הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הרמת משקל לאחר שבר+ניתוח

DWFFDSS

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
שלום,
לפני כ 4 חודשים שברתי עצם במסרק כף היד מעל הזרת,עשו לי ניתוח עם ברזלים לקיבוע וההיתי איתם כחודש עד שהוציאו לי אותם.
התנועה ליד חזרה לאט לאט ואני מצליח לסגור את היד כמעט באפון מלא אבל ברגע שמפעיל כוח מרגיש כאבים באזור השבר איפה שהיה הקיבוע
השאל היא כזאת:
רוצה לחזור להתאמן ואם ארים משקולת אצטרך הרי להפעיל כוח כדי לתפוס אותו ולהרים,יהיה כאב אבל הכאב יהיה נסבל,
אם אתחיל להתאמן זה יחלים והכאב יעבור עם הזמן או שזה רק יהיה יותר גרוע?

אם אתחיל להתאמן זה יחלים והכאב יעבור עם הזמן או שזה רק יהיה יותר גרוע?
מקיצון אחד - אפס פעילות גופנית (כולל עומס יומיומי כמו להחזיק כוס מים ביד) יכול לגרום לאטרופיה של השרירים ולהחלמה איטית יותר.
מהקיצון השני - אם תעמיס משקלים ותתעלם מהכאב, כנראה תחמיר את הפציעה ותגרום להחלמה לא תקינה.

אתה צריך למצוא סוג ורמה של פעילות שמציגה עומס הדרגתי על היד ברמה שלא תחמיר את הפציעה ואפילו תעזור להחלמה. זה עבודה שמתאימה לפיזיותרפיסט, אולי בהתייעצות עם הרופא המנתח.

מבחינת "פיתוח גוף" - הייתי מחפש תרגילים שלא קשורים בכלל לפציעה ואתה יכול לבצע אותם אפילו בלי אחיזה אם צריך. לדוגמא לרגליים - לאנג'ים או סקוואט משקל גוף. אפשר להעמיס עם חגורה סביב האגן שקושרים עליה פלטות (אפשרי לקשור עם יד אחת). לחזה - pec dec שבו העומס על האמות, ולא צריך לאחוז בכלום. לגב - רצועות או אפילו hook שמורידות עומס מהאחיזה. תצטרך להיות יצירתי. תימנע מכאב, ואל תעשה שינויים מהירים במשקלי עבודה בכל מה שמערב את האחיזה. תתייעץ פה בפורום אם יש לך חלק גוף או תרגיל ספציפי שאתה מחפש אליו תרגיל שיעקוף את האחיזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית