בן 37 טסט נמוך

gisenu miki 998

משתמש מתחיל
17
0
נק' מוניטין:
1
17
0
בן 37 טסט נמוך בערך 8, בעיקר בגלל הכימו שעשיתי וגם השמנה, מרגיש כמו מת מהלך, הרופאים אומרים תקין לא רוצים לעזור, אני יכול להזמין טסט וקרדרין בקלות אבל מפחד מנזקים אפשריים, מצד שני גם לחיות ככה זה בלתי אפשרי, לא מדובר על בודיבילדינג אלא רק להרגיש נורמאלי

נערך לאחרונה:
מה המשקל והגובה?

עצם זה שתרד במשקל אתה יכול לשפר את רמות הטסט משמעותית

כמה זמן עבר מאז הטיפולי כימו? איפה היה הסרטן?

• פותח/ת השרשור
מה המשקל והגובה?

עצם זה שתרד במשקל אתה יכול לשפר את רמות הטסט משמעותית

כמה זמן עבר מאז הטיפולי כימו? איפה היה הסרטן?
מנסה לרדת לא מצליח, חשבתי לקחת קרדרין אבל מפחד מהסיכון לסרטן שבמילא הוא קיים, כימו לפני שנה סרטן ריאה

• פותח/ת השרשור
בן 37 סובל מאד מטסט נמוך, השמנה, עייפות, חשבתי לקחת כלומיד וטמוקסיפן , האם הטסט יעלה? אני לא כל כך מבין בזריקות וגם אין מי שיראה לי איך עושים, הרופאים לא רוצים לטפל או שולחים למיליון בדיקות

לפני שאתה שוקל לקחת תרופות, תשקול לשנות את האורך חיים ואת האופי שלך. זה שאלה שקשה לענות עליה מה משפיע על מה האם האופי שלך משפיע על הטסט או שהטסט מעצב את האופי שלך. אז התשובה לפי דעתי תלויה בשניהם ביחד. הם זזים ביחד אחד דוחף את השני. מציע לך לדבר עם דמות או חבר שאתה מכיר ואתה יכול לקחת ממנו דוגמא ולהתחיל שינוי בחיים. אני יכול להגיד לך בוודאות שהפעולות שאתה עושה ישנו לך את החיים. וגם אמרת שאתה במצב של השמנה ועייפות סימן שלא סתם הטסט נמוך כנראה משהו בלוז לא בסדר.

שים לב לא לפתוח מגוון נושאים על אותו הנושא. אחד את השאלות לאותו השרשור. השרשורים אוחדו כולם לכאן

לשאלתך:
לרדת במשקל
לבדוק שהויטמין D תקין
לצרוך מספיק ויטמינים ומינרלים בתפריט
להתאמן

שלום חבר, אני מקווה שאתה עדיין פה באתר אז ככה גם אני עברתי טיפולי כימו לפני קרוב ל-20 שנה! אתה צריך לראות אם נפגעת באשכים מהטיפולים, יש פגיעה שהיא מיידית ויש לאורך זמן זה תלוי בפרוטוקול הטיפול שקיבלת וסוג הסרטן, אצלי היה בבית החזה אך לא סרטן ריאות, אני כעת גם על טסטוסטרון 8 עם אותם התסמינים שלך בדיוק, אני כבר שנה לא מתפקד! אצלי אבל כן מסכימים לתת לי מרשם לג'ל או לזריקות נבידו, אני בן 43 ואני מנסה לחזור חזרה לחיים שלי! גם אני מרגיש מת מהלך. . . אבל אצלי בבדיקת אולטראסאונד ראו פגיעה אשכית, האשכים שלי פחות ממחצית הגודל הממוצע של גבר בריא וזה כשמעולם לא נגעתי ב-TRT, אתה צריך לעשות בדיקות הורמונליות מלאות דרך הפניה של אנדו, לראות אם הדיכוי שלך הוא מרכזי או ראשוני, תעשה בכל דרך שתצליח אולטראסאונד אשכים זה המדד שהכי משקף מה מצבך כיום ולפי זה תוכל לדעת היכן אתה עומד, אני גם קיבלתי מרשם לקלומיפן לניסיון 3 חודשים, אני בדיוק לפני תחילת הניסיון בקלומיפן אבל אני סקפטי אם בכלל זה יעזור לי וכך גם האנדו שלי, הוא מבחינתו רצה ישר לשלוח אותי לג'ל, הנבידו קיבלתי מרשם מאורולוג של ק. כללית, אני רוצה להצליח להוציא מרשם לטסטוסטרון בהזרקה שבועית שאעשה לעצמי בבית אחת לשבוע בשביל רמות יציבות בדם של בערך 20ננומול לחזור לחיים, לגביי הקלומיפן אם לא אראה תוך 3 חודשים עלייה מהאשכים לערכים של לפחות 17+ טסטוסטרון אדע שהעסק אצלי גמור! ד"א גם אני בעודף משקל ואני לפני תחילת הזרקות של זריקות להרזיה אבל אתה צריך להבין משהו, גם אם תרד במשקל ל-BMI התקין שלך וגם אם תאכל טוב כמו המון עצות שמביאים לך פה, אם המפעל ייצור שלך נפגע(האשכים) לא יעזור לך כלום! יכול להיות שעצם זה שהמפעל פגום ולא מייצר מספיק אתה עלית במשקל גם אם אכלת רגיל כמו כולם כי תמיד היית עייף ברקע יותר מכולם, פחות היית פעיל אנרגטית ולא היה לך מספיק טסטוסטרון לאזן את המטבוליזם שלך, על גוף שלא מייצר מספיק טסטוסטרון כשאתה עוד רזה אם יש לך נטיה גנטית להשמנה אתה מהר מאוד משמין! שמע לי תעשה בדיקות מקיפות של הגוף שלך לאחר מחלת הסרטן ותראה אם זה השאיר בך נזק אשכי או ההיפופזה כבר לא עובדת טוב(זה בדיוק מה שעושים לי עכשיו בברור) אם יתברר שהגוף כבר לא מסוגל לייצר אין מנוס, ד"א תיקח בחשבון שיכול להיות שתחת קלומיפן תגיע ל18ננומול ואולי זה יעזור לך בהרגשה אבל ברגע שתפסיק את הכדור תרד חזרה לערכים של 10-12 גג עם סימפטומים כי פשוט האשכים שלך לא מסוגלים לייצר מספיק אם נפגעו אז תיבדק, הרבה מחלימי סרטן הם יעד לשימוש רפואי קבוע ב=TRT בעל כורחם.

גם אם תרד במשקל ל-BMI התקין שלך וגם אם תאכל טוב כמו המון עצות שמביאים לך פה, אם המפעל ייצור שלך נפגע(האשכים) לא יעזור לך כלום!
לא הוא ולא אנחנו יודעים אם יש פגיעה. ההמלצות כאן הגיוניות מאוד מבלי לדעת את כל המצב הכולל. מצד אחד אתה צודק שזה לא יעזור אם יש נזק אבל אם אין נזק אז דווקא לרדת באחוז שומן, לאכול אוכל טוב ולא זבל בהכרח כן יעזור.

לא הוא ולא אנחנו יודעים אם יש פגיעה. ההמלצות כאן הגיוניות מאוד מבלי לדעת את כל המצב הכולל. מצד אחד אתה צודק שזה לא יעזור אם יש נזק אבל אם אין נזק אז דווקא לרדת באחוז שומן, לאכול אוכל טוב ולא זבל בהכרח כן יעזור.
זה ברור לכן אני מחדד מחדש, אני עצמי מתחיל זריקות הרזיה, אני על BMI33 ואני צריך לרדת לפחות ל-27, אני מתחיל את זה במקביל לטיפול בקלומיפן כי אצלי יש סימנים יותר שהציר שלי רדום, יש לי LH פחות מ-2 כשלפני שנה היה לי 4 כלומר הירידה הייתה הדרגתית לאורך השנה האחרונה כשהסימפטומים שלי החלו גם לפני בערך שנה בהדרגה אז חושדים שאצלי זה פשוט חוסר יעילות של הציר עד לכדי הירדמות, זה כמובן בנוסף לפגיעה האשכית שלי, בגלל שה-FSH שלי עומד על איזור ה-7.5 והנפח נמוך וכך גם הספירת זרע שלי אז אמר לי האנדו שהאשך מורכב 80 -90 אחוז ממנו מתאי זרע ויש בקושי 5-10אחוז תאי ליידינג בכל אדם נורמלי ועצם זה שתפקדתי עשרים שנה בלי בעיה כלל לאחר המחלה כשהרגשתי מצוין עד לפני 8 שנים(שם החלה ההשמנה שלי בהדרגה) אז יש מצב שפשוט יש יכולת אבל לא מנוצלת, לכן עושים לי את המבחן קלומיפן, אצלי מה שמעודד זה שבאולטראסאונד שעשיתי היה רשום מרקם שתקין, זרימת דם תקינה לאשכים, אסומפריה משו כזה תקינה כלומר למרות שהנפח נמוך בתוך הנפח הנמוך האשך תקין לחלוטין וזה יכול להעיד שפשוט למרות שהמפעל שלי קטן כיום, יש מצב שרובו זה פשוט תאי ליידינג אז זה מה שהאנדו שלי רוצה לבדוק כעת, אבל שוב אני עשיתי הדמיות ובדיקות, אם פותח השרשור לא יעשה בדיקות תחת אנדו טוב הוא לא ידע היכן הוא עומד, אני לעולם לא אחליט לקחת TRT או כל מיני שגעונות שאני רואה פה שאנשים רוצים לעשות כמו "שפני נסיונות" עד אשר לא אהיה בטוח ב-120% שאין לי ברירה!

זריקות הרזיה
לא מבין למה מלכתחילה להשתמש בזה? לא נכנסתי והתעמקתי אבל למיטב הבנתי זה פשוט מדכא תיאבון אז למה לקחת את זה?
אם פותח השרשור לא יעשה בדיקות תחת אנדו טוב הוא לא ידע היכן הוא עומד, אני לעולם לא אחליט לקחת TRT או כל מיני שגעונות שאני רואה פה שאנשים רוצים לעשות כמו "שפני נסיונות" עד אשר לא אהיה בטוח ב-120% שאין לי ברירה!
פחות אתייחס לחלק השני כאן אבל אתייחס לחלק הראשון בכך שאני מסכים איתך לחלוטין. פותח השרשור חייב לעשות בדיקות ולא ישר לקפוץ לכל מיני דברים על דעת עצמו.

לא מבין למה מלכתחילה להשתמש בזה? לא נכנסתי והתעמקתי אבל למיטב הבנתי זה פשוט מדכא תיאבון אז למה לקחת את זה?

פחות אתייחס לחלק השני כאן אבל אתייחס לחלק הראשון בכך שאני מסכים איתך לחלוטין. פותח השרשור חייב לעשות בדיקות ולא ישר לקפוץ לכל מיני דברים על דעת עצמו.
אני שמח שאתה שואל ומתעניין, אשיב לך לעניין הזריקות, זה לא רק מדכא תיאבון, זה מרמה את הגוף(בדיוק כמו הקלומיפן) בכל הנוגע לאינסולין(רגישות לאינסולין בתאי השומן), הזריקה מעלה את הרגישות של הגוף לאינסולין כמו שצריך(בדיוק כמו שהקלומיפן מגרה LH) וכך למעשה נוצר מצב של התנעת המע' המטבולית חזרה (אצל אדם רגיל שהמטבוליזם שלו תקין או לחלופין יש סטיה קלה הוא יכול באמצעות ספורט לשלוט על המטבוליזם, אדם ששנים היה תחת משקל עודף הגוף מתרגל למשקל החריג ונהיה דיכוי גם של הציר ההורמונלי אבל גם של המטבוליזם), הזריקות נועדו להוריד לי את המשקל ובכך לשפר לי את רגישות הקולטנים בגוף, לשחרר את החסם של המשקל(אסטרוגן) על הציר(מח) ולשנות את המטבוליזם(לכן אסור להפסיק זריקות הרזיה בבת אחת, צריך להיות תחת BMI תקין לפחות חצי שנה ואז יורדים במינון של הזריקות ואז הגוף מתרגל למשקל החדש וכמובן שצריך לשנות הרגלי אכילה אחרת לא עשית בזה כלום), הקלומיפן התפקיד שלו להעיר את הציר במידה והדיכוי היה מהעודף משקל ולאפשר לגוף ולאשכים לייצר יותר טסטוסטרון(במידה ויש יכולת אבל שלא נוצלה כראוי בעקבות המשקל), ברגע שהטסטוסטרון יעלה בע"ה מהקלומיפן אם אראה שיש לי יכולת של 16+ ומעלה טסטוסטורון והמשקל ירד(פחות התנגדות של אסטרוגן ויחס יותר טוב של SHBG) אוכל להוסיף גם אימוני כושר והתנגדות קלים והכל במטרה לאפס את הגוף מחדש ולהרגיל את הגוף לעבוד חזרה כמו אדם תקין, המפתח אצלי זה היכולת של המפעל(אשכים) לעבוד ולייצר רמות מספקות של טסטוסטרון(לפחות 16+), אם למרות קלומיפן אהיה (12+ ומטה) לאחר 6 שבועות זה אומר שאני כנראה עובר ל-TRT לצמיתות אך זה לא משנה את העובדה שעליי להשתמש בזריקות הרזיה וכמובן להוסיף אימוני כושר גם אם המפעל שלי למטה כבר לא מתפקד. (הזריקות הרזיה מאוד חשובות לאנשים עם מטבוליזם מעל 30 בשביל להגן מהרבה מחלות השמנה, השמנה כרונית כיום מוכרת כמחלה לכל דבר ועניין אבל ניתן להחלים מהמחלה הזו בעיקר אם מטפלים בזה בזמן ובגיל עוד צעיר יחסית)

אך זה לא משנה את העובדה שעליי להשתמש בזריקות הרזיה
אתה מציין את זה כעובדה גמורה כשלא ניסית בניית תפריט ומעקב עם תזונאי (או לפחות יועץ תזונה).
כמדומני באשכול אחר תיארת שירדת בעצמך כמעט 20 קילו מ-100 וקצת. זה מעלה השערה סבירה שעם ליווי של אדם שעוסק בתחום ביום יום ניתן להגיע למשקל תקין ובלי לסבול יותר מדי.

@אורניוס לא בקטע רע אבל אני מסכים עם במבהבילדר ב100%.. אין שום סיבה בעולם להשתמש בזריקות האלה..תפריט שבנוי טוב ומעקב קבוע עם תזונאי או יועץ תזונה יפיק את התוצאות שצריך בצורה נכונה. בנוסף, יעזור לך להתרגל לאורח חיים בריא יותר, להיות עם יותר מודעות לקלוריות של מאכלים מסויימים ועוד מלא דברים.
אין דרך לנצח אימונים+אירובי(מתייחס גם לצעדים ביום יום)+תפריט..

אתה מציין את זה כעובדה גמורה כשלא ניסית בניית תפריט ומעקב עם תזונאי (או לפחות יועץ תזונה).
כמדומני באשכול אחר תיארת שירדת בעצמך כמעט 20 קילו מ-100 וקצת. זה מעלה השערה סבירה שעם ליווי של אדם שעוסק בתחום ביום יום ניתן להגיע למשקל תקין ובלי לסבול יותר מדי.
נכון, ירדתי אבל לא בצורה בריאה, ירדתי מתוך מצב של סטרס ודיכאון כשחשבתי שחזרה לי המחלה(עקב יחס גרוע ומשפיל של בני דודים בבית חולים מסוים שהגעתי אליו בגלל כאבים שהזכירו לי את המחלה הארורה), התאשפזתי 3 פעמים במיון והבני 1000 עם ההעדפה המתקנת שעובדים שם לא רצו לתת לי בשום אופן PET CT בשביל שארגע, לקח לי לארגן את הבדיקה ובפענוח בשביל לראות שלא חזרה לי המחלה חודש וחצי, בקושי אכלתי וירדתי 20 קילו ומאז אני על תפריט מאוד מאוד מאוזן אבל אז הגוף כבר לא ירד ולא רק שלא ירד אלא עלה 6קילו חזרה מתוך ה-20 שהורדתי(הגוף כבר התקבע על משקל מסוים לאחר 8 שנים של השמנת יתר עכשיו תוסיף לזה טסטוסטורון ירוד והנה לך המתכון המצוין לגוף שנכנס למצב של שימור משקל במקום שריפת משקל), ה-20 קילו היו ירידה לא בריאה בגלל דיכאון וסטרס של 3 חודשים, מאז אני שומר על תפריט מאוזן של פחות מ2000 קלוריות ליום ו-100גרם חלבון לפחות ובסביבות 60גרם פחמימה אבל לא יורד כלום, אני 1.69 על 94קילו היום כך שלא ירדתי כלום לצערי ואני לא מצליח לרדת, תקראו שוב מה שכתבתי מעל, צריך להיות על BMI תקין לפחות שנה במינימום בשביל שהגוף יתרגל שזה המצב החדש והקבוע שלו לפעמים צריך אפילו שנתיים! הגוף והמוח צריכים לשנות מצב ולהבין שאין כבר 100 או 90 קילו על הפרק אלא 75 נניח וזה לא בא ביום אחד זה לוקח שנים! ואני כן עושה הליכות יש לי אפליקציה אני הולך בממוצע 7000צעדים ביום ואני כן שומר תפריט תזונה אבל אין תזוזה בגוף כלל, המטבוליזם תקוע ולשחרר אותו באופן טבעי ייקח שנים בגדול אני אמור להגיע ל-BMI 24.5 זה כמעט ירידה של 9 רמות מטה, אי אפשר לעשות את זה בשום אופן ללא טסטוסטרון וללא מטבוליזם יש הבדל בין שמן שהמע' שלו עוד עובדת ביעילות כמעט מלאה(ויש המון כאלו) כלומר הוא מייצר טסטוסטרון כמעט כמו אדם רגיל אולי עשר אחוז עד עשרים אחוז פחות(במקום 20 נניח 16 או 15 בגלל המשקל) לבין אדם שהטסטוסטרון שלו 10 ויש לו כבר תסמינים של עייפות קשה והציר שלו נרדם או בקושי יעיל בגלל המשקל שלו.

לגוף שנכנס למצב של שימור משקל במקום שריפת משקל
הגוף לא ממציא אנרגיה מהריק. תוציא יותר אנרגיה ממה שאתה מכניס - תרד במשקל.
יכול להיות שבעקבות טסט נמוך אתה פחות פעיל ולכן רמת ההוצאה הקלורית שלך יורדת.
איש מקצוע מתאים (או אפילו סתם אדם עם נסיון בבניית תפריט) היה יכול לעזור לבנות תפריט שמתאים לירידה במשקל תוך מיזעור תחושת רעב.

נשמע שאתה סגור על זריקות הרזייה ולא לנסות תפריט תזונה או להתחיל להתאמן.
שיהיה בהצלחה.

מאז אני שומר על תפריט מאוזן של פחות מ2000 קלוריות ליום ו-100גרם חלבון לפחות ובסביבות 60גרם פחמימה אבל לא יורד כלום
זה לא מה שיביא לירידה. אני בעבר ניסיתי לבדי לעשות חיטוב למרות שאני בגדול יודע מה צריך לעשות אבל יש דברים מעבר שאני התעלמתי. הגעתי למצב של 1800 קלוריות ולא יורד במשקל. כיום, אני עם @OA, אוכל 2100-2200 קלוריות ויש ירידה איכותית לחלוטין. הדברים שאני התעלמתי מהם שמנעו ממני לרדת - צעדים ואירובי בעיקר למרות שפירות וירקות ביום יום כרגע גם אוכל למרות שבעבר לא. חלבון צריך להיות ערכים אחרים ואין סיבה להיות על פחמימה כזאתי נמוכה.
בקיצר תפריט נכון ומעקב עם בן אדם שיודע מה הוא עושה כן יוביל אותך לירידה במשקל אבל כן..נראה שאתה נעול על הזריקות הרזייה..

זה לא מה שיביא לירידה. אני בעבר ניסיתי לבדי לעשות חיטוב למרות שאני בגדול יודע מה צריך לעשות אבל יש דברים מעבר שאני התעלמתי. הגעתי למצב של 1800 קלוריות ולא יורד במשקל. כיום, אני עם @OA, אוכל 2100-2200 קלוריות ויש ירידה איכותית לחלוטין. הדברים שאני התעלמתי מהם שמנעו ממני לרדת - צעדים ואירובי בעיקר למרות שפירות וירקות ביום יום כרגע גם אוכל למרות שבעבר לא. חלבון צריך להיות ערכים אחרים ואין סיבה להיות על פחמימה כזאתי נמוכה.
בקיצר תפריט נכון ומעקב עם בן אדם שיודע מה הוא עושה כן יוביל אותך לירידה במשקל אבל כן..נראה שאתה נעול על הזריקות הרזייה..
תוכל להתעכב טיפה על הסיבה מדוע עם 1800 קלוריות לא ירדת? אני לא מגיע מהתחום של הכושר ואני לא מכיר את המושגים בתחום, מה זה בדיוק OA? האם רק בגלל צעדים ואירובי לא ירדת כששילבת אימוני כח? או שגם אימוני כח וגם אירובי לא עשית ניסית רק תפריט? אשמח לתשובות שאולי יעזרו גם לי להזיז משהו בגוף, תודה.

מה זה בדיוק OA?
זה אני.
תוכל להתעכב טיפה על הסיבה מדוע עם 1800 קלוריות לא ירדת? אני לא מגיע מהתחום של הכושר ואני לא מכיר את המושגים בתחום, מה זה בדיוק OA? האם רק בגלל צעדים ואירובי לא ירדת כששילבת אימוני כח? או שגם אימוני כח וגם אירובי לא עשית ניסית רק תפריט? אשמח לתשובות שאולי יעזרו גם לי להזיז משהו בגוף, תודה.
בסופו של דבר צריך לבחון כל מקרה לגופו, בלי להתייחס למספר כזה או אחר של קלוריות יש מספיק
מניפולציות שיכולות לתת לך להמשיך להתקדם עם שמירה על קלוריות סבירות.

להוריד קלוריות ללא הרף זה לא פיתרון לא משנה מה המצב הנוכחי שלך מבחינה בריאותית.
הדבר הנכון מבחינתך זה לשלב ליווי תזונתי עם אנדו' (במידת הצורך הרפואי שלך) ולנסות לשפר את הגוף במסגרת המצב שלך,
אין סיבה שלא תוכל להמשיך להתחטב ולשפר את הרכב הגוף, זה לא יהיה פשוט אבל לגמרי אפשרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית