הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דדליפט רומני, התרגיל האולטימטיבי?

yuval729

משתמש פעיל
445
108
נק' מוניטין:
122
445
108
התחלתי לאחרונה לעשות דדליפט רומני במקום הקלאסי, והאמת שאני מרגיש הרבה יותר סבבה עם זה. עזבו את זה שקל יותר להעמיס ולפרק את המוט מהראק מאשר על הרצפה , שזה וואחד יתרון, שמתי לב לעוד יתרונות.
1. הגב עובד יותר חזק איזומטרית, העומס על הטרפזים והגב התחתון בסט מתמשך של חצי דקה יותר גדול, ככה אני מרגיש לפחות בהשוואה לסט של דדליפט קלאסי שמתחיל מdead stop..
2. לישבן ולהמסטרינג גם יש עדיפות בתרגיל הזה, והם עובדים כאן יותר חזק. בכל זאת זה נחשב תרגיל ייעודי עבורם.
3. יותר קל להתאוששות מבחינת מערכת העצבים בגלל שהמשקל יחסית קל יותר ונהוג לבצע יותר מ5 חזרות.
4. מי שלא משתמש ברצועות לפחות בחימום מקבל גם עבודה על האחיזה והאמות בחינם.
זה ככה מחשבות מהראש שעלו לי באימון האחרון, אז מה הסיבה לבצע דדליפט קלאסי על פני רומני למי שלא מתחרה?
אני חושב שמקבלים את כל היתרונות של דדליפט ועוד בונוסים, שוב אני אומר למי שיותר חשוב לו פיתוח הגוף ולא המשקל על המוט

נערך לאחרונה:
דדליפט קלאסי הוא באמת לא תרגיל כזה טוב לפיתוח גוף

ובכל זאת:
  1. לא כל מי שלא מתחרה לא מתעניין בלחזק את הדדליפט שלו. אני לדוגמא לא מתכנן להתחרות אי פעם, ובכל זאת מתעניין בלחזק את הדדליפט שלי יותר מאשר את ההמסטרינג שלי.
  2. לא כולם אוהבים עבודה איזומטרית, זה יכול להיות קצת פחות נוח למעקב מאשר עבודה קונצנטרית-אקצנטרית נטו. בסוף אם סט לוקח יותר זמן על אותה כמות חזרות אתה תתאמץ יותר ממה שתכננת.
  3. מה שאמרת על המערכת עצבים נכון, אבל שים לב שאתה לא חייב לעשות עד 5 חזרות בקלאסי ויותר מ5 ברומני.
  4. בנוסף למדובר על מערכת העצבים, מצד אחד אתה צודק שתרגיל כבד יותר יעמיס יותר על מערכת העצבים, מצד שני תרגיל כבד יותר הוא עם פוטנציאל גבוה יותר לפרוגרסיב אוברלוד.
  5. יש אנשים שיהיה להם קשה לבצע ברייסינג טוב כשהמשקל כל הזמן מעמיס עליהם, להם אני אמליץ לעשות סטיף לג דדליפט.
  6. יש אנשים שפשוט נהנים/מרגישים בנוח יותר עם קלאסי, וזה פרמטר יותר חשוב מרוב הפרמטרים.
ובכל זאת עם כל היתרונות, כמו שאמרתי דדליפט קלאסי לא כזה טוב לפיתוח גוף

• פותח/ת השרשור
דדליפט קלאסי הוא באמת לא תרגיל כזה טוב לפיתוח גוף

ובכל זאת:
  1. לא כל מי שלא מתחרה לא מתעניין בלחזק את הדדליפט שלו. אני לדוגמא לא מתכנן להתחרות אי פעם, ובכל זאת מתעניין בלחזק את הדדליפט שלי יותר מאשר את ההמסטרינג שלי.
  2. לא כולם אוהבים עבודה איזומטרית, זה יכול להיות קצת פחות נוח למעקב מאשר עבודה קונצנטרית-אקצנטרית נטו. בסוף אם סט לוקח יותר זמן על אותה כמות חזרות אתה תתאמץ יותר ממה שתכננת.
  3. מה שאמרת על המערכת עצבים נכון, אבל שים לב שאתה לא חייב לעשות עד 5 חזרות בקלאסי ויותר מ5 ברומני.
  4. בנוסף למדובר על מערכת העצבים, מצד אחד אתה צודק שתרגיל כבד יותר יעמיס יותר על מערכת העצבים, מצד שני תרגיל כבד יותר הוא עם פוטנציאל גבוה יותר לפרוגרסיב אוברלוד.
  5. יש אנשים שיהיה להם קשה לבצע ברייסינג טוב כשהמשקל כל הזמן מעמיס עליהם, להם אני אמליץ לעשות סטיף לג דדליפט.
  6. יש אנשים שפשוט נהנים/מרגישים בנוח יותר עם קלאסי, וזה פרמטר יותר חשוב מרוב הפרמטרים.
ובכל זאת עם כל היתרונות, כמו שאמרתי דדליפט קלאסי לא כזה טוב לפיתוח גוף
אני לא חושב שצריך לוותר על דדליפט קלאסי בכלל, אני כרגע מחליף אותו ובהמשך בטוח שאחזור אליו כי אין כמו ההרגשה של לשבור שיאים בדדליפט ולהגיע למשקלים מטורפים.
ספציפית באימון של אתמול עשיתי רומני עם 100 קילו והרגשתי טוב את הטרפזים אחרי שסיימתי, שזה בתכלס כמו farmers walk עם אותו משקל רק בלי ההליכה. לא הרגשתי ככה את הטרפזים ב140-160 קילו דדליפט אז המשקל הנמוך בשילוב עם הtime under tension יכול להביא יותר תוצאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית