אני גוזר ממנו את כמות השומן שעליי להוריד.

ואם נאמר שקיימת הסכמה לטווח אחוזי שומן שבו משיגים את המראה המיוחל - לדוגמה 15%
זה אומר שאני מאד רחוק מהתוצאה.
האם לדוגמה יתכן אדם עם קוביות בבטן ומראה ורידים חטוב בבוד פוד שנותן לו 30% שומן? כנראה שפחות
האחוז המיוחל למראה שמתקרב לורידים בולטים וקוביות הןא כנראה 15.

אמנם את מרוצה מאיך שאת נראית אבל אם מדדים אובייקטיביים יקבעו שאת חלילה ב"השמנה" זה בדוק יערער כל אחד
כן, אתה צודק, זה מערער.
השאלה אם אתה חושב שאתה בחוסר מודעות כ"כ משמעותי כך שלא תבין שאתה שמן עד שתראה את תוצאת אחוזי השומן.
סביר להניח שלא. סביר להניח שתוכל להבין שאתה שמן דרך שילוב של היקף בטן ו-BMI, או מבט במראה, אם אתה באמת שמן.
"אובייקטיביות" המדידה לא בעלת ערך אם המכשיר מחורבן.

מצד שני בוד פוד זה הגולד סטנדרט....הבנתי שהסטיות שם הם גג 2%
בוד פוד הוא לא כלי מדויק להערכת אחוז שומן, לא ברור מאיפה קבעת שהוא גולד סטנדרט או קרוב ל-2% סטייה.
הגולד סטנדרט הוא מודל 4 רכיבים בפעם אחרונה שבדקתי.

שנית - לכאורה המדד האובייקטיבי כן משקף לי כמה משקל שומן עליי לרדת כדי להשיג מראה חטוב.
א. אבל בהערכה מאוד גסה.
ב. מראה חטוב זה לא מונח שמוגדר באחוז רק כשהגעת ל% שומן ספציפי, נניח 8%. זה משהו שאתה מגדיר לעצמך. יכול להיות שתגיע לתוצאה אסתטית שתספק אותך ב-15% ויכול להיות שרק ב-10%. אתה לא תדע עד שלא תגיע לשם. שני אנשים יכולים להיראות שונה על אותו אחוז שומן, מניח שאתה יודע.
ג. אתה גם ככה לא מנטר התקדמות ב"כמה ק"ג שומן איבדתי" אלא דרך שקילות משקל גוף וממוצעים שבועיים. אתה מניח שהירידה במשקל גורמת לאיבוד מסת שומן אבל לא מתחיל לחשב כמה מתוכה היא שומן וכמה היא fat-free mass וכד' (אתה מניח שמסת השריר נשמרת ברובה כי אתה דואג להתאמן). החישוב של מסת השומן סתם מסבך דברים מעבר לצורך הבסיסי. ניטור התקדמות אפשר לעשות על ידי היקף בטן, משקל, מדידה של עובי קפל העור בקליפר - אמצעים פשוטים ונגישים. אם המדדים האלה מראים ירידה עקבית אין שום סיכוי שבוד פוד כלשהו יהיה זה שמבשר לך שהתהליך לא עובד.

• פותח/ת השרשור
כן, אתה צודק, זה מערער.
השאלה אם אתה חושב שאתה בחוסר מודעות כ"כ משמעותי כך שלא תבין שאתה שמן עד שתראה את תוצאת אחוזי השומן.
סביר להניח שלא. סביר להניח שתוכל להבין שאתה שמן דרך שילוב של היקף בטן ו-BMI, או מבט במראה, אם אתה באמת שמן.
"אובייקטיביות" המדידה לא בעלת ערך אם המכשיר מחורבן.

בוד פוד הוא לא כלי מדויק להערכת אחוז שומן, לא ברור מאיפה קבעת שהוא גולד סטנדרט או קרוב ל-2% סטייה.
הגולד סטנדרט הוא מודל 4 רכיבים בפעם אחרונה שבדקתי.

א. אבל בהערכה מאוד גסה.
ב. מראה חטוב זה לא מונח שמוגדר באחוז רק כשהגעת ל% שומן ספציפי, נניח 8%. זה משהו שאתה מגדיר לעצמך. יכול להיות שתגיע לתוצאה אסתטית שתספק אותך ב-15% ויכול להיות שרק ב-10%. אתה לא תדע עד שלא תגיע לשם. שני אנשים יכולים להיראות שונה על אותו אחוז שומן, מניח שאתה יודע.
ג. אתה גם ככה לא מנטר התקדמות ב"כמה ק"ג שומן איבדתי" אלא דרך שקילות משקל גוף וממוצעים שבועיים. אתה מניח שהירידה במשקל גורמת לאיבוד מסת שומן אבל לא מתחיל לחשב כמה מתוכה היא שומן וכמה היא fat-free mass וכד' (אתה מניח שמסת השריר נשמרת ברובה כי אתה דואג להתאמן). החישוב של מסת השומן סתם מסבך דברים מעבר לצורך הבסיסי. ניטור התקדמות אפשר לעשות על ידי היקף בטן, משקל, מדידה של עובי קפל העור בקליפר - אמצעים פשוטים ונגישים. אם המדדים האלה מראים ירידה עקבית אין שום סיכוי שבוד פוד כלשהו יהיה זה שמבשר לך שהתהליך לא עובד.
אז בוא נגיד שההיקף מותן שלי הוא 94 ס"מ (אם זה מספר שאומר משהו אובייקטיבי, כי הכל תלוי בפרופורציות גוף)
הbmi גבוה אבל מי שמתאמן לא מתייחס לbmi כי bmi זה לאנשים שלא מתאמנים ומעלים מסת שריר
משקל גוף 92.2 קילו ל1.83
לא נראה שמן....
4 תזונאים ומאמנים בעלי שם ראו אותי ונתנו הערכה של 20-25% שומן. בקליפר של התזונאי שלי אני 17.5%
בוד פוד שנותן לך 35% שומן לא היה מערער אותך?

בוד פוד אמור להיות הגולד סטנדרט כי הוא מחקה שקילה תת מימית... קליפר למעשה מבוסס על קורלציה לשקילה תת מימית.
כך ששקילה תת מימית שמבוססת על חוקי ארכימדס היא במקור הגולד סטנדרט.
דקסה זה מכשיר חדש...טוענים שהוא לא מראה הבדלים משמעותיים מבוד פוד
מהו מודל 4 רכיבים?

אז בוא נגיד שההיקף מותן שלי הוא 94 ס"מ (אם זה מספר שאומר משהו אובייקטיבי, כי הכל תלוי בפרופורציות גוף)
הbmi גבוה אבל מי שמתאמן לא מתייחס לbmi כי bmi זה לאנשים שלא מתאמנים ומעלים מסת שריר
משקל גוף 92.2 קילו ל1.83
לא נראה שמן....
לא סביר בעליל שאתה 35% שומן לפי הנתונים האלה.
4 תזונאים ומאמנים בעלי שם ראו אותי ונתנו הערכה של 20-25% שומן. בקליפר של התזונאי שלי אני 17.5%
בוד פוד שנותן לך 35% שומן לא היה מערער אותך?
שוב, כל הכלים האלו לא מדויקים.
אתה סתם נותן למספרים אבסולוטיים לערער אותך, אני מתחרה בפיתוח גוף
ולא יודע מה האחוז שומן שלי 95% מהזמן.
בוד פוד אמור להיות הגולד סטנדרט כי הוא מחקה שקילה תת מימית... קליפר למעשה מבוסס על קורלציה לשקילה תת מימית.
כך ששקילה תת מימית שמבוססת על חוקי ארכימדס היא במקור הגולד סטנדרט.
דקסה זה מכשיר חדש...טוענים שהוא לא מראה הבדלים משמעותיים מבוד פוד
מהו מודל 4 רכיבים?
בוד פוד הוא לא גולד סטנדרנט.
אין לי מושג איפה שמעת את זה.

• פותח/ת השרשור
לא סביר בעליל שאתה 35% שומן לפי הנתונים האלה.

שוב, כל הכלים האלו לא מדויקים.
אתה סתם נותן למספרים אבסולוטיים לערער אותך, אני מתחרה בפיתוח גוף
ולא יודע מה האחוז שומן שלי 95% מהזמן.

בוד פוד הוא לא גולד סטנדרנט.
אין לי מושג איפה שמעת את זה.
מדוע בוד פוד הוא לא גולד סטנדרט?
הוא לכאורה מחקה את השקילה התת מימית שהיא למעשה הגולד סטנדרט
גם הקליפר למעשה מבוסס על ייחוס לשקילה תת מימית - ביצעו מחקר ומצאו קורלציה בין עובי קפלי העור לבין אחוז השומן בשקילה התת מימית ועל זה מבוסס הקליפר
כלומר שקילה תת מימית היא נקודת הייחוס שכל שאר השיטות מנסות לחקות

מדוע בוד פוד הוא לא גולד סטנדרט?
מדוע כן? שלח לי מאיפה לקחת את המידע ונבין למה אתה חושב שכן.

גם הקליפר למעשה מבוסס על ייחוס לשקילה תת מימית - ביצעו מחקר ומצאו קורלציה בין עובי קפלי העור לבין אחוז השומן בשקילה התת מימית ועל זה מבוסס הקליפר
הקורולציה הזו שווה לתחת, הסטיות גסות בכל המכשירים שציינת.
כלומר שקילה תת מימית היא נקודת הייחוס שכל שאר השיטות מנסות לחקות
והן עושות את זה בצורה גרועה.

בגדול הכי מדויק זה דקסה, וגם שם קיבלתי פעם תוצאה ממש גבוהה ביחס למה שחשבתי. כל השאר המדידות תלויות איפה הגוף מאחסן את השומנים.
גם היום אני מאמין שאני באיזור ה25 אחוז שומן אבל אני מתקדם יפה במסה, ומחזיק את המשקל בלי יותר מדי בטן. מאמין שעוד חודש אתחיל חיטוב אבל רק בגלל הקיץ, לא בגלל ש25 אחוז זה "גבוה" למסה אלא כי קיץ.
ושוב אני לא יודע כמה אני באמת, אולי 22 אולי 27 , אני מחליט לפי הרגשה מתי ההתקדמות שלי נעצרת או המראה שלי מפריע לי, כנל לגבי החיטוב אני לא אחשוב אם הגעתי ל15 או 12 או 18 העיקר שהמראה שאני רואה במראה לשביעות רצוני

כי מספר אבסולוטי מהווה מדד אובייקטיבי לכמה אתה חטוב באמת
זה לא, כי "כמה אתה חטוב באמת" זה לא מושג אובייקטיבי, אז אי אפשר למדוד אותו בצורה אובייקטיבית.
מה זה "כמה אתה חטוב"? זה על כמה אחוז שומן נמוך אתה  נראה, מסקנה> צריך למדוד כמה אתה חטוב לפי המראה שלך. מילא מדידות אחוז שומן  יחסי ומדידות היקפים יחסיים זה נותן לך התקדמות בדברים שנראים לעין, אבל התקדמות אבסולוטית לא נותנת לך כלום כשהמדד הןא אובייקטיבי.
אם אתה מרוצה מאיך שאתה נראה והמטרה שלך זה להיראות טוב, אז למה שמדדים אובייקטיביים יערערו אותך?
ואם אני מחליט על אחוז שומן מטרה, אני גוזר ממנו את כמות השומן שעליי להוריד.
אז במקום זה: תרד במשקל עד שתרגיש שאתה מרוצה יותר מהחיטוב שלך מאשר מהגודל שלך, ואז תגדל עד שתרגיש שאתה מרוצה יותר מהגודל שלך מאשר החיטוב שלך. אין סיבה להחליט על אחוז שומן מטרה, ואין סיבה לגזור כמה שומן אתה תוריד.

תצמד לרצונות שלך ולשאיפות שלך במקום להיצמד לפרטים טכניים, זה יהיה גם יעיל יותר וגם כיף יותר:)

• פותח/ת השרשור
זה לא, כי "כמה אתה חטוב באמת" זה לא מושג אובייקטיבי, אז אי אפשר למדוד אותו בצורה אובייקטיבית.
מה זה "כמה אתה חטוב"? זה על כמה אחוז שומן נמוך אתה  נראה, מסקנה> צריך למדוד כמה אתה חטוב לפי המראה שלך. מילא מדידות אחוז שומן  יחסי ומדידות היקפים יחסיים זה נותן לך התקדמות בדברים שנראים לעין, אבל התקדמות אבסולוטית לא נותנת לך כלום כשהמדד הןא אובייקטיבי.

אם אתה מרוצה מאיך שאתה נראה והמטרה שלך זה להיראות טוב, אז למה שמדדים אובייקטיביים יערערו אותך?

אז במקום זה: תרד במשקל עד שתרגיש שאתה מרוצה יותר מהחיטוב שלך מאשר מהגודל שלך, ואז תגדל עד שתרגיש שאתה מרוצה יותר מהגודל שלך מאשר החיטוב שלך. אין סיבה להחליט על אחוז שומן מטרה, ואין סיבה לגזור כמה שומן אתה תוריד.

תצמד לרצונות שלך ולשאיפות שלך במקום להיצמד לפרטים טכניים, זה יהיה גם יעיל יותר וגם כיף יותר:)
בוא נשאל ככה
אתה נשמע אחד שמתאמן תקופה וכנראה עם נתונים טובים
מה תעשה אם מחר אתה הולך לבוד פוד או דקסה ויוצא לך 35 אחוזי שומן? האם זה לא מערער אותך?

ווואי ווואי.. אם הבוד פוד מראה לי 70 אחוז שומן?!!! אני עושה עירוי של טרן ואוזמפיק ושותה IDNP!!!

מה אכפת לי מה המספרים האלה אומרים??!!!
בסופו של דבר אתה נמדד ויזואלית.. אתה מול עצמך ומול בת/בן הזוג 🤣
תמצא שיטת מדידה שהכי מתאימה לך , קח מדדים שיהיו הX שלך
תמשיך את התהליך שלך ותחזור לבצע מדידות באותה שיטת מדידה ובעדיפות לאותו מכשיר.. וככה תראה את התקדמות שלך...

סתם כדרך אגב:
יש נערות ונשים וגם מעט גברים ששוקלים 35 קילו וחושבים ורואים את עצמם "כשמנים בצורה מורבידית".
האם אתה חושב שדקסה/בוד פוד יתן להם תוצאה של אחוז שומן 5-6% או 0%💀 הם יהיו מרוצים ועולמם ישתפר?

יכול להגיד מנסיון שלי.
אני כרגע כ10% שומן.
קניתי משקל חכם חדש ונוצץ של שיומי, עליתי עליו בהתלהבות ו... כתב לי שאני על 24% שומן חחחח.
להגיד לך שזה לא קצת מבאס, זה כן.
מצד שני אני יודע שזה שטויות ובאמת מה שמעניין אותי זה מה שאני רואה במראה ושם אני רזה, רזה מדיי וחייב לעלות כבר חחח.

בוא נשאל ככה
אתה נשמע אחד שמתאמן תקופה וכנראה עם נתונים טובים
מה תעשה אם מחר אתה הולך לבוד פוד או דקסה ויוצא לך 35 אחוזי שומן? האם זה לא מערער אותך?
אפילו לא קצת. אני יודע איך אני נראה כשאני מסתכל על עצמי במראה, ואם אני נראה מספיק חטוב, מה אכפת לי איזה מספר כתוב?

• פותח/ת השרשור
אפילו לא קצת. אני יודע איך אני נראה כשאני מסתכל על עצמי במראה, ואם אני נראה מספיק חטוב, מה אכפת לי איזה מספר כתוב?
כי אם המספר לא תואם את מה שאתה רואה במראה, זה אומר שטעית בהערכה הויזואלית או דמיינת
כי לאדם לא תמיד יש מודעות איך הוא מתקדם - כשאתה עושה דיאטה, הסביבה שלך ישימו לב לשינוי לפנייך. כשאתה מתנפח, הפידבקים הראשונים שלך יהיו מהסביבה, במראה תיראה אותו דבר
המראה משקרת כלפי עצמך - יתכן שאתה חושב שאתה חטוב כשאתה לא.
ראה תמונה מצורפת להמחשת האשליה האופטית שמראה מייצרת למתאמנים וכמה היא לא אובייקטיבית.

לכן שאלתי למה אם בוד פוד יתן לך 35% זה לא יהווה ראיה שהמראה שיקרה לך, ורק דמיינת שאתה חטוב?

קבצים מצורפים

• IMG-20190905-WA0024(1).jpg
    IMG-20190905-WA0024(1).jpg
    KB 108.9 · צפיות: 28
כי אם המספר לא תואם את מה שאתה רואה במראה
אז תפסיק להסתכל במספרים ותתמקד במראה נטו. אני אפילו לא מנסה להעריך את האחוז שומן שלי. יש מצב שאני על 10 אחוז לפי הורידים והקוביות, יש מצב שאני 20 לפי אזורים אחרים בגוף. זה פשוט לא מעניין כי אין לי מטרה להגיע למספר מסוים.
זה אומר שטעית בהערכה הויזואלית או דמיינת
כי לאדם לא תמיד יש מודעות איך הוא מתקדם - כשאתה עושה דיאטה, הסביבה שלך ישימו לב לשינוי לפנייך. כשאתה מתנפח, הפידבקים הראשונים שלך יהיו מהסביבה, במראה תיראה אותו דבר
המראה משקרת כלפי עצמך - יתכן שאתה חושב שאתה חטוב כשאתה לא
דבר ראשון יש גבול לכמה אתה יכול להעריך את עצמך לא נכון, אלא אם פיתחת כבר הפרעה נפשית קיצונית בנוגע לדימוי גוף.
דבר שני לקבל תמונת מצב מפידבקים וסובבים אותך זה כבר ממש אחלה, זה בדיוק המטרה שלך. מטרה להיראות יותר טוב> אנשים אומרים לך איך אתה נראה בעיניהם> אתה מסיק מזה אם אתה נראה טוב או לא ומה החסרונות שלך.
לכן שאלתי למה אם בוד פוד יתן לך 35% זה לא יהווה ראיה שהמראה שיקרה לך, ורק דמיינת שאתה חטוב?
שוב, אני רואה מה שיש במראה. להגיד לך שאני אובייקטיבי לעצמי? ברור שלא. להגיד לך שאני עד כדי כך לא סומך על עצמי? לא. בסוף יש לי זוג עיניים והן רואות מה שהן רואות.
בטח ובטח אם אתה משתמש במדדים יחסיים להתקדמות. למשל התקדמות ביחס בין אחוז שומן שבדקת לפני חודש ואחד שבדקת עכשיו. לא משנה מה המספר הנתון, משנה השינויים שיש בין מדידה למדידה. תמונות פעם בזמן קבוע ומדידת שינויים ביניהן. שינויים במשקל גוף. שינויים בהיקפים. בכל הדברים האלה המספר הנתון לא מעניין, אלא רק היחס שביניהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית