הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הוספת משקל נמוך לדאמבל משושה

SolidSnake

משתמש מתחיל
51
6
נק' מוניטין:
6
51
6
האם קיימת דרך להוסיף משקל נמוך לדאמבל משושה מוכן? כגון חצי קילו, רבע קילו
פלטות מגנטיות חזקות/סרט קשירה וכו'? אשמח לדעת היכן קונים

1. משקולת קרסול על הצדדים של המשקולות (תלוי בהיקף של המשקולת קרסול, יכול להיות שהמשקולת המשולבת לא תהיה מאוזנת):
1759016609509.png

2. משקולת לפרק כף היד (או משקולת קרסול רגילה גם תעבוד):
1759016708053.png

3. פלטות שאפשר להלביש על הידית של מוטות יד. לא בטוח אם יישאר מספיק מקום לאחיזה של המוט.
נקרא fractional plate או micro plate.
1759016964904.png

4. DIY או שתשתלם לתופרת:
תשיג micro plates רגילות (שמיועדות למוט), ותתפור בד שאוחז את הפלטה עם סקוצ'ים שעוטפים את החלק הצדדי של המשקולת

• פותח/ת השרשור
1. משקולת קרסול על הצדדים של המשקולות (תלוי בהיקף של המשקולת קרסול, יכול להיות שהמשקולת המשולבת לא תהיה מאוזנת):
צפה בקובץ המצורף 105058

2. משקולת לפרק כף היד (או משקולת קרסול רגילה גם תעבוד):
צפה בקובץ המצורף 105059

3. פלטות שאפשר להלביש על הידית של מוטות יד. לא בטוח אם יישאר מספיק מקום לאחיזה של המוט.
נקרא fractional plate או micro plate.
צפה בקובץ המצורף 105060

4. DIY או שתשתלם לתופרת:
תשיג micro plates רגילות (שמיועדות למוט), ותתפור בד שאוחז את הפלטה עם סקוצ'ים שעוטפים את החלק הצדדי של המשקולת
תודה!!
איזה אלוף. מאד מעריך.
יש דבר כזה פלטות מגנטיות? הצאט גיפיטי המליץ לי להדביק magnetic fractional plates למשושה של הדאמבל אבל נראה לי חירטט לי.

וידוע לך איפה קונים פלטות קטנות כאלה כמו שציינת בסעיף 3 ו4?

יש דבר כזה פלטות מגנטיות? הצאט גיפיטי המליץ לי להדביק magnetic fractional plates למשושה של הדאמבל אבל נראה לי חירטט לי.
יש כאלה, אבל יש מגבלה לכח המגנטי. זה עובד טוב עם משקולות ברזל.
אני מניח שהמשושה שלך עטוף גומי בצדדים, נכון? הגומי יחסית עבה, וככל שהמשקל של הדאמבל יותר גבוה הגומי עוד יותר עבה.
אז לא בטוח אם המגנט יהיה מספיק חזק כדי להיתפס.

וידוע לך איפה קונים פלטות קטנות כאלה כמו שציינת בסעיף 3 ו4?
סעיף 3 לא יצא לי לקנות. מחיפוש מהיר יש באליאקספרס - תחפש "fractional plate".
סעיף 4 מדבר על פלטות קטנות רגילות (שאפשר להלביש על מוט). בארץ אני יודע שיש בדקטלון פלטות ברזל במשקל 0.5 ק"ג (שים לב שהקוטר הפנימי שלהן הוא 28 מ"מ ולכן לא תוכל להשתמש בהן על מוט סטנדרטי 30 ממ, אבל כן תוכל להצמיד לדאמבל עם קצת יצירתיות)

לי יש את אלה של מייקרוגיינז, גם את ה1.25 פאונד וגם ה2.5 פאונד ואני מאד מרוצה מהם.
קטנים יותר מזה של 0.25 קילו יש בסגנון כזה שמוכרים בעליאקספרס אבל אין לי ניסיון איתם:

• פותח/ת השרשור
יש כאלה, אבל יש מגבלה לכח המגנטי. זה עובד טוב עם משקולות ברזל.
אני מניח שהמשושה שלך עטוף גומי בצדדים, נכון? הגומי יחסית עבה, וככל שהמשקל של הדאמבל יותר גבוה הגומי עוד יותר עבה.
אז לא בטוח אם המגנט יהיה מספיק חזק כדי להיתפס.

סעיף 3 לא יצא לי לקנות. מחיפוש מהיר יש באליאקספרס - תחפש "fractional plate".
סעיף 4 מדבר על פלטות קטנות רגילות (שאפשר להלביש על מוט). בארץ אני יודע שיש בדקטלון פלטות ברזל במשקל 0.5 ק"ג (שים לב שהקוטר הפנימי שלהן הוא 28 מ"מ ולכן לא תוכל להשתמש בהן על מוט סטנדרטי 30 ממ, אבל כן תוכל להצמיד לדאמבל עם קצת יצירתיות)
תודה רבה רבה
שאלה קטנה
במידה ואני לוחץ חזה עם משקולות יד ועונד על היד שלי צמיד עם משקולת של נגיד חצי קילו, זה נחשב לי שלחצתי חצי קילו יותר?
כי הצמיד הוא על היד ולא על המשקולת.

תודה רבה רבה
שאלה קטנה
במידה ואני לוחץ חזה עם משקולות יד ועונד על היד שלי צמיד עם משקולת של נגיד חצי קילו, זה נחשב לי שלחצתי חצי קילו יותר?
תלוי איפה על היד. על שורש כף היד מספיק קרוב, על המרפק לא (כי המרפק שלך זז פחות מרחק מאשר כף היד וזה גם משנה יותר את המומנט)

לא בדיוק, אבל קרוב

זה דומה למצב בו הייתה לך משקולת כבדה יותר, והיית מוציא משקל מהמשקולת (שאין לך) ומעביר לפרק כף היד.
צריך להתאמץ פחות באחיזה, והחלוקה של המשקל קצת שונה.
אבל בהנחה ואתה לוחץ עם האמות מאונכות לרצפה, הכוח שמגיע מהאמה לזרוע יהיה באותו גודל וכיוון, אז החזה ירגיש בערך אותו כוח.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

(כי המרפק שלך זז פחות מרחק מאשר כף היד וזה גם משנה יותר את המומנט)
אם האמה אנכית לרצפה אז המומנט על החזה יהיה זהה בשני המקרים

לא בדיוק, אבל קרוב

זה דומה למצב בו הייתה לך משקולת כבדה יותר, והיית מוציא משקל מהמשקולת (שאין לך) ומעביר לפרק כף היד.
צריך להתאמץ פחות באחיזה, והחלוקה של המשקל קצת שונה.
אבל בהנחה ואתה לוחץ עם האמות מאונכות לרצפה, הכוח שמגיע מהאמה לזרוע יהיה באותו גודל וכיוון, אז החזה ירגיש בערך אותו כוח.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אם האמה אנכית לרצפה אז המומנט על החזה יהיה זהה בשני המקרים
האמה לרוב לא נשארת באותה זווית לאורך כל התנועה, אבל בכללי מסכים איתך, התכוונתי לכתוב ש*מעבר* למרפק זה יקרה

• פותח/ת השרשור
טוב הצלחתי להשיג חוליות של צמיד משקולות וגם סקוטשים להדבקה
איפה על הדאמבל הכי נכון להדביק אותם מבחינת מומנט באופן שיחקה דאמבל חדש עם אותה תוספת משקל?
הצט גיפיטי אומר משהו לא הגיוני - שאם אני שם משקל קרוב לכף היד אז אין לו השפעה מבחינת המומנט, ואפילו אם אני שם 100 קילו!!! ליד כף היד אז זה מומנט 0 וכאילו לא הוספתי משקל.
מצד שני על הפיאה החיצונית הוא טוען על סמך נוסחאות שכל 300 גרם הופכים להרגיש כמו קילו בערך...

הצ׳אט התבלבל לך... הדבר היחיד שחשוב זה שתחבר את התוספת משקל בצורה סימטרית בין הצדדים, ואם זה תנועות כמו קרלז למשל שהדאמבל משנה זווית אז חשוב לדאוג גם לסימטריה סיבובית

טוב הצלחתי להשיג חוליות של צמיד משקולות וגם סקוטשים להדבקה
איפה על הדאמבל הכי נכון להדביק אותם מבחינת מומנט באופן שיחקה דאמבל חדש עם אותה תוספת משקל?
תעלה תמונה של הכל כולל הדמבלים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית